• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

hayirli aksamlar hanimlar uzun aradan sonra tekrar yadiklarinizin hepsini okumak kismet olmasada bazilarini okumak kismet oldu ,dün bizimde dr kontrolumuzu vardi Rabbime sükürler olsun hic kg almama ragmen hatta 7 kg cuk vermeme ragmen bebegimin kg su 710 g ve boyu 31 cm olmus dr iyi dedi ,kg alma konusu eskilerde kaldi sen alma vermede dedi benim diyetiysyen dr duyarsa parcalar artik :-))))

Fakat ben yedigime ictigime dikkat edioyrum ,gece hafif acikma hissetsem dahi bebegime dogru egilip :-) Annecim ,askim bir tanem bu saate yemek sagliga zararli biz bir bardak su icip yatalim yarin ola hayr ola deyip dualarimizi okuyup gözlerimizi yumuyoruz :-)

Kisacasi biz yesekte yemesekte plazenta bebege lazim olani transfer ediyor ,diyetisyenim bana bosuna ugrasma bebek kilolu olmasin diye bebek seni yiyior sen vitaminsiz kaliyorsun kararinda ye dedi ,tabi ben sade vitamin ilaclari kulaniyorum :-)

Size tavsiyem kendi sagliginiza dikkat edin iki kisilik veya gec vakitte yemek bebege degil size kg olarak döner
daha önceden hamilelik gecirip cocuk sahibi olan bir anne olarak tecrübe konusuyor :-)

ÖNCEKI hamileliklerimde homini girtlak yapmama ragmen kizlarim kedi yavrusu buyüklügündeydi :D
Simdi ise böyle giderse ultrasyon aksini göstermekte ...

Allah cc hepimize saglikli hayirli evletlar nasip etsin

öncelikleeeee sizin için gitmesine çok sevindim maşallahhhh:nazar::nazar::nazar:
ama kendi adımada üzüldüm yaaa hiç kilo almamak nedemk bunalıma girdddimmmmmmmm oy oyy Allah bizlere yardım etsin

günaydın kızlar.. bu gün çok ama çok üzgünüm. eşimin mülakatından tercih edecek kadar puan alamamışız. burda 4 meslektaş arkadaştık bizden başka herkesin tercih hakkı var bizim yok :( herkes gidiyo ama biz kalıyoruz anlayacağınız.. bir araya geldiğimizde hep hayal kuruyorduk yeni yerler falan diye ama bizden başka herkesinki oldu bizimki olmadı. rabbim bizede nasib etcek bi gün biliyorum ama şu anda moral bakımından çöküntüdeyim :43: tek kendim olsa bişey değil.. bilenler vardır ben şanlıurfanın köyünde oturuyorum.. yollar öyle kötü ki.. kışın köye ne giriliyo ne çıkılıyo yani araba çamura saplanıyor resmen.. evimizde yeni yapıldı sobayla kolay kolay ısınmıyo :( kışın Allah korusun bebeğim bi ateşlense nasıl hastahaneye götüreceğiz biz :( Allah ım sabır ver yaa :43: ewimiz ısınmıyo zaten eşimle biz bile donduk bu kış.. küçücük bebek ne yapsın.. Allah ın o zamana ne nasip edeceği belli olmaz ama inanın çok üzülüyorum :( ne olur dua edin bi daha çıksın böyle bi fırsatta en azından bebeğim doğana kadar gidelim burdan :43: annemi arıyorum anlatırken yaşlar süzülüveriyor gözlerimden annemde dayanamıyor oda başlıyor ağlamaya.. dediğim gibi kendim olsa katlanırım ama bebeğimede üzülüyorum. rabbim belkide daha iyisini vereceği için nasip etmedi ama ben tamamen çöktüm şu an :( hayal kurduğumuz herkes gidip biz kalınca tuhaf oluyor insan. eşimde üzülüyor ama birbirimize belli etmemek için oyun oynuyoruz resmen :( Allah hiç kimseye vermesin böyle sıkıntı... hepimizin gönlünden geçenler olsun inş...

kıyamam canım yaaaaa
Allah yardımcınızz olsun inş.
Üzülme her şerde bir hayır vardırrrr Allah darda bırakmazzz merak etme.
İnş.tahmin ettiğinizden daha güzel yerelereee gidersinizz

ay mihracee hoşgeldiiin nasıldı sizin tatil. oh valla ne güzel yaa inan kıskandım hehe:))))

hoşbulduk fıstıkk çok güzelddi:)))
havuza ve hamama giremedim ben ama odada jakuziyi doldurudm keyif yaptımm.
yemektee çok güzel canlı müzik vardıııı saatlerceee söyledik eğlendik.
yemek kahvaltı derdim olmadı:D yatak dağınıkmış toplama derdi yoktu hehe.Çok güzel yeşill bir doğaydıı iyi geldi.
Ama kasıklarımda bir ağrı var anlayamıyorum:(

Hatunlar ben geldim... Geçmişi okudum anca bitti :)

günaydın kızlar.. bu gün çok ama çok üzgünüm. eşimin mülakatından tercih edecek kadar puan alamamışız. burda 4 meslektaş arkadaştık bizden başka herkesin tercih hakkı var bizim yok :( herkes gidiyo ama biz kalıyoruz anlayacağınız.. bir araya geldiğimizde hep hayal kuruyorduk yeni yerler falan diye ama bizden başka herkesinki oldu bizimki olmadı. rabbim bizede nasib etcek bi gün biliyorum ama şu anda moral bakımından çöküntüdeyim :43: tek kendim olsa bişey değil.. bilenler vardır ben şanlıurfanın köyünde oturuyorum.. yollar öyle kötü ki.. kışın köye ne giriliyo ne çıkılıyo yani araba çamura saplanıyor resmen.. evimizde yeni yapıldı sobayla kolay kolay ısınmıyo :( kışın Allah korusun bebeğim bi ateşlense nasıl hastahaneye götüreceğiz biz :( Allah ım sabır ver yaa :43: ewimiz ısınmıyo zaten eşimle biz bile donduk bu kış.. küçücük bebek ne yapsın.. Allah ın o zamana ne nasip edeceği belli olmaz ama inanın çok üzülüyorum :( ne olur dua edin bi daha çıksın böyle bi fırsatta en azından bebeğim doğana kadar gidelim burdan :43: annemi arıyorum anlatırken yaşlar süzülüveriyor gözlerimden annemde dayanamıyor oda başlıyor ağlamaya.. dediğim gibi kendim olsa katlanırım ama bebeğimede üzülüyorum. rabbim belkide daha iyisini vereceği için nasip etmedi ama ben tamamen çöktüm şu an :( hayal kurduğumuz herkes gidip biz kalınca tuhaf oluyor insan. eşimde üzülüyor ama birbirimize belli etmemek için oyun oynuyoruz resmen :( Allah hiç kimseye vermesin böyle sıkıntı... hepimizin gönlünden geçenler olsun inş...

Canım Rabbim büyültür, Olumsuz düşünüp de bebişini strese boğma boşvermeye çalış tabi kolay değil şartları illaki düşünmek zorundayız ama Rabbim büyük seni görüyor illaki bir kolaylığı olur. Bebiş rahmettir nimettir, belki eşinin önüne çok çok daha güzel bir imkan çıkacak inşaAllah... Üzülme tamam mı tatlım Rabbim neyler neylerse güzel eyler vesselam..

dersanede çalışıyorum cnm. Bizim en yoğun günlerimiz cmrtesi pazar. Bugün 10 saat dersim var 5 i bitmek üzere kaldı 5.
Buarada suksuk göbişine maşallah pek tatlı olmuşun. Benimki maleesef bukadar yukarda değil.

allah kolaylık versin benim küçük yengem de dersanede çalışıyodu kızcağız ölüyodu resmen.. İşçi gibi çalıştırıyorlar... Allah sağlık versin ...

benım gobusumm neden yukarda aacabaa cogu kısı benım bole deıl yazmıss merak ettım sımdı benımm bıldıgın top gıbıı oldu karnımm benım kızım azcık ırı olucakmıstaa dr amcamız ole dedıı :17::17::17::17:

Canım takma kafana benimki yukardan aşağ hep göbiş... bir resim ben koyacam da dudaklarınız uçuklar diye koymuyorum :))

artık iki haneli sayılara düşmüşüm şafak:99 ayy bakın bi tuhaf oldum yaa ne çabuk geçtii günler:21:
ayrıca kızlar ben limonlu soda zararlı diye duymuştum ama yanlış mı biliyorum acaba???

Allah hayırlı zamanda hayırlısıyla kucaklarımıza almayı da nasip eyler inşaALLAH... :) Sade sodanın hiçbir zararı yok, ama meyveli sodalar şeker dolu. O yüzden sade sodaya limo sıkıp içebiliriz doktor bana böyle demişti...

İyi pazarlar herkese! Ben birşey sorucam doğum sonrasında hastanede nasıl bir gecelik, sabahlık vs giyeceksiniz? Önden açılan cins bir şey arıyorum ama gecelik olarak bulamadım. acaba direk sabahlık mı giysem karar veremedim. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz.

Ben gecelik sabahlık bir takım aldım, bir de kısa kollu bir takım alacam düğmeli... Bir de uzun kollu var ama önü hep düğmeli istiyorum bakalım bulabilir miyim..

Kızlar biizm de göbüş aşağıda :()
en son çektiriğim 1 hafta önce fotolarım

bu hafta biraz daha belirginleşti sanki :) bu hafta hiç çekmedim
Eki Görüntüle 429189
Eki Görüntüle 429191

Maşalllah canım ya fıstık gibisin... Ben bu gidişle dombili fıstıklardan oldum :)

Kızlar göğüs ucu olmayanlar var mı benim gibi ???

şimdiden neler yapabilirim diye araştırıyorum
Canım doktoruna danış, göğüs uçları var silikondan onları kullanabilirsin...

Yok canım çok da zayıf değildim 65 kiloydum yaneee:14:

tabiki var olmazmı,ama normal mayodan daha pahalı benden söylemesi
sen en güzeli 44 beden annane mayosu al onlarında karın kısmı esniyor baya

Ben kızımda toplam 18 kilo almıştım canım
herkes son aylar daha çok alırsın demişti ben son 2 ay şaka gibi almamıştım
ben ortada 6. ayda mesela çok alıyorum,en son 83le gitmiştim doğuma:8:
hıı noluyor bebeğin 1 yaşına gelince en geç sen de hamile kaldığın kiloya dönmüş oluyosun
merak etme.Emziririken kilo aldım diyenlerde var ben şaşırıyorum nasıl beceriyolar ben hızla erimiştim:46:

Ay bizd veririz inşaallah o kiloları.. Bünye meselesi ya... eğer zor kilo veren bünye ise ne kadar emzirse veremiyo...

emziriken de aslında çok dikkat etmedim
hele de ilk 3 ay,hep şekerli kalorili şeyler yedim,bebeğe tatlı tatlı süt olsun sarılık falan olmasın diye
olmadı da hiç:nazar:hep doğum kilosunun üstüne çıktı:nazar:
bol bol sütüm oldu,ben su iç süt yapar mantığınıda anlamıyorum
su süt falan yapmıyor arkadaşlar yapıyosa da su gibi süt yapıyor saman gibi
süt yapan şeyler belli,mayalı,buğday,bulgurlu gıdalar,soğan
boza,şerbetli içecekler,süt,meyve ve yeşillikler falan

Emziriken bi terliyosunuz sanki spor yapmış gibi anne çok kalori harcıyor o
sırada bence o kilolar o şekilde veriliyor

yaa ne güzel 4-5 kilo muuuu?
ben sizin 2-3 katınızım demekkiiiiiiii:ssz:

Bende aynen öyleyim canım göbiş yarıştırıyoruz desene :)

bu benim 4. kuzum ve nasip olursa kismetse insaAllah son kuzum :D
En büyük kizim 18 en kücük kizim 9 ortanca kizim 13 Rahman cülesine hayirli saglikli ömür versin (amin

digerlerinde en az kg 90 di en sonuncu kizimda 112 idi hamileliklerimdede bilincsizce yedim masAllah :D

En kilolu bebegim 2700 dü sonrasi 2600 2400 olarak devam etti :D Kedi yavrusu daha kg idi Allahu alem :-))

Bebegi besleyen plasentadir günde ne kadar yersek yiyelim plasentanin sagligina göre bebek beslenir
yani biz hamileliklerimizde 100 kg alsak sonuc degismez bunu ben bizzat yasadim cok ye bebek kg alsin teorisi
yanlis ,saglikli ye zamaninda ye plasenta calissin ve gereken vitamini transfer etsin :-)
Bu hamileligimde 7 kg verdim bir dahada almadim halen 52 kg dayiz Rabbime sükürler olsun :-)
Nerde 112 kg nerde 52 kg buda gösteriyor ki istedigin kadar ye istedigin kadar kg al bütün is plasentada bitiyor
size tavsiyem bir ara ögünün yerine yogurdun veya sütün icine üzüm pekmezi katip icin veya yiyin
sonra sol tarafiniza yatin plasentayi calistiriyor .

Allah bağışlaısn hepisini maşaALLAH.. Bizim çoğumuzun ilk kuzucukları.. Tebrik ediyorum sizi o kilolalardan şimdiki kilonuza düşmek her babayiğidin harcı değil...

benimde 60-63 ideal ama şuan 84:17::17: sanki hiiç gitmeyecek gibi duruyo şu anda hamilelikten öncede 76ydım o ideal kiloma birdaha geri fönebilirmiyim bilmiyorum ben 60kgdayken eşim ye ye ye diyodu böyle çok zayıfsın diyodu şimdide bak doktor ekmek yeme dedi sana diyo ikinci bi tabağı yemeye kalksam çok kilo aldın yeme diyo önceden manken gibiydin diyo eee o zamanda zayıf diyodu tam dengesiz benim bu adam yaa taam.

Benim kocam da öyle.. üzülme tatlım nasıl olursa vereceksin doğumdan sonra diyo bende hee diyorum.... Şişko hanımları sevmiyo kocalar... :(

merhabaaaa kızlarrrrrrrrr ben geldimm,bir günlük tatillimizz bittti evimdeyim
ama birazz ağrım varr sağ kasığımda yürürüken batıyorrr biraz korkuyorum:(((
geçmiş yapayım ben

Ohh hoşgeldin... Geçmiş olsun canım ayaklarını yüksek uzat...

Kızlaaar benim menüm mantı+dolma +11 kiloooooooooooo:23:
nasıl ama
:27::27::27::52:

Bende istiyorummmm mantııı yaaaa :)

Güzeller canım ben kendim örüyorum kuzuma ama çok sıkılıyorum belkide hazır bişeler yaparım .. benimkide şundan

Bebek Şekeri El Örgüsü GittiGidiyor'da 36505875 pembiş olandan pembiş de örüyom beyaz pembişin içine beyaz tül beyazn içine pembiş tül koycam ama çok sıkılıyorum örerken :37:

Kızlar çok uzun oldu kusura bakmayın olar mı :17:

kızlar bizler fazla alıngan mı olduk, tahammülümüz mü azaldı, sinirlerimiz mi bozuk yok sa çevredekiler gerçekten çok mu gereksiz yorumlar yapıyor anlamıyorum:50:
dün kalabalık bir ortamdayım.( baya kalabalık) neyse işte. bebeğin cinsiyetini soruyorlar kız olacak diyorum. olsun, hayırlısı olsun. zaten ilk çocuk önemli değl diyoarlar:53::53:
sanki ben kız olduğu için üzülüyorum mu dedim acaba onlara???
neyse elimde çiçek var kokluyordum öyle biisi geldi koklama lekeli doğacak çocuğun dedi:47: ne alaka ben inanmam öyle şeylere dedim. öyle olur dediler. öyle birşey olmaz dedim. çiçek beyazdı sümbüle benziyordu. sonra hemen örnekler verildi yok ciğer yiyende olmuşta gül koklayanda olmuşta...neyse bu gül de değil ciğer de değil dedim. bu da beyaz saçı kaşı beyaz olabilir dediler:47::47:ayyy hamile kadına söylenir mi böyle şeyler:47: zaten psikolojiler normal değil... nasıl konuşuyorsunuz öyle dedim iyi dua edin iyi düşünün iyi olur dedim:47: kesin demişlerdir ne asabi ne suratsız diye ama niye söylerler ki böyle şeyler:47:

kıyamam canım yaaaaa
Allah yardımcınızz olsun inş.
Üzülme her şerde bir hayır vardırrrr Allah darda bırakmazzz merak etme.
İnş.tahmin ettiğinizden daha güzel yerelereee gidersinizz
amin canım benim ne güzelde dua ettin... :16: Allah hepimizin gönlüne göre versin sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin..

kızlar bizler fazla alıngan mı olduk, tahammülümüz mü azaldı, sinirlerimiz mi bozuk yok sa çevredekiler gerçekten çok mu gereksiz yorumlar yapıyor anlamıyorum:50:
dün kalabalık bir ortamdayım.( baya kalabalık) neyse işte. bebeğin cinsiyetini soruyorlar kız olacak diyorum. olsun, hayırlısı olsun. zaten ilk çocuk önemli değl diyoarlar:53::53:
neyse elimde çiçek var kokluyordum öyle biisi geldi koklama lekeli doğacak çocuğun dedi:47: ne alaka ben inanmam öyle şeylere dedim. öyle olur dediler. öyle birşey olmaz dedim. çiçek beyazdı sümbüle benziyordu. sonra hemen örnekler verildi yok ciğer yiyende olmuşta gül koklayanda olmuşta...neyse bu gül de değil ciğer de değil dedim. bu da beyaz saçı kaşı beyaz olabilir dediler:47::47:ayyy hamile kadına söylenir mi böyle şeyler:47: zaten psikolojiler normal değil... nasıl konuşuyorsunuz öyle dedim iyi dua edin iyi düşünün iyi olur dedim:47: kesin demişlerdir ne asabi ne suratsız diye ama niye söylerler ki böyle şeyler:47:

Ay ben olsaydım orda keşke.. Alınganlıkdan ziyade bizim toplum herşeyi bilir, yeri gelir doktor yeri gelir psikolog olur ya bu şeyleri söyleyenlerde çok bilmişler... Ciğerden bende uzak durdum inanmasam da insanın aklına kötü kötü şeyler getiriyorlar... Banada olsun üzülme kız çocukda iyidir çok dediler sanki kızlarda bişe var popolarını öpsünler :) Aman takma canım boşver...

Canım Rabbim büyültür, Olumsuz düşünüp de bebişini strese boğma boşvermeye çalış tabi kolay değil şartları illaki düşünmek zorundayız ama Rabbim büyük seni görüyor illaki bir kolaylığı olur. Bebiş rahmettir nimettir, belki eşinin önüne çok çok daha güzel bir imkan çıkacak inşaAllah... Üzülme tamam mı tatlım Rabbim neyler neylerse güzel eyler vesselam..

saolasın canım.. çok sıkmamaya çalışıyorum kendimi iyi yönünden bakıyorum herşeye bebişim için.. Allah bebeğim için bi kolaylık verecek bize inş ben inanıyorum..

Kızlar ya ben hiç bakmamıştım bu bebek şekerleri baya pahalı, masraflı şeyler. Ben de maviş gibi kendim mi yapsam, örgü zor gelebilir ama malzemeleri alıp yapabilirim. bi arkadaşım kalpli çubuklardan alıp tüllerin içine badem şekeri koyarak çubuğa bağlamıştı. tüle de minik kağıtlara yazılmış hadisler zımbalamıştı. Bu tarz bişey düşünülebilir

Ay ben olsaydım orda keşke.. Alınganlıkdan ziyade bizim toplum herşeyi bilir, yeri gelir doktor yeri gelir psikolog olur ya bu şeyleri söyleyenlerde çok bilmişler... Ciğerden bende uzak durdum inanmasam da insanın aklına kötü kötü şeyler getiriyorlar... Banada olsun üzülme kız çocukda iyidir çok dediler sanki kızlarda bişe var popolarını öpsünler :) Aman takma canım boşver...

:1::1::1::1::1::1:aynen popolarını öpsünler:1::1: ben de duydum ciğeri,zeytini, çileği falan ama ne bileyim söylemesinler yine de insan takıyor yani:31:

Kızlar ya ben hiç bakmamıştım bu bebek şekerleri baya pahalı, masraflı şeyler. Ben de maviş gibi kendim mi yapsam, örgü zor gelebilir ama malzemeleri alıp yapabilirim. bi arkadaşım kalpli çubuklardan alıp tüllerin içine badem şekeri koyarak çubuğa bağlamıştı. tüle de minik kağıtlara yazılmış hadisler zımbalamıştı. Bu tarz bişey düşünülebilir

ben de kendim yapmak istiyorum.malzemeleri alıp yapınca biraz daha uyguna geliyor cnm:34:

ʚϊɞ ʚϊɞ HaYaLLeRiN DüNYaSı ʚϊɞ ʚϊɞ

selam kızlar

kapı süsü yapıyorum uygun fiyata lgilenenlere duyrulur =)

nekadara yapıosun canım ?

http://pasturkey.com/templates/urunview/topresim.php?Id=10689889&ResId=bs155346

bu da çok hoşmuş
yaa şimdi şeker ağacı diye bişey çıkmış
ağaç figürü yapıp şekerleri dallara takıyosunuz,gelen konuklar birer tane alıyor:24:

netten bulabılırmıyız merak ettımdee :1::1:

wala mılletı hıc anlamıyorum ınsanı sınır edıcek seylerı buluyolar .. bız zaten ılk hamılelıgımız ve hasssas oldugumuz bı zamandayızz .. bıdee onların dedıklerınemı takılalım :47::47::47:sınırlenıyorum cok bole seyleree.. en ııyısımı evde oturucaksınn kımseye gorunmedenn :1::1::1::1:herkafadan bı ses cıkıoo ınsanın aklını karıstıyolarr..:47:

ben de kendim yapmak istiyorum.malzemeleri alıp yapınca biraz daha uyguna geliyor cnm:34:

Kızlar benim ördüklerimin tanesini içi boş bir şekilde 1,5 tl ye satıyorlar. Bi yumaktan 30tane çıkıyor. Ben yumağı 3,5 a aldım iki yumak 7 lira yapar. Tüllere lavantaya süsünede ıvıra zıvıra ekstardan 30tl versem. 37tlye gelir. 60tane de yeter diye düşünüyorum. Örülerin içine lavanta koycam. Zaten gelenlere hem ikram oalcak hemde çikolata ya da lokumda dağıtalacağı için badem şekerine gerek yok diye düşnüüyorum zaten yenmiyor ki şekerlerin içideki badem şekerleri :)
Örgüler zorluyor beni ama sıkılıyorum belkide örgüsüz sade bişeyler yapabilirim :)

Back
X