2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

teşekkür ederim iyi dileklerin için :)
kendi dr umdan çok memnunun sağolsun çok ilgili alakalı. Dilek hnımı duymustum herkes iyi bi şekilde bahsediyo ama bana yer olarak çok uzak ve randevu olayı önemli.
Kızlarımıza biran önce kavuşuruz inşallah :)

bende pek bişey almadım canım eşim askerde 35 günümüz kaldı o gelince alışveriş yapıcaz:)))

bende beylikdüzünde oturuyordum temmuzda tayinimiz çıktı ama çok özledim oraları :))

evet ya sinir oluyorummm
ayy bende sinir oluyorum öyle sorduklarında bende hıı evet çok mu belli oluyo dedim bi kaç kişiye fena bozuldular hehe
yok artık!! bebek mi var ne biçim soru yaaaaa... :))) sen de göbiş değil bebiş de )

hayır yani üremekk doğanın kanunu değil sanki evet bebek var artık onlara neyse hayret yaa. yaa belli olsun mesele yok ama kem gözlü çok etrafımızda çekemeyen çooook. birde biz eşimle kaçarak evlendik heralde millet uzun sürmez falan diye düşünüyodu benide böyle görünce yediremiyolar herhal gözü olanın gözü çıksın ama hahaaaay

bende pek bişey almadım canım eşim askerde 35 günümüz kaldı o gelince alışveriş yapıcaz:)))

aynen canım.. gözü olanın gözü çıksın!! kem gözlerden korusun sizi Allah!

mihrace haklısın da benim iki velet, mutemelen biz ilk haftalardan itibaren anne sutu+ mama şeklinde ilerlicez. iki bebege ona göre biberon filan. ondan karasız kaldım

e bebkde 12 liraya sutyen aldım( indirie girmişler). çok da rahat ettim :)

mermerşahini buyukler de sölemişlerdi, kendileri dikeceklermiş

aynen canım.. gözü olanın gözü çıksın!! kem gözlerden korusun sizi Allah!
hepimizi ve yavrularımızıkem gözlerden korusun ALLAH'ım yaa.

ayy sen bizden önce erirsin iki bebişle uğraşmak kolay olmaz. bende çok istemişimdir ikiz olsun ama nasip işte ne yapalım. biz tek bebişle nasıl başa çıkacağız düşünürken ALLAH sana şimdiden kolaylık versin canım heralde ilk doğum yapanlar arasına girersin

ben birilerinden bulabilirsem bulacagim sterilizator. bulamazsam da sanirim alacagim, cunku anneye cok buyuk kolaylik oluyor. 20 dk biberon kaynatma derdin olmuyor, bir de cay icin ayri, su icin ayri, mama icin ayri biberon olunca temuz birsey kalmiyor. mommy nin dedigi gibi yeni bulasik makinelerindw sterilizasyon opsiyonu var.onu bie check edin. ama benim makinemde yok.

mrblar ben aslında ekim annesiydim ama plasentam aşağıda olduğu için eylül annesi olcakmışım arada bbir uğrasam benide alırmısınız aranıza

teşekkuler. allah verir bi kolaylıgını die umıd ediyorum işte:)

hmm. benim mak. de de yok zmbırtıdan.
kaç biberon lazım ki bebege acep yau? benim şu an kafa başı 2 var.

alcam ben galiba sterilizasyon şeysi. ama acelesi yok. agustosta anca

kızlaar bu arada sağlık bakanı açıklama yaptı öğlen mecburi durumlar hariç sezeryan yapan ÖZEL hastanelere yaptırımlar geliyo artık normal doğuma daha çok önem vereceklermiş özel hastanelerde sezeryana verilen ödeneği düşürüp normal doğuma verilen ödeneği arttırmışlar aşağı yukarı aynı ücreti ödeyecek artık devlet normal doğum isteyen biri olarak pek bi sevindim

benim zate mecbur sezeryan:)

hayirli aksamlar hanimlar uzun aradan sonra tekrar yadiklarinizin hepsini okumak kismet olmasada bazilarini okumak kismet oldu ,dün bizimde dr kontrolumuzu vardi Rabbime sükürler olsun hic kg almama ragmen hatta 7 kg cuk vermeme ragmen bebegimin kg su 710 g ve boyu 31 cm olmus dr iyi dedi ,kg alma konusu eskilerde kaldi sen alma vermede dedi benim diyetiysyen dr duyarsa parcalar artik )))

Fakat ben yedigime ictigime dikkat edioyrum ,gece hafif acikma hissetsem dahi bebegime dogru egilip Annecim ,askim bir tanem bu saate yemek sagliga zararli biz bir bardak su icip yatalim yarin ola hayr ola deyip dualarimizi okuyup gözlerimizi yumuyoruz

Kisacasi biz yesekte yemesekte plazenta bebege lazim olani transfer ediyor ,diyetisyenim bana bosuna ugrasma bebek kilolu olmasin diye bebek seni yiyior sen vitaminsiz kaliyorsun kararinda ye dedi ,tabi ben sade vitamin ilaclari kulaniyorum

Size tavsiyem kendi sagliginiza dikkat edin iki kisilik veya gec vakitte yemek bebege degil size kg olarak döner
daha önceden hamilelik gecirip cocuk sahibi olan bir anne olarak tecrübe konusuyor

ÖNCEKI hamileliklerimde homini girtlak yapmama ragmen kizlarim kedi yavrusu buyüklügündeydi
Simdi ise böyle giderse ultrasyon aksini göstermekte ...

Allah cc hepimize saglikli hayirli evletlar nasip etsin

bilmiyordum :)

24. hafta gebelik seyri açısından bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Amerika, bu haftadan itibaren kanunen bebeği kendi hak ve özgürlüklerine sahip ayrı bir birey olarak görür . Türkiye'de ise aynı durum 26. haftadan itibaren sözk onusudur.
Neden 24. hafta? Bilimsel veriler bebeğin bu haftadan itibaren algılarının önemli bir kısmının geliştiğini ve bebeğin uyaranlara refleks değil, bilinçli cevap verdiğini göstermektedir. Yani bebek artık öğrenmeye, bilgileri hafızasında depolamaya ve "düşünerek mantıklı tepkiler vermeye" başlamıştır.

özetin özeti- mutlu anne= sağlıklı ve mutlu akıllı bebek:)

Annenin kendini iyi hissetmesi beyninde biyokimyasal bazı tepkimelere neden olur ve bu tepkimeler sonucunda onun kanına bazı maddeler geçer. Muhtemelen bu aynı maddeler plasenta yoluyla bebeğe geçtiğinde onda da benzer duygudurumları oluşturmaktadır. Bunun tersi de geçerli olabildiğinden anne adaylarının kendilerini iyi hissetmeleri, stresten uzak durmaları, kendi hoşlarına gidecek şeyleri yaptıklarında bunun biyokimyasal yolla bebekte de aynı durumu yaratacağını bilmeleri önemlidir.

Yine unutulmamalıdır ki zaman zaman yaşanan olumsuz duygular bebekte olumsuzluk yaratsa dahi sürekli olmadıkları sürece iz bırakmazlar. Beyin olumsuz duyguları unutma eğilimindedir.

Son söz: bebeğimizin zekasını rahim içindeyken geliştirebilirmiyiz? "Zeka", tanımı tam olarak yapılamamış bir olgu olmasına karşın anne adayının sağlıklı bedeninde bebeğin genetik zemini üzerine inşa edilen eğitim olarak tarif edilebilir. O halde cevap nedir? Çok kısıtlı olarak evet. Nasıl? Bunun için özel birşeyler yapmaya gerek yok: beden sağlığımızı korumak, kendi genlerimize güvenmek, kendimizi iyi hissetmek için birşeyler yapmak (böylece bebeğin de iyi hissetmesini sağlamak) yeterli olacaktır. "Beyin geliştirici müzik" denenebilir, ancak biz daha çok anne adayının kendini iyi hissedeceği "müziği" (müzik dışında da birçok şey kişiye kendini iyi hissettirebilir) dinlemesini öneriyoruz. Bebeğin beyin hücreleri arasındaki koordinasyon henüz rahim içindeyken iyi kurulduğunda bunun onun ruhsal gelişimine katkıda bulunacağı görüşünü taşımaktayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…