2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Madal
Masallah büyüyor yavaş yavaş kuzularin geçecek inşallah yakında oturup oynadiklarini izlersin...

Etkili oldu mu?yoksa ters tepip yanlış hareketi arttirdi mi merak ettim.yettim.yani ise yaradiysa çok güzel

Canı isterse oynuyor ama söyle de bir durum var istemediği zaman itip kakiyor maalesef

Dün şekilli kovası ile oynarken şekilleri bildiğini fark ettim.ozellkle öğretme çabasına girmemistik .renkler i söylüyoruz sıkça ama hala uyduruyo çok ilginç geldi. Sayıları ogreten arkadaşlar siz nasıl ogrettiniz sayıyor mu nesneleri eslestirerek yoksa aynı şiir şarkı gibi mi ogrettiniz. ..uumarım uğrayıp cevaplayan olur...oÖpüyorum

Canım sayi sayiyor ece sadece.oda herşeyi sayarak öğrendi pastel boyaları saydik bezleri saydik.evdeki çiçekleri saydık hep öyle öğrendi.mutfak ta duvarda stickerler var peppeli 1 peppe 2 peppe öyle öyle öğrendi

Ben renkleri arabalarıyla öğrettim. Oğlum çok meraklı arabalara mavi arabanı verirmisin kırmızı araban nerde gibi cümleler kurarak öğrendi. Sayıları ise yazı tahtamız var oraya yazarak ve de öğretici çocul şarkıları var bir küçük iki küçük üç küçük Aslancık... Gibi şarkıları dinleyerek öğrendi. 10 a kadar sayıyor ve rakamları tanıyor. Alfabeyi de öğrendi, eğitici kartlar var alfabetik her bir kartta bir hArf ve arka tarafında o harfle başlayan bir nesne görseli var. Şuanda karışık sorduğumda dahi biliyor. Ahmet çok meraklı bunun önemi çok büyük bana kartları yazı tahtasını filan getirir sürekli yazalım bana sor der. Benim ekstra bi çabam olmadı hiç.

Etkili oldu mu?yoksa ters tepip yanlış hareketi arttirdi mi merak ettim.yettim.yani ise yaradiysa çok güzel

Arttırmadı ancak aynen devam ediyor. Ne yapacagımı sasırmış durumdayım. Bazen bana sarılıyor biliyorum sevgisinden ilgi istemesinden ancak sarılır haldeyken ufacık ısırıyor. Bir iki sabrettim hiç bişi olmamış gibi davrandım ama artık sinirlerimi cok bozuyor. Kardeşini yada beni acıtınca koltuktaa oturma cazası veriyorum. Mızık mızık oturuyor ama ben kalk demeden hiç kalkmıyor. Bir kac dak sonra neden bunu yaptıgımı anlatıp cezasının bittiğini soyluyorum. Degişen bisi yok. Tavsiyesi olan var mı?

Ona cok ilgi gosteriyorum. Sarılıp opuyorum sevdigimi soyluyorum. Oyunlar oynuyorum ama bu kendini dunyanın merkezi zanetme psikolojisnden cıkması lazım artık. Butun aile ( dede dayı anneanne vs) herkes peşinde ne derse hizmetkar gibi yapıyor. Şımarıkbir cocuk da degil ama herkesin ona ilgi gostermesine cok alıştı. Kucuk olana da oyle uzuluyorum ki uvey torun muamelesi goruyor. İçim sızlıyor. Herkes buyugun peşınde. Neden ? Cunku onunla iletişim kurrup konusuyorlar . Bebek de herseyi agzına alıp magra adamı sesleti cıkarmak ve devamlı kucak istemekten başka birsey yapmıyor.

İkinciyi dusunenler bir daha dusunsun derim. Herkesin boyle olacak diye birsey yok tabii ama ilkinin olası tepkisini iyi anlayıp öyle düşünün. Hamileligim de zor gecti cunku her ne kadar yuruyup koştursa da daha kucak cocuğuydu ilki. Araları 20 ay. Şimdi bile hala kucak ister. Helegece yatmadan önce gögsümde uykuya hazırladıgım için koca göbegimle cok zor oldu.

Zorda olsa. Bir kardeşi var ne güzel.kızım doğduğundan beri uğrasıyorum bebebk için ama yok yine yok.şimdi ise tekrar tedavideyim.zorda olsa şükret arkadasım.benim kardeşlerimin arası 11 ay annem hiç zor oldu demiyor bugun oldu biri 19 diğeri 18 yaşinda hala geçinemezler ama arkadas gibiler ikiz gibi

Merhaba konuyu tesadüfen gördüm benim bir ablam var 20 ay aramız.Ben ilk doğduğumda ablam tuvaletini söylüyorken altına yapmaya başlamış ama kardeşim yapıyor diye..Bunun gibi birçok kıskançlık olayı yaşanmış..Ama annem köyde yetişmiş olmasına rağmen ve ilkokul mezunu çok olgun ve anlayışlı bilgili bir kadın.İkimize herzaman eşit davrandı.birtane muz verir paylaşmamızı isterdi sonra birtane daha verir yine paylaştırırdı..Kavga ettiğimizde ikimize birden kızardı ayırmazdı asla..Öyle büyüdük biz hala da ayırmaz..ablamı çok seviyorum ikiz gibi büyüdük ama bana anne gibi bağlıdır öyle yaklaşır..

kızlar bu sayfayı bulduğuma okadar sevindimki ne kadar uzun zaman oldu meleklerimiz kocaman olmuş çoğunun kardeşi bile olmuş ne mutlu herkese sağlık evlatlarına sağlık mutluluk versin Allah.Benim meleğimde büyüdü abla olacak inşallah daha çok küçük menek kelebek karnımda 7 haftalık kızımla doğunca Allah kısmet ederse araların 37 ay olacak doktorumuz normal dedi.Çok sevinçliyim o da ekim bebeği olacak inşallah şanslıyım gebelik sürpriz oldu biraz ama zaten bu yıl istiyorduk zaman bu zamanmış sizinle paylaşmak istedim...Bizim cimcimenin her şeye aklı eriyor maşallahda bir tek tuvalet işini henüz çözemedim kızlar ve kardeşi olduğunda hiç çözemicem o yüzden bu yaz halletmem şart biraz uğraştım bu kış ama 20 gün boyunca hep gitmicem dedi arada yaptı lazımlığına gerisi hap altına bende dedim daha hazır değil yazın yaparız dua edin çözeyim "herkes çişini kakasını tuvalete yapıyor anne ama ben sonra yapacağım"diyor bana ne yapayım bilmiş ama işine gelmiyor:))

Canım öyle düşünme lütfen inan aradaki yaş farkıyla alakası yok bence kardesimle aramda4 yaş var ama ben onu öldürmeye bile yeltenmisim yani .geçip gidecek buyuyorlar ne güzel maşallah. Unutup gidersin bu günleri de inan.Yakında birlikte oynarlar göz kulak olurlar filan.sfilan.sen de genç anne olmanın tadına varirsin
ben ise yapiyorsa aklımızda bulunsun diye sormuştum. Demek tek çaresi zaman o zaman

kızlar nerelerdesınız??
Canım valla gelip gidiyorum kimse yok .ssorarsan cevap aliyorsun en azından o da güzel ne yapalım. Kendime yeni topik buldum orda hem muhabbet hem spor egleniyorum
doğumdan beri etim civiklasti kilo al ver tabi doğal olarak.olarak.sikilasayim dedim.bakalim devam etmeye calisiyorum

Hayırli olsun yeni gebeliğin canım. Hallederdsin zamanı vardır hiç zorlama.

Genç anne olmayı isterdim . Ocakta 40 bitti

Bununla ilgli birbaska sorun da benim oglan tek basina oynamiyor. Birsuru oyuncagi var bir iki oynuyor sonra hep tepemde. Ben ona oyun kuruyorum falan. Belki de bu yuzden kendikendine oynamiyor. Hep birilerini istiyor oynasin. E ben de kucugu birakiptum gunumu ona ayiramayacagima gore ne zaman beni onla gorse basliyor bana sarmaya kafasini oksuyorum bahanesiyle tirnaklamaya falan. Bir saniye yalniz birakamiyorum aninda bir oyuncak indiriyor kafasina.
Cevredekilerin cocuga davranislarina bir yere kadar engel olabiliyorum. Ipin ucu kaciyor cogunlukla. Mesela dedesi cooook duskun buyuge. Kucuk bebekligi biterbitmez hic yalniz birakmadi kendi kendine oynamayiogrensin. Ailede biri birakir biri alirdi oynamaya. Bir iki soyledim ama bur sure sonra aynen devam.

Simdi de kucuge uvey torun muamelesi yapmalari sinirimi bozuyor. Simdi kucuk daha 8 aylik ama birkac ay sonra anliyacak o da ona farklidavranildigini. Biz ailemden uzak yasiyoruz. Bu sefer kesin konusacagim. Bu sekilde davranmaya devam ederlerse getirmiycem diycem tatillerdefalan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…