2012 Ekim bebekleri büyüyor

2 haftadir cok sikinti cektim
Bu ikinma olayina
Benim kiz surekli ikiniyor
3 doktora goturdum
Ki ii doktorlar hepsi
Cunku cok zorlaniyor
Sonuc gaz ve 3 ay cekcez dedi
Artik rahatladim dalga geciyorum
Sanki cocuk da rahstladi biraz
Demek benim stresim de yansiyor
Napalim 3 ay ikincaz artik

sabır diyoruz bizde 6 gün sonra 2 ayımız bitiyor, kalıyor 1 ay inşallah

[SUB][/SUB]slm kızlar bebişleriniz nasıl. benim oğluşum 23 günlük oldu ilk zamanlar herhangi bir sıkıntımız yoktu ama 4-5 gündür müthüş gaz sancılarımız var gece boyunca ara ara sancı ile uyanıyor yavrum ıkına ıkına resmen renk değiştiriyor, eşim ilaç kullanma konusunda çok hassas daha 1 aylık olmayan yavruma ilaç veremem diyor. bir arkadaşımdan duydum elma yağını ayaklarının altına ve göbeğinin etrafına masaj yaparak sürüyormuş gaz sancısını büyük ölçüde azaltıyor dedi. sizde deneyen varmı günde kaç defa elma yağını uygulamam lazım. lütfen yardımlarınızı beklitorum.:18:

benim oğlanında gecen hafta cok yoğundu gaz sancısı ve elma yağını tavsiye üzerine bende kullandım ama öyle pek mucizevi bi etkisi olmadı karnına ve ayağına kulak pamuğuyla sürmüştük her yolu deniyoruz :)

selam güzel vefakar ekım annelerı..kac gundur gıremıyorum nete kendımı unuttum :KK1: benımde oğlusum uyumuyordu tam uyudu dıyorum 10 dak surmuyor gozlerını acıyor.altı temız karnı tok,gazı nı cıkartıyor kakasını yapmıs ama cocuk huzursuz .cumartesı gunu doktor kontrolumuz vardı.cuma gunude altını degıstırırken kakasında yesıl görmustum sarı renk kakanın arasında yer yer yeşil tonları attırmış oğlum :KK1: ertesı gun doktora soyledım.sut arttırıcı cayı arttırdın mı dedı bende humana stil içiyordum extradan da hipp natal almıstım dedım buyuk bır ıhtımalle ondan dedı takıp et dedı cay ları kestım takıp ettım yeşil tonlar yok oldu,ama yeşil tonlar alejık bır durumunda belırtısı olabılırmıs,ayrıca oğlumun cildi kuru zannedıyordum ben meger döküntü olmuş,o da alerjık durum olabılır dedı bebekler de sık olan gecıcı bır durummuş,bebegın her aglaması,huzursuzlugu gaz dan veya kolık ten degıl mıs besın alerjısıde yapabılıyormus,anne sutu yarıyor mamayı azalt kes dedı ama nerdeeee gece oldumu kuduruyor cunku gunduz memelerı bosaltıyor dedım neyse azalttık bakalım ılk önce mamayı degıstırdı Aptamıl HA (Hipoalerjen)mamaya gectık ve bende süt ve süt ürünlerinden yoksun diyete basladım,,pazar gunu mamayı bulamadık aptamıl marketlerde var ama bu sadece eczanelerde varmıs pazartesı aldım mamayı bende süt ürünü diyetimi yaptım baktım cocuktakı huzursuzluk gıttı şimdilik ve gece uyudu annem cocuğa huzur geldı dedı..bebeklerınız huzursuzsa mutlaka yedıgınız bır sey besın alerjısı yapabılıyor ve bunun ne oldugunu deneyerek bulacagız hemen kolık dıye kestırıp ilaca sarıldım hep ve bu arada sab simplex bende işe yaradı kana karısmadan pırt pırt yaptırıyor bızım doktorumuz hiç ilaç yanlısı degıl nurse harveys ve sab simplex i zorla aldım ağzından çok çok gerekmedıkçe ilaç kullandırtmıyor...bu arada kuzenımın kızı bızden 15 gun buyuk onun kızı da huzursuz ve etını koparmıs gıbı aglıyordu kakasında kan gormus ve kaka tumden yesıl mıs bebegın süt alerjısı cıktı kan tahlılınde cıkmayabılıyormus ustelık..onlara eczanede recete ıle satılan mama verdıler mama 100 tl rapor cıkarınca karne karsılıyormus oda kolık oldu zannedıyormus sımdı cocuk huzurlu ve kılo almıs o kadar emıyor ve mama yıyor kılo alamıyormus..

uyu şekerim ben nöbeti alırım bu gece:KK1: uykusuzluk baş ağrısı yapıyor ara ara bende yaşıyorum...

benıde aptal yapıyor :111:

aaa bu gerçek mi acaba ??

bana cevap yok mu?

bir de pompa alacağım hangisini alayım?

cimekam ben philips avent elektrıklı aldım çok memnunum cicim ..

kızlarcım süt saklama kabı mı ? poşet imi kullanıyorsunuz ? hangısını tavsıye edersınız acep ???

[SUB][/SUB]slm kızlar bebişleriniz nasıl. benim oğluşum 23 günlük oldu ilk zamanlar herhangi bir sıkıntımız yoktu ama 4-5 gündür müthüş gaz sancılarımız var gece boyunca ara ara sancı ile uyanıyor yavrum ıkına ıkına resmen renk değiştiriyor, eşim ilaç kullanma konusunda çok hassas daha 1 aylık olmayan yavruma ilaç veremem diyor. bir arkadaşımdan duydum elma yağını ayaklarının altına ve göbeğinin etrafına masaj yaparak sürüyormuş gaz sancısını büyük ölçüde azaltıyor dedi. sizde deneyen varmı günde kaç defa elma yağını uygulamam lazım. lütfen yardımlarınızı beklitorum.:18:

maşallah oğluşuna.. benim oğlumda 37 günlük çok sancısı olunca bende sürüyorum ellede masaj yapıyorum zaten karnı ağrıyorsa karnına masaj yaparken rahatlıyor sanırım susuyor kedi gibi duruyor yavrum.. ben sıkıntı çektikçe sürüyorum bir damla yetiyor zaten dene derim.sonucta bünyeden bünyeye de değişir belki..ilaç verme yanlısı bende değilim açıkcası.. umarım en kısa sürede rahatlar bebişin...

2 haftadir cok sikinti cektim
Bu ikinma olayina
Benim kiz surekli ikiniyor
3 doktora goturdum
Ki ii doktorlar hepsi
Cunku cok zorlaniyor
Sonuc gaz ve 3 ay cekcez dedi
Artik rahatladim dalga geciyorum
Sanki cocuk da rahstladi biraz
Demek benim stresim de yansiyor
Napalim 3 ay ikincaz artik
Benin Dr normal dedi ama iste sıkıntısı varmış gibi olunca ana yüreği dayanmıyor birde ben ikinmaktan fıtık olacak diye korktum Dr fıtık ondan yada ağlamalardan olmaz olacaksa olur dedi sebebi o degil dedi Nets'e sabredecez artık biz daha 1 aylık olduk 2 ay kaldı
sabır diyoruz bizde 6 gün sonra 2 ayımız bitiyor, kalıyor 1 ay inşallah
Ohh maşallah ya bende o günlere bi geleyim
kızlarcım süt saklama kabı mı ? poşet imi kullanıyorsunuz ? hangısını tavsıye edersınız acep ???

Benim pompam lansinoh elektrikli onun saklama kabini aldım koydum buzluga sonrada poşete geçtim daha hesaplı o ilk aldığım kaplara döküp isiticam yani poşet daha avantajlı ve aynı sekilde koruyorda hem

Benin Dr normal dedi ama iste sıkıntısı varmış gibi olunca ana yüreği dayanmıyor birde ben ikinmaktan fıtık olacak diye korktum Dr fıtık ondan yada ağlamalardan olmaz olacaksa olur dedi sebebi o degil dedi Nets'e sabredecez artık biz daha 1 aylık olduk 2 ay kaldı

Ohh maşallah ya bende o günlere bi geleyim

Benim pompam lansinoh elektrikli onun saklama kabini aldım koydum buzluga sonrada poşete geçtim daha hesaplı o ilk aldığım kaplara döküp isiticam yani poşet daha avantajlı ve aynı sekilde koruyorda hem

Dogru demis
Fitik olayini ben de sordum
Hem de ii bir cocuk cerrahina
Profa sordum
O da eger fitik olacaksa olur dedi
İkininca 1 ayda cikar ikinmazsa 2 ayda
Yani fitigin sebebi degilmis

benim pompam lansinoh.. çok memnunum gerçekten.. hem çift sağım yapılması hem de vakum-devir ayarlarının olması nedeniyle çok kullanışlı.. sağmadan önce otomatik uyarma evresi var. direk sağmıyor makine. 10 dakikada iki göğüs sağılıyor..

poşet aldım ben de, kaplar çok pahalıydı.. 25 tane aldım. acaba kaç tane almak gerekir?

Dogru demis
Fitik olayini ben de sordum
Hem de ii bir cocuk cerrahina
Profa sordum
O da eger fitik olacaksa olur dedi
İkininca 1 ayda cikar ikinmazsa 2 ayda
Yani fitigin sebebi degilmis

ıkınmayan bebeklerde fıtık olduğunu hiç görmedim. hep gazlı, ıkınan bebeklerde fıtık oluyor.. benim oğlum da acayip gaz var ve sürekli ıkınıyor. dr'um kolik dedi ve oğlumda fıtık var. eskiler para bağlıyormuş. yeğenimin fıtığına para bağlamışlardı, geçmişti.

Son düzenleme:
Merhaba Kizlar

Bugun bizim 40imiz cikti.Yikandik,giyindik 40landik :)
Bundan sonra zaman su gibi geciyormus diyorlar :) Allahim yavrularimizi korusun insallah.

burnumun direği sızladı.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/150256_10151244363359255_1299868578_n.jpg

bu süt saklama poşetleri tekrar kullanlan bişey mi atılıyor mu?:KK17::KK17::KK17: cahilim valla..

kızımın kakası 48 saati geçti yok. ne zamana kadar beklemeliyim?masaj yapıyorum,hop hop hopluyoruz,poposuna az z.yağı da sürdüm..güzel pırtlıyor..

cimekacimmm bizim doktor ''10 gunde yapmasa kakasini korkmayin''dedi ben tabi yok daha neler dedim :)
banyo-karnina masaj-poposuna zeytinyagi ile cocuga goz actirmiyorum bende 2-3 gun suruyor bizimkisi.
Ama yaptimi baya saglam yapiyor beline kadar. :KK52:
Turuncu hurmalar var ya meyve,ben onu yiyince de yapiyor sanki yada denk dustu bilmiyorum.

bende yiyip içmiyorumve bende nedenini bilmiyorum :KK1: babannem ablama söylerdi ordan aklımda kaldı,,kimilerine gereksiz de gelebilir hatta saçma bile bulanlar olabilir ama ben biraz dikkate alırım eskilerin söylediklerini :KK14:

ben bunu bilmiyodum.geçenlerde anneannem gördü emzirirken çok susuyorum ben.tam içecektim dur yapma napıyosun dedi bana.bi korktum noldu napmışım dedim:KK1: içirmedi elimden aldılar suyumu:KK9: emzirirken bişey yenilmez,içilmez dedi.neden diyorum.biz öyle gördük büyüklerimizden diyo:KK1:

ıkınmayan bebeklerde fıtık olduğunu hiç görmedim. hep gazlı, ıkınan bebeklerde fıtık oluyor.. benim oğlum da acayip gaz var ve sürekli ıkınıyor. dr'um kolik dedi ve oğlumda fıtık var. eskiler para bağlıyormuş. yeğenimin fıtığına para bağlamışlardı, geçmişti.

canım benim büyük oğlum gazlı değildi hiç.ıkınması falan hiç yoktu.doğru düzgün ağlamazdı da.hatta ağlamasını bile bilmiyo bu derlerdi,sesi çıkmazdı hiç:KK1:ama fıtığımız vardı.olacaksa oluyo..8-9 aylıkken geçti..

X