2012 Ekim bebekleri büyüyor

arkadaşlar merhaba, ben siteye yeni üye oldum, bebeğim bugün tam 31 günlük, maşallah şu an herşey iyi gidiyor ama, malesef çok deli bi kıza sahibim, yenidoğan bi bebe en az 20 saat uyumalı ama benim kız sadecegeceleri uyuyor, gündüz tam uykuya dalıyor 5 dk sonra yanıyor, dalarak enaz 2 saat uyuduğu ayda yılda bir, kafayı yicem nolurbirileri bana benimki de öyle desin, yanlız olmadığımı anlayım, ayrıca siz bebeğinizin emdikten sonra doyup doymadığını nasıl anlıyorsunuz, ben emziriyorum, yorulupmu bırakıyo, doyuyomu bırakıyo anlayamıyorum, çünkü 5 dk sonra tekrar deli gibi meme istiyo, bebeklerde emme refleksi var zaten durmadan meme arıyolar, ama benim bebeğim bu yüzden mi aranıyo yoksa aç olduğu için mi, kıyamıyorum tekrar emziriyorum, sonra kusuyo, sonra tekrar başa dönüyoruz, ben az çok bebekten de anlarım ama deneyimlerinize ihtiyacım var

Benim bebiste ayni cnm gunduzleri tas catlasin 20 dakika Gozleri kapali kaliyor o da 5 dakikada 1 agzindan emzigi dusurup mik mik yaparak yine agzina tutturmaya calisiyorum dolayisiyla basindan hic ayrilamiyorum ama geceleri coksukur uyuyor aksamustu bi yatiyo zor uyandirip mamasini veriyorum neyse ki ben raziyim gunduzleri uyumaamsina geceden iyidir diye dusunuyorum dedigin gibi surekli araniyor gunduzleri surekli besliyorum bende yiyip yiyip altini pisliyo :) Ac olmasa istemez heralde diye dusunuyorum her ne kadar bana fazla gelse de iciyo neticede.

ben de emzik veremiyordum kızıma üç tane denedim en son chicco kauçuk emzik aldım onu emiyor artık.slikon uçluları almadı.buna da çok bayılmıyor ama uykusu geldiğinde alıp emiyor uyuyunca bırakıyor.çok rahat ettim.

Kızlar siz bebekler kac kg olunca 2 numara beze gectiniz ben karar veremiyorum cok az sanki sikiyor yani huggais daha ufak onun 1 numarasi sıkıyor ama primanin 1 nukarasi daha buyuk . yani biz simdi 24 günlük olduk sanırım 5 .300kg civari evdeki tartı da oyle çıkıyor yarın Dr Gidicez tartilicaz işitme testimiz de yapılacak ins merak ediyorum evdeki tartıya aynı mı diye :)

Canım işte bizin kusma problemimiz için verildi. Onu azaltması için. Yani daha sık gaz çıkarsın diye. Yalnız bugün ben bayağı bi damlattım. 10 damlayı bulduk. Çünkü gazını çıkaramadıkça kustu durdu. Off ne yapacağım ben bu çocuğun kusmasına. Fışkırtıp duruyor yaaa....
anladım canım ama kusunca rahatlar bebek fazlasını kusuyo...
günaydın güzeller :KK16:

bi yandan doruk'u sallayıp ,bi yandan kahvaltımı yaptım nihayet :KK1:

şimdi de ona yasin, tebareke surelerini dinletiyorum ,çok huzurlu uyuyor tavsiye ederim

aynen bende 3gündür yasinle uyutuyorum sakinledi baya:)))

Kızlar siz bebekler kac kg olunca 2 numara beze gectiniz ben karar veremiyorum cok az sanki sikiyor yani huggais daha ufak onun 1 numarasi sıkıyor ama primanin 1 nukarasi daha buyuk . yani biz simdi 24 günlük olduk sanırım 5 .300kg civari evdeki tartı da oyle çıkıyor yarın Dr Gidicez tartilicaz işitme testimiz de yapılacak ins merak ediyorum evdeki tartıya aynı mı diye :)

canım biz 46günlüğüz 3e geçicem nerdeyse kilosu 30günlükken 4550gr dı...sen geç bence hareketini kıtlıyo sonra bez sıkınca ben 3e geçmeyi bile düşünüyorum baya izler çıkıyo bacaklarında sıkıyo.prima kullanıyosan o biraz daha büyük ama...

Bugün doktorumuz bu ilacı verdire acaba ise yarıyorum diye merak ediyorum

Yani tamamen bitmedi gun icinde gaZdan rahatsiz oldugu oluyor ikiniyor yine arada ama Damlayi vermesem belki daha kötü olur herhalde yariyordur bende tam çözemedim de bana gaz icin dr 3 tane ilac yazdı 10 gün dene hangisi beebginin bünyesinde ise yararsa ona devam et dedi 15 gündür kullaniyoruZ bu damlayı bakalım belki sise bitince dktrun diğer yazdıklarından birini alırım onlarda sab simplex ve Nurse harveys di canm. Size dr biogaia yi gaz icin mı verdi yada kaka icin ikinma icin filan mı ?

canım biz 46günlüğüz 3e geçicem nerdeyse kilosu 30günlükken 4550gr dı...sen geç bence hareketini kıtlıyo sonra bez sıkınca ben 3e geçmeyi bile düşünüyorum baya izler çıkıyo bacaklarında sıkıyo.prima kullanıyosan o biraz daha büyük ama...

Huggies de kesin 2 numara artık da prima da 2 büyük mu olur ki ben zaten hangi beze devam edeceğime de tam karar veremedim huggies daha az sızma yapıyor yapmıyor hatta prima sizdirdi baya bi kakayi da cisını de

benim oğlum kolik. 17 günlükten beri kolik ağlamaları giderek arttı.. dün 12 saat hiç uyumadı ağladı.. gece 4-5 saat kesintisiz ağladı. emmiyor da, emiyor iki dakika sonra ağlayarak bırakıyor.. artık dakika tutuyorum, şaşmıyor. emip bırakmaktan göğüs uçlarım yara oldu. tabi o kadar hava yuttuğuiçin müthiş gaz oluyor. 2 şuru, 1 damla denedik hiçbiri fayda etmedi. zaten gaz değil bu ağlamalar, kolik ağlaması.. çünkü saç kurutma makinesi sesi açınca geçiyor. nasıl iş ben anlamadım. en iyi ihitimalle 3 aya geçermiş. 3 aya kadar huniyi takmazsam iyi. şimdi annemle bakarken bile çıldırmanın eşiğine geliyorum.

Canım sen ne yaptııınnn ??? O birayı içtikten sonraki sütü sağıp at hemen. Alkolün azı çoğu mu var yaa ? O eczacının da aklına tüküreyim. O bira değil alkolsüz bira olacak. Sütü arttırıyor evet. Malt içecekler satılıyor zaten. O mantıkta içecekler onlarda. Eczacı yanlış bilgi vermiş. Alkol aldıktan, midye, kokoreç falan yedikten sonraki sütü sağıp atmamız gerek. Ondan önce süt sağıp bebekler için saklıyoruz o ara acıkma ihtimallerine karşı...

Evet canım haklisin, sonradan netten bakınca gördüm alkolsüz bira süt yapıyor diye, aptallık ettim:nazar:Yarım su bardağı içtim ama, şöyle ki, bebek henüz emmeye başlamadan yüzüne süt fışkırmaya başlıyor, işe yarıyormuş, acilen alkolsüz bira alacağım...

Destes, kolik olabilir, ama benim de kızım öyleydi. İki tane çözüm bulduk. Ben süt ürünlerini tamamen kestim (2-3 gün sürüyor etkisini göstermesi) ve gizli reflu çıktı kızımda. Yani kusmuyor ama boğazına geliyor, geri yutuyor. Doktor ilaç yazdı. İlac ve diettten sonra daha rahatladı. Allah şifa versin inşallah.

benim oğlum kolik. 17 günlükten beri kolik ağlamaları giderek arttı.. dün 12 saat hiç uyumadı ağladı.. gece 4-5 saat kesintisiz ağladı. emmiyor da, emiyor iki dakika sonra ağlayarak bırakıyor.. artık dakika tutuyorum, şaşmıyor. emip bırakmaktan göğüs uçlarım yara oldu. tabi o kadar hava yuttuğuiçin müthiş gaz oluyor. 2 şuru, 1 damla denedik hiçbiri fayda etmedi. zaten gaz değil bu ağlamalar, kolik ağlaması.. çünkü saç kurutma makinesi sesi açınca geçiyor. nasıl iş ben anlamadım. en iyi ihitimalle 3 aya geçermiş. 3 aya kadar huniyi takmazsam iyi. şimdi annemle bakarken bile çıldırmanın eşiğine geliyorum.

Allah kolaylık versin canım yaa, çok zor olduğuna eminim. Benimki de Pzt. sendromu mu yaşıyordur nedir, son iki pazartesidir öyle sebepsiz ağladı. Sadece gögüsteyken susuyordu, o da homurdana homurdana. Yalnızım da ne yapacağımı şaşırdım, insan nasıl çaresiz kalıyor... Eşim akşam göğüslerimin halini görünce yanmış gibi olmuş dedi. Neyse ki her zaman olmuyor.

Bu arada kolik gaz sancısı demek, ayrı bir şey değil.

Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Allah kolaylık versin canım yaa, çok zor olduğuna eminim. Benimki de Pzt. sendromu mu yaşıyordur nedir, son iki pazartesidir öyle sebepsiz ağladı. Sadece gögüsteyken susuyordu, o da homurdana homurdana. Yalnızım da ne yapacağımı şaşırdım, insan nasıl çaresiz kalıyor... Eşim akşam göğüslerimin halini görünce yanmış gibi olmuş dedi. Neyse ki her zaman olmuyor.

Allah yardımcın olsun

hehee yesinler onun pazartesi sendromunu :KK1: işe gidecek sanki bıdık :emir_bebek:sende işe yollama küçük erkeği annesi :KK1:

Destes, kolik olabilir, ama benim de kızım öyleydi. İki tane çözüm bulduk. Ben süt ürünlerini tamamen kestim (2-3 gün sürüyor etkisini göstermesi) ve gizli reflu çıktı kızımda. Yani kusmuyor ama boğazına geliyor, geri yutuyor. Doktor ilaç yazdı. İlac ve diettten sonra daha rahatladı. Allah şifa versin inşallah.

nasıl anladınız reflü olduğunu.. ben de reflüden şüphelenmiştim ama emin olamadım.amin canım. Rabbim senin bebeğine de şifa versin inşallah.

Bu arada kolik gaz sancısı demek, ayrı bir şey değil.

Allah yardımcın olsun

amin canım. hastalık olmasın bu koliklik geçer sonuçta diyoruz ama çook zorluyor.

koliklerdeki ağlamalarında gaz sancısı çok küçük birr yer kaplarmış. daha çok stres olarak tanımlıyorlar bu ağlamaları. sadece gaz olsa beyaz gürültüde sakinleşmez..keşke sadece gaz olsaydı..

senin de Allah yardımcın olsun.. bol sütün olsun inşallah.

kızlar cok mutsuzum kızım dun ogleden sonra 4 te uyandı ve sabah 6 ya kadar uyumadı her emdıgındede kustu ve bembeyaz.bugunde nerdeyse hıc mama yemedı ve sureklı uyuyor uyanmıyor.hıc boyle olmazdı cok korkuyorum.bırazdan doktora gıdıcez ama ne yapıcagımı sasırdım
:KK43:

Gecmis olsun cok simdi Nasil oldu adasimiz annesi? :nazar:

prima kullanıpta bebeği pişik olan anneler hangi bezi kullanıp memnun kaldınız prima benim bebeğimede pişik yaptııı:26::26::26::26::26:

Bezi guzel baglamakda cok onemli,ara kontrollerde cis yapti mi yapmadi mi diye baktiktan sonra tekrar baglarken gevsek baglamisim gecen gun,yavrumun kakasi cikmis her yerine hemen banyo yaptik mis olduk :)

Biz Huggies kullaniyoruz.Her bez degisiminde de pisik kremimizi suruyoruz Mustela Stelactiv Pişik Kremi mukemmel bir pisik kremi. :KK34: :KK9:

hehee yesinler onun pazartesi sendromunu :KK1: işe gidecek sanki bıdık :emir_bebek:sende işe yollama küçük erkeği annesi :KK1:

Yaa kolay mı pzt. günleri uyan, ağla, meme iste, em, çiş, kaka yap, gaz çıkar, gülümsemeye çalış, kucak iste, sevil...Zor işler bunlar. Hem babamız da işe gitti, bi de onu özliycez tüm bunların üstüne...:KK1: Ne sandın cicimmm???

Son düzenleme:
X