2012 Ekim bebekleri büyüyor

çok özlemişim topiği artık vakit buldukça buralardayım... :KK9:
hanımlar ben kızımı yıkarken ki bu asla tek başıma yapabildiğim bi eylem değil elim ayağım titriyor 42.günümüzde hala tedirginim yıkarken vücudunda sıkıntı yokta kafasını yıkarken kaskatı oluyorum ve enerjim bebeğime geçiyor basıyor çığlığı. napcam ben bilemiyorum banyomuz bittikten sonra doğrulamayacak kadar belim ağrıyor kendimi kasmaktan :KK14: eşim benim yanımda maşallah 40 yıllık anne gibi soğukkanlı :KK4:

sakin bir ninni uydurup alçak ve yumuşak sesle söylemeyi dene, ikinize de iyi gelir. Emzirirken bile "Bol bol süt var Ali hepsini içecek!" diye birşey uydurdum onu söylüyorum, tabii gözlerinin içine gülümseyerek. Meme tutmayı bırakan oğluş yeniden başladı şükür, tabii ki hala mama takviyeli!

Canim cok s8kkin kizlar sutum cok azaldi 25 cc anca ciiyor napcami sastim

Ohh maşallah büyük yük kalkmış sırtından bizim de 24 Kasım da mevludumuz ins bende davetlileri filan yazıyorum kimseyi unutmayayım diye :) ay benim de düşündüğüm şey ins oglum o gün uslu uslu durur bol bol uyur da rahat ederim misafirlerimle ilgilenirim sen evin de mı okuttun ben bize ait bi mekan var orada yapicam eve sığmaz hemde ev ortamı cok zor oluyor hersey heryer batıyor kırılıyor esimin Tv'si ses sistemi psleri filan heryer kırılacak bozulacak eşya dolu o hic istemiyor evde yapmamızı :)

evde yaptım canım çok kalabalıktı. karsı komsumda evini açtı ikimizin evleride doldu, şansıma havada güzeldi.
oğlumuda emzirip uyuttum sonra bir uyandı acıkmış ağladı. hemen üzerimi değiştirip emzirdim yine uyuttum.

Canım sab simplexi kullan kesinlikle. Kime sorsam herkes onu öneriyor. Herkes memnun neredeyse. Günde 3 kere 1er damla kullanıyorum. memnunum bende.

bize doktorumuz bitkisel bir ilaç verdi kolik için , kalmadı bi sıkıntımız şükür , bu sab iyiymiş ama piyasada çok sahtesi varmış dikkat edin

olsa bi dert olmasa bi dert canım yaa , kızım 13 günlük bugün , benim 1 göğüsten 125 cc çıkıyor , yatmadan sağdığım halde süt göllenmiş , sertlik oluştu bi göğsümde , soğuk kompres yapıyorum süt damarları daralsın die , öncede eşime göğüs masajı yaptırıyordum sonrada sıcak sulu kompres , bende baya işe yaradı bi dene istersen , benimde sertlik sağmakla geçmezse doktora gideceğim artık :KK14:

kızlar siz kaç günlükken bebeği doktora götürdünüz ? ben 5. gün topuk kanı için götürdüm bide 15. gün görücam dedi , daha 13 günlüğüz öyle zırt pırt evden çıkarmak istemiyorum kuzumu :26: nie çağırdıki acaba :44:

Arkadaslar sizlere bir sorum olacak bizim doktorumuz gecen hafta gittigimiz aylik kontrolumuzde de D vitaminini soylemedi acaba unutmus olabilir mi? Ben de sormayi unuttum acaba eczaneden alip kullanmaya baslasam mi gunde 3 damlaydi degil mi ya da once doktorumu arasam yardimci olursaniz sevinirim.

kızlar morlim çok bozuk sütüm resmen yok gibi oğlum emme delisi bi bebek,mama vermek istemiyorum ama napıcağımı şaşırdım dun 3 saat uyudu kalkınca sol gögsümü emzirdim sağı da sağdım 20 ml cıktı anca,internette yazan bütün kürleri denedim mutfak masamın ustu çaylar,dut,incirle dolu ama nafile...mama veren anneler,sütü çok olan anneler bana bı akıl verin nasıl bu sorunu cozdunuz,günde kaç kez mama veriyosunuz:KK43: ya da bu süt nasıl artar acaba:KK43:

Arkadaslar sizlere bir sorum olacak bizim doktorumuz gecen hafta gittigimiz aylik kontrolumuzde de D vitaminini soylemedi acaba unutmus olabilir mi? Ben de sormayi unuttum acaba eczaneden alip kullanmaya baslasam mi gunde 3 damlaydi degil mi ya da once doktorumu arasam yardimci olursaniz sevinirim.
cnm benim hastanedeki doktorum da söylemedi sağlık ocağındaki doktor verdi d vitaminini 5 günlükten beri kullanıyorum

ah cnm aynı dert bende de var,annemin de yokmus galiba bu iş genetik artık umudum tukenmeye başlıyor 25 günlük olduk ama hıcbı artış yok benden de sabaha karsı sağdım 20 ml cıktı:KK43:

evde yaptım canım çok kalabalıktı. karsı komsumda evini açtı ikimizin evleride doldu, şansıma havada güzeldi.
oğlumuda emzirip uyuttum sonra bir uyandı acıkmış ağladı. hemen üzerimi değiştirip emzirdim yine uyuttum.

İyi olmuş komşunun evi açması yoksa zor ya . Bende Mevlüt icin emzirmeye uygun bi elbise alicam evdekiler hep önleri kapalı maalesef

gunaydin kizlar nasilsiniz? ben oglumu simdi uyuttum mikir mikir durmuyor anakucaginda, annem aldi yanina simdi sakinledi. yeni de bir huy edindi gece kalkip emzirdigimde alti pisse emmiyor, resmen bogusuyoruz yatakta:KK1: bir memeyi zarzor emzirip ikinciye gecerken altini degistiriyorum sonra emziriyorum. bu arada tulumlarimizda dar gelmeye basladi birer kere giydirdim sadece:KK1: sutum saginca 65 cc cikiyor birinden, ikisini emzirince guzel doyuyor ama bazen sadece gece 60ml mama takviyesi veriyorum o da cok miziklarsa. onun harici bizim sIkIntImiz yok Allaha sukur:nazar: bugunde yari kirkimiz cikti yikicaz oglumu. bu arada incir kuru yaptim, etkisini göstericek gibi:21:

kızlar morlim çok bozuk sütüm resmen yok gibi oğlum emme delisi bi bebek,mama vermek istemiyorum ama napıcağımı şaşırdım dun 3 saat uyudu kalkınca sol gögsümü emzirdim sağı da sağdım 20 ml cıktı anca,internette yazan bütün kürleri denedim mutfak masamın ustu çaylar,dut,incirle dolu ama nafile...mama veren anneler,sütü çok olan anneler bana bı akıl verin nasıl bu sorunu cozdunuz,günde kaç kez mama veriyosunuz:KK43: ya da bu süt nasıl artar acaba:KK43:

sutunu ne ile sagiyorsun? Manuel mi elektrikli mi?

kızlar hepatıt aşınızı nerde yaptırdınız:26: burada bır arkadasın doktoru saglık ocagındakı hepatıt asında cıva var o da otızme sebep olur demıs burada paylaşmıstı..pekı hastanelerdekı asıların civasız oldugunu nasıl anlayacagız kafam karıstı ya öffff hiç mi bir şeye güvenemıyecegız :KK47::KK47::KK47: şimdi ben hastaneye sorsam tabıkı yok dicek Allah a emanet olsun yavrucaklar yaa..napim ben sımdi???

Ben bu konuyu dogum yaptigim hastanemin bebek hemsiresi ile gorustum ve bana saglik ocagi asisini onerdi :) iciniz rahat olsun yaptirabilirsiniz dedi.

bugun de gittik yaptirdik kuzuma :)

gel bide bana sor süt sorununu. biz 22 günlük olduk ve benim sütüm hala az iki göğsümden 50 cc çıkıyo. 30 da mama veriyorum anca doyuyo. ilk günlerde 1 damla bile gelmedi.sonra hergün yavaş yavaş artmaya başladı ama hala çok azzz

Ben bu konuyu dogum yaptigim hastanemin bebek hemsiresi ile gorustum ve bana saglik ocagi asisini onerdi :) iciniz rahat olsun yaptirabilirsiniz dedi.

bugun de gittik yaptirdik kuzuma :)

Aynen bu konuyu ben de doktora sordum soludugmuz havada da civa var dedi ve kendiside saglik ocagini onerdi.

sallanma meraklısı bir oğlum var :emir_bebek: ilk doğduğunda sallanan koltukta emzirdim sürekli sanırım o yüzden oldu, tabii birde babasının sürekli kucağında sallayarak ve gezdirerek uyutması tuz biber oldu :KK1: ana kucağı, salıncak ne varsa sallanan sırayla turluyoruz akşama kadar,,ama ana kucağının müziğini falan açarsak homurdanmaya başlıyor hemen hiç istemiyor :KK55: bizimde karyolamız sallanmıyordu ama baktık olmuyor yatak odamıza sallanan beşik aldık..
Cnm nasil bisi aldin bende degistircemde karar veremiyorum karyolami bez besik mi odamda kucuk :KK43:

Kizlar aksam sagiyim dedim tek gogus zor 20 cikardi 100 cikarirken delirdim.. Suyu az icmistim.. Basladim su icmeye ve humana still tea icin gunde 3 defa ise yariycakrit pes etmeyin...herzmn soluyorum tavuk suyu corbayida deneyinnnn..

Aynen bu konuyu ben de doktora sordum soludugmuz havada da civa var dedi ve kendiside saglik ocagini onerdi.

Bende saglik ocagina gideyim dedim kani orda verdik ilk topuktan.. Esim bidahakine gitme hasta olmayan cocugu hasta edeceksin kucuk ve kalabalik dedi,.. Bnide tedirgin etti ama bu ay goturebilirim.. Evelden saglik ocaginin asilari ates agri yapio ozeller yapmiyo diyolardisimdi ozelede ocagada saglik bakanligi ayni asiyi veriyomus. Tek fark para odersin dediocaktaki hemsire ama yinede tedirginim dedim gibi..

X