2012 Ekim bebekleri büyüyor

canım ben ferrum kullanıyorum tadı daha ii sen eğer forrosanol kullanıyosan o iğrenç...benim kızım kabızdı hep damlayı kullandığımdan beri hergün kaka yapıyo ters etki yaptı:)))

bendede hamileyken kullandığım demir ilacı hiç kabızlık yapmamıştı hatta aksine dahada iyi çalıştırmıştı sindirim sistemimi :KK1: kişiye göre değişiyor demekki :26: Hüma kız napıyor annesi ? onu ihmal etme bak Hümalar çok nazlı oluyor annesi :nazar:

ıyı geceler kızlar..nasılsınz gorusmeyelı.....
ben yorgunum cook kızım gunuzlerı costu yıne btun gun kucagımda
uykudakı saga sola donme kabus gorur gbı kıprıdanmaları da gecmedı gecelerı bu nedenletek gozum acık uyuyorum resmen
gunduz zaten uyku yok sabah ezanında da ayakta:KK14:ıflas etmek uzere bunyemmm
sızler ne alemdesınz
sole bı gozattım yazdklarnza
hasta bebıslerımze cok gecmıs olsunnn.....

gaz sorunu yasayanlar ıcın ben 3 aylık donemde cok cektım gazdan
colınox dye bı damla ve corek otu yagı kullandım derdıme derman bunlar oldu
bahsettgım damlayı bulmak braz guc oldu ama degdı dogrusu sındırıme yardmcı yararlı bakterı ve sporlardan olusuyo
hava yutma ,gaz, sındrım yetsknlerde bıle kullanılıyo deneme amaclı kopursun dye ıyıce calkaladgım bıberonun ıcıne bı damla damlatmıstm
anında mılyonlarca hava kabarcıgı kaybolmustu doktorunza dansp bı bakın derımm

pompa soran ark. medela mını elektrklı ve pıllı kullanıyorum ben cok pratık az yer kaplıyo
performansı da ıyı bı ıncele ıstersen

çok zor yaaa ilk günler geldi aklıma , 6 saatten az uyku bağışıklığı bile düşürüyor , aman dikkat edin kendinize , anakucağı işe yaramadımı ? ben şimdi ninni perisi uyku cd si aldım kızıma , onu açıp anakucağına yatırıyorum , gazıda yoksa uyuyor uzun süre kuzucum :nazar::emir_bebek::nazar: aman nazar değmesin meleğime , çok zor uykusuzluk cidden :KK37: Allah yardımcın olsun

(( bugun benim dogum gunum)) ya sormayin bizede verdi kan ilacini fakat bir turlu iciremedim ust bas kalmiyor. doktor 7 damla dedi ama ben bugun sadece 3 damla verdim onuda az birsey portskal suyunun icine dokerek verdim. ebe miz soylemisti. 3 gundur kakasin kara bibere benzer siyah noktalar var internetten baktim doktorjn biri kan ilaci yapr demis ama kizim dogru duzgun hc icmediki ya agzindan cikardi yada kustu. sizde boyle bi durum var mi

anne olarak kutlayacağın ilk doğum günün kutlu olsun canım :KK71: bebeğinle beraber sağlıklı bir ömür diliyorum sana :KK71:

sağol canım onu ilk aylarda düzenli kullandık ama bize yaramadı pek. acaba tekrar denesemmiki :26:

ben 3 günden sonra faydası gördüm canım , geçenlerde bi bıraktım 3 gün sonra gaz sancılarından ağlamaya başladı gene kızım hemen başladım tekrar , şırıngayla 2.5 cc veriyorum ben günde 3 kez yeterli oluyor , daha emerken gazını çıkarıyor üstten ama herşey herkese iyi gelmiyor tabii mesela sab simplex bize hiç yaramadı zaten iyiki yaramamış o bitkisel değilmişte biçok kişide ondan memnun mesela mucize ilaç diyorlar :44:

geceleri en az uyuyan anne benim sanırım :) bu gcede uyumadık, gündüz hiç uyanmadı,misafirim vardı 11kişi agarladım, kızımı görmeye geldiler uyurken bi gösterip götürdüm. sonrada bi arkadaşıma gittik ordada uyudu. gelince 23.oo gibi tekrar uyuttuk ama 03.30dabi uyandı bu saate kadar uyumadı. bikaç sefer de kaka yaptı azar azar. sıkıntısı var belli, yenice uyudu kucağımda. kuş sesleri dinlettim sakinleşsin diye. bugun gaz ilacını vermeye baslıcam artık. geceyle gündüzü ters benim kızımın :KK43: bikaç saat uykuyla yaşamayı öğendim iyice, gözlerimin altı mosmor hp panda gibiyim, göbeğimde gözlerimi destekliyo zaten pandalık konusunda:KK52:

sabah sabah güldürdün beni :KK9: gündüz uyanık tutmaya çalışıp akşamda güzel bir banyo yaptırsan , arkasından sıcak bir ortamda masaj ve hafif rahatlatıcı müzikle birde sakinleştirici yağ mesela lavanta gibi , buhar makinen varsa ona , hayal ettimde benim bile uykumu getirdi , belki düzeni değişir :26: gece uykusu şart hepimize , bağışıklık düşerse bizde hasta oluruz , biz olunca bebişlerde olur :KK50:

gunaydin kizlar ne var ne yok okuyamadim ben hic uyumadim kizimin cok atesi vardi butun gece agladi 38.6 atesi . fitil vermek istemedim ama sonunda verdim, kuxagimda uyudu yataga koymaya korkuyorum. Zombi gibiyim ac uykusuz yorgun . kizim iyilessin de gerisi onemsiz 12de randevumuz var bekliuorum

38.6 baya yüksek canım , hatta 38 de ver bence ilacı sen , ben 37.5 ta içiriyorum şurubu , kuzenimin kızı bikaç kez havale geçirdi bu ateş yüzünden , o nedenle çok dikkatliyim ben bu ateş konusunda :18: Rabbim hepimizin evladını korusun

4.ay aşılarını yaptıran arkadaşlar ateşlenme yaptı mı miniklerinizde..yarın aşı olmaya gidiyoruz...
bız yaptıralı 1.5 ay oldu bızde yapmadı ates felan..
merhabalar uzun zamandır yazamıyorum, 4.ay kontrollerine gittik , aşıdan sonra ateş çıktı bizim, baya huysuzlaştı ama şükür atlattık , son 6.ay aşısı kaldı.5.ay da da rota 2 aşısı var tabi o yan etki yapmıyor. 4. ayda demire başlamak gerekiyormuş, bugün başladım ama ağzına alır almaz geri çıkardı iğrenç bişiy ya kan gibi .. bir çokda yan etkisi varmış, sizler kullanıyormusunuz , yan etki yaptımı?
canım ferrum kullan bence o daha tatlı ılk basta almıyorlar ama alısıyorlar sonra..bızım kız almıyodu sımdı yallanarak ıcıyor..
(( bugun benim dogum gunum)) ya sormayin bizede verdi kan ilacini fakat bir turlu iciremedim ust bas kalmiyor. doktor 7 damla dedi ama ben bugun sadece 3 damla verdim onuda az birsey portskal suyunun icine dokerek verdim. ebe miz soylemisti. 3 gundur kakasin kara bibere benzer siyah noktalar var internetten baktim doktorjn biri kan ilaci yapr demis ama kizim dogru duzgun hc icmediki ya agzindan cikardi yada kustu. sizde boyle bi durum var mi

dogum gunun kutlu olsun arkadasımmm benımm...allah sana ve aılene uzun saglıklı bır ömur nasıp etsın:KK71::KK71::81::124::124::124::124:

rota virüs aşısı 2 . ve 4. ayda siz neden 5. ayda yaptırıyorsunuzki ? ilk dozu geçmi yapıldı yoksa?

canım rota virüs bizede 3. ve 4. aylarda yapıldı son doz 5. ayda.ben süreklidoktor kontrolündeyim zaten.doktorumuz kendi 3. ayda yaptı.belki bünyeden bünye ye değişiyordur

doğum günün kutlu olsun canım.allah eşinle ve bebişinle hayırlı,mutlu ve huzurlu çok çok uzun ömürler nasip etsin sana.

dogum gunun kutlu olsun canımm sende balıksın demek benım gbıı:KK16::KK16:
dun de benım dogumgunumdu....
anne olarak gecrdgm ılk dogum gunumdu..Allahım bole guzellılerı dha nıce yıllar yasamayı nasıp etsın hepımızee:KK54::KK54:

çok zor yaaa ilk günler geldi aklıma , 6 saatten az uyku bağışıklığı bile düşürüyor , aman dikkat edin kendinize , anakucağı işe yaramadımı ? ben şimdi ninni perisi uyku cd si aldım kızıma , onu açıp anakucağına yatırıyorum , gazıda yoksa uyuyor uzun süre kuzucum :nazar::emir_bebek::nazar: aman nazar değmesin meleğime , çok zor uykusuzluk cidden :KK37: Allah yardımcın olsun

masaalah canım bebegıne:nazar::nazar:
gelelımde elınızden bı su felan ıcelım bıze de bulassn su uysallık:KK14::KK14:
anakucagı,kanguru,salıncak.....hıc bıse kesmedı benım kızımı varsa yoksa benım kucagımda hakıkaten artık hasta olucam bole gıderse
yakın bı zmanda memlekete gtcem gun degıl dakıka sayıyorum resmen:KK37::KK37:

bebısınız uyumadgı zamnlarda kızlar nasıl oyalıyorsunuz, benım mınnos hep kucagımda dolasmak ıstıyo evın ıcınde
kollarım kopuyo artık mutfakta tek el calısmaktan kas yaptı kolum resmen:KK1:
oturmayın dıyolar kucagımda bıle oturtmuyorum zararı olmasın dye yatarak cok fazla durmuyo hemen kalkmak ıstıyo
ee bole olunca evın ıcınde basılmadık karo kalmıyo...
ayına uygun oyuncak aldım gozunun gordugu yok cımcımenın buldugu fırsatta elımı agzına goturmek en buyuk oyuncagı...

bde devıt3 u kac damla verıyosunuz

anne olarak gecrdgm ılk dogum gunumdu..Allahım bole guzellılerı dha nıce yıllar yasamayı nasıp etsın hepımızee:KK54::KK54:

anakucagı,kanguru,salıncak.....hıc bıse kesmedı benım kızımı varsa yoksa benım kucagımda hakıkaten artık hasta olucam bole gıderse

bebısınız uyumadgı zamnlarda kızlar nasıl oyalıyorsunuz, benım mınnos hep kucagımda dolasmak ıstıyo evın ıcınde
oturmayın dıyolar kucagımda bıle oturtmuyorum zararı olmasın dye yatarak cok fazla durmuyo hemen kalkmak ıstıyo
ayına uygun oyuncak aldım gozunun gordugu yok cımcımenın buldugu fırsatta elımı agzına goturmek en buyuk oyuncagı...

senınde dogum gunun kutlu olsun canım.devıt 3 u bız hala 3 damla verıyoruz yeter dedı doktoruu..bız vıtamınlerı bıraz azalttık cunku kızım costu gelısımı kılo olarak degıl ama cok ılerıdeymıs.yurutec yasak ama komsunun yurutecıne koydum aldı basını gıttı valla soktayımm

v
kızlar hepınıze hayırlı gunler
4 ay kotrolumuzden geldık cok sukur herşey yolunda
8500 gr 67 cm olmusuz 1000 gr dan fazla almışız dr bıraz tos tos buldu ust sınır 8250 mış ama anne sutu aldıgından problem yok dedı
aklıma gelen herşeı sordum oturmak ıstıyosa kendını topluyosa oturt mutlaka dedı kucagında kısa surelı
haha dr un babannesıde oturtmayın dıyomuş koca dr a belı kakılır dıyomuş
dr amcamızında 1kasım doğumlu bebegı varmış
emme olayını sordum 4 saatte bır olmalı artık dedı ama gel sorkı bızım cocugu 2 saat ancak oyalayabılıyoruz dedı en erken 2 saattte ver dedı
duşunun tıpta bı yere kadar
kg alımı ıyınoldugundan eklere 6 da başlıcaz dedı
kan damlasına başlıyoruz normalde 8 damlaymış 3 damladan artırarak başlıcaz dedı kabız yapabılyomuş cunku
kaka rengı degışebılır dedı

bıde tepkılerını sordu tek tek kendı kendıne konuuyomu dıye sorarken bı başladı bzımkı konuşmya guldurdu bızı
masaallah arasa annesi:nazar: cok iyi kilo almis anne sutu aldigindan bi problem yaratmaz insaallah:KK34: merak etme
dahada iyi olur inşallah ablanın bebeği , bizde kızımla iyiyiz , sanki benim duygularımı yazmışsın :KK16: tek üzüldüğüm şey ilk çocuklar gerçekten biraz şanssız oluyormuş , herşeyde acemiyiz :KK1: ama napalım sağlıklı olsunlarda gerisi boş :nazar::emir_bebek::nazar:
tesekkur ederim canim bazen de acemi olmak daha iyi galiba :KK53:
kızlar iyiki varsınız yaa , tek sosyalleştiğim yer burası diyebilirim , eski arkadaşlarım hep çalışıyor , komşularım 50 yaş üzeri , genç olanlarda sigara içtiğinden ben yaklaşmıyorum , akrabalar zaten memlekette :KK37: uzun lafın kısası sizleri seviyorum :KK16: kızımın teyzoşları
aynen canim iyiki varsiniz :KK16:biz de seni seviyoruz :KK54:
avent elektrikli olani.onun icinde bi parcasi var manuel olarakta kullanabiliyorsun canim.kraft mavi olandi
dunya yikilsa ben burdayim canim.biyere gitmem.benim evde net yok ama telefondan giriyorum.yani hep burdayim

cok sevindim canim.op onu bizim icin allahim ona sifa versin hastalik yuzu gistermesin insallah ona ve tum bebeklere

kiz ilk usten cikaran bebek hic duymamistim.cok sasirdim kolay kolay cikmaz o dis biz bir aydan fazladir cekiuoruz.
tesekkurler tugcecim Rabbim tum bebisleri korusun acilarini gostermesin :KK16:yaa bi anda gitmek istedigini sandim :KK19: sen ve bebisin bu topigin tadi-tuzusunuz :KK52:hic biyre gitmek yok:KK20: tamammi:KK54:
Selam kızlar sanırım bebeğim diş çıkarıyor üst damağında beyaz sivilce gibi küçücük bir şey var :18::18:çok sakin bir bebekken çok hırçın oldu acayip hareketlendi poposunu kaldırıyor yatmak istemiyor:KK53:
o sivilce gibi bisey omerde dogdugunda vardi sonra kendiliginden gitdi:26: damagi da bembeyaz olmusmu canim herkes altd ilk cikiyo diyorlar
Doktora gittik grip olmus :KK43: buyuk ihtimal babamizdan gecti :KK43: daha oksurugu ishali artar dedi ates uc gun surebilir dedi bir suru ilac aldik geldik antibiytik vermedi allahtan salgin varmis Cok dikkat edin :KK43:
RABBIM acil sifalar versin kuzuya canim:KK16: artmaz insaallah
çok geçmişler olsun, ablnın bebeğine gercekten çok sevindim, çok şükür :nazar:
cok sagol canim
dogum gunun kutlu olsun Allah sana bebisinle nice guzel dogum gunuler kutlamayi nasip etsin:KK16:kakada siyah noktalar benim oglumda da var bugun ilk gordum ama biz demir ilaci kullanmiyoruz neden olmus ki acaba:44:
gunaydin kizlar ne var ne yok okuyamadim ben hic uyumadim kizimin cok atesi vardi butun gece agladi 38.6 atesi . fitil vermek istemedim ama sonunda verdim, kuxagimda uyudu yataga koymaya korkuyorum. Zombi gibiyim ac uykusuz yorgun . kizim iyilessin de gerisi onemsiz 12de randevumuz var bekliuorum

bebegine sifalar canim Allahdan 38.6 cok yaa kiyamam:KK31: simdi nasil dr a gitdinizmi

dogum gunun kutlu olsun:KK54: canim ailenle nice huzurlu mutlu dogumgunuler geciresin insaallah:KK16:

canım rota virüs bizede 3. ve 4. aylarda yapıldı son doz 5. ayda.ben süreklidoktor kontrolündeyim zaten.doktorumuz kendi 3. ayda yaptı.belki bünyeden bünye ye değişiyordur

2 çeşit aşı var canım biri 3 doz diğeri 2 doz , sen 3 dozluk olanı yaptırmışsın demekki , onu bilmiyorum ben

v
masaallah arasa annesi:nazar: cok iyi kilo almis anne sutu aldigindan bi problem yaratmaz insaallah:KK34: merak etme

tesekkur ederim canim bazen de acemi olmak daha iyi galiba :KK53:

aynen canim iyiki varsiniz :KK16:biz de seni seviyoruz :KK54:

tesekkurler tugcecim Rabbim tum bebisleri korusun acilarini gostermesin :KK16:yaa bi anda gitmek istedigini sandim :KK19: sen ve bebisin bu topigin tadi-tuzusunuz :KK52:hic biyre gitmek yok:KK20: tamammi:KK54:

o sivilce gibi bisey omerde dogdugunda vardi sonra kendiliginden gitdi:26: damagi da bembeyaz olmusmu canim herkes altd ilk cikiyo diyorlar

RABBIM acil sifalar versin kuzuya canim:KK16: artmaz insaallah

cok sagol canim

dogum gunun kutlu olsun Allah sana bebisinle nice guzel dogum gunuler kutlamayi nasip etsin:KK16:kakada siyah noktalar benim oglumda da var bugun ilk gordum ama biz demir ilaci kullanmiyoruz neden olmus ki acaba:44:

bebegine sifalar canim Allahdan 38.6 cok yaa kiyamam:KK31: simdi nasil dr a gitdinizmi
yok canım nereye gıdıyım ıste hem memorıalde tup bebek yaptıranlar hemde burası ıdare edıyorum..ben 2 cıye baslıycam ya yaza konusuyoruz oyle...buaralar herkesın tedavısı basarılı cok sukur

doktor oyle çok ilaç yazdıkı :KK43: aile hekimimle konuştum, anne sütü alan bebeğe d vitamininden baska vit takviyesine gerek yok demiride gerekli olursa veriyoruz 5. ay dedi. vitamin şurubu vermicem kızıma,bana da çok gereksiz gelmişti doktor tam 4 tane sindirim ve gaz için ilaç verdi, bio gaia, lactazis, sindirim düzenleyici toz, probiyotik takviye üstelik bide çörekotu yağı içirmemi söyledi. çocuk allak bullak olucak. ben bugun elma suyuyla ek gıdaya baslıcam, içine birazda çörek otu yağı koyup vericem bakalım. ilaçların hiçbirini vermicem. sindirimi kendi düzenlensin, eğer gazı çörekotu yağıyla çözemesek gaz ilacını kullanıcam sadece, ama kızımdan umutluyum ek besinle kakasıda gazıda düzelicek inş

Sevnih doğum günün kutlu olsun Rose seninde doğumgünün kutlu olsun. Bebişlerinizle ve sevdiklerinile beraber nice mutlu sağlıklı seneler diliyorum.

ben 3 günden sonra faydası gördüm canım , geçenlerde bi bıraktım 3 gün sonra gaz sancılarından ağlamaya başladı gene kızım hemen başladım tekrar , şırıngayla 2.5 cc veriyorum ben günde 3 kez yeterli oluyor , daha emerken gazını çıkarıyor üstten ama herşey herkese iyi gelmiyor tabii mesela sab simplex bize hiç yaramadı zaten iyiki yaramamış o bitkisel değilmişte biçok kişide ondan memnun mesela mucize ilaç diyorlar :44:

Ben de sab Simp. Kullanıyorum bu ikinci şişe ve bitmek üzere bitince yenisini almicam denicem bakalım kendi kendine rahat rahat gazını cikarabilecekmi ben sab tan memnundum bi kere bıraktım baktım olmadı tekrar başladım bu sefer inş oyle olmaz. DR. Lar Bu ilaç için bağırsaklar tarafindan emilmiyor o yüzden zararlı değil dediler.

Bnmkide çok fena kucağa alıştı sürekli gezsin ayakta olsun istiyor. Sırtı yere gelmicek hanımefendinin ya gezecek ya oturacak bizim dr da oturtmayin dedi kısa süreli iki dk falan oturtuyorum en fazla. Ya geziyoruz ya ben konuşuyorum oyun oynuyoruz onun dışında bişey yapamıyoruz çok sıkılıyor zaten sabahtanberi konuşmak tan cenem yoruluyo aksama enerjim kalmio:)) :

Yaa kıyamam ne çok bebek hasta olmuş bütün hastabebeklere ve ebeveynlerine Allah şifa versin. Daha kotusundan korusun.

doktor oyle çok ilaç yazdıkı :KK43: aile hekimimle konuştum, anne sütü alan bebeğe d vitamininden baska vit takviyesine gerek yok demiride gerekli olursa veriyoruz 5. ay dedi. vitamin şurubu vermicem kızıma,bana da çok gereksiz gelmişti doktor tam 4 tane sindirim ve gaz için ilaç verdi, bio gaia, lactazis, sindirim düzenleyici toz, probiyotik takviye üstelik bide çörekotu yağı içirmemi söyledi. çocuk allak bullak olucak. ben bugun elma suyuyla ek gıdaya baslıcam, içine birazda çörek otu yağı koyup vericem bakalım. ilaçların hiçbirini vermicem. sindirimi kendi düzenlensin, eğer gazı çörekotu yağıyla çözemesek gaz ilacını kullanıcam sadece, ama kızımdan umutluyum ek besinle kakasıda gazıda düzelicek inş

bencede kullanma o kadar ilaç bebişe yaaa , çörek otu yağı çok şifalı bişey canım ama piyasadakiler değil , soğuk pres olması lazım onuda ben bitek saraçoğlunun sitesinde buldum , ben şu an saraçoğlunun zeytinyağlı sabununu kullanıyorum kızıma , bitince bende çörekotuyağı alıcam , başka alıcaklarımda var onların bitmesini bekliyorum
https://www.saracoglu.at/bolum.php?name=urunler&s_op=ushow&urunid=corekotu_yagi

Sevnih doğum günün kutlu olsun Rose seninde doğumgünün kutlu olsun. Bebişlerinizle ve sevdiklerinile beraber nice mutlu sağlıklı seneler diliyorum.

Ben de sab Simp. Kullanıyorum bu ikinci şişe ve bitmek üzere bitince yenisini almicam denicem bakalım kendi kendine rahat rahat gazını cikarabilecekmi ben sab tan memnundum bi kere bıraktım baktım olmadı tekrar başladım bu sefer inş oyle olmaz. DR. Lar Bu ilaç için bağırsaklar tarafindan emilmiyor o yüzden zararlı değil dediler.

Bnmkide çok fena kucağa alıştı sürekli gezsin ayakta olsun istiyor. Sırtı yere gelmicek hanımefendinin ya gezecek ya oturacak bizim dr da oturtmayin dedi kısa süreli iki dk falan oturtuyorum en fazla. Ya geziyoruz ya ben konuşuyorum oyun oynuyoruz onun dışında bişey yapamıyoruz çok sıkılıyor zaten sabahtanberi konuşmak tan cenem yoruluyo aksama enerjim kalmio:)) :

inşallah öyledir canım çünkü çok kullanan var o ilacı , bende bu şişe bitince bi rezene çayı vermeyi denicem , eskidende bi ara denedim ama içmedi benim prenses o zaman , ondanda fayda bulan çok var , ben humananın kimyonlu rezene çayını almıştım , içmedi cimcime boşa gitmesin diye ben içtim :KK1: bu sefer milupanın rezene sini alıp denicem bide bakalım , içer inşallah

X