2012 Ekim bebekleri büyüyor

Rose maasaallah kuzuna canim..
idrar icin idrar torbasi yapistiriyorlar factor.
uyurken pijamalarimizi giyiyoruz altinda izin kollu badimiz hikayemizi okuyoruz sonra uyumasi icin savasmaya basliuoruz:)) bende uyku tuumu dusunuyorum kollarinin altina aldigim halde battaniyesini yuzune cekiyor bu aralar korkuyorum olan uykuyu da onu kontrol edecegim derken bitiriyorum :KK43:( zor uyuyor ve gece en az 3 kere kalkiyor rutin..
Anneler kvdeler hep ayni :)) annem kvdem mamasina kadar herseye muhalefetler.annem size veremem kaciracagim bile dediinanin :)) nereye kaciracaksa bulamazmisiz bir de..bu benim bunu ben istedim deyip duruyor..tovbe :))
Pisst bizim kizlar hareketler ne alemde?hic lafi gecmiyor??

Rose maasaallah kuzuna canim..
idrar icin idrar torbasi yapistiriyorlar factor.
uyurken pijamalarimizi giyiyoruz altinda izin kollu badimiz hikayemizi okuyoruz sonra uyumasi icin savasmaya basliuoruz:)) bende uyku tuumu dusunuyorum kollarinin altina aldigim halde battaniyesini yuzune cekiyor bu aralar korkuyorum olan uykuyu da onu kontrol edecegim derken bitiriyorum :KK43:( zor uyuyor ve gece en az 3 kere kalkiyor rutin..
Anneler kvdeler hep ayni :)) annem kvdem mamasina kadar herseye muhalefetler.annem size veremem kaciracagim bile dediinanin :)) nereye kaciracaksa bulamazmisiz bir de..bu benim bunu ben istedim deyip duruyor..tovbe :))
Pisst bizim kizlar hareketler ne alemde?hic lafi gecmiyor??

anladıgım kadarıyla hepsı aynılar kızım mama yıyor eger kı hırsla cektıyse amannn annesı ac bırakmıss kızımmmmıııı!!! dıye bır ses yankılanıyor evde bı gun dıycem sanane acsa ac olan benım kızım sen gıt kendı cocuklarınla ılgılen..ay sınır oluyorum artık adını yuzunu bıle gormek ıstemıyorumm asırı derecede bıktımmm..buarada uyku tulumunu sıddetle onerırım ben chıcco nunkıı kullanıyorum nerdeyse 2 gund ebır yıkıyorum ama hala sıfır gıbı solma sarkma hıcbırsey yok

selam kızlar kızzım bu aara çok huysu aşı olalı 9 gün oluo ondn değildir herhalde uykusu vr uyumuyor damakları kaşınıyor bence parmağımla kaşıyınca susuyor çünkü doktor henüz diş belirtisi yok dedi ama :26:

Benim kizimda cok huysuz asiyla alakali degildir... Buyume atagimi yasiyorlar yoksa. Ben cok yoruluyorum ve hicbisekilde memnun olmayinca sinirleniyorum :KK14: surekli kucak kucak kucak artik kucakta kesmiyor pamugumu napcam ben bilemiyorum :KK14:

Benim kizimda cok huysuz asiyla alakali degildir... Buyume atagimi yasiyorlar yoksa. Ben cok yoruluyorum ve hicbisekilde memnun olmayinca sinirleniyorum :KK14: surekli kucak kucak kucak artik kucakta kesmiyor pamugumu napcam ben bilemiyorum :KK14:

gecıyor canım onlarda gecıyor bı 20 gun daha dayan gecıcektır bak ece kendılıgınden uyuya kalıyor artık uyumadıgı zamanlar tabıı oluyor ama o kadarda olsun:nazar::nazar:

anladıgım kadarıyla hepsı aynılar kızım mama yıyor eger kı hırsla cektıyse amannn annesı ac bırakmıss kızımmmmıııı!!! dıye bır ses yankılanıyor evde bı gun dıycem sanane acsa ac olan benım kızım sen gıt kendı cocuklarınla ılgılen..ay sınır oluyorum artık adını yuzunu bıle gormek ıstemıyorumm asırı derecede bıktımmm..buarada uyku tulumunu sıddetle onerırım ben chıcco nunkıı kullanıyorum nerdeyse 2 gund ebır yıkıyorum ama hala sıfır gıbı solma sarkma hıcbırsey yok

Kiz var ya gercekten aynilar. Benim kv kizimi annem kizim diye sevince sinir oluyordum lohusayken, kocamada soyledim annene soyle elifi oyle sevmesin neyse bi gun oturuyoruz kocam dediki;anne elifi kizim annem diye sevme noolcak oglum ne varki bunda dedi o da,kocamda dediki senmi dogurdun da annem kizim diyosun cevaba bak tabi ben dogurdum, yok artik yani pes cahilligin bu kadarina gercekten pes!! Yok tirnagini kesmeden once babasinin cebindrn para cektircekmis hirsiz olmasin 40cikmadan gozlerine surme cekcekmis surme gozlu olsun boynunu cekcekmis gerdani guzel olsun vs..vs.. Kendi soyledi kendi dinledi cok icinde kaldiysa bi tane daha dogursaymis.

gecıyor canım onlarda gecıyor bı 20 gun daha dayan gecıcektır bak ece kendılıgınden uyuya kalıyor artık uyumadıgı zamanlar tabıı oluyor ama o kadarda olsun:nazar::nazar:

Umarin gecer tuce cok yiprandim derdi var saniyorum miz miz olunca guldurcem diye 40takla atiyorum bi tebessum etsin mutlu olsun diye artik biktirdim cocugumu doydu sanirim :KK14: herseye.. Hos kendi basina biraksam hic durmuyor...

Canim eylusun cok tatli allah saglikli guzel omurl nasip etsin insallah masallah minnosuna :nazar:

kızlar 4. ay aşılarımız yaklaşıyor , 2 aşı var sanırım pnömokok ve 5 li karma , birde rota virüsle 3 ediyor gene bu ay , yaptıranlar bilgi verirse sevinirim , birde doktoruna gitmişken idrar tahlilide yaptıralım diyorum , idrarı nasıl veriyorsunuz kızlar ?

Evet arkadasim 2asi 2side bacaktan birinde aglamiyor ancak digeri cok yakiyor ne yazik ki :KK14: ben kizimla agladim hatta ebe beni teselli ederken aaa esracim hastaliktan aglamasin birak asidan aglasin demisti :KK53: ne yazik ki atesimiz yukseldi 37,3olmusu fitil yaptik yarim 2.gun skintimiz olmadi... İdrar ornegi kiz bebeklerde biraz zor skinti... Biz3kez verdik kukusuna poseti duzgun yapistirip emzirmeyi dene eviniz yakinsa evden goturun 30dk.icinde, daha stressiz oluyor. Her ay yaptirmak gerekiyormus tit iyi sonuclar alin insallah...

annısler ya kuzularnzı yatarken nasıl gydryosunuz
ınce,kalın,ıkı kat.........
ben onden fermularlı ınce penye tulum gydrıyorum ıcınde uzun kollu zıdınıda oluyo halıyle
pelus battanıye ortuyorum uzerıne ınce gbı tulumu ya yeterlı oluyo mu dersınız
zaten uyurken vucut sıcaklıgı artıyo derler ama
bılemedım bı danısaym dedım sızee:26::26:

Bende patikli alt,uzun kollu zibin,ve uzerinede tulum giydiriyorum yorgan ve yorganin uzerinede battaniye ortuyorum... Canim bildigim kadariylada uykuda vucut isisi duser 35°olur nerdeyse ben kizim uyurken olcmustum hatta 35kusur cikmisti...

kizlar uyku konusunda bebekler neye alisirsa onu istiyor, ritueller onlar icin cok onemliymis. Bu yuzden ben kizima her gece 8.30 gibi yatagina yatirip ayni sarkiyi soyluyorum, ve o sarkiyi baska zaman asla soylemiyoruz, sadece uyku icin. Simdi alisti ve sarkiyi duyunca cirpinmaya basliyor, bir saga bir sola derken uykuya daliyor. gecen babasi bugun de ben bi sarki soliym dedi ve baska birsey soyledi, nasil sinirlendi bizimki basladi bagirmaya :)
Doğru söylüyorsun bizim ilk aylardaki yogun gazdan dolayı ritüelimiz sallamak oldu malesef..duzelecegini umut ediyorum yoksa devam etmek çok zor...hic biryere gidemiyorum kendi düzenini yani sallanan beşiğini istiyor uyuduktan sonra...
Bende ayakta sallayanlardanım gece özellikle uyutana kadar çok zorluk çekiyorum sallamak bir yana birde direniyor neredeyse kalkacak:KK9: minik oğlum 4. aydan sonra inşaallah daha az sallanarak uyur hem kendi çin hemde benim için en iyisi bu:)bizde salıncak kurduk ,lk günler onda sallanarak uyuyordu ama şimdi ayağımda uykuya geçip sonra salıncağa koyuyorum öyle yatıyor her gün farklı huyları çıkıyor Allah canlarına sağlık versin elbet birgün düzelecekler:emir_bebek:
Umarım az değil hic saplanmadan uyumayı öğrenirler gercekten çok zor...resmen dert sahibi oldum bel ve sırt ağrılarım var..ama dediğin gibi ne yapalım saglık olsun...
canım ben göz doktoruyum etkili masaj yaparsan 1 yaşa kadar %90 geçiyor, iltihaplandığında antibiyotik damla gerekir. bir göz dr unda takibi olsa iyi olur, hem masajı öğretir sana. bizim gece uykumuz 12-1 gibi maalesef. yatağına yatırdıktan sonra ilk saat ağlayarak uyanıyo, yatağında sakinleştirmeye çalışıyorum genelde olmuyo kucağıma alıyorum. gece boyu sallamak çok zor, Allah sabır versin.
Uzmanını bulmusken sorayım..ben gözünü unı baby ıslak
Mendille siliyorum temizlemek icin..hata mi yapiyorum acaba diye dusunuyorum???tabi masajda yapıyorum.dr 2.ayinda gördü damla verdi geçmedi masajla gecti ama 2aydir diğer göz aynı durum sulanma ardından capak..
Birde etkili masajı biraz acarmisin??nasil yapmak lazım???

ayyy pamuk seker gibi olmus masallah, coook tatli :)
Canim eylusun cok tatli allah saglikli guzel omurl nasip etsin insallah masallah minnosuna :nazar:
tatlı yorumlarnz ıcın hepınıze tesekkur ederız teyzelerımız Allah esrgesın tum kuzucukları ıns...:nazar::nazar:

Kizlar cok fena grip oldum kafami kaldiramiyorum ve ne yazik ki surkli gezmek isteyen bir bebegim var.babamiz isten izin aldi mumkun oldugunca elime almamaya calisiyorum sadce emzirirken aliyorum bebisimi.iki gundur koklayip opemiyorum cok zor dayaniyorumsurkli maskede takiyorum degisik degisik bakiyor yuzume:-)zimax diye bir antibiyotik verdi doktor ama cesaret edemedim kullanan yada hakkinda fikri olan var mi

canım cok gecmıs olsun bnde ıkı kez grıp atlattım antıbyotkten bnde tedrgın olmustum ama onlar sayesınde ayaga kalktım hemen
ustelık benımkı 1000mglık agumentın dı en agırından sonrakınde enfexıa dye bı ılac kullanmıstım
endıse etme bnce kullan bı an once sarıl kuzuna canım antıbyotık ılla ıcmem dıyosan vıtamın ve cınko takvıyesı yazdr doktoruna..

uyku gysısı cevaplarnz ıcın saolun kızlar kafamdan bı soru daha gttı sayenızde sızı sevıyorumm:KK16::KK16:

benım kızım bu gunlerde agzıyla baloncuk yapmaya fena taktı btun gun buvvv...buvvvvv yapıp duruyo:KK23:
bde cıglıklara basladı tekrardan :KK24:
agzından akan sulara da onluk yetstremıyorum 5dk ıcınde ıslatıyo eller yumruk seklınde agızda
btun gun tukurukle ıslanmaktan buz gbı ellerı usutcek dye tırsıyorum:KK14:

10 gun sonra eylül tam 4 aylık olucak ıns. hayırlısyla kızlar
aklımda su asılar var...
rotavırus u hepınz yaptrdnz mı
ya ben onu yaptrmak konusunda kararsızım o asının saglık bakanlıgı tarafından
bazı saıbeler nedenyle bı ara toplatıldgnı fakat sonra tekrar pıyasaya suruldugunu duydum
ıcıme bı kurt dustu:26: doktorumz zaten sızın nazrınza kalmıs ılla sart dııl demstı
sanırım yaptrmıcam ben:KK14:

aklımda su asılar var...
bazı saıbeler nedenyle bı ara toplatıldgnı fakat sonra tekrar pıyasaya suruldugunu duydum
ıcıme bı kurt dustu:26: doktorumz zaten sızın nazrınza kalmıs ılla sart dııl demstı

Rota v.asisi 3.&5.ayda degilmiydi ki. Gecti yanlis hatirlamiyorsam...

Evet arkadasim 2asi 2side bacaktan birinde aglamiyor ancak digeri cok yakiyor ne yazik ki :KK14: ben kizimla agladim hatta ebe beni teselli ederken aaa esracim hastaliktan aglamasin birak asidan aglasin demisti :KK53: ne yazik ki atesimiz yukseldi 37,3olmusu fitil yaptik yarim 2.gun skintimiz olmadi... İdrar ornegi kiz bebeklerde biraz zor skinti... Biz3kez verdik kukusuna poseti duzgun yapistirip emzirmeyi dene eviniz yakinsa evden goturun 30dk.icinde, daha stressiz oluyor. Her ay yaptirmak gerekiyormus tit iyi sonuclar alin insallah...

Ben çok mu rahatım acaba diye düşünmeye başladım şimdi???bizim ikinci ay asımızı saglık ocağında yaptırdık ateşi çıkarsa calpol ver dendi.ama bı deger söylenmedi.bizde gorumceye sorduk oda doktor bu arada 38 e kadar bisey vermenize gerek yok dedi.bizim normal zamanlarda bile 37.3 gördüğümüz oluyo.yarin 4.ay asımız var.genelde herkesin ateşi çıkmış ve minikler huzursuzlanmis..korkmaya başladım bizimki zaten nazli artık aşıdan sonra ne olur bilmem...

aklımda su asılar var...

Bende çok kararsız kalmıştım ama okuduğum yorumlardan ve genelde doktorların cocuklarına yaptirmadigini öğrenince vazgeçtim.iyi mı yaptım bilmiyorum...

selam kızlar kızzım bu aara çok huysu aşı olalı 9 gün oluo ondn değildir herhalde uykusu vr uyumuyor damakları kaşınıyor bence parmağımla kaşıyınca susuyor çünkü doktor henüz diş belirtisi yok dedi ama :26:

canim asidan degil cunki ayni sorun benim oglusumda da var:KK31: 1 kac ggecedir huzursuz ne bulsa agzina goturuyo emziginin silikon tarafini degil disarda kalan tarafini gemiriyo elimi uzatip duzeltmege calisirken bu sefer de elimi tutup agzina sokmayacalisiyo:KK1: gece her kalktdigimda yorganinin agzina gelen tarafinin toplu halde agzinda goruyorum yorgani goturup battaniye saliyom yine ayni seyleri yapiyo ne yapcami bilmiyorum:44:
bi de kizlar bizim cocuk oncaleri gece saat 10-11 civari emzirip yatagina koydummu hemencecik uyuyuverirdi sadece 1 max 2 kez kalkardi yani 3.5 ay uyku sorunu olmadi
ama son yarim ayda tam degisdi huyu-suyu simdi sabaha kadar salliorum toplam 2 saat ya yatar ya yatmaz gun icinde de boyle sadecesallanarak uyuyo:KK25:

tatlı yorumlarnz ıcın hepınıze tesekkur ederız teyzelerımız Allah esrgesın tum kuzucukları ıns...:nazar::nazar:

canım cok gecmıs olsun bnde ıkı kez grıp atlattım antıbyotkten bnde tedrgın olmustum ama onlar sayesınde ayaga kalktım hemen
ustelık benımkı 1000mglık agumentın dı en agırından sonrakınde enfexıa dye bı ılac kullanmıstım
endıse etme bnce kullan bı an once sarıl kuzuna canım antıbyotık ılla ıcmem dıyosan vıtamın ve cınko takvıyesı yazdr doktoruna..

uyku gysısı cevaplarnz ıcın saolun kızlar kafamdan bı soru daha gttı sayenızde sızı sevıyorumm:KK16::KK16:

benım kızım bu gunlerde agzıyla baloncuk yapmaya fena taktı btun gun buvvv...buvvvvv yapıp duruyo:KK23:
bde cıglıklara basladı tekrardan :KK24:
agzından akan sulara da onluk yetstremıyorum 5dk ıcınde ıslatıyo eller yumruk seklınde agızda
btun gun tukurukle ıslanmaktan buz gbı ellerı usutcek dye tırsıyorum:KK14:

2 gundur esim grip bize de gecicek diye odum kopuyo
ciglik olayi bizde de hep var hem de oyle bi ciglik ki sanki sesi batacakmis gibi suan bile ben salliyorum uyusun diye o da ciglik ata-ata battaniyeni ayaklariyla 3 adima uzerinden atmak pesinde yaramaz:KK52: sabah 5 den uyumadik simdiye kadar:KK51:
bu arada dunya tatlisi sirineni kokla yerime cok guzel masaallah:nazar:

gunaydin kizlar nasilsiniz
bizde boyle bi durum var son 2 aydir bebisim beni 2 max3 dak emiyordu sutumun kalani da oylece akiyordu:KK5: onceleri cok takiyordum ama 3 ay kont.de 800 gr aldigini gorunce takmamaya calisdim doydugunu dusunerek ama suan eme suresi uzandi gibi:KK52: ama her 2 gogsumden sadece 2-3 dak sut geliyo ayarlanmis saat gibi sonra boss-boss emiyo sizdede boyle bi durum varmi ya...:26:

X