2012 Ekim bebekleri büyüyor

kızlar 16 günlük bebişim pişik oldu prima kullanıyorum ıslak mendilde unıbaby kullanıyorum pişik olduğunu anlayınca şimdi ıslak mendilden sonra sulu pamukla da siliyorum kremliyorum, bu sorunu nasıl aşacağım bana akıl verin,bir de benim oburiksim sürekli emmek istiyor bazen 20 dk sonra bile emzirmek zorunda kalıyorum sizinkiler nasıl

Benimki de öyleydi ben zorlada olsa emzik veriyorum ağzına. İstemiyor ama biraz zırlasa da ağzına tıkıştırınca başlıyor emmeye :) Ne yapayım yoksa ben emzik oluyorum. Uyanık kaldığı süre boyunca mememe yapışık kalıyor :KK70: Birde bepanthol alabilirsin. Pişik için. Çok iyiymiş o konuda. Biz henüz karşılaşmadık öyle bir durumla. Ben günde bir iki sefer olmasın diye dalinin önleyici kremini sürüyorum.

Benimki de öyleydi ben zorlada olsa emzik veriyorum ağzına. İstemiyor ama biraz zırlasa da ağzına tıkıştırınca başlıyor emmeye :) Ne yapayım yoksa ben emzik oluyorum. Uyanık kaldığı süre boyunca mememe yapışık kalıyor :KK70: Birde bepanthol alabilirsin. Pişik için. Çok iyiymiş o konuda. Biz henüz karşılaşmadık öyle bir durumla. Ben günde bir iki sefer olmasın diye dalinin önleyici kremini sürüyorum.
sağol teyzoşu doktor hametan pişik kremi verdi onu sürüyorum ,kakalı bırakmamaya çalışıyorum ama her emdikten sonra pırtlatıyor kuzucum altı hıc temiz kalmıyo sürekli emzir altını al su an hayatımız bu şekilde, ıslak mendil kullanıyo musun onu mu kullanmasam diye düşünüyorum o mu yaptı oğluşumu pişik acaba :KK14:

sağol teyzoşu doktor hametan pişik kremi verdi onu sürüyorum ,kakalı bırakmamaya çalışıyorum ama her emdikten sonra pırtlatıyor kuzucum altı hıc temiz kalmıyo sürekli emzir altını al su an hayatımız bu şekilde, ıslak mendil kullanıyo musun onu mu kullanmasam diye düşünüyorum o mu yaptı oğluşumu pişik acaba :KK14:

Canım primanınkini kullanıyorum. Prima Islak Havlu Hassas Ciltler için Üçlü Fırsat Paketi 168`li - e-bebek.com... Bunu kullanıyorum ben. Daha değişikleri de var ama ilk günden beri bunu kullanıyorum allahtan bir sorun yaşamadık çünkü ucuza bulup stok yapmıştım :KK70: :KK70: Belki senin bebenin poposu çok hassastır. Belki de kullandığın ürün yaramamıştır. Her bebek bir olmuyor biliyorsun ki. Benimki de dha emerken zort zort çıkarıyor bazen kakaları :KK70: 5 dakika bekliiyorum belki daha yapar diye :KK70: Yapmıyor altını alıyorum. Temiz beze yapıyor :KK70: Deli oluyorum... Bundan sonra 10 dikika bekleyeceğim :KK52:

Kizlar bebeginizin altini hazir islak mendillerle almayin,doktorlar onlari sadece disarda kullanin,evde pamuk ilik su ve zeytin yagi ya da pisik kremi kullanin diyorlar,islak mendil yapiyor pisik,doktorum pamuk ilik su kullanirsan olmaz dedi ben hep ilik su ve pamuk kullaniyorum.evet hazir mendil kolay yol ama pisik yapiyor iste.

kıslar evim 24 derece oğluşumun üstünü iki kat giydiriyorum yanı bı cıtcıtlı badı ustune pijama üstü altınada iki kat penye pijama altı bı de corap eldiven takmıyoruz artık 2 haftalık olduk,siz nasıl giydiriyorsunuz acaba çok mu gıydırıyorum ben

kıslar evim 24 derece oğluşumun üstünü iki kat giydiriyorum yanı bı cıtcıtlı badı ustune pijama üstü altınada iki kat penye pijama altı bı de corap eldiven takmıyoruz artık 2 haftalık olduk,siz nasıl giydiriyorsunuz acaba çok mu gıydırıyorum ben

Canım bence altı fazla... Yani ben yarım kollu çıtçıtlı badi giydiriyorum. Üstüne de uzun kollu pijaması. Çorap ve alt giydiriyorum. Birde zaten hep battaniye içindeler. Ben gündüz penye battaniyeye koyuyorum oğlumu. Gece de uyku tulumu. Lakin tulumumuz küçük gelmeye başladı. Halbuki üstünde 3 ay yazıyor. Hatalı üretim sanırım. Artık geceleri daha kalın bir battaniyeye sarıp yatırıyorum. Aksi halde havalar soğudukça ne yapacaksın ? Bu arada ben de tırnaklarını kestim. Eldivenleri çıkardım :)

Son düzenleme:
Kİzlarr selam biz hasta oldukkk kayinvalidem hastalandi heralde ondan bulasti burnunda hirilti var ve arada oksurup hapsuruyor bebeklerde ilac kullanilmiuornus bu kadar kucuk o yuzden sadece burun damlasi veriyoruz aman kuzucuklariniza dikkat edin bizim icinde dua edin bir an once gecsin :KK43:

Kizlar bebeginizin altini hazir islak mendillerle almayin,doktorlar onlari sadece disarda kullanin,evde pamuk ilik su ve zeytin yagi ya da pisik kremi kullanin diyorlar,islak mendil yapiyor pisik,doktorum pamuk ilik su kullanirsan olmaz dedi ben hep ilik su ve pamuk kullaniyorum.evet hazir mendil kolay yol ama pisik yapiyor iste.

evet canım kesinlikle katılıyorum..Bende yatak odasındaki banyomda yıkıyorum poposunu,sıcacık orası sonrada hemen yatağımızın üzerine yatırıp altını kapatıyorum...şayet uykusu varsa yada gece ise ufak bir maşrapanın içine ılık dalinli su yapıyorum pamukla siliyorum sonrada kuruluyorum...ıslak mendili sadece dışarı çıkarken yanımıza alıyoruz

oğlumla ben de burdayız artık :) herekse merhaba... 3 günlük olduk,emzirmek çok zormuş, göğüslerimin ağrısını anlatamam, bilgisi olan akıl versin,ölüyoruuuum :KK43:

Asucum eline saglik,cok dogru, ben bir plastik kapakli kucuk kap ayarladim,onu sirf alt temizleme suyu kabi yaptim,musluktan ilik su alip onunla temizliyorum ama dalin koymuyorum icine cunku o da kizlarin alt bolgesinin ph ini bozabilir,sade su kullaniyorum,sonra kremini suruyorum bazen de zeytinyagi kullaniyorum,herkese oyle bir kucuk kapakli kap ayarlamasini tavsiye ediyorum.bana bebek hemsiresi demisti ki bu kaba ilik su ve biraz zeytinyagi koy icine pamuklari at ceksin pamuklar al sana en guzel temizleme pamuklari hazir.ama ben suyu hep yeniliyorum temizlerken,o anda pamugu icine daldirip sıkıyorum.kizlar evde hazir mendillerden vazgecin lutfen.

Emzirmeyi ne kadar zamanda bir kac dakika yapiyorsunuz?
Gece/gunduz ayri ayri soyleyin bakim...

Son düzenleme:
2-3 saatte bir yarım saat bazen daha da fazla emiyor kuzum.. iştahlı bebek baslarda yetmıyordu sütüm mama takvıyesi yapıyorduk :KK1: gece ise yavas yavaaaasss nerdeyse 1 saate yakın emıyor kıyamıyorum kesmeye mahvoluyorum uykusuzluktan..

bu arada defnoşum da pişik oldu ben de prima ve unıbaby kullanıyordum.. hatta unıbabyde kımya muh. olan arkadaşım tavsiye etmışti ve koca bir pakette hediye etmişti şimdi ılık su ve pamuğa gececeğim.. onu nasıl yapıyorsunuz termostamı tutuyorsunuz suyu,makyaj pamuğu ilemi temizliyorsunuz zahmetli gibi görünüyor ama bebegım için hangisi iiyi olacaksa onu yaparımm...

Son düzenleme:
kızlar 16 günlük bebişim pişik oldu prima kullanıyorum ıslak mendilde unıbaby kullanıyorum pişik olduğunu anlayınca şimdi ıslak mendilden sonra sulu pamukla da siliyorum kremliyorum, bu sorunu nasıl aşacağım bana akıl verin,bir de benim oburiksim sürekli emmek istiyor bazen 20 dk sonra bile emzirmek zorunda kalıyorum sizinkiler nasıl
istersen bezini değiştir,her marka her bebeğe uygun olmuyor..bende hiç olmadı şükür,yenidoğan bir paket prima 1 paket te huggies bitirdik..
ıslak mendil kullanıyorum ben.unibaby kullandım şimdi huggiese geçtim..memnunum ben..
Canım primanınkini kullanıyorum. Prima Islak Havlu Hassas Ciltler için Üçlü Fırsat Paketi 168`li - e-bebek.com... Bunu kullanıyorum ben. Daha değişikleri de var ama ilk günden beri bunu kullanıyorum allahtan bir sorun yaşamadık çünkü ucuza bulup stok yapmıştım :KK70: :KK70: Belki senin bebenin poposu çok hassastır. Belki de kullandığın ürün yaramamıştır. Her bebek bir olmuyor biliyorsun ki. Benimki de dha emerken zort zort çıkarıyor bazen kakaları :KK70: 5 dakika bekliiyorum belki daha yapar diye :KK70: Yapmıyor altını alıyorum. Temiz beze yapıyor :KK70: Deli oluyorum... Bundan sonra 10 dikika bekleyeceğim :KK52:
aynen canım,bebekler çok severmiş temiz beze yapmayı,yarım saat te beklesen sonuç belli:KK9::KK9:benimki memedeyken veya hemen sonrasında da kaka yapmayı çok seviyor
bizde henüz termometre yok,yalnız ev serin,ufoyu yakmaya başladık ara ara..ben şöyle giydiriyorum içine kolsuz badi,üstüne tek kat zıbın,üstüne de hastane çıkışlarından,altını bazen tek bazen iki kat giydiriyorum,çorabı direk ayağına giydiriyorum,tulumun üstüne değil..eldiven kullanmıyorum,kızım deli oluyor..
Kİzlarr selam biz hasta oldukkk kayinvalidem hastalandi heralde ondan bulasti burnunda hirilti var ve arada oksurup hapsuruyor bebeklerde ilac kullanilmiuornus bu kadar kucuk o yuzden sadece burun damlasi veriyoruz aman kuzucuklariniza dikkat edin bizim icinde dua edin bir an once gecsin :KK43:
canım hasta olmamıştır,bu zamanlarda hırıltı olurmuş,hapşurması da çok doğal..öksürmesi çok sık değilse ateşi de yoksa,burnu akmıyorsa bence sorun yok..
benim kızım gece de gündüz de genelde bir buçuk iki saatte bir emiyor,genelde de 10 dk sürüyor,ama hiç durmuyor o 10 dk boyunca,ağzından akıyor,çok geliyor..doyuyor da..ama bazen daha fazla sürüyor,rekor yarım saat..memede uyuma gibi bi huyu da yok.işi bitince kafasını ters yöne çekmeye çalışıyor,memeyi itiyor..

Evet canım bende doğduğundan beri her altını açtığımda Halis zeytin yağı suruyorum ve islak pamukla temizliyorum şimdiye kdr pidik olmadı çok şükür ıslak mendil unı baby almıştım henüz uç kullanmadım anneme filan gidince de ıslak pamuk kullandık
herkese hayırlı bayramlar

kızlarr bişi sorcam ben bebişime normalda pirima yenidoğan kullanıyorum ama bugün netten huggıes şipariş ettim kullanıp memnun kalanlar msj atabilirmi çok takip edemiyorum burayı ev çok kalabalık onun için msj rica ediyorum.... pişik filan olmaz inşallah pirimadan sonra ona geçince :KK31:

Canım ben huggies den daha cok memnunum pirima tam sarmadı cis sizdiriyor kaka yapınca da sanki üstünde kalıyor gibi emmiyor gibi .bana da eve gelenler hep prima yenidogan getirmiş bitirmeye çalışıyorum biz ilk huggies paket almistik bitti. şimdi primalar bitin yine huggies alicaz

2-3 saatte bir yarım saat bazen daha da fazla emiyor kuzum.. iştahlı bebek baslarda yetmıyordu sütüm mama takvıyesi yapıyorduk :KK1: gece ise yavas yavaaaasss nerdeyse 1 saate yakın emıyor kıyamıyorum kesmeye mahvoluyorum uykusuzluktan..

bu arada defnoşum da pişik oldu ben de prima ve unıbaby kullanıyordum.. hatta unıbabyde kımya muh. olan arkadaşım tavsiye etmışti ve koca bir pakette hediye etmişti şimdi ılık su ve pamuğa gececeğim.. onu nasıl yapıyorsunuz termostamı tutuyorsunuz suyu,makyaj pamuğu ilemi temizliyorsunuz zahmetli gibi görünüyor ama bebegım için hangisi iiyi olacaksa onu yaparımm...
Ben lux marka paket pamuklardan bayaa bi aldım canım bi kaba kaynamış soğumuş su koyuyorum o bi hın idare ediyor ona batirip islatiyorum pamuğu siliyorum ve her defasını da muh Halis zeytinyağı ile siliyorum. Unı baby ıslak mendil bende cok aldım ama 2. Aydan sonra filan kullanırım belki Yada daha da geç pamuktan ne zaman bıkarsam e biraz zahmetli tabi :)

Valla gece daha az 2 saatte 3 saatte hatta gecen 5 saat uyumuşuz gece :KK52: gündüz dag sık emıyor 1 saat yarım saat bazen ve memede 20 dk dürüyor bazen gaz giriyor çıkarıyorum o zaman daha az emıyor bırakıyor valla her bebek kendine göre bi düzen koyuyor annesine ben onu anladım canım :) bu arada hamileyken Gece uyumazsan bebekte gece uyumaz senin düzenini alır derlerdi yalan bence ya karnı tok gazı da yoksa uzun uyuyor benim ki

Ben icine citcitli uzun kollu badi altına ayaklı alt ve icine çorap üstüne de tulum yada alt üst takım çünkü bazen battaniye ye sarılı olmayabiliyor benim ki hala eldiven takiyor çıkarsam mı ki bende ? Evde 26 derece ondan henüz petek yakmıyoruz
oğlumla ben de burdayız artık :) herekse merhaba... 3 günlük olduk,emzirmek çok zormuş, göğüslerimin ağrısını anlatamam, bilgisi olan akıl versin,ölüyoruuuum :KK43:

Merhaba canım gözün Aydın :) valla o göğüs yarası bende de oldu kanıyordu resmen benim 2 hafta oldu dogum yapali şimdi şimdi iyi gibi cok şükür. En son garmastan diye bi krem aldım bilemiyorum o mu iyi geldi yoksa zaman geçince mı iyileşti ama iyileşiyor canım biraz daha sabret ins Rabbim kolaylık versin

Merhaba kızlar,

Öncelikle bebeği doğanlar güle güle, sağlıkla, mutlulukla büyütün, doğacak olanlara da öncelikle sağlıklı bir doğum daha sonra aynı dileklerde bulunmak istiyorum.

Eminim sizler en az 9 aydır kader birliği yâpıyorsunuz, buraya neden yazdığımı merak ediyorsunuzdur:)

kızlar, benim 14 yaşında bir oğlum var, o da ekîm doğumlu, bu nedenle buraya yazmak istedim. Ben belki geç kaldım ama bir çocuğum daha olsun özellikle de bir kızım olsun çok istiyorum. Yaşım 39, 40 ımda doğurabilirim en iyî ihtimalle o da olursa tabii.

Sizlerden öğrenmek istediğim şu; aranızdan herhangi biri bu çin takvimi vs.gibi yöntemleri deneyip de istediklerine ulaştı mı?

bilgi verirseniz sevinirim.

Hepinizin ve bebişlerinîzin şansı bol olsun. Sağlıklı, hayırlı evlatlarınızla mutlu bir ömür dilerim.

Merhaba kızlar,

Öncelikle bebeği doğanlar güle güle, sağlıkla, mutlulukla büyütün, doğacak olanlara da öncelikle sağlıklı bir doğum daha sonra aynı dileklerde bulunmak istiyorum.

Eminim sizler en az 9 aydır kader birliği yâpıyorsunuz, buraya neden yazdığımı merak ediyorsunuzdur:)

kızlar, benim 14 yaşında bir oğlum var, o da ekîm doğumlu, bu nedenle buraya yazmak istedim. Ben belki geç kaldım ama bir çocuğum daha olsun özellikle de bir kızım olsun çok istiyorum. Yaşım 39, 40 ımda doğurabilirim en iyî ihtimalle o da olursa tabii.

Sizlerden öğrenmek istediğim şu; aranızdan herhangi biri bu çin takvimi vs.gibi yöntemleri deneyip de istediklerine ulaştı mı?

bilgi verirseniz sevinirim.

Hepinizin ve bebişlerinîzin şansı bol olsun. Sağlıklı, hayırlı evlatlarınızla mutlu bir ömür dilerim.

benim hamileliğim tesadüf oldu ama çin takvimine uyuyor mu diye baktım gerçekten de cinsiyet doğru çıktı.. ama çin takvimine göre yapıpta istediğine ulaşamayan arkadaşlarım da var.. allahın işi bu hayırlısı olsun.. rabbim istediğini versin..

benim hamileliğim tesadüf oldu ama çin takvimine uyuyor mu diye baktım gerçekten de cinsiyet doğru çıktı.. ama çin takvimine göre yapıpta istediğine ulaşamayan arkadaşlarım da var.. allahın işi bu hayırlısı olsun.. rabbim istediğini versin..

Canım, çok teşekkür ederim cevap verdiğin için..

ticket ına baktım 1 gün kalmış yarın mı gelîyor bebiş:)

X