2012 Ekim bebekleri büyüyor

ben artık fileyi kullanamıyorum çünkü boydan sığmıyo benim kızım.küvetinin altına kıyafetlerini serip onları ıslatıyorum kızımı üzerine yatırıyorum.eşimle beraber yıkadığımız için en sonunda kaldırıp üzerine suyu döküyorumböyle daha rahat bu arada çok geçmiş olsun canım.inşallah önemli bişeyi yoktur kuzunun.

bizimkisini ayakta tutmak çok zor oluyo, belki dediğin gibi çok hoplayamayabilir bu yöntemle.
teşekkür ederim canım, eşim boşuna evhamlanıyosun diyo ama ben endişeleniyorum. bu ayda bu kadar huzursuz olması normal gelmiyo.

Son düzenleme:
bizimkisini ayakta tutmak çok zor oluyo, belki dediğin gibi çok hoplayamayabilir bu yöntemle.

ben çok rahat ediyorum bu şekilde.diğer türlü kızımı tutmaya çalışmaktan yıkayamıyordum bide oyalandığım için üşütecek diye korkuyodum.tavsiye ederim

kızlar tekrar merhaba.bu tanıtma işini çok sevdım çok guzel olmuş.Bende matematık ogretmenıyım ankarada yaşıyorum.Devlette çalışıyorum.İznım bıttı bıraz rapor alıp sonra ucretsız ızne ayrılmayı ve seneye eylulde başlamayı dusunuyorum allah ızın verırse.Karışık okuduklarıma cevap vermek ıstıyorum:)Spıralle korunan bır arkadasım bebeği 9 aylıkken hamıle kaldı ustelık son moda olanlardan 400 e taktırmıştı.Yıne 18 aylık bebeği olan bır arkadasım kondom la hamıle kaldı.Yanı zaten hiç biri %100 demıyor hepsı %99 korur dıyor.O % 1 de rabbıme kalmış eger ısterse onune geçilmiyor:)Valla ben garantılemek için kendı yontemımı kendım koydum.Kondom+geri çekılme :)%100 guvenılır çifte koruma.
bıgun 4.ay aşılarımızı olduk.Bebeğim 6400 olmuş bıraz zayıfız ama reflumuz var maalesef.150 tl lık rota vırus aşısını kustu hemsıre bısı olmaz hucrelere aldı onu dedı ama benımı tesellı ettı bılemedım.artık rabbım korusun:)

canım o aşının bebeklerin kusma ihtimali düşünülerek dozu ayarlanmış, için rahat olsun.

kizlar ben 7 gunlukten itibaren hergun disari cikariyorum, kar tipi, eksi derecelerde bile cikardim yarim saat yuruyuse, alissin soguga diye. solunum yollari icin temiz hava, acik hava cok onemli

aaa inanamıyorum yaaa süpersin ben cesaret edemiyorum nazik olcak evde yel esse hastalancak ben böyle yaptıkça. :KK43:

kızlar popodaki morluklardan bahsetmişsiniz, bizde morluk yok ama kıllanma var. bel usg yaptırmıştık doğduğunda çok şükür normaldi. hiç bilginiz var mı? bacaklarında bile ince ince tüyler var, büyüdükçe dökülür inşallah. yoksa çok tüylü bir çocuk olacak.

merhaba kızlar ...bende takip edenlerdnim oğlumdan fırsat bulup yazamıyorum ama paylaşımlar cok iyi..hepimiz nerdeyse aynı seyleri yasıyoruz.benim adım da pınar oglum mustafa levent(14 ekim).Mimarım kamuda çalısıyordum 27 yasındayım istanbulda otuyorum şimdilik....oğluş içerde çığlk çığlıga sesini tanıyor galiba bu aralar..sizlerde de varmı bu cıglık olayı...cıglık atıp sonra oksurmeye baslıyor...bide gulcıcek kanguru kulanıyorum demişsin bende almak istiyorum ama kullanabilirmiyim diye cesaret edip alamıyorum.tavsiye edecegin bi marka falan varmı bide evde de kullanıyormusun benm oğlum hiç durmuyo yerinde iş yaparken falan kullanılıyor mu..yoksa sacma mı????

boşuna para verme canım , bak ben sana birşey tavsiye edeyim , bende polikistik over ve insülin direnci olduğundan birde evlendikten sonra iş hayatım bitince kilo aldım tabii ve sadece sağlıklı beslenerek birde aşağıda linklediğim evde yürüme programını yaparak her hafta 1 er kilo verdiğim gibi göbeğim popm bacaklarım ve kol içlerimde acayip şekillenmişti , ben şimdi rastgele buldum bu videoyu ama bunun seviyeleri var 1 mil 2 miles.. 5 miles gibi , zamanla artırıyorsun , leslie sansone şeklinde internette bulup indirebilirsin videolarını , bende başlicam ama biraz üşengeçlik yapıyorum şimdilik :118: inşallah işine yarar
Leslie Sansone: 3 Fast Miles - YouTube
bu leslıe yı bnde duymustum canım uygulayanlar cok memnun bu programdan
usenmezsem bnde baslayayım hamılelık kılolarımı verdım ama hamılelıkten oncekı kotlarıma halen sıgamıyorum
dun ılk defa bıtanesını dugmesı kapalı olarak gyebıldım azcık moralım duzelr gbı olsada uzun surmedı
aynada pırtlayan gobek goruntusunu gorunce ya eskısı gbı duz bı karına sahıp olmak artık hayal mı dersınz bzım ıcınn:KK50:
bde benm problemım gobıs ve bel etrafıona da faydası olur mu dersın bu yuruys programının:26:
Kizlar kuzularin el temizligini nasil yapiyorsunuz ve gunde kac kere? Ben icme suyunu bi cezvede kaynatip icine pamuk atiyorum onunla siliyorum gunde 3 kez yapiyorum bunu.. kulak temizligini ise yine pamuklarla yapiyorum ne kadar dogru bilmiyorum ancak pamuk parcalarina bi damlacik sutumden sagiyorum siliyorum derine girmeden kulak arkalarinida ayni sekilde siz nasil yapiyorsunuz? Acaba serum fiz.ile mi temizlesem kulaklarini?
canım bnde kulak arkalarını banyoda lıfle ovalıyorum cıkınca d tulbent bezlerıyle kıvrımlarını ıcını sılıyorum
sutle yapmak da cok mantıklı arada bnde ole yapaym madem
ellerını de gun ıcerısınde aklıma geldıkce pamuk mendıllerle sılıyorum
bnce serum fz. gereksız su anda yıne sen bılırsın
bebegını asırı hıjyenık ortama alıstrırsan yarın obur gun ayaklanınca cok zorlanırsın
benım gorumcemın oglu o sekılde buyudu abartılı hıjyenın ona tek getırısı sık sık hastalanması oldu
mıkroplarla tanısmasına ızın ver bagısklık sıstemının dengesını bozuyosun demıstı doktor ona....

evlendikten sonra uzun suredir 57-58 kiloydum boyum 164. bebegime tup bebek ile hamile jaldim hormon ilaclarindan mi dolayi yoksa stresten yememden dolayi 60 kilo ile hamile kaldim. 13 kilo alarak 73 kilo ile dogum yaptim. kizimi 38+0 da sezryan ile dogum yaptim. 3700 kg 50 cm dunyaya geldi. Dogumla birlikte 9 kilo verdim ve 64 e dustum.daha sonra tartimiz bozuldu:-) sutum yetmeyecek diye tatlilari pasta borekleri yedimde yedim kilo aldigimi dusunurken yeni tartimizds zayifladigimi farkettim arkadaslarimda farketi 62 kiloya dusmustum.iste o zaman emzirerek nasil kilo verildigini anladim. suan 2 kilom dogumdan 2 kiloda oncesinden kaldi. bakalim oda gitsin diye acele etmiyorum 2 ay sonra ise baslayacagim o zamna kadar gider ins. biraz gobegim var. ama hamilelikten oncede 0 gobek degildim

Merhaba arkadaşlar bende ekim annesiyim. miniğim 8 ekimde sezaryenle doğdu. şimdiye kadar yazdıklarınızı okudum çok da faydalandım hepinize teşekkür ederim:)) faktorB nin aşûresini yapıp yapıp yiyorum mesela:KK66: hepinizin dediği gibi ortak problemleri yaşamak benim için de moral oldu çoğu zaman. Sizleri takip etmeye devam edicem burda olduğunuz sürece, belki bende ara ara bişeyler yazarım.

kızlar popodaki morluklardan bahsetmişsiniz, bizde morluk yok ama kıllanma var. bel usg yaptırmıştık doğduğunda çok şükür normaldi. hiç bilginiz var mı? bacaklarında bile ince ince tüyler var, büyüdükçe dökülür inşallah. yoksa çok tüylü bir çocuk olacak.
gecmıs olsun canım kuzuna...
bızdekı morluk bıraz yukarıya dogru cıktı ve ılk gunkı kadar olmasa da halen belırgın
annem normal oldgunu solemstı doktora sorma geregı hıssetmedım bnde hıc sız deyınce aklıma geldı
bahsettgın tuyler benım mınnosum da da var canım sırf bu nedenle badem yagını dahı surmedım hıc ben
ama dert etme zaten dokulmeseler bıle onlar buyudukce o tuylerın gorunurlugu azalıcak su an kendı gozlerımzle mınnacık ınsancıklar kuzularımızın tenlerıne
mercekle bakıyor gıbıyız ole dusun ebatları buyudukce tıpkı resımdekı pıxellerın uzaklastıkca kaybolması gbı onlarn goruntusu de kaybolcak :KK34:
merhaba kızlar ...bende takip edenlerdnim oğlumdan fırsat bulup yazamıyorum ama paylaşımlar cok iyi..hepimiz nerdeyse aynı seyleri yasıyoruz.benim adım da pınar oglum mustafa levent(14 ekim).Mimarım kamuda çalısıyordum 27 yasındayım istanbulda otuyorum şimdilik....oğluş içerde çığlk çığlıga sesini tanıyor galiba bu aralar..sizlerde de varmı bu cıglık olayı...cıglık atıp sonra oksurmeye baslıyor...bide gulcıcek kanguru kulanıyorum demişsin bende almak istiyorum ama kullanabilirmiyim diye cesaret edip alamıyorum.tavsiye edecegin bi marka falan varmı bide evde de kullanıyormusun benm oğlum hiç durmuyo yerinde iş yaparken falan kullanılıyor mu..yoksa sacma mı????
oglusun ve sen hosgeldınz canım...
benım kızımda 25 ekım dogumlu 10gun var aramzda:emir_bebek:cıglık olayı aynen bızde de var topluca ses kontrol bır kı yapıo bu ara kuzular:KK9:
bahsı gecen kanguruyu bnde sorcaktım ya sayende hatrladım hıc sacma dııl bnde aynı mantıkla kullanmayı dusunuyorum
normalde 3aydan sonra rahat olmaz dıolar ama benm kızım ufak tefek ben 5 aya kdar rhat kullanırım
bnde dandık bıtane markasz bısı var ama denedım kızım ıcınde kayboldu resmen kafası bıle gorunmedı benm mınnos mınyon tamam da bu da cok buyuk bnce
gulcılek bıraz ayrıntı ver canm bıze hangı modelı kullanıyosun tavsıye eder mısın bızede

kızlar bu arada bnde kızımı hala fılede yıkıyorum hareketlenmesı su an ıcın sorun yaratmyo bızde
zaten hep dıyorum ya bebısım mınyatur yapıda oldugundan sımdılık aynı duzen gdıyoruz bız

bravo sana ben çok korkuyorum çıkarmaya bir bu hafta çıkardım havalar gzel diye o kadar
nasıl giydiriyorsun peki tüzünü kapıyo musun

nasıl giydiriyorsun canım dışarda

benimde 2 kilom kaldı ama göbek 2 m önde:KK53::KK53::KK53:

canım ben dışarı çıkartırken evde ne giydiriyorsam sadece yeleğini çıkartıyorum üstüne kalın tulumu var içi kalın polarlı gibi ayaklıı ve kapşonlu çok sıcak tutan bişey onu giydiriyorum..kafası kapatıyorum ,kanguruya koyduğum için zaten ağzı göğüs kısmıma denk geliyo kendi nefesi kendine geliyo sıcak oluyo yanii..hiç korkma ayaklarını ,kulaklarını sıcak tuttuktan sonra sıkıntı olmaz..sanada iyi gelir bak..

oglusun ve sen hosgeldınz canım...
benım kızımda 25 ekım dogumlu 10gun var aramzda:emir_bebek:cıglık olayı aynen bızde de var topluca ses kontrol bır kı yapıo bu ara kuzular:KK9:
bahsı gecen kanguruyu bnde sorcaktım ya sayende hatrladım hıc sacma dııl bnde aynı mantıkla kullanmayı dusunuyorum
normalde 3aydan sonra rahat olmaz dıolar ama benm kızım ufak tefek ben 5 aya kdar rhat kullanırım
bnde dandık bıtane markasz bısı var ama denedım kızım ıcınde kayboldu resmen kafası bıle gorunmedı benm mınnos mınyon tamam da bu da cok buyuk bnce
gulcılek bıraz ayrıntı ver canm bıze hangı modelı kullanıyosun tavsıye eder mısın bızede

kızlar bu arada bnde kızımı hala fılede yıkıyorum hareketlenmesı su an ıcın sorun yaratmyo bızde
zaten hep dıyorum ya bebısım mınyatur yapıda oldugundan sımdılık aynı duzen gdıyoruz bız[/QUOTE]

Ya bizde de durum tam tersi oğlum biraz tosun..acaba taşıyabilir miyim diyorum...zaten bizimki sayesinde sırt ve bel ağrılarım var..sabaha kadar salla beşikte salla ayakta salla.. Savastan çıkmış gibi oluyorum sabahları..gece olsun istemiyorum..nerden nereye atladimbende doluymusum:))kulak temizliğini söyle yapıyorum her banydan sonra bebekler icin unı baby nin kulak temizleyici var onunla temizliyorum..yani bebekler icin tasarlanmış pamuklu çubuk:))bide oglusun katmanlarını kurulduktan sonra zeytinyağı pisigi önlüyor..ben zeytin yağına mucize sıvı diyorum zaten....

Kizlar cevaplariniz ve fikirleriniz icin tesekkur ederim... Simdi pamuk kuzumu yikadik ve yikarken bihayli zorlandik sizde konusmussunuz bu konuyu nasil kuvetinin icine yatircaz mesela acarmisiniz? Kirli su icinde mi oturcak tum banyosu boyunca sahi nasil olcak? Skinti olmaya basladi zaten elim ayagim titriyor yikarken :KK14: simdi balik gibi hareketlendi bide

Kizlar ben gebeyken bi heves almistim chicco ancak bi kez disari cikayim dedim bi guzelde ciktik cikmakla girmek bir oldu hava cok soguktu... Evde pamugumu kucakta gezdirmek icin taktim ancak kizce ondada skildi... Ben acikcasi tavsiye etmiyorum hesap edemedim kis bebegi olacagini,kullanamadim... Zaten yazada ona sigmaz kuzum. Urunun kalitesi guzel... Makineye at yika hicbiseycikler olmadi. Tadini cikararak kullanamayan biri olarak cevap verdim anca bu kadar :KK1:

aa benim kizim da 14 ekim:)
evt ben kanguru kullaniyorum, baby bjorn markasi, su linkteki urun, BABYBJÖRN Baby Carrier Original
Evde cok kullandim is yaparken kurtaricim oldu, ozellikle 1. ve 2. aylarinda, o zaman gazli zamanlariydi ve yerde durmuyordu, ben de kanguruya atip yemek vs yapiyordum. Ozellikle bu model o kadar rahat ki onun agirligini hic hissetmiyordum, yokmus gibi hareket ediyorsun.

kızımın kakası dün akşam iyice sulu mukuslu oldu, bugün dr'a gittik. idrar, kaka tahlili istedi. kaka artık yarına kaldı ama sadece anne sütü aldığı için mikrobik bişey düşünmüyorum dedi. bir beslenme listesi verdi. bir hafta ona uyucam. inşallah kuzumun kasılıp ıkınmaları geçer artık.

ben ellerini önce vücut yıkama sıvılarıyla sonra da ıslak mendille siliyorum ama çok sık değil. kulaklarını banyodan sonra görünürde akıntı varsa gazlı bezle alıyorum sadece. yalnız kıvrım yerleri banyoda ne kadar yıkansa da temizlenmiyor, hafif de kızarıyor bazen. koltuk altı, diz arkası, göbeğinin altı gibi. o kısımları temizlemek için ayrı bişey yapıyo musunuz? bi de banyoda eskisi gibi durmuyo artık filesinde, zıp zıp zıplıyo. banyoda oturtmak için erken mi?

Canim benim kizcede yanliz anne sutu aliyor ancak geldim mi engel olunmuyor anne sutunu dinlemiyor enfeksiyon... Cok sukur ne sarilik ne grip ne pamukcukla tanismadik biz ancak dizanteriyle tanistik biliorsun... Tedbiri elden birakma insallah iyi sonuclar alirsiniz...

aaa inanamıyorum yaaa süpersin ben cesaret edemiyorum nazik olcak evde yel esse hastalancak ben böyle yaptıkça. :KK43:

Evde yel esse deyince kizimin ustunu yavas yavas ortmem geldi aklima :KK53: ortusu ruzgar yapipta hasta etmesin pamuk kuzumu diye :KK1:

Kizlar cevaplariniz ve fikirleriniz icin tesekkur ederim... Simdi pamuk kuzumu yikadik ve yikarken bihayli zorlandik sizde konusmussunuz bu konuyu nasil kuvetinin icine yatircaz mesela acarmisiniz? Kirli su icinde mi oturcak tum banyosu boyunca sahi nasil olcak? Skinti olmaya basladi zaten elim ayagim titriyor yikarken :KK14: simdi balik gibi hareketlendi bide

Biz kuvet olayini coktan bitirdik sigmiyor kuvetine bayadir. ben onden yikaniyorum banyoyu isitmis oluyorum. sonra kuvete oturup dizimede havlu koyup kuzumu aluyorum kucagima oyle yikiyorum. cokta kolay oluyo. suyimuda onceden hazirliyorum kovaya. sadece kafa suyunu esim dokuyor ben kulaklarini kiviriyorum su kacmasin die. Yikadiktn sonra babasina veriyorum o kurulayana kadar bende bornozumu giyip cikiyorum giydiriyoruz.

Biz kuvet olayini coktan bitirdik sigmiyor kuvetine bayadir. ben onden yikaniyorum banyoyu isitmis oluyorum. sonra kuvete oturup dizimede havlu koyup kuzumu aluyorum kucagima oyle yikiyorum. cokta kolay oluyo. suyimuda onceden hazirliyorum kovaya. sadece kafa suyunu esim dokuyor ben kulaklarini kiviriyorum su kacmasin die. Yikadiktn sonra babasina veriyorum o kurulayana kadar bende bornozumu giyip cikiyorum giydiriyoruz.

Cok heveslendim cok guzel bi yontem ampa benim kizim cok korkar ve biz yuzune su deydirmeden yikiyoruz aglamasin diye suyunu bas adagi mi dokuyorsunuz kuzun oturur pozisyonda mi oluyor

kızımın kakası dün akşam iyice sulu mukuslu oldu, bugün dr'a gittik. idrar, kaka tahlili istedi. kaka artık yarına kaldı ama sadece anne sütü aldığı için mikrobik bişey düşünmüyorum dedi. bir beslenme listesi verdi. bir hafta ona uyucam. inşallah kuzumun kasılıp ıkınmaları geçer artık.
Geçmiş olsun canım umarım tahlilde bir şey çıkmaz. Benim oğlumun kakası da iki gündür mukuslu, ben de sadece anne sütü veriyorum. Yarın kontrolü var danışacağım doktoruna, gerekli görürse tahlil yaptırırız. Sizin doktorun beslenme önerisini merak ettim, neler söyledi?

X