2012 Ekim bebekleri büyüyor

selam kızlar yazdıklarınzı okuyourm ama kaç gündür canım çok sıkkın annemde miyom çıktı bayağı da büyükmüş parça aldılar ameliyat olacak:KK43:(( haftada 2 gün bana geliyordu yıkıyorduk o kadar iyi oluyorduki stresimi atıyordum canım annem artık uzun bir süre kendi derdi ile uğraşacak Allah şifa versin.Benim bebeğim erken doğdu zordu bakmak uykusuda çok kıt hala da öyle sallıyorum bırakınca gözleri açılıyor 3 ayımız bitti1 haftada geçti ne zaman düzene girecek bilmem birkaçgündür gündüzleri çok güzel uyuyordu bugün yine bozuldu sizlerin çoğunun uykusu düzenli maaşallah.Şimdi yanlızım eşim çok yoğun gece 12 de 1 de geliyor genelde:KK43: Allah yardımcımız olsun....

hatırladım senı senınkıde mı erken dogdu benım kızım 34 haftalık dogdu ..benımkıde 6500 cıvarı oldu..hastalandı kılo verdı ve yemek de yemıyor...sende mı malum sıtede takılıyorun yoksa kızz...

ılk sayfada var canım...

canım create i ben göremeiyorum:) bulsam yaratıcı olucam ama sayfada göremiyorum :)

selam kızlar yazdıklarınzı okuyourm ama kaç gündür canım çok sıkkın annemde miyom çıktı bayağı da büyükmüş parça aldılar ameliyat olacak:KK43:(( haftada 2 gün bana geliyordu yıkıyorduk o kadar iyi oluyorduki stresimi atıyordum canım annem artık uzun bir süre kendi derdi ile uğraşacak Allah şifa versin.Benim bebeğim erken doğdu zordu bakmak uykusuda çok kıt hala da öyle sallıyorum bırakınca gözleri açılıyor 3 ayımız bitti1 haftada geçti ne zaman düzene girecek bilmem birkaçgündür gündüzleri çok güzel uyuyordu bugün yine bozuldu sizlerin çoğunun uykusu düzenli maaşallah.Şimdi yanlızım eşim çok yoğun gece 12 de 1 de geliyor genelde:KK43: Allah yardımcımız olsun....

benim annemde miyomdan ameliyat oldu canım üstelik bebek kafası büyüklüğünde demişti doktoru.çok önemli bişey değil.sen sıkma canını.benim kızımında uyku sorunu vardı yavaş yavaş düzene oturuyor.birgünleri diğerini tutmuyo.üstelik benim annem anca 15-20 günde bir gelebiliyo ayrı şehirlerde olduğumuz için.bende genelde hep yalnızım.bende kendimi birgün herşey yoluna giricek diye teselli ediyorum

selam kızlar,, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ancak yazma fırsatı bulabildim.benimde 17 ekim doğumlu bir kızım var.Sorunlarımız hep benzer aslında.benim kızım çok küçük doğdu .2,5kg:KK43:( şuan 3 buçuk aylık 6 kiloyu geçti.sadece anne sütü alıyor..herşey yolunda çok şükür.uyku bizde de sorun..gece 3,4 kez uyanıyor, emiyor. benim en büyük sorunum belirli bir uyutma şeklimizin olmayışı.gece özellikle çok zorluyor beni.gözlerinden uyku akmasına rağmen direniyor sanki..sallamak istemiyorum ama çoğu kez direncim kırılıyor.sizler bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz..kaçta uyuyor bebişler..

selam kızlar,, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum.Ancak yazma fırsatı bulabildim.benimde 17 ekim doğumlu bir kızım var.Sorunlarımız hep benzer aslında.benim kızım çok küçük doğdu .2,5kg:KK43:( şuan 3 buçuk aylık 6 kiloyu geçti.sadece anne sütü alıyor..herşey yolunda çok şükür.uyku bizde de sorun..gece 3,4 kez uyanıyor, emiyor. benim en büyük sorunum belirli bir uyutma şeklimizin olmayışı.gece özellikle çok zorluyor beni.gözlerinden uyku akmasına rağmen direniyor sanki..sallamak istemiyorum ama çoğu kez direncim kırılıyor.sizler bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz..kaçta uyuyor bebişler..

canım benim oğlumda erken doğdu 2 kilo 60gr.ben ayakta sallayarak uyutuyorum gündüz çingene salıncağı var onda uyuyor gece salladıktan sonra ayağımdan bırakıyorum öyle .belli bir uyku saati yok benimkide çok zor dalıyor direniyor elleri kolları hiç durmuyor helede gece uykusunda kolları hep hareket halinde onu hiç anlayamıyorum gündüz uyuduğu zaman gayet sakin ve rahat???İnşallah zamanla düzelecek ne diyelim Allah sağlık versinde

benim annemde miyomdan ameliyat oldu canım üstelik bebek kafası büyüklüğünde demişti doktoru.çok önemli bişey değil.sen sıkma canını.benim kızımında uyku sorunu vardı yavaş yavaş düzene oturuyor.birgünleri diğerini tutmuyo.üstelik benim annem anca 15-20 günde bir gelebiliyo ayrı şehirlerde olduğumuz için.bende genelde hep yalnızım.bende kendimi birgün herşey yoluna giricek diye teselli ediyorum

Geçmiş olsun canım evet bende umut ederek geçiriyorum günlerimi.Pek gidecek bir yerimde yok yakınlarda.Kayınvalidem var onunda işleri çok kayınbabam var rahatsız birde kendi kaynanası var 96 yaşında ancak onlarla ilgileniyor işte ne yapalım.

canım benim oğlumda erken doğdu 2 kilo 60gr.ben ayakta sallayarak uyutuyorum gündüz çingene salıncağı var onda uyuyor gece salladıktan sonra ayağımdan bırakıyorum öyle .belli bir uyku saati yok benimkide çok zor dalıyor direniyor elleri kolları hiç durmuyor helede gece uykusunda kolları hep hareket halinde onu hiç anlayamıyorum gündüz uyuduğu zaman gayet sakin ve rahat???İnşallah zamanla düzelecek ne diyelim Allah sağlık versinde

ben sallamadan önce oğlumu bir battaniye ile sarıyorum kollarıda içinde kalacak şekilde çok sıkmadan.sonra kucağıma alıp koridorda yürüyorum eğer gece ise ışıkları kapatıyorum loş bir ışık oluyor ve uyuyakalıyor deneyebilirsiniz.

biz her gün aynı saatte oğlumu yatak odasına götürüyoruz. önce eşim ve ben biraz seviyoruz bezini ve kıyafetlerini değiştirip sonra emziriyorum ve uyuyakalıyor. ve artık saat 9 u 5 dakika geçirmiyor uyumak istiyor ve gece uykusu gündüz gibi değil top patlasa uyanmıyor. bebekler için düzen çok önemliymiş. her gün aynı saatte aynı şekilde uyutmayı deneyin kızlar. biz 10 gün içinde oturttuk alıştı hemen. kolay gelsin

Canim gecmis olsun allah sifa versin annecigine... Anne olmak zor buraya gel bizlerle paylas ustesinden gelicez insallah hepimiz zor gunleri atlaticaz...

Kizlar benim pamugum 2aylikken bile auuu diye sesler cikariyordu ciglik vs atiyordu bi ara sustu bir iki gun tekrar dillendi ve sustu su an tam 4ay11gunluguz ancak sesi solugu cikmiyor yanlizca dinliyor sizlerde durumlar nasil? Bide bingildagimiz genismis baya dr.devit3u 8damlaya cikardi fikri olan var mi?

Benmde bebegim seninki gibi su an dinlemede bazen ozellikle surekli telde birilerini ariyorum hazir dinlemedeyken konusayim diye:-)oylece dinliyor sanki anliyor.biryerde okumustum cocugun zeka gelisimi acisindan onunla surekli konusun,yaptiginiz islerden bahsedin.mesela simdi bezini degisiyoruz simdi altini siliyorum gibi.hatta yaptiginiz ev islerini anlatin diye yaziyordu.ve sik sik ona sevdiginizi soyleyin.ben surekli yaparim.ve surekli onu annem diye severim.oda aglarken anniii diye ses cikariyor belki ben oyle duymak istiyorumdur:-)karnimdaykende hep annem diye cagirrirdim.bingildaga gelince bunuda arastirmistim ben ve cok degisik seyler okudum bu konuda.bingildagin kapanmasi en erken alti en gec onsekiz ay surermis.erken kapanmasi tehlike arz ediyor zeka geriligine sebebiyet veryr.bu durumdada devit kesiliyor mesela.sennkinn normal oldugunu dusunuyorum cunku bnm yakiniminkide genisti biraz daha uzun surede kapandi sadece.

Geçmiş olsun canım evet bende umut ederek geçiriyorum günlerimi.Pek gidecek bir yerimde yok yakınlarda.Kayınvalidem var onunda işleri çok kayınbabam var rahatsız birde kendi kaynanası var 96 yaşında ancak onlarla ilgileniyor işte ne yapalım.

kaderimiz çok benziyo canım ya.bende istanbula evlendim burda bir tek kayınvalidem var.onunda kendi rahatsızlıkları var bide felçli annesi var ona gidip geliyo.bunların haricinde ancak yardımcı olabiliyor.allah kuzularımıza sağlık bizede güç ve sabır versin bide bol süt :)

Valla bnm bebegiminde cesit cesit huyu var.oyle saati saatine cok uymuyor.gece onikiden sonra gece uykusuna gecer ilk uykusu iki saattir.sonra emer geri uyur ama bundan sonra hep saat basi kalkar mutlaka emmek istyr bazen kisa bazen uzun boyle boluk boluk olunca ben hic uyuyamiyorum tabi.bende ayagimda sallayarak uyutyrm ama ya supurge sesi yada muzik acik olucak.ben uyku duzeni olusturulmasi konusunda yazilan herseyi cope attim.cocuk kendi duzenini kuruyor valla sen ugras dur.her cocuk farkli bi duzeni olan cocuk sakinliginden zaten duzeni kendi kuruyor.anne babanin cok ugrasmasina gerek yok.benm cocugumun kendi basina uyumasini gectim sakin sakin gozu acik yattgni gormedim.bazi cocuk zor buyur benmki oyle napalim.gelecegi farkli olacak umitliyim:-)

selam herkese
burun tıkanıklığını okuyunca yazım dedim
otribebenin tek kullanımlık burun aspriratörü var
bi damla serum fizyoloji sıkıp
burnunu o aspiratörle temizleyin
o kadar pislik geliyoki burnundan süper temizliyo

canım sizi çok merak ettik, burun tıkanıklığı geçmedi mi acaba? damla damla süt vermeye çalış, burnu tıkalıysa çok sütü yutamayabilir. moralini de yüksek tutmaya çalış ki sütün azalmasın. bebeklerin 5. ayda 7 kg olması yeterli, kilosu iyi ama düşmeye devam ederse dr'una tekrar danış. çok geçmiş olsun. inşallah bir an önce iyileşip gülücükler saçar sana.

selam herkese
burun tıkanıklığını okuyunca yazım dedim
otribebenin tek kullanımlık burun aspriratörü var
bi damla serum fizyoloji sıkıp
burnunu o aspiratörle temizleyin
o kadar pislik geliyoki burnundan süper temizliyo

evet bende kullanıyorum otribebenin burun aspiratörünü gerçekten çok iyi.ama kullanırken dikkat edin çok güçlü çekmeyin bebeğinizin nefesi kesiliyo tecrübe ile sabit :)

Benmde bebegim seninki gibi su an dinlemede bazen ozellikle surekli telde birilerini ariyorum hazir dinlemedeyken konusayim diye:-)oylece dinliyor sanki anliyor.biryerde okumustum cocugun zeka gelisimi acisindan onunla surekli konusun,yaptiginiz islerden bahsedin.mesela simdi bezini degisiyoruz simdi altini siliyorum gibi.hatta yaptiginiz ev islerini anlatin diye yaziyordu.ve sik sik ona sevdiginizi soyleyin.ben surekli yaparim.ve surekli onu annem diye severim.oda aglarken anniii diye ses cikariyor belki ben oyle duymak istiyorumdur:-)karnimdaykende hep annem diye cagirrirdim.bingildaga gelince bunuda arastirmistim ben ve cok degisik seyler okudum bu konuda.bingildagin kapanmasi en erken alti en gec onsekiz ay surermis.erken kapanmasi tehlike arz ediyor zeka geriligine sebebiyet veryr.bu durumdada devit kesiliyor mesela.sennkinn normal oldugunu dusunuyorum cunku bnm yakiniminkide genisti biraz daha uzun surede kapandi sadece.

Ohh icim rahatladi arkadasim aynen kizcede aglarken anne der gibi bagiriyor hatta diyorda bilincsizce :KK1: bende soyle annem diyorum :KK53:bilgiler icin sagol...

Dr.demedi ama benim korkularim var inan cok fena durumdayim herseyi goze alip ameliyat olmayi deniycem belki gecer diye..sendede mi fissur var muayene oldun mu.

Evet oldum ama doğumdan çok önceydi şimdi daha kötü durumda tabii kabız olmadığım sürece sorun yok :KK5:
Allah yardımcın olsun kabızlık var mı sende :26:

Sorma ya su uyku duzenu oturmadi gitti bizdede. 6 saat araliksiz uyumaya baslamisti oglum geceleri. simdi yine eski sisteme donduk 2-3 saatte bir uyaniyo :KK43:( tam artik duzene girdi diyorum o gun degisiyo duzeni. artik kendime bile soylemeyecegim.

tekrar eski duzenine geri donduyse gece emdigi
Sut yetmiyodur sut miktarini artirmayi dene bence

canım biz 5.ayın içindeyiz daha yeni yeni düzene giriyo sabah kalkıo 9 10gibi 1e doğru bi yarm saat uyuyo sonra aralarda emerken 5er dk kestiriyo akşamüstüde 4 5gibi uyuyup 1.5saat falan uyuyo gecede 11de ayağıma alıyorum ayağıma zor alıştırdım sepetinde sallanmak istiyodu gece 1 2 gibi dalıyo 3 saatte 1emmeye kalkıyo...

ıyı geceler annecıkler....
kac gunden berı gıremedım yne benım kuzu fena huy degstrmeye basladı ya
tam hıh yatması kalkması duzene grdı gbı ohh dememe kalmıyo cocuk 90 drece bambaska bı kısılıge burunuyo
her pztesı yenı bı Eylül var kucagımda...
:KK14::KK14:su salıncak da gelmedı bı turluu yaa gelseydı bı derdıme derman olurdu belkımmm
bı yandan mınnosu avutcam bı yandan evle ılgılencem derken kendımı kaybettım walla:KK37::KK37:
ya benım kızım da bı hafta oncesıne kadar oyle cok sesler cıkarırdı kı
ben onun sesını taklıt ederek karsılık verdıkce cosardı resmen cıglık cıglıga konusurdu benımle
bu hafta karsısında ne yaptysam yapmadgm maymunluk kalmadı walla ama o hallerıne donmedı
cok sessızlestı huzursuz dııl ama dha az ses dha nadır gulucuk atıyo
bnde tam endıselenmeye baslamıstım kı yazdıklarnızı okudum sızde de varms benzer seyler
demek kı komple farklı bı gelısım surecınde bızım kuzular yoksa aynı anda aynı seylerı yasamazdk dmı

bu arada ben farkında olmadan sut arttrcı bı formul buldum kızlar
sutle karıstrılmıs mısır gevregı..bı kase uyanır uyanmaz bı kase de yatarken hazrlıyorum baya ıyı geldı bana
gun ıcınde fırsat bulup dogru duzgun ymek yıyemedgmden sutum az az benm hep genelde sutu sade ıcerdım ben
ama bu sekılde dha etkılı oldu sankı bı deneyın ıstersenız umarım sızde de ıse yarar
hem kalorısı az hem tok baya tutuyo eger sade alırsanız ıcıne kuru uzum kuru meyve ne sevıyosanz ekleyn dha lezız oluyo
hepınıze bol sutlu geceler dılıyorum:KK16::KK16: yasasın sut kardeslıgııııEn Büyük KKEn Büyük KK

X