2012 Ekim bebekleri büyüyor

Bu ayimizin en buyuk gelisimi ise kizim 1haftadir tam yuz ustu donmeye basladi cok sevimli oluyor once sirt ustu yatar pozisyonda kafasini kaldiriyor kafasi kalkik sekilde yan donuyor ve ardindan tam yuz ustu donuyor :KK1: ancak henuz sadece sagdan donuyor. Ama isim zorlasti paranoya oldum ya uykuda donerde nefes alamazsa diye nasil olcak uykusunda bile yanliz birakamiyorum artik :KK14: birde hoplamaya cok merakliyiz hoppala yapinca deymeyin keyfimize... Hoppalalar bana pek guvenli gelmiyor acikcasi ya duserse diye ama insan gucuyle hoplatmakta zor is fikri olan var mi kizlar cevresinde kullanan duyan vs...

ayy cok tatli donuyor demek kuzucukkk :) darisi basimizaaaa . Hoppaladan emin degilim ya, kalca gelisimi icin cok iyi degil diye duydum ama sadece duyum, cok fazla bilgim yok.

Oyy sari papatyaa 6.ayda baslar tam emeklemeye ins... Amin canim insallahhh sonuclarimizda temiz cikar cok sagolll.. 12de rand.var tam 12 saatimiz kaldi kalbim pir pir... Kapiya tavana asiliyormus ya duserse diye tedirginim...
sanırım doktoruda oyle demıstı bugun resılerını felan eklıycem sızde gorun...hemen haber ver sonucları canım beklıyorum
olmusss.masallah sen ekımde dogduguna emın mısın cok buyuk gorunuyor nazar degmesın masalah
buyudukce zorlasiyo galiba:KK31: Allah yardimciniz olsun
evet canım dun butun gece cıglık cıglıga aglayarak gectı..ıcım parcalanıyor bısey yapamıyorum
merhabalar canim hosgeldin:KK3: bebegin de cok tatli masaallah benim oglum 3 ekim dogumluu aralarinda 1 gunluk fark var:KK34:

bebgim 50gunlukken oldum kasimda ondan sonra gelen-giden yok normalmis canim merak etme:KK34:

tam benim oglumu tarif etmissin :KK1:bizde debiberon gulucuklerle karsilaniyo arada damagini kasimak icin de kullanmak istiyo icinden biseyler gelince diliyle itiyo sipamm ben islemedigim icin cok da takmiyorum:KK36: ama sen mumkun oldukca sik-sik dene olmdi kasikla dene sana basarilar canim:KK34:

Allah Teala kabul eylesin canim dualarimiz sen ve bebeginle insaallah gecip-gitmisdir pis mikroplar

Ahmet pasaya masaallah subhanallah coook tatli kuzuuuum

masaallah canim coook tatli kizlarin dunya guzelleri yerim ben onlari

Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir gecmise bakamadim size bir selam verelim desim Ece kizimla :KK16:

sanırım doktoruda oyle demıstı bugun resılerını felan eklıycem sızde gorun...hemen haber ver sonucları canım beklıyorum

olmusss.masallah sen ekımde dogduguna emın mısın cok buyuk gorunuyor nazar degmesın masalah

Amin canim. bugun tam 3bucuk aylik oldu.evet biraz iri gibi ama dogdugu:KK53:ndada oyleydi

Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir gecmise bakamadim size bir selam verelim desim Ece kizimla :KK16:
ıyıyız canım ek gıdalara basladık,dıs cıkarıyoruz,oturuyor donuyor.sızde var mı gelısmeler?ece kız nasıl?
Amin canim. bugun tam 3bucuk aylik oldu.evet biraz iri gibi ama dogdugu:KK53:ndada oyleydi
masallah canım olsun buyuk olsun bızımkıde kucucuk

buyudukce zorlasiyo galiba:KK31: Allah yardimciniz olsun

merhabalar canim hosgeldin:KK3: bebegin de cok tatli masaallah benim oglum 3 ekim dogumluu aralarinda 1 gunluk fark var:KK34:

bebgim 50gunlukken oldum kasimda ondan sonra gelen-giden yok normalmis canim merak etme:KK34:

tam benim oglumu tarif etmissin :KK1:bizde debiberon gulucuklerle karsilaniyo arada damagini kasimak icin de kullanmak istiyo icinden biseyler gelince diliyle itiyo sipamm ben islemedigim icin cok da takmiyorum:KK36: ama sen mumkun oldukca sik-sik dene olmdi kasikla dene sana basarilar canim:KK34:

Allah Teala kabul eylesin canim dualarimiz sen ve bebeginle insaallah gecip-gitmisdir pis mikroplar

Ahmet pasaya masaallah subhanallah coook tatli kuzuuuum

masaallah canim coook tatli kizlarin dunya guzelleri yerim ben onlari

oyyyyy tatlış oğluş bu beeee , öp onu annesi koklaya koklaya benim yerimede :nazar::emir_bebek::nazar:

:nazar::nazar::nazar: Ooy kuzzuucummmm benmm:nazar::nazar::nazar:

Saolun kizlar...

ıyıyız canım ek gıdalara basladık,dıs cıkarıyoruz,oturuyor donuyor.sızde var mı gelısmeler?ece kız nasıl?

Saglikli olsunlarda buyyk kucuk onemli degil. hem senin prenses erkenci. cok iyi masallah erkenci olmasina ragmen.

Biz daha ek gidalara baslamadik doktorumuz 5. Ayda baslatacakmis. Valla tam dönemiyor benim kuzucuk yarim dönüyor diyelim :KK34:
Gündüzleri pek uyumuyoruz hep kucak istiyor gezsin dolassin avm leri cok mutlu oluyor hinzir benimde islerim hep kaliyor maalesef arada kadin aliyorum temizlige yemegi esim varken yapiyorum benim kiz cok sinirli aglama krizleri tutuyor sinirinden hep kafasini hepcizmis tirnaklariyla saclarini yoluyor anlamadim gitti tirnaklarini keserken cok zorlaniyordum cit citla simdi obur makasla kesiyorum klasik olanla onunla kistirmadim cok sukur 7360 kg boyumuz 64 cm olmus 4. Aydaki kontrolumuzde :nazar::nazar::nazar:

Saglikli olsunlarda buyyk kucuk onemli degil. hem senin prenses erkenci. cok iyi masallah erkenci olmasina ragmen.
doktoruda oyle soyledı zaten cok cok ıyı dedı...
Biz daha ek gidalara baslamadik doktorumuz 5. Ayda baslatacakmis. Valla tam dönemiyor benim kuzucuk yarim dönüyor diyelim :KK34:
Gündüzleri pek uyumuyoruz hep kucak istiyor gezsin dolassin avm leri cok mutlu oluyor hinzir benimde islerim hep kaliyor maalesef arada kadin aliyorum temizlige yemegi esim varken yapiyorum benim kiz cok sinirli aglama krizleri tutuyor sinirinden hep kafasini hepcizmis tirnaklariyla saclarini yoluyor anlamadim gitti tirnaklarini keserken cok zorlaniyordum cit citla simdi obur makasla kesiyorum klasik olanla onunla kistirmadim cok sukur 7360 kg boyumuz 64 cm olmus 4. Aydaki kontrolumuzde :nazar::nazar::nazar:
sukur sorunumu yok bazen uyumuyor ama huysuz degıl oturuyor salıncagında gece uyumadıgı zaman.hasta oldu hastaneye yattı yarım kg vermıtı en son 6000 kg dı.suan ne kadar bılmıyorumm...ek besıne baslamak cok zor zahmetlı bısey benımkıde hıc cıkmadı dısarıyor bugun cıkarıcam ınsallah.senınkınınde masallahı varmıs

kızlar bu evlilik çizelgesini bikaç kişi soruyo ama cevap yazan yok :KK50: özel mesajlamı cevaplıyorsunuz ? bende istiyorummmm , yarından sonra evlilik yıldönümümüz :KK48:

kızlar tekrar yazayım bu sefer sizde not alın veya kaydedin , tarif orta boy 1 tencere aşure içindir
1 s.b aşurelik buğday
yarım s.b kurufasulye
yarım s.b nohut
1-2 dal tarçın
3-4 karanfil
istediğiniz kadar 5 er 10 ar kuru kayısı kuru incir
1 s.b kuru üzüm
fındık fıstık ceviz badem istenildiği kadar ama yerfıstığı özellikle çok yakışıyor aşureye :KK34:

1 gece önceden kurufasulye ve nohutu ayrı bir tencerede ıslatın , aşurelik buğdayı yıkayıp ayrı bir tencerede 1 taşım kaynatıp şişmeye bırakın , ertesi gün fasulye nohutu haşlayın , suyunu dökün , gaz yapmaması için bu önemli , buğdayı kaynamaya bırakın , suyu azaldıkça kaynamış su ekleyin , pişmesine yakın dal tarçın , karanfil ve yıkanıp minik doğradığınız kuru meyveleri birde nohutu fasulyeyi ekleyin , bi 15 dk kadarda böyle pişirdikten sonra 1 cup şeker ekleyin , orta şekerli oluyor bu şekilde , şekeride eriyince altını kapatın ama hafif sulu kıvamda yapın , daha suyunu çekicek içindekiler , birde fındık fıstık girince pilav gibi olmasın :)) ocaktan indirdikten sonra fındık fıstık badem ceviz ne koyucaksanız ekleyin , birazcık fıstıklarında şekerini almasını bekleyin veee afiyet olsun :KK56: birde kendinize göre malzeme ekleyebilirsiniz mesela nar taneleri koyan var , çiğ susam eken var gibi .... ben serviste tarçınla yemeyi seviyorum hemde içindeki şekerin zararını en aza indiriyor , yapın kızlar ohhh sefanız olsun , bebişlere bol bol süt olsun inşallah

slm kızlar. sizlerin bebeğindede boğazının altı özellikle pişik oldumu. benim oğluşum 3,5 aylık bir aydır boğazının altı kırmızı günden güne azalacağına aksine arttı. denemediğim kalmadı, kantoron yağı, pudra, bepanten, hametan, ismini şuan hatırlayamadım iki tane pişik kremini vardı karıştırıp sürdüğüm. yok fayda etmedi, kuzucuğum akşamları boğazının altını kaşımaktan yara edecek nerdeyse. annem bir yandan ben bir yandan boğazını sürekli üflüyoruzki biraz olsun serinleyip rahatlasın. ne yapabilirim öneriniz varmı...

slm kızlar. sizlerin bebeğindede boğazının altı özellikle pişik oldumu. benim oğluşum 3,5 aylık bir aydır boğazının altı kırmızı günden güne azalacağına aksine arttı. denemediğim kalmadı, kantoron yağı, pudra, bepanten, hametan, ismini şuan hatırlayamadım iki tane pişik kremini vardı karıştırıp sürdüğüm. yok fayda etmedi, kuzucuğum akşamları boğazının altını kaşımaktan yara edecek nerdeyse. annem bir yandan ben bir yandan boğazını sürekli üflüyoruzki biraz olsun serinleyip rahatlasın. ne yapabilirim öneriniz varmı...

Ay sorma benimde denemedigim sey kalmadi. bi gun faydali oluyr etyesi gun yine ayni. hava almasi yada et ete degmemesi lazm ama nasil. kv.dem tulbent koy arasina dedi ama durmazki. az once pamuk ve ilik suyla silip mustela pisik merhemi surdum. ama fayda yok .

Ay sorma benimde denemedigim sey kalmadi. bi gun faydali oluyr etyesi gun yine ayni. hava almasi yada et ete degmemesi lazm ama nasil. kv.dem tulbent koy arasina dedi ama durmazki. az once pamuk ve ilik suyla silip mustela pisik merhemi surdum. ama fayda yok .

benim kızda da oluyo...ama pisik kremi iyi geliyor..nivea nin pişik kremini kullanıyorum..
ayrıca o bölgeyi kuru tutmak lazım..yağlı ve nemli olan şeyleri oraya surmeyin..banyodan sonra iyice kurulayip kremi öyle sürün..

Son düzenleme:
Kizlar hastaneden geldik geleli oldu baya da kizce kaka vermiyor dr.poposundan cekmek istedi yine yok cikmadi bisey beklemedeyiz ki kakali bezi yetistirelim...

Bizdede olmustu canim ancak bepanten ve mustela pisik onleyici krem iyi geldi gecti cok sukur birde sudokrem var mothercare magzasinda satilan popomuz bir kere pisik olmustu cok iyi geldi tek kullanimda gecirdi...

Kizlar hastaneden geldik geleli oldu baya da kizce kaka vermiyor dr.poposundan cekmek istedi yine yok cikmadi bisey beklemedeyiz ki kakali bezi yetistirelim...

allah allah senın bu kız ınsanı 50 yas bırden yaslandırır.allah uzun omur versınde ben burda dokuz dogurdum valla....

X