2012 Ekim bebekleri büyüyor

sütüm vardı ama azaldığını hissettim göğüslerimden , bebeğimde bikaç gün ağladı , eşim mama verelim aç bebek dedi bende hayır dedim yüklendim aşureye ve düzenli her hafta yaptım bir dahada azalmadı hiç :nazar:

hazır satılanlar olur mu acaba bende deniyim 2 3 gün bakalım inşallah faydası olur

valla canım ben yırtıksız , kesiksiz dikişsiz normal doğum yaptım , doktoruma ne kadar teşekkür etsem az ama bir kere denedik daha bebekten sonra , acı filan olmadıda bende aşırı bir isteksizlik var nedense :KK50: eşimi hiç yanaştırmıyorum , hormonlardan sanırım :26: hamileykende tam tersiydi aslında eşim kaçıyodu ben yanaşıyodum :)) bi türlü orta yolu bulamadık :KK1: sağlık ocağındaki hemşirede nasıl korunuyorsun diyor :KK9: ne korunması dedim tık yokkkk :KK30:

ay ne güzel doğum yapmışsın :nazar:ben isteksizliğe razıyım şu an ağrım olmasa yeter:KK53:

yakında eşlerimizz isyan bayrağını çekmezlerse iyi..hepimizdee bu isteksizlik olduğu sürecee :KK19: bende mümkün olduğunca isteksiz olduğumu hissettirmemeye çalışıyorum eşime..:26: amann bayan olmak ne zor yahuu herşeii biz düşünmek zorundamıyızzz üff :KK43: bebeğini düşün evi düşün eşini düşün misafiri düşün temizliği düşün yemeğii düşünn nasıl korunmasıı gerektiklerinidee onlar düşünseeee :KK47:

bende hep kaçıyorum nereye kadar gidecek bakalım :KK1:

kızlarrr kafayo yicem kızım 2gündür uyumuyo emmiyo ağlıo durduramıyorum mama veriyorum öyle isteklide yemio aç değil gibi anlamadım ben ya hiç bakınan huzurlu bi bebek değil sürekli ağlıyo:KK43:((

2 gundur surekli agliyorsa ve emmiyorsa bir derdi olabilir kuzunun :KK43:, bence doktoruna bir goster derim..

hazır satılanlar olur mu acaba bende deniyim 2 3 gün bakalım inşallah faydası olur

ay ne güzel doğum yapmışsın :nazar:ben isteksizliğe razıyım şu an ağrım olmasa yeter:KK53:

bende hep kaçıyorum nereye kadar gidecek bakalım :KK1:

Kizlar isteksizlik sut hormonlari yuzundenmis bide korundugumuz icin beyinde istek olmuyomus seneye rahatlariz bebisimiz daha onemli simdi beylerde azcik sabretsin sut veriyoz biz:-)

sütüm az diye düşünmemeyi beceremiyorum. bir kaç gündür sütüm yetmiyor mu anlamadım, gündüz sürekli memede, sanki çişinin rengi koyulaştı gibi geliyor. çok canım sıkılıyor, işe başlıycam diye sözde sütümün fazlasını sağacaktım, azıcık geliyor. aşure de işe yaramadı. kafam rahat olabilse keşke. bebk çok emerse süt de daha çok olmalı mantıken, ben de uzun emiyor er geç artacak diye umuyorum.

İnş artar seninkide benimki de sütü az gelen tüm annelerin. Dun kontrole gittik. Bir aksama doğru bide yatarken olmak üzere iki defa formül. Süt veriyorum. Simdilik bu şekilde idare ediyoruz. 900gr almışız. 5610 olmuşuz . Dun annemlere geldik. Gece emzirme saatleri dışında kızımı anneme verdim onla uyudu. Eşimle bizde uykunun dibine vurduk guyaa ama hâlâ uykum var hâlâ uykum var.bu nasıl iş anlamadım gitti :) Bakacak birinin olması ne güzel şey...

merhaba arkadaşlar 4 aralıkta kızım zeynep melis'i kucağıma aldım ama hiç anlaşamıyoruz:) çok gazlı bir bebek 2 dk emiyo karnı balon gibi birde ilk bebek olunca benim acamiliğimleyde bebeğimle baya zorlanıyorum gece doymuyo da ağlıyo diye mama verdim yarım saat sonra kızım patlamaya hazır balon saatlerce karnını ovdum size danışmak istediğim bebeğinize rezene verdiniz mi bu dönemlerde, zeytinyağı içirsem ağır gelir mi, karnının şişmesini ben gaza bağlıyorum ama bu durumda başka bişey olabilirmi, bebeğimi sık emzirdiğim için gazlı olabilir mi, gaz problemi 3. ay da biter diyorlar gerçek mi ve uykuları düzene giriyormu çok dertliyim :)

nervouslife
canım aynı sorun bizde de vardı,denemediğim şey kalmadı,hatta gitmediğim doktor kalmadı,2 defa acile gittim gaz problemi yapacak birşey yok deyip gönderdiler. Ama hastaneye giderken ambulans şoförü acıdı halime galiba. Dediki abla istersen birde tatlı badem yağını dene,benim 5 cocuğum var,hepsinde kullandık hiç sorun yaşamadık. korka korka denedim allaha şükürler olsun o günden sonra gaz sorunu yaşamadık bizde. allah razı olsun hergün dua ediyorum adama. istersen sende dene,doktora sormuştum badem yağının bir zararı yokmuş,sabah akşam ver dedi,ben sadece sabahları bir çay kaşığı verdim.
istersen sende dene canım,kıyamam ben yavrumaa inşallah geçer gaz sorunu.sende bana dua edersin :)))

Biberon denemeleri yapıyoruzz ama kızım biberonu almıyor..ağzında oynuyo bi sağa bi sola evirip çeviriyo biberonun ucunuu bakıp gülüyo bide bana dalga geçer gibi:KK53: napıcam ben işe başlarken ya..alışır mı dersinizz :18:

Kizlar bi suredir giremedim ancak takipteyim sizi :KK53: bugun melegimin mevlutu vardi nihayet yaptik ve yarin amip antijen tahlilimiz var yine lutfen dua edinde iyilesmis olsun kuzum... İyi haberlerimizi vermek icin yarin gorusuruz insallah...

canım nasıl memnunmusun sevdimi bebişin benim böyle birşey almam şart oldu...
mrb cnm henuz gelmedı salıncagmz su an kargoda...kullanır kullanmaz yazarm burdan bnde merakla beklıyorum bkalm sevıcek mı bebısım
merhaba arkadaşlar 4 aralıkta kızım zeynep melis'i kucağıma aldım ama hiç anlaşamıyoruz:) çok gazlı bir bebek 2 dk emiyo karnı balon gibi birde ilk bebek olunca benim acamiliğimleyde bebeğimle baya zorlanıyorum gece doymuyo da ağlıyo diye mama verdim yarım saat sonra kızım patlamaya hazır balon saatlerce karnını ovdum size danışmak istediğim bebeğinize rezene verdiniz mi bu dönemlerde, zeytinyağı içirsem ağır gelir mi, karnının şişmesini ben gaza bağlıyorum ama bu durumda başka bişey olabilirmi, bebeğimi sık emzirdiğim için gazlı olabilir mi, gaz problemi 3. ay da biter diyorlar gerçek mi ve uykuları düzene giriyormu çok dertliyim :)
gaz problemını dıbıne kadar yasayan bı anne olarak yazmadan gecmeye gonlum el vermedı ne acı bsey oldugunu cok cok ıyı bılırım
bnm kızımda fena gazlıydı denemedgm sey kalmadı ama o kadar sey ıcınde bnm derdıme 3 sey care oldu
bıtkısel oldgu ıcın ben denemıstım ama sen ynede doktoruna danıs tabı
corek otu yagını bebegıme gunde 3-4 damla vermem
ayrıyeten kendım sutumden ona gecsın dye kımyon yagı gunde 2 tatlı kasıgı tadı cok fecı berbat bse ama ıcebılır mısın bılmıyorum ben o careszlıkle burnumu tutarak ıcıodum
bırde colınox dye bı gaz damlası yda bebegıne 2-3 cay kasıgı ogutulmemıs kımyonun cayını ıcırmen bu esra erolun yontemı netten bı arastr ıstersen
bunlar tamamen gecırdı tak dye kestı dyemem ama baya rahatlattı gaz problemının bellı bı suresı var gecmesı ıcın
bız 3 ayda atlattık cok sukur ne zaman gececegı senın bebegnın yapısına baglı ALLAH sıfa versın kuzuna ınsss

Biberon denemeleri yapıyoruzz ama kızım biberonu almıyor..ağzında oynuyo bi sağa bi sola evirip çeviriyo biberonun ucunuu bakıp gülüyo bide bana dalga geçer gibi:KK53: napıcam ben işe başlarken ya..alışır mı dersinizz :18:

baksen su mınnosaa:KK9:bence sen gun asırı denemelerı sklastr cnm acken vermeyı dene ozellıkle bı sekılde almaya alıscaktr dye dusunuyorum almazsa da kasık bıberonlar var onlardan denersın
yda en son ıhtımal dırek kasıkla verırsn hem bole olursa bı artın dha olur ek gıda donemınde zorlanmazsın

kızlar benm mınnosum da cok tuhaf bı uyku seklıne burundu ya gunduzlerı yarım saat yda 20 ser dk aralıklarla uyuyo uyanıyo emıyo
bıraz duruyo sonra tekrar uyku ıstıyo 20 dk snra tekrar uyanıyo bna bahsettıgı 20 dk ıhtıyac molası harıcı kımıldayamıyorum bı yere sureklı ayagımda:KK25:
hem kendını hem benı sersem ettı :KK37::KK37:tum gun asker gbı basındayımm su salıncak bı an evvel gelse barıı:KK14::KK14:

mrb cnm henuz gelmedı salıncagmz su an kargoda...kullanır kullanmaz yazarm burdan bnde merakla beklıyorum bkalm sevıcek mı bebısım

gaz problemını dıbıne kadar yasayan bı anne olarak yazmadan gecmeye gonlum el vermedı ne acı bsey oldugunu cok cok ıyı bılırım
bnm kızımda fena gazlıydı denemedgm sey kalmadı ama o kadar sey ıcınde bnm derdıme 3 sey care oldu
bıtkısel oldgu ıcın ben denemıstım ama sen ynede doktoruna danıs tabı
corek otu yagını bebegıme gunde 3-4 damla vermem
ayrıyeten kendım sutumden ona gecsın dye kımyon yagı gunde 2 tatlı kasıgı tadı cok fecı berbat bse ama ıcebılır mısın bılmıyorum ben o careszlıkle burnumu tutarak ıcıodum
bırde colınox dye bı gaz damlası yda bebegıne 2-3 cay kasıgı ogutulmemıs kımyonun cayını ıcırmen bu esra erolun yontemı netten bı arastr ıstersen
bunlar tamamen gecırdı tak dye kestı dyemem ama baya rahatlattı gaz problemının bellı bı suresı var gecmesı ıcın
bız 3 ayda atlattık cok sukur ne zaman gececegı senın bebegnın yapısına baglı ALLAH sıfa versın kuzuna ınsss

baksen su mınnosaa:KK9:bence sen gun asırı denemelerı sklastr cnm acken vermeyı dene ozellıkle bı sekılde almaya alıscaktr dye dusunuyorum almazsa da kasık bıberonlar var onlardan denersın
yda en son ıhtımal dırek kasıkla verırsn hem bole olursa bı artın dha olur ek gıda donemınde zorlanmazsın

kızlar benm mınnosum da cok tuhaf bı uyku seklıne burundu ya gunduzlerı yarım saat yda 20 ser dk aralıklarla uyuyo uyanıyo emıyo
bıraz duruyo sonra tekrar uyku ıstıyo 20 dk snra tekrar uyanıyo bna bahsettıgı 20 dk ıhtıyac molası harıcı kımıldayamıyorum bı yere sureklı ayagımda:KK25:
hem kendını hem benı sersem ettı :KK37::KK37:tum gun asker gbı basındayımm su salıncak bı an evvel gelse barıı:KK14::KK14:

Sorma ya su uyku duzenu oturmadi gitti bizdede. 6 saat araliksiz uyumaya baslamisti oglum geceleri. simdi yine eski sisteme donduk 2-3 saatte bir uyaniyo :KK43:( tam artik duzene girdi diyorum o gun degisiyo duzeni. artik kendime bile soylemeyecegim.

Kizlar bi suredir giremedim ancak takipteyim sizi :KK53: bugun melegimin mevlutu vardi nihaayet yaptik ve yarin amip antijen tahlilimiz var yine lutfen dua edinde iyilesmis olsun kuzum... İyi haberlerimizi vermek icin yarin gorusuruz insallah...

Allah kabul etsin canim. dualrimiz seninle. insallah gecmis gitmistir.

Bu ayimizin en buyuk gelisimi ise kizim 1haftadir tam yuz ustu donmeye basladi cok sevimli oluyor once sirt ustu yatar pozisyonda kafasini kaldiriyor kafasi kalkik sekilde yan donuyor ve ardindan tam yuz ustu donuyor :KK1: ancak henuz sadece sagdan donuyor. Ama isim zorlasti paranoya oldum ya uykuda donerde nefes alamazsa diye nasil olcak uykusunda bile yanliz birakamiyorum artik :KK14: birde hoplamaya cok merakliyiz hoppala yapinca deymeyin keyfimize... Hoppalalar bana pek guvenli gelmiyor acikcasi ya duserse diye ama insan gucuyle hoplatmakta zor is fikri olan var mi kizlar cevresinde kullanan duyan vs...

Kizlar bi suredir giremedim ancak takipteyim sizi :KK53: bugun melegimin mevlutu vardi nihayet yaptik ve yarin amip antijen tahlilimiz var yine lutfen dua edinde iyilesmis olsun kuzum... İyi haberlerimizi vermek icin yarin gorusuruz insallah...
allah kabul etsı canım arkadasım......ınsallah temız cıkar sonuclarınız
Bu ayimizin en buyuk gelisimi ise kizim 1haftadir tam yuz ustu donmeye basladi cok sevimli oluyor once sirt ustu yatar pozisyonda kafasini kaldiriyor kafasi kalkik sekilde yan donuyor ve ardindan tam yuz ustu donuyor :KK1: ancak henuz sadece sagdan donuyor. Ama isim zorlasti paranoya oldum ya uykuda donerde nefes alamazsa diye nasil olcak uykusunda bile yanliz birakamiyorum artik :KK14: birde hoplamaya cok merakliyiz hoppala yapinca deymeyin keyfimize... Hoppalalar bana pek guvenli gelmiyor acikcasi ya duserse diye ama insan gucuyle hoplatmakta zor is fikri olan var mi kizlar cevresinde kullanan duyan vs...

hoppala al bende dusunuyorum almayı bızımkıde bayılıyor.yuzustu donunce emeklemeye calısıyor yarın vıdeolarını yuklıycem

hoppala al bende dusunuyorum almayı bızımkıde bayılıyor.yuzustu donunce emeklemeye calısıyor yarın vıdeolarını yuklıycem

Ya ben telden giriyorum album yapmsya calistim fotograflari surukleyeek ekle diyor suruklenmiyor. bilgin varmi cnm

Sorma ya su uyku duzenu oturmadi gitti bizdede. 6 saat araliksiz uyumaya baslamisti oglum geceleri. simdi yine eski sisteme donduk 2-3 saatte bir uyaniyo :KK43:( tam artik duzene girdi diyorum o gun degisiyo duzeni. artik kendime bile soylemeyecegim.

bende soylemiyorum kendime esimle farkediyoruz mesela kizcenin iyi yonde degisen huylarini evde oyle bi resmiyet hakimki bu konuda :KK1: oturup lafini etmiyoruz bile bide boyle deniyoruz :KK53: kulaga az sacma gelsede biz boyle yapiyoruz...

Oyy sari papatyaa 6.ayda baslar tam emeklemeye ins... Amin canim insallahhh sonuclarimizda temiz cikar cok sagolll.. 12de rand.var tam 12 saatimiz kaldi kalbim pir pir... Kapiya tavana asiliyormus ya duserse diye tedirginim...

X