2012 Ekim bebekleri büyüyor

Ömer bebek de Nehir bebek de çok tatlı maşallah. Allah bütün bebekleri nazarlardan korusun, ömür boyu sağlık, mutluluk, huzur versin inşallah.

Tekrarlanan gaita tahlilimizde dizanteri cikti cok uzgunum...

yaa cok uzuldumm :KK43:( cok gecmis ilsun kuzucuga :KK43: pek bilgim yoktu netten okudum simdi, nasil olmus sudan mi dedi doktor? tedavisi nasil? insallah hafifce atlatir kuzun, cok zor gercekten anne icin minigin hasta oldugunu duymak , cok .allahim sifasini ver.

mrb canım resmen kendımı dınlıyo gbı oldum su anlattıgın durumun
=iyi uyuyamiyor surekli eli agzinda ne zaman baksam basini 1 saga 1sola ceviriyo damagimi kasiniyo ne anlamadim gitdi gozu kapali oluyo ama bi turlu uykuya gecemiyo=
bırebır aynısını bende yasıyorum gunlerdır napcagmı sasrdım onu ole uykuya dalmak ıcın cabalar halde bulunca dayanamıyorum
alıp ayagımda sallıyorum hemen dalıyo tekrar ve gece boyunca her aynı sekıl kıpırdasında tekrar sallıyorum ayagımdayken ancak o sekılde uykusu
bolunmeden uyuyabılmıs oluyo ama bu seferde ben pert oluyorumm yarı oturur halde uyumaya calısarkk:KK14::KK14::KK14:
uzun surmese barı bu donem:18:
ama ben hasta mı felan acaba dye dusunmeye baslamstım artık senden de aynı seyı okuyunca ıcım rahatladı bıraz doktora goturcektım yoksaa
tecrubesız anne olmak cok zorr ınsanın ıcıne kurt dusuyo hemen:KK14:

slm canm bende normal dogum yaptım ama aynı dokulme problemı bende de var ama
hamılelıkten kalma mı yoksa kendmle ılgılenememkten mı ayırt edemıyorum kızım dogdugundan berı cunku
saclarım hepp tepemde topuz taramadgm gun oluyo cogu zaman:KK14:
cok zormus tek basınayken bu ısler hıc ole fılmlerdekı gbı anne bebek ıkı dırhem bı cekırdek olunmuyomus onu anladım
en azından yardımcı bırı olmadan olmuyoo gecen gun bı degısklık olsun doktora gderken saclarımı sekıllendreym dedım
hatta erken kalktım fln ruhuma da ıı gelır kendmle ılgınmek dye amma ne mumkun
botun bırı elımde bırı ayagımda zor cıktım evden pıjamaları cıkarabıldgme sukrettım
yaygarayı kopardı babasının kucagında zıllı kızımm amannn dedım kendıme bole bı basına bebek bakarken
kadın oldgunu felan unut canım sen su an sadece tek bı seysın tek bı sıfatın var o da anne olmak otekı beklentılerını ertele azıcıkk:KK52:
bebısım bıraz buyuse de bende tekrar ınsana benzesem hıc fena olmıcakk:KK52::KK52:

lohusalık donemınde hıc sorun yasamadım dıyen yalan soluyodur kızlar takmayın bence gecmıs zamanı bı basına yapayalnız olmak
cok zor bende yasadgm ıcın bılıyorum aılemle aramda 10 saatlık yol var esımın aılesı de yok burda
bende sızlanıyorum aglıyorum cogu zaman hatta ama
sonra kızımla avunuyorum en azından kafam rahat dıyorum zugurt tesellısııı:KK53::KK53:

kizlar ben de gecen gun yazmistim bebegim uykuya gecemeden gozu kapali kivraniyor diye. hepimizde ayni
panige gerek yok demekki.buyume ataklarindan olabilir.
sac dokulmesi benim de cok fena.benim bir tel bile dokulmezdi hic.su an tomar tomar.
logusalikta hepimiz zor gunlet yasadik.benim kv yok annem gelmusti saolsun yardim etti ama bebek bakimi konusunda fikirlerimiz farkliydi ve ne soylesem aliniyordu deliricektim bi ara. kv si kalanlarda daha zordur eminim. tek basina zor ama evde surekli biri kalinca da zor.

eylulun 6 da yavrum dunyay geldı... bız uzak yasıyyoruzz allahtan hergun gormeye katlanıcak gucum kalmadı. en son noktada 3 aylıkkenn kızımın sutummun kesılmesı 3 ay sureklı hergun agladım sayesınde.. sonra bunları soleyıncede ben bısey yapmadım dedı esımee.. esım ınanmadı benım yanımda herzaman ama logusalıgımı burnumdan getırdıı.. hıcbırseyı ısteyerek farkında olarak yapmamıss. kıvırmaya calıstı. ama allah buyukk.. allaha havale edıyorumm allah bıldıgı gıbı yapsın.. sac konusuna gelınce.. cok dokuluyor saclarımm allahtan cok gurdu yoksa kel kalmıstım :KK14::KK14:
benımkıde eylulun 8 2 gun var aralarında.senınkı donuyor oturuyor mu benımkı hepsını yapıyor butun katı gıdaları yıyor ve dısı cıkıyor...kaynanalar hep haklı cıkıcak bısey buuyolar ben takmıyorum artık onu kendı halıne bıraktım ne yaparsa yapsın...

cok gecmıs olsun bebegım..ya cok uzuldum...yardım edebılecegım bısey varsa kalkar gelırım canım...nasıl tedavı olucakmıs?

$Fotoğraf0177.jpg

buda benım kızım bıraz once cektımm:nazar::nazar::nazar:

haydaaa bu hastalıklarda hep senin miniğimi buluyor acaba ? belkide istanbulun suyundandır canım :44: biz şanslıyız o konuda , geçenlerde haberlerde dinlemiştim en temiz sulardan biri antalyadaymış , içilebilir demişlerdi yani içilebiliyorsa bebekte yıkanır die düşünüyorum :44: aslında geçenlerde hilal mojan die bi prof. ilk 6 ay bebeklerin banyo suyunu kaynatın demişti ama nasıl kaynatıcazki ? bizimki güneş enerjisinde kaynıyor die pekte önemsemiyorum ama inşallah bi sorun olmaz

suyu kaynatmak da cok zor, kaynat ilit baya da su lazim:KK43: o kadar is arasinda yapamadim ben. ustelik ben kuvetine su doldurup o suyla yikiyorum, dokme suyla degil. oyle gostermusti ebe. kotu mu yapiyorum dersiniz , dokme suyla mi yikamak lazim?ben tek basima yikadigimdan oyle kolay olyuor.

Selam kızlar pek yazamasamda hep okuyorum sizleri kendimide tanıtmadım adım sema Bursada oturuyorum çalışmıyorum bir kızım var adı senanur şubatta 4 aylık olucak inşallah ..

Sabahları kalktığında hemen emmek istemiyor kızım 3 saati buluyor acıkıncada eskisi gibi çok durmuyor memede 3 5 dakika sonra bırakıyor doyuyordur dimi doymasa ağlar:26:

Kizlar iyi dilekleriniz icin sagolun banyo suyu yutmadigna eminim ki yuzune bile bi parca su deydirmiyoruz yikarken ellerini sk agzina goturuyor cevremdekiler sagolsun kaynanam ve gorumcem isiriyor kizimin ellerini e oda agzina goturuyor laf soleyincede kotu oluyorum arkamdan demiski gorumcem abi esra napmaya calisiyor kizincada suclu oluyorum al buyur iste kizim hastalandi sayelerinde bidahaki gorusmemizde cok laf var soyleyecegim icime kin doldu.. Tugcecim sagol canim eksik olma surup ted.basladik yine flagly adi.. Haftaya tekrar tahlil var

Kizlar iyi dilekleriniz icin sagolun banyo suyu yutmadigna eminim ki yuzune bile bi parca su deydirmiyoruz yikarken ellerini sk agzina goturuyor cevremdekiler sagolsun kaynanam ve gorumcem isiriyor kizimin ellerini e oda agzina goturuyor laf soleyincede kotu oluyorum arkamdan demiski gorumcem abi esra napmaya calisiyor kizincada suclu oluyorum al buyur iste kizim hastalandi sayelerinde bidahaki gorusmemizde cok laf var soyleyecegim icime kin doldu.. Tugcecim sagol canim eksik olma surup ted.basladik yine flagly adi.. Haftaya tekrar tahlil var

geçmiş olsun kuzuna ..
bu konuda bende çok hassasım ama kimse laf anlamıyor her gelende ellerini elliyor çocuğun sinir oluyorum dışardan geliyorsun yıka ellerini dimi yok :KK19:benim kendi annemde dikkat etmiyor bir şey diyince alınıyorlar :KK31::KK31:sonrada çok sakınıyor abartıyor oluyorum:KK14:

Canim acil sifalar kizina. simdi de sakinan goze cop batar diebilirler. halbuki alakasi yok. bu konuda sadece ben sanslyim herhalde. kayinvalidem cok yardimcu oldu ne zamn skissam pat cikti geldi yardima. yakin oturuyoruz yuruyerek geliyo bana gelir gelmez elini yikiyo asansore dokundum dio. bene cok pimpiriklenince rahatlatmaya calisiyo.

geçmiş olsun kuzuna ..
bu konuda bende çok hassasım ama kimse laf anlamıyor her gelende ellerini elliyor çocuğun sinir oluyorum dışardan geliyorsun yıka ellerini dimi yok :KK19:benim kendi annemde dikkat etmiyor bir şey diyince alınıyorlar :KK31::KK31:sonrada çok sakınıyor abartıyor oluyorum:KK14:

Bosver canim alinsinlar olan bize oluyor bizim icimiz yaniyor sonra. Yok sevdirmiycem dahada kimseye.. Hele gorumcem kuafor milletin pisligiyle gelip seviyor pamugumu aman oyle sevgiye ihtiyacim yok benim uzak durdurcam kuserse keyfi bilir...

Bosver canim alinsinlar olan bize oluyor bizim icimiz yaniyor sonra. Yok sevdirmiycem dahada kimseye.. Hele gorumcem kuafor milletin pisligiyle gelip seviyor pamugumu aman oyle sevgiye ihtiyacim yok benim uzak durdurcam kuserse keyfi bilir...

bende kızıyorum çok nazikçe sevseler ama yapmıyorlar:KK31:benim kendi annem çok alıngan:KK19:kayınvalidem daha dikkatli

ne demek canım ıhtıyacın olduunda gercekten elırım yanıı.hıc sorun degıll..
Masallah fistik kizina. nadilda desteksiz oturruyor. masallah subhanallah.

oturur ooo doktoru cok cabuk yurur dedı..beklıyoruz artık bırden ayaklanıcak dedı.dıslerıde cıktı cıkıcakk.foto eklerım yakındaa:86:

Canim acil sifalar kizina. simdi de sakinan goze cop batar diebilirler. halbuki alakasi yok. bu konuda sadece ben sanslyim herhalde. kayinvalidem cok yardimcu oldu ne zamn skissam pat cikti geldi yardima. yakin oturuyoruz yuruyerek geliyo bana gelir gelmez elini yikiyo asansore dokundum dio. bene cok pimpiriklenince rahatlatmaya calisiyo.

Desinler valla isterlerse gormemisin cocugu olmus desinler herhalikarda uzak tutucam ellerini yikatip sevmelerini saglayamadim tatli dille, ama bu sefer kati davranicam... Sanslisin valla masallah kv.ne helal olsun..

canım merhaba,,
gecmıs olsun hasta mıydı kuzunn uzulme canm
mınnacık da olsalar onların dırencı cok cok yerınde cabucak atlatr ıns bebısın Allh sıfa versın tatlımm

burayı en cok o yuzden sevıyorum ıste ben lep demeden leplebıyı anlıyor olmamızı
40mz cıkmadan bende cok cok dha fena bı haldeydım canm sımdı ona nazaran dha rahatım tabıı
aılemzn de sukret harlatması toparlanmamzı hızlandrdı sahıden dedgn gbı canları saolsun yeter kı var olsunlar da:KK16::KK16:
ama herseyden odun versem de mutlugumdan hıc odun vermıyorum dedgn gbı bebısme yansısın dye enerjımm:emir_bebek::emir_bebek:
ya allık rımel ıkı dakıkalık onu arada yaptgm oluyo ama bebısımle koklasırken ona bulasınca cok rahatsız oluyorum
bnde foto cekılırken yapıyorum genelde hafıf hemenn
ama evde esofmanla taklmaktan vazgecmedım ben hala cunku hep evdeyım bulungm sehır cok soguk
hıc evden cıkmıyorum ee bde yenı geldık buraya tayınle ole gıren cıkanm da olmayınca ben bahara kadar gıderım bu modda:KK52::KK52::KK52:
bızden de sana sewgıler canımm:KK16::KK16:
su kara kıs bı gecsınn baharda yazda tozunu attrcaz kızımla ortalıgın ınsaalahh:KK52::KK52:

sende haklısın canımm ah şu soğuklara denk gelmeseydikk zatenn :) en azından bir hava aldırmaya çıkarır rahatlardık miniklerimizle..geçen hafta ankara baya bi güneşliydii 18dereceye kadar çıktıı kızımıı sıkı giydirip kanguraya yerleştirdimm 1 saat turlayıp geldik..o kadar iyi geldiki ikimizede dönüşte uyudu hatta..inşallah yazaa herşey daha iyi olucak :)beklioruz sabırsızlıklaa..:emir_bebek:

gunaydin canlar
bebegim 2 gecedir iyi uyuyamiyor:KK14: surekli eli agzinda ne zaman baksam basini 1 saga 1sola ceviriyo damagimi kasiniyo ne anlamadim gitdi gozu kapali oluyo ama bi turlu uykuya gecemiyo yavrum
bi de kizlar benim saclar fena dokuluyo:18: normal dogum yapdim epiduralsiz baska neyin etkisi ola bilir ki her taradigimda dokulen saclarima bakip aglayasim geliyo:KK14::KK5: zaten bu aralar canim sikkin gobegim gitmek bilmiyo bebigim istedigim gibi emmiyo:KK43: bi de kaynim bizde kaliyo universiteye hazirlaniyo kursa gidip-geliyo her gun yemekyap onun dersleriyle ilgilen dogum yapip hastaneden geldigim gunden tek basima her gun ayni seyleri tekrar tekrar yapmakdan sikildim inanin:KK14::KK14:

Kızlar yardımınıza çok ihtiyacım var doğumdan bu yana kabızım artık wcye gitmeye korkuyorum resmen ağlıyıyorum canım yanmasından bir haftadır da kanamam var sanırım makatta çatlak oldu ne yapmalıyım ne yemeliyim ki düzelsin. her sabah aç karnına zeytinyağı içiyorum, kuru incir yiyorum bol su içiyorum ama nafile değişen bir şey yok, geçen hafta itibariyle de işe başladım, çok zor durumdayım artık oturamaz oldum ağrıdan. Yardım edin ne önerirsiniz...

Sac dokulmesi bende de var hamileyken hormonlarin etkisiyle hic dokulmemisti diyebilirim.sanirim dokulmsesi de hormonlarimizla alakali.
esra gecmis olsun kuzuna hazir su kullan bence sen de o zaman demistim dr 1-2 saat kaynasa bilesuda olmeyen kkistler oldugunu soylemisti.

revve canim kayisi erik ye hosafini filan yap ic.yagda yumurta ye.ins.faydasiini gorursungecmis olsun.

X