2012 Ekim bebekleri büyüyor

offf benım evım cok guzeldı taksıtle uygun fıyata aldık.bırdahada oyle bır sıteden oyle bır ev alamayız.daha oturamadan satmak zorunda olmak zoruma gıdıyor.herseyını ozel yaptırmıstım bıde.

bence şükredin kızlar. bizde öyle tksitle ev alalım dedik, paranın yarısını ödedik evi yapmadılar, sözleşmyi fes ettik, parada gitti evde yok.

günlük ne kadar süt bırakmam gerekr bilemedim ben ya..mesela bi emişte kaç ml emiyodur?:26:

160xbebeğin kilosu bu bebeğin günlük toplam içmesi gereken miktar. kaç öğün veriyosan bu sayıyı öğün sayısına bölüp bir öğün miktarını buluyosun. mesela 3 aylık bebek günlük 480ml içmeli. 3 saatte bir emziriyosan günlük 8 öğün yapar. her öğünde 60ml süt içiyo demektir.

Kizlar ek gidaya baslayinca ne vercez m.suyu diye okudum netten de ne biliyim gozum korktu yanlis seyler yaparim diye iyiydi boyle ya ne guzel emziriyordum yavrumu :KK14: corba falanda mi yapicaz kuzulara. Dr.veya s.ocagindaki ebe liste vercek mi aciklamali (oldu olacak tarifinide verseler ya keske) dr.erhan atesin modern bebek bakimi kitabi varmis bilen var mi tarifler vs.. İse yarar bilgi cokmus almayi dusunuyorum...
ilk çocuğuma elma armut gibi meyveleri çay kasigiyla kazıyarak vermistim ben..yogurtta verebilirsiniz..tabi ilk zamanlar birkaç çay kasigini gecmemeli..zamanla artirirsiniz..marketlerde küçük kavanozlarda satılan hazır mamalarda kullanışlı oluyorlar..kavanozlarida atmaz ve imkanınız varsa onlarda yoğurt mayalayabilirsiniz bebeginize..taze taze yer..
hatta yeme becerisine göre puturlu vermeye başlarsınız..mesela muzu çatalla ezerek verirsiniz fazla civiklastirmadan..daha sonraları yaptiginiz yemeklerin baharatlarini azaltarak sularından verebilirsiniz..yemeğin patatesi sehriyesi varsa onlardanda eklersin suyuna..bu şekilde ilerletirsiniz...
puturlu gıdaları yemeyi becerince balık ve kofte bile verebilirsiniz minik parcalara ayırarak...

110 tl nerdeymiş yaa? biz 150 verdik hatta 160 a satanlar var :44: 2. ayda yapıldı rotavirüs ama yoksa siz 3 dozluk olanımı yaptırıyorsunuz? bizimki 2 doz olan 2. ve 4. ayda
Eskisehirde oturuyorum ben kac dozluk oldugunu bilmiyorum esim siparis vermis pazartesi alicaz
4. aydamı kullanıcaz kan ilacını yoksa 4. ay doluncamı ? kafam karıştı :44:
Biz 3 ayi bitirince verdi doktor

günlük ne kadar süt bırakmam gerekr bilemedim ben ya..mesela bi emişte kaç ml emiyodur?:26:

bır bebegın 24 saatte alması gereken sut mıktarı bebegın kılosunun 150 ıle carpılması ile bulunuyormuş.Ben öyle okudum.Tabı bebegın iştahına gore asagı yukarı degısebılır ama ortalama bı deger elde edebılırsın.

kızlar benım bebegımın agzı çok akıyor sankı dıs çıkarcak gbı.Bide ellerini yumruk yapıp agzına oyle bır sokuyorkı oyle gayretlı gayretlı onları ısırmaya calışıyor.3,5 aylık ayına gore normal mı acaba?dişlik mi alsam yoksa

Benim kizim biberonu ve emzigi kesinlikle reddediyor aklim cok karisik ek gida da meyve suyu felan oluyormus zaten cok korkuyorum nasil yapcam diye bide kizce biberon tutmuyor kasikla m.suyu nasil verilir

canım merak etme 1kaç çay kaşığıyla tattırcaksın lk günler sadece suları sonra püreye geçiceksin benim kızımda emzik istemiyoru bugün inatla verdim hep ağzına kabul etti çok şükür çok istekli değil ama arada emiyor gece beni yalancı emzik yaptı 10dk bir kalktık:KK43:((

160xbebeğin kilosu bu bebeğin günlük toplam içmesi gereken miktar. kaç öğün veriyosan bu sayıyı öğün sayısına bölüp bir öğün miktarını buluyosun. mesela 3 aylık bebek günlük 480ml içmeli. 3 saatte bir emziriyosan günlük 8 öğün yapar. her öğünde 60ml süt içiyo demektir.

yanlış yazmışımmesela 3 kg bebek olcaktı, aylık yazmışım, kendi kızım 3 aylık ya :)

kızlar benım bebegımın agzı çok akıyor sankı dıs çıkarcak gbı.Bide ellerini yumruk yapıp agzına oyle bır sokuyorkı oyle gayretlı gayretlı onları ısırmaya calışıyor.3,5 aylık ayına gore normal mı acaba?dişlik mi alsam yoksa

benimkide aynı, 3 aylık. ellerini keşfediyo ve en belirgin duyusu ağzı onunla öğreniyo diye pek önrmsemedim ben

bu forum artık ne kadar boş kaldı, kimse yok, cevap yazan tek tük, konu açan yok :KK43:

yanlış yazmışımmesela 3 kg bebek olcaktı, aylık yazmışım, kendi kızım 3 aylık ya :)

Benimki gunluk ne kadar iciyo cok merak ediyorum. Anne sutu aldigi icin bilmiyorum. simdilerde biberonda almiyor. bir aylikken aliyordu ve tumgun sagdigim oluyordu gogsum yara oldugundsn
o zamanlar yarim kilo iciyordu.

benim kizimda öyle..3.5 aylık benim kide..ama diş çıkardığını zannetmiyorum...
diş yerlerinde şişlik var mi sizin kinin..
genelde alt ön dişler ilk olarak çıkar...

benim kizimda öyle..3.5 aylık benim kide..ama diş çıkardığını zannetmiyorum...
diş yerlerinde şişlik var mi sizin kinin..
genelde alt ön dişler ilk olarak çıkar...

Benim kuzumda 3 aylik ve salyasina yetisemiyorum :)))) ozellikle oyuncaklariyka oynarken. aman kuzlar dikkat edin onleri islak kalmasin. biz ikinci ay jontrole gittigmizde doktor sordu evet var dedim yani normal gelisinleriyle alakali dis cikaracaklari icin degil.

Slm ben de ekim annesiyim benim bebegimde 3 aylik ve elleri yumruk seklinde surekli agzinda salyasina yetisemiyoruz.onluk kiyafet agiz bezi yetistiremiyoruz:)saglik ocaginda drmuZ normal oldugunu soyledi..

meyve suyunu nasıl vereceksiniz bebeklerinize katı meyve sıkacağıyla sıksak olur mu ki acaba:26:

X