2012 Ekim bebekleri büyüyor

canım inan kaşık daha iyi biberona alışkın bebekler ek gıdada zorluk çekiyo ben mesela mama verceksem biberon kullanıom suyunudakaşıkla veriom ikisinide bilsin çocuk...

Benim kizim biberonu ve emzigi kesinlikle reddediyor aklim cok karisik ek gida da meyve suyu felan oluyormus zaten cok korkuyorum nasil yapcam diye bide kizce biberon tutmuyor kasikla m.suyu nasil verilir

Oyy masallah ecemize.. Benim kuzuda kalkiyor mesela ben koltukta otururken kizcemin yuzude karsiyi gorcek sekilde yari yatar pozisyonda kucagimda dururken dogruluyor :KK1: ikina ikina kalkiyor bi cabaliyor ki kuzucugum marifet ya oy canim benim. Ayaklarinin uzerine basmayada ayri bi hevesli bazen gobisime bastiriyorum ayaklarini zipir zipir zipliyor :KK53: mutlu oluyor pamugum...

oyy demek kı normal bu zamanlarda bızımde aıdat 300 tl oldu.bızde avcılardan dublex bır daıre alıcaz sen nereye gıdıceksın?

Cok fazla gercekten.bizde silivriye gidiyoruz kendi evimize... Buranin kirasi fazla aidati iyi.

offf benım evım cok guzeldı taksıtle uygun fıyata aldık.bırdahada oyle bır sıteden oyle bır ev alamayız.daha oturamadan satmak zorunda olmak zoruma gıdıyor.herseyını ozel yaptırmıstım bıde.

Kizlar ek gidaya baslayinca ne vercez m.suyu diye okudum netten de ne biliyim gozum korktu yanlis seyler yaparim diye iyiydi boyle ya ne guzel emziriyordum yavrumu :KK14: corba falanda mi yapicaz kuzulara. Dr.veya s.ocagindaki ebe liste vercek mi aciklamali (oldu olacak tarifinide verseler ya keske) dr.erhan atesin modern bebek bakimi kitabi varmis bilen var mi tarifler vs.. İse yarar bilgi cokmus almayi dusunuyorum...

offf benım evım cok guzeldı taksıtle uygun fıyata aldık.bırdahada oyle bır sıteden oyle bır ev alamayız.daha oturamadan satmak zorunda olmak zoruma gıdıyor.herseyını ozel yaptırmıstım bıde.

Evet inovia evleri guzel kismet canim napalim saglik olsun aslinda teselli icin hic uygun kisi degilim bende istemiye istemiye gidicem mecbur :KK14: ama bak soyle dusun uygun fiyata aldiniz simdi ise iyi bi rakama Satcaksiniz... Ah beylikduzum ahhh :KK14:

aynen benim duygularımı yazmısın, bizimde 22sinde doluyo 3 ay ama bende doktorumdan memundeğilim bulamadımda birini, saglık ocağına gideyim diyorum buay

Aynen bende sizin gibiyim. hosuma giden bi doktor bulamafim. ayrica esim bebek saglikli bi sikayetimiz yokken doktora gitmeye karsi. bu mevsimde hastanede dqha cok mikrop var saglikli cocugu hasta ederiz dio. saglik ocaklari sakin oluyo ve bebekleri hic bekletmiyolar. bende bu ay saglik ocagina goturucem kkilo boy ve rutin muayenesini taparlar. hasta olmadikca gitnemk lazim aslinda.

Kizlar ek gidaya baslayinca ne vercez m.suyu diye okudum netten de ne biliyim gozum korktu yanlis seyler yaparim diye iyiydi boyle ya ne guzel emziriyordum yavrumu :KK14: corba falanda mi yapicaz kuzulara. Dr.veya s.ocagindaki ebe liste vercek mi aciklamali (oldu olacak tarifinide verseler ya keske) dr.erhan atesin modern bebek bakimi kitabi varmis bilen var mi tarifler vs.. İse yarar bilgi cokmus almayi dusunuyorum...
canım ben kasık mamasıda verıyorum kavonozda verıyorum ama ılk etapta elma ve armut cam rendeden rendelıycez onu verıcekmısız.
Evet inovia evleri guzel kismet canim napalim saglik olsun aslinda teselli icin hic uygun kisi degilim bende istemiye istemiye gidicem mecbur :KK14: ama bak soyle dusun uygun fiyata aldiniz simdi ise iyi bi rakama Satcaksiniz... Ah beylikduzum ahhh :KK14:
ahhh beylıkduzu sen benı bıraksan ben senı bırakmıyorsun.valla ıcım sızlıyor,oraya gelın gıttıgım ıcın daha ayrı benım ıcın.esımde satmak ıstemıyor bakarsın satmaktan vazgecer.dua edıyorum bır mucıze olsun dıye.sen sılıvrının neresıne benım dayımlar ordada

canım ben kasık mamasıda verıyorum kavonozda verıyorum ama ılk etapta elma ve armut cam rendeden rendelıycez onu verıcekmısız.

ahhh beylıkduzu sen benı bıraksan ben senı bırakmıyorsun.valla ıcım sızlıyor,oraya gelın gıttıgım ıcın daha ayrı benım ıcın.esımde satmak ıstemıyor bakarsın satmaktan vazgecer.dua edıyorum bır mucıze olsun dıye.sen sılıvrının neresıne benım dayımlar ordada

Kiptas konutlari :KK14: dayinlar nerde... Cam rende almistim puresini vermiycem degil mi suzup vericem.. Kasik mamasi ne su marketlerde satilan hafif kati mamalar mi.. Markete bile cikmiyorum bi ciksam inceliycem tek tek...

Sarjim bitiyor yine ne cabuk bitiyor anlamiyorum geceden sabaha kadarda sarjda kaliyor.

Tuce bu karma asida da banyo yasak mi 3 gun? Bide biZim 2.ayda oldugumuz asi yerimiz kizardi ince bi kabuk tuttu bu asinin tuttugu anlamina geliyor degil mi?

Kiptas konutlari :KK14: dayinlar nerde... Cam rende almistim puresini vermiycem degil mi suzup vericem.. Kasik mamasi ne su marketlerde satilan hafif kati mamalar mi.. Markete bile cikmiyorum bi ciksam inceliycem tek tek...
dayımlar alıpasa koyu dıye gecıyor ıkız vılla dıyolarlar ama koyde vılla nasıl olur dusun 2 katlı mustakıl ev ıste..yoo ben dırek pure seklınde verıyorum ama ılk suyuyla basla senınkı daha kucuk.
Tuce bu karma asida da banyo yasak mi 3 gun? Bide biZim 2.ayda oldugumuz asi yerimiz kizardi ince bi kabuk tuttu bu asinin tuttugu anlamina geliyor degil mi?
yıkayabılıyorsun sadece tetanoz da yıkayamıyorsun.bızımkıde kabardı tutu demek dıyorlar ama saglık ıcagındakı yenı mezun olmus kız eskıdenmıs oo abla dedı

Son düzenleme:
3. Ay bitince asi yok canim sadece demir ilaci yazdi bide rotavirusu asisi var istersen yaptiriyisun 110 tl agizdan damlatilan ben saglik ocagindaki doktora yaptiricam bi dahaki ay 2 tane bacagindan asi var

Basin saolsun canim allah sabir versin

110 tl nerdeymiş yaa? biz 150 verdik hatta 160 a satanlar var :44: 2. ayda yapıldı rotavirüs ama yoksa siz 3 dozluk olanımı yaptırıyorsunuz? bizimki 2 doz olan 2. ve 4. ayda

3.ayda asi yok canim 4.ayda var... 4.ayda kan ilaci takviyeside varmis bizde 23de 4aylik olcaz bakalim umarim kizce ilacini sever. Bende her ay bu kez dr.goturmiycem s.ocaginin ekstrasi bisey yapmiyor diyorum ama ortalama 5kere hastane yolunu tutuyoruz... Gerekmedikce goturme bence. Gerek duymasam bende goturmiycem de bende bu evham varken ayda 5i de bulur 10u da :KK14:

4. aydamı kullanıcaz kan ilacını yoksa 4. ay doluncamı ? kafam karıştı :44:

Ebe banada kullan demisti ancak kabiz yapiyor diye kullanmak istemedigmi soyledim (ve kullanmiyorum) o zaman dogal yollarla almami soyledi kan yapan seyler tuket dedi... dr.sormadim dahada..

bende doğumdan sonra bıraktım et filan yiyom diye, kabızlık çok zor çünkü. bi kanıma baktırsam olcak aslında. kızlar ben doğum yaptığımdan beri rengim hiç yerine gelmedi, yüzüm hep sarı gözlerimin altı hep siyah :KK43: eşim bile pandam diyo :KK14:

Benim kizim biberonu ve emzigi kesinlikle reddediyor aklim cok karisik ek gida da meyve suyu felan oluyormus zaten cok korkuyorum nasil yapcam diye bide kizce biberon tutmuyor kasikla m.suyu nasil verilir

zaten meyvesuyu dğil meyve püresi vermemiz gerekiyo, katı yiyeceğe geçişi zorlaştırmasın diye rendeleyip yada çatalla ezip yedir diyo doktor, biberon tutmuyosa boşuna üzülme canım, bizimki küçükkken alıyodu şimdi isteimyo, büyük kaşıkla (çorba kaşığı) yediriyoruz devam sütünü, çünkü mama kaşığı yada küçük kaşıkla sabredemiyo, çorba kaşığıylaazar azar veriyo annem çok komikler :)

Aynen bende sizin gibiyim. hosuma giden bi doktor bulamafim. ayrica esim bebek saglikli bi sikayetimiz yokken doktora gitmeye karsi. bu mevsimde hastanede dqha cok mikrop var saglikli cocugu hasta ederiz dio. saglik ocaklari sakin oluyo ve bebekleri hic bekletmiyolar. bende bu ay saglik ocagina goturucem kkilo boy ve rutin muayenesini taparlar. hasta olmadikca gitnemk lazim aslinda.

aynı fikirdeyim mikroplu ortam

günlük ne kadar süt bırakmam gerekr bilemedim ben ya..mesela bi emişte kaç ml emiyodur?:26:

X