2012 Ekim bebekleri büyüyor

ya evet belkide öyledir, bir anda sırılsıklam olmaya başladı çocuk. hatta ben şaşırıyodum emerken kafası niye terlemiyo diye, bi anda terlemediği günlerin acısını çıkarır gibi ıslanmaya başladı kızım. bazen öyle oluyoki üstünü değiştiriyoruz, şimdi elimde tülbentle emziriyorum sürekli siliyorum.

buarada bi ara kilo meselesini konuşmuşsunuz o zaman ben girememiştim.ben hamileliğimde çok kontrollü beslenmiştim, abur cubur ekmek fazla yemmiştim yararlı şeyleri çok, yararsız kilo yapıcı şeyleri az yemiştim. 58 ile hamile kaldım, 68e kadar çıktım, doğumdan sonra yine 58e hemen döndüm. evet kilom değişmedi ama malesef vücut şeklim değişti, göbeğim, basenim kocaman :KK43: doğumdan sonra göbeğimde pek yoktu aslında, sonra sütüm az diye etrafımdaki herks yemiyosun ondan diye baskı yapmaya başladı. halbuki süt üretimi tamamen psikolojik ve bebeğin emmesine bağlı. ben bunu bildiğim için doğumdan sonrada dikkat ediyodum, sıvı ağırlıklı besleniyodum ama herkes üstüme geldi, her önüne gelen zayıf kalcam diye yemiyosun çocuğuna süt yetmiyo.. filan ( oysaki bi sürü sıkıntı ve üzüntü yaşadık doğum yaptıgım dönemde ve ben loğusa depresyonuna yaklandım, üzüntüden sütümde azdı)bıktım suçlamlardan ve herkesin gözüne sokarcasına yiyip durdum helvalar,çerezler.. ve bi anda göbeğim çıktı. beni doğumdan hemen sonra gören bi arkadaşım geçen yine gördü ve göbeklenmişsin gerçekten dedi. artık eteklerim olmuyo 1 beden büyüdüm, ya kızlar napmalı karın eritmek için? kilom artmadı ama göbek aldı başını gitti :KK43: plates mi yapsam of ya evime sahip çıkamıyorum bide göbeğimle uğraşıcam :KK43:

Son düzenleme:
kızlar, bebeğimin 3 aylık olmasına 1 hafta var, bu zamanlarda ne gibi gelişmeler olmalı?
mesela benimki çok sık gülmüyo, keyfi çok yerindeyse, sabahları uynınca biraz neşeli, onun dışında pek ilgilenmiyo bizimle. yeni yeni gıdıklayınca sesle gülüyo, güleç olsun çok istiyorum acaba somurtuk bi kız olduğundan mı bu kadar az gülüyo yoksa normal mi? daha zamanı varmı?

bide 1 haftadır başı boynu sırtı emerken ve özellikle uyurken acayip terliyo, ıslanıyo, normalde emerken bile terlemeyen çocuk simdi sırılsıklam, bu normal mi? sizdede var mı?

Bizde cumartesi gunu 3 aylik olucaz. etrafi cok dikkatli izluyo ve inceliyo. sirt ustu yatirdigimda saga yada sola donebiliyo. Oyuncaklarini henuz tutamiyo ama uzanmaya calisiyo. Degisik sesler cikatiyo agu disinda ciglik atar gibi. onunla konustugumda beni dinliyo ve laf veriyo( agu gibi) guluyoda :)) aklima gelenler bunlar tek tek yazmak istedim. ayrica emerken muthis terliyo kafasi. uyurkende ayni sekilde carsafin kafasini koydugu yer islanio o kadar yani.

kızlar, bebeğimin 3 aylık olmasına 1 hafta var, bu zamanlarda ne gibi gelişmeler olmalı?
mesela benimki çok sık gülmüyo, keyfi çok yerindeyse, sabahları uynınca biraz neşeli, onun dışında pek ilgilenmiyo bizimle. yeni yeni gıdıklayınca sesle gülüyo, güleç olsun çok istiyorum acaba somurtuk bi kız olduğundan mı bu kadar az gülüyo yoksa normal mi? daha zamanı varmı?

bide 1 haftadır başı boynu sırtı emerken ve özellikle uyurken acayip terliyo, ıslanıyo, normalde emerken bile terlemeyen çocuk simdi sırılsıklam, bu normal mi? sizdede var mı?

benim kizim 3 ay 12 gunluk. 5 ekimde dunyaya geldi. 2 bucuk aydan beri gulmeleri cogaldi gulerken gozlerinin icide guluyor. besiginin uzerinde asili tavsanlarin farkina vardi kendisi hareket ettiginde besigin sallandigini ve bu sayede tavsanlarinda hareket ettigi farketti bu yuzden elleri kollariyla hareket edip tavsanlarin hareketlerini izliyor. yattigi yerden kalkmaya oturmaya calisiyor. ben sarki ninni soylerken kikir kikir guluyorn ben onunla konusurken sesler cikaraeak benimle sohbet ediyor. kendi basina biraktigim zamn tavana bakiyor konisuyor esim meleklerle konusuyor diyor. beni ve esimi daha once bir kac kez gordugu birini hatirliyor. yeni gordugu birini iyice inceliyor. iki haftadirda ana kucagindaki oyuncaklara dokunup tutup cekiyor. uzun suredir de saclarimi yoluyor kel kalcam sanirim.
basinin terlemesine gelince ilk zamnlar terliyordu doktorumuz vucut sicakligini ayarlayamadigi icin demisti. simdi 3 haftadir yine terliyor bu sefrrde demir eksikliginden olabilir 4. ayda kan ilaci veriyoruz bebeklere dedi normal dedi

kizlar daha oncede yazmistim kizimda 1 haftadir emme problemi vardi iki memeyide emmek istemiyordu ellerini kemiriyordu bugun dayanamadim esimi cagirdim hastaneye gittik genel kontrolde saglikli dedi doktor kan ve idrar istedi idrari cumartrsi verecez kani verdik sonucu normal dedi. kan sayimi 10.7 cikti. sizler hic olctrdunuz mu kac cikti dusuk degil mi dedim bu ayda dusuk olur 4. ayda kan ilaci verecem dedi

Kızlar ne oldu kımsecıkler yok bır ıkı gundur.kız esra sende mı o malum sıteye transfer oldun yoksa allah korusun kızmı hasta

Kızlar ne oldu kımsecıkler yok bır ıkı gundur.kız esra sende mı o malum sıteye transfer oldun yoksa allah korusun kızmı hasta

Yok kiz orda ne isim var ben burda gayet mutluyum valla.. Yok teyzesi pamugum hasta degil cok sukur ama cok ilgi bekliyor haliyle,goz actirmiyor. Ece nasil beslenmesi istahi artti mi pamugun? Bisey sorcam bu ayin 23de s.ocagi asiya cagirdi ne asisi sormayi unuttum siz oldunuz mu? Ayy umarim yine 3asi birden degildir...

Slm kizlar iki gundur atesler icinde yatiyorum usuyorum surekli simdi biraz iyiyim ilacta almadim ama basim agriyo o bi turlu gecmedi :KK43:( sizler ve bebisleriniz iyidir umarim kendinize iyi bakin

Yok kiz orda ne isim var ben burda gayet mutluyum valla.. Yok teyzesi pamugum hasta degil cok sukur ama cok ilgi bekliyor haliyle,goz actirmiyor. Ece nasil beslenmesi istahi artti mi pamugun? Bisey sorcam bu ayin 23de s.ocagi asiya cagirdi ne asisi sormayi unuttum siz oldunuz mu? Ayy umarim yine 3asi birden degildir...

aman ıyı olsun benımkıde cumartesıden berı ıyıyce mızmız.hastanede korktu ya hala korkuyor bensız yatmıyor.yıne karma ası 2 tane olucak canım

ınsallah canım saat 00.20 de bır kase kasık maması yedı.bıberon ıstemıyor sımdı kasıga alıstı ya.offf bıraz daha alsaydı bıberonu ıyı olurdu.

canım inan kaşık daha iyi biberona alışkın bebekler ek gıdada zorluk çekiyo ben mesela mama verceksem biberon kullanıom suyunudakaşıkla veriom ikisinide bilsin çocuk...

canım inan kaşık daha iyi biberona alışkın bebekler ek gıdada zorluk çekiyo ben mesela mama verceksem biberon kullanıom suyunudakaşıkla veriom ikisinide bilsin çocuk...

bende suyunu kasıkla cayını bıberonla verıyorum.eee zaten kasık maması ve kavanozlardan yıyor artık bız attlatık zor zamanları

Masallah ona. nasil kalkti yatarkenmi kalkip oturdu?

kendı yastıgını ınce battanıyesıyle yukseltıyorum hava verıcegım zaman.ben ılaclarını hazırlıyordum.bı kafamı cevırdım baktın gerı dondum sonra sasırdım bır anda bı baktım kı oturuyor hemen bızımkılere seslendım ama onlar goremeden dustu.sans bende fotograf cekmıstım makıne acıktı cektım anında.

kendı yastıgını ınce battanıyesıyle yukseltıyorum hava verıcegım zaman.ben ılaclarını hazırlıyordum.bı kafamı cevırdım baktın gerı dondum sonra sasırdım bır anda bı baktım kı oturuyor hemen bızımkılere seslendım ama onlar goremeden dustu.sans bende fotograf cekmıstım makıne acıktı cektım anında.

Ay masallah kizina tugce. cok azimli masallah. Sok olmussundur. brnde yuruyecegi emeklryecegi gunleri dort gozle brkliyorum. insallah hepimize gormek nasip olur.

X