2012 Ekim bebekleri büyüyor

benim bebeğim hiç kusmadığı halde sırf agzına bişeyler gelip çiğneme hareketi yapıyo diyo doktor reflü teshisi koydu ve bebekler için olan gaviscon var ondan yazdı, aldık ama içim rahat etmedi vermeden önce çocuk doktoru arkadaşıma danıştım, sakın verme gerek yok, o fizyolojik kusma, tüm bebeklerde olur, akcigere kacma yoksa yada kilo alımını engellicek kadar çok değilse biz tedavi etmeye gerek görmüyoruz dedi.

istersen gavisconu doktoruna bi danış canım yada biraz daha dişini sık

Sagol canim mesajin icin gaviscon verdi doktorum bir kutu bitirdim ama o anki aldgi besini kusmuyordu etkisi gecince gene basliyordu.gececegine emin olsam sabredecegimde yinede icim rahat etmiyor iste.

süt için prolaktin salgılıyoruz ya, bütün hormonlarımız baskı altındaymış, o yüzden adetimiz düzene girmesi 2 yılı bulabilirmiş çok normal dedi doktor. sıkıntı etmeyin kızlar. 2 yıl biz biz değiliz yanii :)

ben dogumdan 42 gun sonra yani kirkim cikar cikmaz adet oldum kizim uc aykik ucuncu adeti oluyorum. sezeryan ile dogum yaptim

3. ay kontrolümüüzden geldik 6400 gram 63 cm'iz, geç kalmışız rota aşısı olamadık üzgünüm. Çocuğum bu virüse yakalanırsa çok suçluluk hissedeceğim :KK43:...

rota virusu aşısının ilk dozu 3 aylıkken yapılıyor..sağlık ocağına gidiyorsanız doktorunuz yeterli bilgiye sahip olmayabilir..nitekim bazı yerlerde talep olmadığı için çalışanlar tecrübeli olmuyor...her doktorunda branşı farklı..

rota virusu aşısı verem asisindan 1 ay sonra olması gerekiyormuş..biraz araştırın derim..

Sagol canim mesajin icin gaviscon verdi doktorum bir kutu bitirdim ama o anki aldgi besini kusmuyordu etkisi gecince gene basliyordu.gececegine emin olsam sabredecegimde yinede icim rahat etmiyor iste.

Ah bu doktorlar... bizim bebisin kusma sikayeti olmadigi halde reflu dedi ogluma o ay da bir kilo almistik. Oglum sirt ustu meme emme pozidyonuna gectigi an aglamaya basliyodu sirt ustu yatmk istemiodu bu sikaytinden dolyi reflu dedi. gecmisi okudumda bircok arkadas bu derttn muzdarip.hem kendilignden gecti bizm siksyetmz

rota virusu aşısının ilk dozu 3 aylıkken yapılıyor..sağlık ocağına gidiyorsanız doktorunuz yeterli bilgiye sahip olmayabilir..nitekim bazı yerlerde talep olmadığı için çalışanlar tecrübeli olmuyor...her doktorunda branşı farklı..

rota virusu aşısı verem asisindan 1 ay sonra olması gerekiyormuş..biraz araştırın derim..

Eminmisin canim biz ikinci ayinda verem asisi ile birlikte yaptrdik.hatta o gun bir kol iki bacak agizdanda rota virusu olmak uzere dort asi olduk biz.ucuncu ayda asimiz yok dorduncu aydada rotanin ikinci dozu var.etrafimdaki butun annelerde oyle yaptirdilar.

kızlar bebeğim 3 ayı geçti doğalı hala adet görmedim.geçen belim ve kasık ağrım olunca sevinmiştim olacak diye ama olmadı.en geç ne zamana kadar olması gerekiyor bilen var mı ? bir de doğumdan sonra kontrol için gittiniz mi hiç jinekolojiye?

slm kızlar nasılsınız? :KK16:

gelemedim uzun zamandır. 2 hafta oldu işe başlayalı önce annemlerle kaldı doruk, 4 gündür de bakıcıya gidiyoruz

hergün vicdan azabıyla bırakıyorum oğlumu :KK14:

sütüm de gündüz yeterli olmamaya başladı 1 ya da 2 öğün mama vermeye başladık

mama öncesi başlayan alerjisi mamayı verdiğimiz ilk gün tavan yaptı oğlumun, pazartesi gecesi acile gittik, heryanı kabarmıştı

salı kendi doktorumuza gittik şükür ciddi bir durum yokmuş, bana çikolata, yumurta ve baharatları yasakladı

çok şükür gündüz sakin duruyormuş oğlum, ilk 3 gece çok fena acısını çıkardı bizden tabi

bırakmamıza tepki verdiğini düşündüm hep :KK14: çok canım sıkılıyor :KK14: :KK14:

ayyy benimde aynıı . memeden ayrılınca bile alt dudağını ya da elini emmeye çalışıyor.doktoruma soracağım bende.emzik ver çoğu ama ben vermek istemiyorum

benim oğlumda önce elleriyle başladı, bir ara dudağını ve dilini emdi şimdi yine elleri yicek gibi emiyor :KK1:

her an eller ağzında, oyuncaklarını da aynı şekilde ağzına götürüyor hemen

emzik istemiyor ama

kızlar bebeğim 3 ayı geçti doğalı hala adet görmedim.geçen belim ve kasık ağrım olunca sevinmiştim olacak diye ama olmadı.en geç ne zamana kadar olması gerekiyor bilen var mı ? bir de doğumdan sonra kontrol için gittiniz mi hiç jinekolojiye?

benkirkim cikar cikmaz adet okdum fakat agabeyimin esi bir bucuk yil sonra okdu bir arkadasimda on ay sonra oldu sanirum iki yila kadar normal

Benim jinekologum emzirdigin surece prolaktin hormonundan dolayi regl olunmayacagini soyledim, evet ben gittim kontrol icin.

eeemzirmek kilo verdiriyor diyorlar rejim yapmadanemzirerek zayiflayan var mi?

vall emzirmek kilo verdiriyor diyorlar ama malesef ben kilo veremedim, cunku emzirdiginde vucut sut uretmek icin 500 kalori aliyor, ama ben zaten eskiden aldigimdan daha fazla kalori aldigimdan 500 eksik olmasi malesef bana yaramiyor :KK43: hamile olmadan once dikkat ederdim yediklerime ama simdi asureydi helvaydi derken eskiden daha fazla kalori aliyorum. Bir de bebegimle ilgilenmekten evde ozellikle ogeln ve sabah dogru duzgun birseyler pisirmeye vaktim olmuyor, surekli atistiriyorum onun da etkisi var tabi, duzensiz beslenme ile kilo vermek zor.

Eşimle geri çekme yöntemiyle korunuyoruz yeni evliyiz ve işim gereği 2 sene hamile kalmamam lazım. Eşim korunmayı istemiyor yani kondom kullanmıyyor, ne dediysem ikna edemedim. bendede tansiyon sorunu olduğundan doktor doğum kontrol vermiyor. adetim tam 2 ay gecikti. 1 ay önce gebelik idrar testi yaptım negatif çıktı. ondan ondan 1 hafta sonra kan testi yaptım ve 0.563 çıktı yani yine negatif. ama adet olmayınca 5 gün önce tekrar evde gebelik testi yaptım sonuç yine negatif. şu an sigortam olmadığı için doktora gidemiyorm malsef, son bi kaç gündür göğüslerim ağrıyor kasıklarıma sancı giriyor. ben önceden de adet olmadan önce aynı belirtileri 1 hafta önce yaşardım ama akıntım da çoğalırdı şimdi akıntı yok gibi. benim asıl sorum mesela adet gecikten sonra ki cinsel ilişkilerde hamile kalma riski olayı var mı? sonuçta yumurtalıklar çatlamıyo yenilenmiyor? lütfen bi yorum yapın kafayı yicem.

öyle sanılıyor aslında ama adetliyken olmakda dahil ayın her günü hamile kalınabiliyor , bikaç gün bekleyip bir test daha yap derim ama hamileyken negatif çıkma şansı yok , yani hamile değilsin ama sen bi sağlık ocağına gidip kan testi yaptırda için rahatlasın bence

Benimde bebegim hafyaya uc aylik olucak indallah ama adet olmadim bende. emxirdigimiz surece olnamamz normalnis.

vall emzirmek kilo verdiriyor diyorlar ama malesef ben kilo veremedim, cunku emzirdiginde vucut sut uretmek icin 500 kalori aliyor, ama ben zaten eskiden aldigimdan daha fazla kalori aldigimdan 500 eksik olmasi malesef bana yaramiyor :KK43: hamile olmadan once dikkat ederdim yediklerime ama simdi asureydi helvaydi derken eskiden daha fazla kalori aliyorum. Bir de bebegimle ilgilenmekten evde ozellikle ogeln ve sabah dogru duzgun birseyler pisirmeye vaktim olmuyor, surekli atistiriyorum onun da etkisi var tabi, duzensiz beslenme ile kilo vermek zor.

ben 60 la hamile kaldim 73 ile dogum yaptim. dogumdan sonra 64 e indim simdi 63 um. kilo vermk istiyorum sutim olsu diye sut helvalae tatlilar vermk ne mumkun

ben 60 la hamile kaldim 73 ile dogum yaptim. dogumdan sonra 64 e indim simdi 63 um. kilo vermk istiyorum sutim olsu diye sut helvalae tatlilar vermk ne mumkun

Bende 52yle hamike kaldim 70 le doguma gittim 58 e kadar indim. Fakat tatli krizleri yasadgmdan 60 a ciktim. sizde oylemisiniz tatli yemeden duramiyorum. Senin uc kilo fazlaligin var hicbisey verirsin. ben sekuz kiloyu nsl vericm uzerime yapsti resmn. hicbi kiyaftm olmuyo hala hamile pantolonumu giyiyorum.

Bende de sen gibi uc kilo fazla kaldi oda ne ileri ne geri:-)ama ben bi yerde okumustum annenin ac kalma ihtimaline karsi uc dort kilo depo niyetine kalirmis maalesef.heleki benm bebegim hc durmuyor ve ben sadece iki ogub yemek yiyorum cogu zaman ne ileri ne geri ve okadarda uykusuz ve harekete ragmen:-(

yaa ben de 60 la hamile kaldim ve 74 le dogum yaptim. su an 63- 64 arasi inip cikiyorum, bundan asagi inemiyorum gobegim var fena

X