2012 Ekim bebekleri büyüyor

Kizlar yok tutmadi pamugum :KK14: evime cok yakin 5m migros vardi ama netten baktik e bebekten aldi esim off tutaydi keske ya nasilda guzel bi emzikmis benmi tutsam naapsam :KK53: sipam benim bu ya cok huylu cooook... Denemeye devam edicem her firsatta.
tutar tutar ecede baslarda ıstemıyordu sımdı verıyım dıye gozumun ıcıne bakıyor bıde kendı tutyor emzıgını dusmesın dıye.
Bizim mama masrafimiz henuz yok ama bunlar iyi gunlerimiz yarin bigun buyuyunce onu isterim bunu isterim diycek gelde alma... asgari uc.gecinen ailelerin allah yardimcisi olsun gercekten. Ki saydiklarin temel ihtiyaclar kuzularin haftasi haftasini tutmuyor kilo boy arttikca ciciler yenileniyor sampuan pisik kremi oooo ardi arkasi kesilmiycek... Canlari sag olsunda yeterki.
aynen oyle valla ben bırde haftada 7 paket su 4 er tl den onu yazmadım.ay alırken hıc bole cok gıbı gelmıyor yazınca epey olmus.
Bende Avent kullaniyorum ama tek deliklisini memeyi birakmasin dedim ama sütüm bitti bile maalesef sirf mamayla doyuruyorum bende :KK50: bizde 1.2 kg luklardan aliyoruz aptamili daha ekonomik oluyor. Bezde huggies gold kullaniyorum 4 no ya gectik. Ama gunduzleri BİM den Jenny Willy kullaniyorum hem ucuz hem guzel sizdirma yapmadi hic valla masraf buyuk esim ikinciyi istemiyor yeter bir tane diyor :KK52: Allah hepimizin yardimcisi olsun sagliklari yerinde olsun da aliriz bir sekilde
aaa aptamılın 1.2 kg lıgı var mı gozume carpmadı hıc.ben nasıl atlamısım onu.durumlarımız elvermese aptamıl degılde baska marka alıcaz oda olmadı pırınc unu eskıden nasılmıs allah bır kolaylıgını verıyor.cok sukur..
2013 ekim anneleri topigi acilmis kizlar biz de eskilesdik anliycaniz:KK31: nasil da hizla gecdi once gobisimizdeydi gun-gun sayiyorduk simdi artik kollarimizda cok sukur Rabbime:KK16:
aaa gercekten mı cok duygulandım sımdı gecmez bu gunler dıyorduk hepımız sıcaktan ne yapıcagımızı sasırmıstık ama gectı zaman.vay be gecen sene bu zaman hamıle oldugumu bıle bılmıyordum umutsuzca hastaneye gıdıp gelıyordum....allahım sana cok sukur kuzucuklarımız yanımızda.bı ara zıyarete gıdelım 2013 ekım annelerını.
anladim canim, alismak zor tabi, ben de buraya yeni tasindim sayilir, ben de alisma donemindeyim:)
sen sanırım evlenıp gıttın oraya.

merhaba anneler bende bikac konusulan seye yorum yapmak istiyorum.oncelikle biberon olarak aventin gaz onleyici biberonu var tek uclu,bebeginizin cektigi bos havayi tekrar icine alark gaz olmasini engelliyor ayrica ucuda anne gogsu gbi ben kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim.yine meme olarakta aventin orthodentic diye gecen bir modeli var oda cok guzel onuda tavsiye ederim.chicco cok kullanissizdi kalitesine gore mesela.
biberona ilk baslarda alismasini hic istemedim,cok korktum beni birakir diye ama anne sutunun tadini alan cocugu cok etkilemiyor.sabah aksam ben azar azar mama veryrum biberonla.milupanin gece cayinida biberonla veriyorum.bebeklerinize mama vermekten korkmayin bence etrafimda o kadar cok anne var ki mama takviyeli buyuten.yeni nesil modasi boyle:-)
eskilerde sutler yetiyormus,ozamanlar mamada cok yok tabi cocuklar piric lapasi yermis mama yerine.simdi cok sukur hersey elimizin altinda ac kalmalarindansa verin bence mamayi.
memeyi reddetmelerine gelince bi donem ozellikle ikinci aydan sonra mutlaka yaparmis bebekler boyle.benim bebegimde boyle yapti iki gun reddeti beni.ben agliyordum o agliyordu.insanin aklina binbir turlu sey geliyor sutmu yok.agrisimi var.valla ben inatlastim aglasada tiktim memeyi agzna.arabaya bindirdim orda verdim elektrik supurgesini actim oyle verdim.sonra kendiliginden duzeldi.doktorum bana aglamaktan bise olmaz telas etme kendi yontemlerini bulmaya calis dedi.zamanlada buldugunuzu farkedceksiniz gercekten.benm okadar aglayan beebegim vardiki gozleri aciksa ya agliyordu yada emmek istiyordu.bi yerdn sonra sut bitince gene agliyordu sonra cok kusuyordu.hadi ust bas degis bi kiymaet daaha.allahim diyordum milattan sonra gbi hayatim degisti.bu arada cok gazi olan bebekler sicak su torbasinida tavsiye edeim bize o cok ii geliyordu ben onun uzerine yatryrdum bebegimi tabi basindan ayrilmadan sicagindan mayisiyordu.
biz uc ayligiz ve alti farkli doktor gezdik.herbirinden cikinca bu cocuk doktorlari cocuklarini nasil buyutuyor acaba diye sorardim.cunku onlarA gore hersey normal.hebiride farkli uyarilarda bulununca olan size ve deneme tahtasina donen bebeginize oluyor maalesef.bence bir problemi yoksa sabredin ve buyumesini bekleyin.herkes farkli nedenlerle ayni seyleri yasiyor maalesef.
benim bebegim mesela gunde yirmiye yakin kusuyordu.hic uyuyamiyordu cunku surekli mide bulantisi,kustugu icin bogaz yanmasi oluyordu.her seferinde ust degsyrduk ve kis oldugu icin kac kat giy cikar yapiyoruz tahmin edersiniz.simdi biraz daha iyi ama gened devam ediyor.uykular hala bozuk.hep hayal kuruyorum bugunler gececek diyorum eski hayatimiza geri donecegiz ama maalesef artik eskisi gbi olmyacak.sonra ayaklanacak senin gbi oturmaz kos dur pesinde dusmesin diye.bu harketliligi yuzundn gene disari cikmak istemicez belkid.bilemiyorum ya bildigim tek sey surkli daha gecmi yapsaydim sorguluyorken bulmam kendimi.cocuksuz arkadaslarima ozeniyorum kendime kizsamda boyle olmasindan kendimi alamiyorum.psikolojim yerlerde anlayacaginiz...

gercekten ayni duygular icindeyiz..ben de surekli dusunuyorum ne zaman eski ritmime donebilecegim, mumkun mu diye..ustum basim darmaduman, bugun alisverise cikayim tek basima becerebilecek miyim dedim, kotlarim olmuyor, hala hamile kotlarimi giyiyorum onlar da dusuyor ustumden :) ciktim ama bebek arabasiyla ne magaza dolasabildim ne birsey deneyebildim. agladi mi ,terledi mi, emzigi dustu derken ter icinde kaldim, eve zor attim kendimi. denemeden de oylesine bi pantolon aldim o da kucuk geldi :KK43: hint fakiri gibiyim sac bas kiyafet dokuluyor gercekten..

Kizlar bu sabah uyandim 6 da kizimi emzirmek icin bi kalktim ki kulagim icten ice kasiniyor kasidim ve duymamaya basladim esimi kaldirdim tek kulagim la kendi sesimi zor isitiyordum cok korktum nasil bi ugultudur oyle neyseki gecti hemen randevu aldik kbb den yasayan var mi boyle bidurum? Gozumdede arpacik cikti aniden acaba korkudan mi ayy bisey cikcak basima :KK14:

canim bende de arpacik cikmisti bikac hafta once uykusuz kaldigim donemlerde(daha once hic basima gelmemisti), bagisiklik sistemi cok asagi duserse oluyormus, onun belirtisi. bu aralar cok yorulduysan ve uykusuz kaldiysan ondan olmustur, ha bir de yemene de dikkat et mutlaka, iyi beslen.
sen sanırım evlenıp gıttın oraya.

aynen oyle canim.

gercekten ayni duygular icindeyiz..ben de surekli dusunuyorum ne zaman eski ritmime donebilecegim, mumkun mu diye..ustum basim darmaduman, bugun alisverise cikayim tek basima becerebilecek miyim dedim, kotlarim olmuyor, hala hamile kotlarimi giyiyorum onlar da dusuyor ustumden :) ciktim ama bebek arabasiyla ne magaza dolasabildim ne birsey deneyebildim. agladi mi ,terledi mi, emzigi dustu derken ter icinde kaldim, eve zor attim kendimi. denemeden de oylesine bi pantolon aldim o da kucuk geldi :KK43: hint fakiri gibiyim sac bas kiyafet dokuluyor gercekten..

canim bende de arpacik cikmisti bikac hafta once uykusuz kaldigim donemlerde(daha once hic basima gelmemisti), bagisiklik sistemi cok asagi duserse oluyormus, onun belirtisi. bu aralar cok yorulduysan ve uykusuz kaldiysan ondan olmustur, ha bir de yemene de dikkat et mutlaka, iyi beslen.

aynen oyle canim.

off senın ısın daha zor.nasıl ogrendın almancayı zor olmadı mı.ben turkceyı az buz bılıyordum ama cok zor oldu.burdan oraya gıderken sınava sokuyorlar ya o yuzden sordum.

$IMG_2849.jpg

maaşallah :nazar::nazar::nazar:

off senın ısın daha zor.nasıl ogrendın almancayı zor olmadı mı.ben turkceyı az buz bılıyordum ama cok zor oldu.burdan oraya gıderken sınava sokuyorlar ya o yuzden sordum.

Sorma cok zor oldu, Ingilizcem iyi ama almanca sifir. Gelmeden once o sinava yonelik hazirlayan bir kitap getirttim almanyadan, daha once cikmis sorularla direk hedefe hazirliyor. 3 hafta calistim oturup, mecbur kalinca kasiyor insan, ve gectim sinavi. baslangic seviyesini gecmen gerekiyor zaten, ama nasil gectim bilmiyorum, su anda 2 kelime zar zor ediyorum :)

masumiyet maşallah kızına:nazar::nazar:
kızlar bebeklerinize ne tür oyuncaklar aldınız 3 ayını geçti kızım:26::26:
Birde kızımın yanakları kırmızı kırmızı oldu neden acaba :26:
gazı bitti derken yine başladı sizde durumlar nasıl :emir_bebek:

merhaba benim prensesim de ekim bebeği, bu da ilk mesajım :) bebeğim bazen yüzüstü uyumak istiyor ama korkuyorum uykusunda boğulur diye 5-10 dk sonra döndürüyorum ama bu sefer ıkınmaktan uykusu bozuluyor. siz bebeklerinizi yüzükoyun yatırıyor musunuz hiç?

masumiyet maşallah kızına:nazar::nazar:
kızlar bebeklerinize ne tür oyuncaklar aldınız 3 ayını geçti kızım:26::26:
Birde kızımın yanakları kırmızı kırmızı oldu neden acaba :26:
gazı bitti derken yine başladı sizde durumlar nasıl :emir_bebek:
Bizd de yeniden başladı
ilginc dogrusu
bitsin artık ya:KK19:

merhaba benim prensesim de ekim bebeği, bu da ilk mesajım :) bebeğim bazen yüzüstü uyumak istiyor ama korkuyorum uykusunda boğulur diye 5-10 dk sonra döndürüyorum ama bu sefer ıkınmaktan uykusu bozuluyor. siz bebeklerinizi yüzükoyun yatırıyor musunuz hiç?
Kusması yoksa basını
rahat çevirebiliyorsa
korkma yüzustu yatinca
hem daha uzun uyur ellerini
hareket ettirmedigin için
hem de gazını çıkarır uyurken
once gündüz dene yanında otur
alisirsin

o kalpten goturme meselesıne bend katılıyorum oyle durumlarda olayı atlattıktan sonra kalbımın sıkıstıgını fark edıyorum.

kaynanamın evıde oyle 2.kat alt katta benım annem ustede baskaları var ama nafıle yanı bızımde totolarımız buz tutu..

bak ne guzel ıste.sıze yardımcı olabılıyorsak ne mutlu..ben daha dıslık almadım.zaten tutup agzına sokamaz.hangı sıteden aldın ılerısı ıcın bende dusunebılırım..bende herseyı avent kullanıyorum.alıstı oda ıyıce gecen chıcconun bıberonunu verdım almadı.nukun emzıgını verdım mıgdesı bulandı kustu...

ben genelde e-bebekten alışveriş yapıyorum netten ama kalmamış orda sadece bpa sız nuk vardı onuda beğenmedim , Avrupa'nın En Büyük Bebek Mağazası İstanbul-Bostancı E5'de! hellobaby.com.tr bu sitede bulduk hemde kampanyadaydı , halada devam ediyo sanırım , alıcaksan kaçırma çünkü 3 tanesinde baya fiyat fark ediyo

Canin bende gebeyken arastirip nuk ve bi kac baska marka almistim emzik,kizim hicbirini tutmadi oggg yapiyor avent almqk istiyorum insallah tutar da hangi modeli alayim bilemedim bide benim kiz biberonda tutmaz :KK14: benim gogus ucum kucuk acaba o yuzden mi tutmuyor emzik biberon felan cunku kocaman uclari var guya 0-6ay... Kucuk mu aventin ucu nuk gibi mi?

ben gebeyken chicco almıştım emzik , sapı kıvrılmıyo acayip bişey , korktuk biyerine batıcak die , onu emiyordu azcıkta olsa , aventin ortodontik emziğini aldık , onu hiç beğenmedi , ucu küçük evet ama boy olarak uzun ,kızım öğürüyor ağzına tam sokunca , tipide bi değişik , bence görmeden alma , bizim paralar boşa gitti hep , çöp oldu biberonlar , emzikler :KK37:

Bi gozumde arpacigim eksikti oda cikti tam oldu :KK14:

çok geçmiş olsun :KK71: geçicek inşallah bu günler , yine bakımlı hallerimize dönücez , gerçi ben hamileyken yanlardan saçlar beyazlaşmaya başladı ve hala daha devam ediyor :KK37: emzirdiğim için boyamak istemiyorum , zaten emzirmesemde boyalar çok sakıncalı , napcam bilemedim

Kızlar ölüyorum yorgunluktan.Kızım 4 gündür falan ayakta emmek istiyor bazen emerken ağlıyor kanepeye oturduğum zaman ağlamaya başlıyor ayağa kalkıyorum susuyor ...!!!!! biyerimi acıyor neden böle yapıyor anlamadım geceden beri uyku yok gözlerimin altı mosmor oldu boynum kollarım tutmuyor.Hadi kendimi geçtimde niye böyle yeni yeni huylar çıkıyor otururken emerken ağlıyorda kalkınca neden susuyor....Birde neden olduğunu anlayamamaktan çok sıkıldım psikolojim bozuldu artık...Ne zormuş yarabbim !!!!

keşke hiç alıştırmasaydın canım yaaa , bebekler ayakta kucaklanmaya , gezdirilmeye bayılıyorlar , ben artık yorulunca 45 derecelik duracak şekilde büyük bir yastığa yatırıp yanına uzanıp emziriyorum , kendime doğduda yan çeviriyorum , öle uyuyup kalıyoruz ikimizde :nazar::emir_bebek::nazar: tabi benimde sağım solum tutuluyor bazen ama en azından uyuyorum

Hosbulduk canim, uyku duzeni olustu aslinda ama 2 hafta onceye kadar kizim gece 11de yatip sabah 7 de kalkardi, 2 haftadir geceleri 2 kere kalkiyor emmek icin, sanirim o da gunduz uyanikken emmediginden. Gunduz uykulari ise bitti diyebilirim, uyusa bile yarim saat max. Sizin de gunduz uykulari azaldi mi?

benim kızım öğlene kadar uyuyor genelde , öğleden sonrada ben yatırmıyordum gece erken uyusun die ama yanlışmış , uzman tv de doktoru dinledim , uyudukça uykuları gelirmiş meğerse ,büyükler uyku uykunun mayası derlerya çok doğruymuş , şimdi uyumayı reddederse koyuyorum anakucağına , kendisi sallanıyo , müzikli filan , orda biraz mayışıyo , bi süre sonra ağlamaya başlıyor , anlıyorumki meme ve uyku istiyor , alıyorum hemen emzirmeye ama bazen daha 1 yudum emmeden uyuyuveriyor , şu an böyle ama belirli bi saatimiz yok açıkçası

bız ece dogdugundan berı avent kullanıyoruz chıccoyu tutamadı kuzum.bende daha o mamaları vermedım ama bıberonu denedım cunku zaten aventın 3 numarsını kullanıyoruz.pek bır fark olmadı.mamaya gelınce ece 1 haftada 900 gr mama yıyor.yanı bır buyuk kutu bıtıyor o yuzden bende aylık alıyorum dort kutu...allah hepımıze kolaylık versın mamaya 200tl verıyorum,bezede 75 tl verıyorum.ıslak mendılde 20tl.ayda bır kezde hastane desen 100 tl de oo.395 tl asgarı ucretle gecınenler nasıl yapıyor valla helll olsun....

öfff hiç sorma canım o konuları , ben evlendiğimden beri eşim çalıştırmıyor ve biz birde ev kredisi ödüyoruz bu arada :KK37: Allah yardımcımız olsun artık hepimizin Allahtan mama derdi yok şu an kızımın sadece anne sütü emiyor , asgari ücretle geçinenlere ve bebek büyütenlere zaten madalya takmak lazım :26:

2013 ekim anneleri topigi acilmis kizlar biz de eskilesdik anliycaniz:KK31: nasil da hizla gecdi once gobisimizdeydi gun-gun sayiyorduk simdi artik kollarimizda cok sukur Rabbime:KK16:

evet yaaa hala hayal gibi , ne çabuk geçti bitti hamilelik günleri kiii o günler en güzel günlerimizmiş :)) hele o tekmeleri hissetmek paha biçilmezdi , ama gözünün önünde olması herşeyin üstünde tabiki :nazar::emir_bebek::nazar:

slm kızlar. bir kaç gündür bebeğimin saç dipleri adeta pul pul olmuş bir ay önce konak vardı temizlemiştim konaktan. şu anki sanki kepek gibi iki gündürde sırtı aynı şekilde pul pul. kuruluktanmı acaba, odası nemsiz olduğundan olabilirmi. birde her akşam yıkıyorum dalin bebek yağı ile masaj yapıyorum buna rağmen cildi kurumu acaba, cildi kuru olsa saç dipleridemi kuruluktan olur. bir öneriniz varmı bununla ilgili. bu arada sırtına bepanten sürüyorum ama kar etmiyor.

Canim hosgeldin bebegini gule gule buyut insallah. Bende o sekilde dusunup asla yuzustu yatirmadim simdilerde emeklemesi rahat olur ilerde dusuncesiyle oyun oynarken yatiriyorum kizim hic hoslanmiyor ihh ihh yapip duruyor :KK14: hemen kaldiriyorum..

ben gebeyken chicco almıştım emzik , sapı kıvrılmıyo acayip bişey , korktuk biyerine batıcak die , onu emiyordu azcıkta olsa , aventin ortodontik emziğini aldık , onu hiç beğenmedi , ucu küçük evet ama boy olarak uzun ,kızım öğürüyor ağzına tam sokunca , tipide bi değişik , bence görmeden alma , bizim paralar boşa gitti hep , çöp oldu biberonlar , emzikler :KK37:

Aldik valla 25tl verdik fatos bakkal emzigimi alsam 50krs. :KK53:

X