merhaba anneler bende bikac konusulan seye yorum yapmak istiyorum.oncelikle biberon olarak aventin gaz onleyici biberonu var tek uclu,bebeginizin cektigi bos havayi tekrar icine alark gaz olmasini engelliyor ayrica ucuda anne gogsu gbi ben kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim.yine meme olarakta aventin orthodentic diye gecen bir modeli var oda cok guzel onuda tavsiye ederim.chicco cok kullanissizdi kalitesine gore mesela.
biberona ilk baslarda alismasini hic istemedim,cok korktum beni birakir diye ama anne sutunun tadini alan cocugu cok etkilemiyor.sabah aksam ben azar azar mama veryrum biberonla.milupanin gece cayinida biberonla veriyorum.bebeklerinize mama vermekten korkmayin bence etrafimda o kadar cok anne var ki mama takviyeli buyuten.yeni nesil modasi boyle
eskilerde sutler yetiyormus,ozamanlar mamada cok yok tabi cocuklar piric lapasi yermis mama yerine.simdi cok sukur hersey elimizin altinda ac kalmalarindansa verin bence mamayi.
memeyi reddetmelerine gelince bi donem ozellikle ikinci aydan sonra mutlaka yaparmis bebekler boyle.benim bebegimde boyle yapti iki gun reddeti beni.ben agliyordum o agliyordu.insanin aklina binbir turlu sey geliyor sutmu yok.agrisimi var.valla ben inatlastim aglasada tiktim memeyi agzna.arabaya bindirdim orda verdim elektrik supurgesini actim oyle verdim.sonra kendiliginden duzeldi.doktorum bana aglamaktan bise olmaz telas etme kendi yontemlerini bulmaya calis dedi.zamanlada buldugunuzu farkedceksiniz gercekten.benm okadar aglayan beebegim vardiki gozleri aciksa ya agliyordu yada emmek istiyordu.bi yerdn sonra sut bitince gene agliyordu sonra cok kusuyordu.hadi ust bas degis bi kiymaet daaha.allahim diyordum milattan sonra gbi hayatim degisti.bu arada cok gazi olan bebekler sicak su torbasinida tavsiye edeim bize o cok ii geliyordu ben onun uzerine yatryrdum bebegimi tabi basindan ayrilmadan sicagindan mayisiyordu.
biz uc ayligiz ve alti farkli doktor gezdik.herbirinden cikinca bu cocuk doktorlari cocuklarini nasil buyutuyor acaba diye sorardim.cunku onlarA gore hersey normal.hebiride farkli uyarilarda bulununca olan size ve deneme tahtasina donen bebeginize oluyor maalesef.bence bir problemi yoksa sabredin ve buyumesini bekleyin.herkes farkli nedenlerle ayni seyleri yasiyor maalesef.
benim bebegim mesela gunde yirmiye yakin kusuyordu.hic uyuyamiyordu cunku surekli mide bulantisi,kustugu icin bogaz yanmasi oluyordu.her seferinde ust degsyrduk ve kis oldugu icin kac kat giy cikar yapiyoruz tahmin edersiniz.simdi biraz daha iyi ama gened devam ediyor.uykular hala bozuk.hep hayal kuruyorum bugunler gececek diyorum eski hayatimiza geri donecegiz ama maalesef artik eskisi gbi olmyacak.sonra ayaklanacak senin gbi oturmaz kos dur pesinde dusmesin diye.bu harketliligi yuzundn gene disari cikmak istemicez belkid.bilemiyorum ya bildigim tek sey surkli daha gecmi yapsaydim sorguluyorken bulmam kendimi.cocuksuz arkadaslarima ozeniyorum kendime kizsamda boyle olmasindan kendimi alamiyorum.psikolojim yerlerde anlayacaginiz...