2012 Ekim bebekleri büyüyor

biz de 76 gunluguz geceleri cok sukur duzenli gibi sadece emme icin kalkiyorgunduzleri 5 dakika emiyor sonra bazen gazini falan almadan maksimum yarim saatlik uykuya geciyo
bazen de gazini da aliyorum ayaklarini ellerini oynatiyorum ki yorulup uyusun guluyo aguluyo cigliklar atiyo
yatagina koyuyorum donencesine bakiyo guluyo cikariyorum o zaman ellerine sasi gozleriyle garip-garip bakip duruyo ama uyumak yok
ben de galiba kendisi oynuyo cikip isimi yapayim istiyom o zaman gulucukler yerini miz-mizliga ve aglayisa birakiyo

rosecim ben tedavi için gitmiştim ismail tekere sevmedim o doktora ve ilk iki aşılamamı o yapmıştı ve tutmadı ve çok kendi halinde bir doktor sen sormadan bişi anlatmayan bir doktordu doğumlarından çok memnun kalan duydum ama tekrar gitmeyi pek düşünmüyorum ben bellide olmaz tabi şimdi özel telek tüp bebek merkezinden metin demirtürke gidiyorum doktorumda gayet iyi ve açık sözlü memnunum doktorumdan pazartesi gideceğim o zaman konuşacağım normal doğum istediğimi doktorumda tanınmış biri ve başka şehirlerden gelenler bile var bakalım nasip artık herşeyin hayırlısı....

gırmeyelı uzun zaman oldu kızcemle bende buyuyorum.kızım 2, aylık oldu kontrolumuze gıttık asılarımızı olduk çok şukur atessız huysuz olmadan bıtırdık.kılomuz 5,550 boyumuz 59 ama drumuz tam uzatarak tutmuyor bacaklarını kalça çıkıklıgı olmaması ıçın.bu arada ben hala hastalanmadım.6 ay boyunca sadece anne sutune devam edıyoruz

bende aynıyım valla canım kı yalnızda degılım kayınvalıdem var.gecen aksam sacımı actım esım dıyor kı hıc toka felan kullanma onlar yerınde duruyor zaten kalıp gıbı.kaslar felan zaten hıc bahsetmıyorum en son kızımın 40 da gıttım kuafore yanı 2 ay olmus gıtmeyelı.durum vahım

Merhaba Kızlar,

Çok çok uzun zaman oldu girmeyeli. Nasılsınız? Minik tatlı kuzularınız nasıl? Umarım tüm kuzular sağlıklı; anneleri keyifli ve huzurludur.
Benim oğlum iki aylık oldu çok şükür. Peki bu güne nasıl geldik??

Gaz Problemi

15. günde başladı . Doktor önce colinox verdi. hiç bi işe yaramadı. bir aylık kontrolünde oğlumun kendi doktoru zinco verdi. Bu damla daha çok işe yaradı. Oğlum biraz daha rahatladı. Karnına ve ayaklarına kekik yağı ve acı elma yağı ile masajlar yaptım. onlar da rahatlattı ama kesmedi. Bu sitede pek çok deneyimli annenin rezene çayı içirdiklerini öğrendim. su bile içirmeye karşıydım ama oğlumun acıları artınca milupanın rezene çayını içirdim. 40cc den daha az. Çok ama çok iyi geldi:. Oğlum gazını çok rahat çıkardı. kakasını da rahat yaptı. Biliyorum doktorlar su bile içirmeye karşılar ama yavrum böyle rahatladı.

Uyku

Gaz problemi ile uykusu da bozuldu. Gündüzleri uyumamaya başladı. Babası omuzda gezdirmeye alıştırdığı için tüm gün omuzda gezmek istiyor. Benim sırtım ve belim felç olmuş durumda. Bir de eve ziyarete gelen büyükler ayaklarında sallamaya başladılar.Ne yapacağımı bilemiyorum. Sallanmadan uyumayan bir bebeğim var. Tüm uzmanlar bırakın bebeğiniz yatağına ve kendi başına uyumasını bekleyin diyor. Nasıl olacak o bilemiyorum :S:26::26::26::26: Gerçi bu eğitime anca 4. aydan sonra başlanır bebekler ilk üç ay alışkanlık edinmez deniyor ama bizim oğlan nasıl ayakta gezinmeye alıştı o zaman çözmüş değilim. Siz ne yapıyorsunuz? nasıl uyuyor bebekleriniz?:26::26::26::26::26:

Sünnet

Aslında ben ilk hafta içinde sünnet olmasını istiyordum ama kısmet olmadı. 50. günde plastik klips yöntemi ile sünnetini yaptırdık. Yaptırmadan önce ben çok korktum mideme kramplar girdi ama şimdi iyi ki yaptırmışız diyorum.Çünkü oğlum sadece sünnet olduğu gün bir kez çişini yaparken ağladı. Sonra pek bir sıkıntımız olmadı. Bence aklınızdan geçiyorsa hiç tereddüt etmeyin

Emzik
Biz eve geldiği ilk gün verdik emziği.İyi de yapmışız. Çünkü bizim oğlan ağzını hep dolu olmasını isitiyor. Zaten bebekler doyduklarını bilmezlermiş. Fazladan emmek istediğinde emzik çok büyük kurtarıcı

cuma günü ikinci ay kontrolü var. Verem aşısı vurulacak ve kalça usg'si çekilece. İnşaallah sorun çıkmaz. Verem aşısı ateş yaptı mı sizin bebeklerinizde? :18::18:Nasıl atlattınız?

Bizden bu kadar. Ben şimdi biraz geçmiş okumaya çalışayım.

Son düzenleme:
ben verem assından once surup verdım sonra ası yaptırdım sukur atesı cıkmadı ama huysuz oluyorlar kolay degıl 3 ası bırden yapılıyor kalca usgsı de cektırdık 5 dk surmuyor bıle ınsallah kolay atlatırsınız bızde bugun 65 gunluguz pasamla

Kizlar benim pamugum hicbiseyden memnun olmuyor ya cok yoruldum napicagimi sasirdim bi kac gun annemde kalicam belki kafam rahatlar.

amın ama hep nazar degıyor.annem gozu renklı herkes gozlerını soyluyor dıyor.kızımı kımseye gostermıycem bu gıdısle

kız buyumus mu ece m

Buyumez olur mu annesi yenidogan formundan ciktilar artik ele avuca gelcek kadar buyumus masallahhhh saclarda uzuyor

Banyomuzuda yaptik ve derin bi uykuya daldik kizlar bebisler az daha buyuyunce kuvete fileye sigmiycaklar o zaman nasil yapcaz bilen var mi?

ii geceler kizlar
bebisimin bitmek bilmez kivranislarinin,aglamalari,uykusuzlugunun nedeni sadece gaz diil
beraberindeki idrar yolu enfeksiyonuymus
o kadar da dikkat ediyordum halbuki hijyenine
oyle cok moralim bozuldu ki anlatamam btun gunum aglamakla gecti
hala da berbatimmbi kac gun surer bu ruh halimm
su anda antibiyotik tedavisine baslandi bir haftanin sonunda kontrolu var bakalim

var mi benzer durumu yasayan aranizda onerileriniz felan olursa yazin olur mu??

hepiniZI opuyorum annecikler,kuzular Allaha emanet olun..

evet ya ama bana sankı aynı gıbı gelyor.uzamısmı gercekten?ayyy sevındım

Uzamis uzamis senin hep yaninda ya ondan farkedemiyosun. benim bi arkadasim var baya yakin bi arkadasim onla ayni ayda dogurduk oda bduzunde oturuyor kizi var sara isminde, ece'nin ikizi sanki kiz ne cok benziyorlar... Hele bu resmi tipatip, simdi esime gosterdim de yaniliyormuyum diye esimde benle ayni fikirde... Yani ikiz olsalar bundan otesi olamaz o derece..

Canim skma canini bazen ne kadar titiz davransakta onune gecilmiyor iste kendini suclama. Farketmissiniz iste kiz bebeklerde sk rastlanan bi durum allah sifasini versin tez vakitte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…