• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim bebekleri büyüyor

Kızlar cok korkuyorum bebegımın 40nı yengemlerde ucurdum.. Kuzenımde orda dogum yapmstı bebeg 10 gunluk onuda gormeye gıdıyim dedim... Sonra diğer kuzenım geldi uyuzmus hemde bıle bıle geldı daha kucuk neyse ben yakınlamadım bebegı elletmedım ama geldgnde benı optu bılmıyodum bende.. Bugun ogrendımkı kuzenıme gecmıs uyuz bebegı emzremycek moral cok bozuk bana sordu sende bırsey varmı dıye o gun ustunden 5 gun gectı sımdiye kadar yoktu ama psikolojikmi bilmem heryerım kasınıyo yardım edın kızlar bseyım varmı gıtsem mı doktora uff :50::52:

Kızlar cok korkuyorum bebegımın 40nı yengemlerde ucurdum.. Kuzenımde orda dogum yapmstı bebeg 10 gunluk onuda gormeye gıdıyim dedim... Sonra diğer kuzenım geldi uyuzmus hemde bıle bıle geldı daha kucuk neyse ben yakınlamadım bebegı elletmedım ama geldgnde benı optu bılmıyodum bende.. Bugun ogrendımkı kuzenıme gecmıs uyuz bebegı emzremycek moral cok bozuk bana sordu sende bırsey varmı dıye o gun ustunden 5 gun gectı sımdiye kadar yoktu ama psikolojikmi bilmem heryerım kasınıyo yardım edın kızlar bseyım varmı gıtsem mı doktora uff :50::52:

2 kucuk bebegin oldugu yere gidilir mi ya?valla eger kizariklil yoksa gitme baktin ki gecmiyor git

Kizimi yalniz yikamak mi :ssz: bunu ben asla yapamiycam kizlar esimle yikiyorum o soguk kanli. Gebeykende kara kara dusunurdum derlerdi yikarsin alisirsin ama yok en azindan henuz degil... Kizlar melegimin 1 derdi var icim parcalaniyor canimdan can gidiyor cok fena agliyor yok en basindan beri aglayan bi bebek olsa kizimin huyu bu dicem ama son 2gundur cikti bu aglama krizleri cok uzuluyorum, diyorum nasil buyutcem ben melegimi. Yarin yani bu sabah 11:40 randevu aldik doktorumuzdan bakalim ne diycek. Zaten 2.ay kontrolune gitmemistik hos gece nb.doktorlar kizimin kendi doktorundan daha iyi tanidi bizi.. Gik dese hadi hastaneye allahim esirgesin yavrularimizi... İdrar yolu enfeksiyonu geciyor icimden of bilemiyorum. Bu gun gene cok agladi :ssz:

deli oluyorum bu insanlara :47: bizim mevlütte gripli kaç kişi geldi ve ben daha mevlüt bitmeden hastalandım

kaç gün oğlumu sadece kucağıma emzirmek için aldım öpemedim sevemedim

düşüncesiz insanlar :47::47:

bir doktora git istersen nolur nolmaz Allah korusun

Kizimi yalniz yikamak mi :ssz: bunu ben asla yapamiycam kizlar esimle yikiyorum o soguk kanli. Gebeykende kara kara dusunurdum derlerdi yikarsin alisirsin ama yok en azindan henuz degil... Kizlar melegimin 1 derdi var icim parcalaniyor canimdan can gidiyor cok fena agliyor yok en basindan beri aglayan bi bebek olsa kizimin huyu bu dicem ama son 2gundur cikti bu aglama krizleri cok uzuluyorum, diyorum nasil buyutcem ben melegimi. Yarin yani bu sabah 11:40 randevu aldik doktorumuzdan bakalim ne diycek. Zaten 2.ay kontrolune gitmemistik hos gece nb.doktorlar kizimin kendi doktorundan daha iyi tanidi bizi.. Gik dese hadi hastaneye allahim esirgesin yavrularimizi... İdrar yolu enfeksiyonu geciyor icimden of bilemiyorum. Bu gun gene cok agladi :ssz:

yıkarsın güzelim korkma ben kucağıma bile alamam diyodum bebeğimi

bişey yoktur inşallah ama gidin bakalım doktora için rahat etsin

öpüyorum adaşımı :16:

Hamilelere ilaç yerine bulgur verin,Bulgur folik asit ilaçlarına eşdeğer mi?

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor. Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor onlar bulgur öneriyor'' dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) İpekyolu Kalkınma Ajansı Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği'nin işbirliğiyle yapılan 'Bulgur Akıl ve Güç Birliği Toplantısı' başladı.

"SÜTLE BAKLİYATLA BULGURU BİRLEŞTİRİP YİYİN"
Toplantıda konuşan GAÜN Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyes Prof. Dr. Mustafa Bayram Türkiye'de de eskiden köy çocukları için ''çok zeki'' kavramının kullanıldığını anımsatarak bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu vurgulayan Bayram "Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor" şeklinde konuştu.

Son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi. Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığınıdolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını sözlerine ekleyen Bayram ''Bulgur böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel muhteşem bir gıda oluyor" dedi.

GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu bulgurun tanıtımı için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayarak "Yapılan bütün ihracatlarda bu ürünlerle ilgili binde bir kesilmekte. Biriken para ile dünyada bu ürünlerin tanıtımını yapıyoruz 4 fuara katıldık. Bunların başında Fransa'da yapılan en büyük gıda fuarı bulunuyor. Bu fuarlarda bakanlarımızın desteğini aldık. Tanıtım için bu ürünlerden yemek yaptık. En çok bulgur rağbet gördü. İnanılmaz geri dönüşler aldık. Dünyada milyonlarca kilo pirinç tüketimi var. Biz burada nasıl bir pay alabiliriz diye düşünmeliyiz. Pirinci kötülemiyoruz elbette ama bulgurun önemini de göstermemiz gerekiyor. Hatta bulguru yüz yılın ürünü olarak gösterebiliriz. Çünkü yaptığımız her tanıtımda çok iyi geri dönüşler alıyoruz" diye konuştu

Esracım sımdı sızın evın oralardaydım avcılara gıdıyorum metrobusteyım.nasılsun mınık kızımız nasıl?

Kızlar hatırlatıyım.bu haftasonu degıl haftaya cnr expo da anne bebek fuarı var.ben pazar gunu ordayım.cok eglencelı oluyor.ayrıca sampuan bez,alt acma v.b bırcok hedıye dagıtılıyor bılgınıze.

Kızlar hatırlatıyım.bu haftasonu degıl haftaya cnr expo da anne bebek fuarı var.ben pazar gunu ordayım.cok eglencelı oluyor.ayrıca sampuan bez,alt acma v.b bırcok hedıye dagıtılıyor bılgınıze.

hadi yaa dur söyliyim eşime planımızı yoksa bizde gidelim c.tesi pazar 2 gün mü? şu yeşilköydeki değil mi cnr?

bende o saatlerde medilifetaydım :3: evinden kayınvalidene mi geçtin... kızım iyiymiş şükür :nazar:
evet canım eskı komsum gelmıs koyden ona gıttım evde cıceklerımı suladım.gerı geldım avcılarda elektrık yok eger gelmezse tekrar beylıkduzune gecıcez.bıseyı olmamasına sevındım pekı neden yapıyormus.
hadi yaa dur söyliyim eşime planımızı yoksa bizde gidelim c.tesi pazar 2 gün mü? şu yeşilköydeki değil mi cnr?
1 hafta tatlım sanırım haftaya cuma baslıycak gecen sene oyle olmustu ama bu sene net bılmıyorum.bakmam lazım.

Kızlar yanlıs hatırlıyormusum.anne bebek cocuk fuarı 6-9 aralık tarıhınde lutfı kırdar kongre merkezınde.17-23 ocak tarıhınde cnr expo daymıs....

evet canım eskı komsum gelmıs koyden ona gıttım evde cıceklerımı suladım.gerı geldım avcılarda elektrık yok eger gelmezse tekrar beylıkduzune gecıcez.bıseyı olmamasına sevındım pekı neden yapıyormus.

1 hafta tatlım sanırım haftaya cuma baslıycak gecen sene oyle olmustu ama bu sene net bılmıyorum.bakmam lazım.

valla dr ciğerlerini dinledi solunumunu kulaklarına baktı vs... vs... gaz sancısında karar kıldı gazımız bitmişti aslında ama ardada bir hortlar bu gaz durumu dedi :1: idrar tahlili istedi idrar örneği vericeğimiz yerde bi sürü hasta çocuk vardı arkama bile bakmadan çıktım evde örnek alıp uygun bi anda götürcem aslında az önce durumu uzzuuun uzuuun yazmıştım ama sayfa zaman aşımına ugrayıp kapanmış yazdıklarım boşa gitti :ssz: haftayada kalça usg si yapılcak... burdada gitti elektrik bi ara ama jeneretör var allahtan hoş tüm odalara vermiyor elektrik ama bunada şükür... armonipark bücürükte %50 indirimde çok güzel ciciler aldık dün prensesime bilgin olsun alışveriş yapcaksan orayada bak derim

valla dr ciğerlerini dinledi solunumunu kulaklarına baktı vs... vs... gaz sancısında karar kıldı gazımız bitmişti aslında ama ardada bir hortlar bu gaz durumu dedi :1: idrar tahlili istedi idrar örneği vericeğimiz yerde bi sürü hasta çocuk vardı arkama bile bakmadan çıktım evde örnek alıp uygun bi anda götürcem aslında az önce durumu uzzuuun uzuuun yazmıştım ama sayfa zaman aşımına ugrayıp kapanmış yazdıklarım boşa gitti :ssz: haftayada kalça usg si yapılcak... burdada gitti elektrik bi ara ama jeneretör var allahtan hoş tüm odalara vermiyor elektrik ama bunada şükür... armonipark bücürükte %50 indirimde çok güzel ciciler aldık dün prensesime bilgin olsun alışveriş yapcaksan orayada bak derim

aman ıyı bıseyı cıkmasında..kaynanamda yok jenaretor bızde var.nıye her odaya verılmıyor kı elektrık...bızde bahceyı apt ıcını ve eve komple verıyor elektrık..buarada ben de gecen sene bu zamanlar beyaz cıty de bır emlakcıda calısıyordum....sen sanırım bızımkent evlerınde veya ekınoksda felan mı oturuyosun?

aman ıyı bıseyı cıkmasında..kaynanamda yok jenaretor bızde var.nıye her odaya verılmıyor kı elektrık...bızde bahceyı apt ıcını ve eve komple verıyor elektrık..buarada ben de gecen sene bu zamanlar beyaz cıty de bır emlakcıda calısıyordum....sen sanırım bızımkent evlerınde veya ekınoksda felan mı oturuyosun?
Bina 15 katli ve her katta 4 daire var cok enerji harcamasin diye sanirim.. Kiz yok ben adakentteyim guzelkent sitesinde white corner avm nin hemen karsisinda
Senin dedigin yeri biliyorum ordada corner diye bi eglence klubu var ekinoksta. Tansas felan vardi hatta hos migros aldi orayida...

Bina 15 katli ve her katta 4 daire var cok enerji harcamasin diye sanirim.. Kiz yok ben adakentteyim guzelkent sitesinde white corner avm nin hemen karsisinda
Senin dedigin yeri biliyorum ordada corner diye bi eglence klubu var ekinoksta. Tansas felan vardi hatta hos migros aldi orayida...

hım anladım canım.bızdede bıne 29 katlı her katta 7 daıre var ama sanırım jenerator buyuk ve 7-8 tane vat ondan kısmıyolar.bıde buyuk sıte ya cok lazım gıbı.

Biz yine hastaneden geldik :ssz: of kizimin skintisi var gaz felan degil idrar ornegi alamadim cok aglayinca hastaneye attik canimizi ordada 4 tane o seyden taktilar 3u akmis beze digerinede kakasi karismisti numune veremeden donduk eve. Cok uzgunum ya hickira hickira agliyor cani aciyor melegimin. Yine aldim o seylerden israrla o numuneyi alip yarin tekrar gidicez nesi var bileyim agizlari var dilleri yok kiyamam :ssz: aramizda oldumu bebegi idrar yolu enfeksiyonu olan?

Back