• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim bebekleri büyüyor

aslında düşününce 1 yaşına kadar inek sütü vermemek lazım en iyisi anne sütüyle mayalamak

netten baktım biraz şimdi deneyen kimse başaramamış anne sütünden yoğurt yapmayı ,olmamış

günlük sütü öneriyolar

netten baktım biraz şimdi deneyen kimse başaramamış anne sütünden yoğurt yapmayı ,olmamış

günlük sütü öneriyolar

Ben henuz arastirmamistim ama kotu oldu bu ya yada biz yinede denesek mi ya tutarsa nasreddin hoca gibi :27: asude demisti sanki ama emin degilim.

Ben henuz arastirmamistim ama kotu oldu bu ya yada biz yinede denesek mi ya tutarsa nasreddin hoca gibi :27: asude demisti sanki ama emin degilim.

Zaten asude hamarat hatun o tutturur. Buralara ugrarsa belki bize eskisi gibi tarifler de verir... :27:

Fena gok gurulduyor kizim cok korktu kiyamam... :-( gezmeye gitcektik cikamiyoruz.

Hanımlar 4. ay ek besine geçmek için çok çok erken.. İlk 6 ay sadece anne sütü (tabi sütünüz yetiyorsa), 6 aydan sonraki ek besin de 2 çay bardağını geçmemeli.. Ve bu ek besin önce meyve püresiyle başlıyor.. Alerji yapmayacak sebze ve meyvelerle başlayıp, diğer meyve-sebzelere de yavaş yavaş geçiş yapılıyor.. Çalışan anneler sütünüz varsa sağın, işte sütünü sağan çalışan anneler var.. duydukça, gördükçe tebrik ediyorum onları.. sebze çorbası vermektense mama ya da devam sütü verin..

Benimde fissurum ayni arkadasim wc ye gitmekten korkar durumdayim. Tum gun aciyor ameliyat olcam magnesie calcine saba kullaniyorum ama ilacla nereye kadar bagirsaklarim tembellesiyor:ssz:

valla ben kan srubu bıraktım kabız olmadıgım surece problem yok ama
anlışlıkla olursam eyvah dıyrooum ay normalde doğurmadım anal fissur kötu bışey ya
kansızlıgı tercıhe ederım

:nazar: masallah bizde 1 hafta evvel 5.600 duk bizim kizda hizli gidiyor bizimde asi gunu dr.randevumuz vardi bizde iptal ettik :-) ayni dusundum bende gitmedim.. Anne sutu aliyor kizce sen nasil yapiyosun ama ilk hafta sutum gelmedi mama verdik simdi masallahi var ya bide kizim emerken cok genzine kaciyor oksuruyor korkuyorum.. O kadar oksuruyorki alttan birt yapiyor oksurugun siddetinden.

cnm bzım kuzular aynı demekkı bzıımkıde 5600 gr dı perşembe gunu
sız ne kadARlıksınız bız 42 gunuktuk perşembe gunu
ay bızım ufaklıkta emerken tıkanıyo öksuruyo sonra o nefes alana kadar bende nefesımı tutuyorum resmen
garıbım arADA emıyo emıyo ama yutmayı unutuyo sut bırkınce de puffffff

cnm bzım kuzular aynı demekkı bzıımkıde 5600 gr dı perşembe gunu
sız ne kadARlıksınız bız 42 gunuktuk perşembe gunu
ay bızım ufaklıkta emerken tıkanıyo öksuruyo sonra o nefes alana kadar bende nefesımı tutuyorum resmen
garıbım arADA emıyo emıyo ama yutmayı unutuyo sut bırkınce de puffffff

Oy msllh topac gibi kuzuya :nazar: biz tam 2ayliktik suan 2ay 8 gunluguz... Kiz kac kilo dogurdun benim kuzu kizim 38.haftada gelmek istedi3,360 olarakda geldi :-) ben kizim oksurunce alnini cekiyorum :27: rahatliyor bak dene sende...

şekerim yoğurt mayalama işini günlük yapmayı düşünüyorum ben,,minik bir kavonoza mesela şu milupanın ufak cam püreleri varya onlardan bi tane alıp içindekini döküp yıkadıktan sonra onda mayalabiliriz...

valla ben kan srubu bıraktım kabız olmadıgım surece problem yok ama
anlışlıkla olursam eyvah dıyrooum ay normalde doğurmadım anal fissur kötu bışey ya
kansızlıgı tercıhe ederım

Aynen gebelikte zor bela ictim ama lohusaliktada icmem gerekiyordu kan ilaci biraktim. Kabiz olunca magnesie calcine kullan cok rahatlatiyor popis hic acimiyor... Ama o da care degil benim carem ameliyat :ssz:

gaz sancısı olduğunda oğlum da emmek istiyordu sık sık ama emmeyip memeyi itiyordu

zaten o durumda emzirdikçe sancısı artıyomuş o yüzden sık sık beslememek gerekiyor

biraz beklet bakalım canım belki acıkır emmek ister

bir de gaz sancısına infacol kullandık biz çok şükür şimdi çok nadiren oluyor ilaç kullanmıyorum kaç gündür mesela

günaydın canım

benimki 6dan 8e kadar biraz sallamayla uyudu 8de baktım ellerini emiyor :1:

altını değiştirdim, üzerini çıkardım giydirdim, emzirdim şimdi yatağında oynuyor bitti uyku
Bu dediğin şurup gaz sancısı icin mı bizm ki de sancıdan ememiyor ve uyuyamiyor bazen bende alsam mi ki ? genel olarak iyi cok şükür biz 49 günlük olduk ;)
Millet gidince gecmisi okumak kolaylaşmış :)) bende tattırmaya şimdiden başladım ama 6 aydan sonra ek gıdaya gecicem. Yoğurdu günlük mayalicam ins. Sutcum var ondan alicam kayalık yoğurt da getiriyor Sagolsun

şekerim yoğurt mayalama işini günlük yapmayı düşünüyorum ben,,minik bir kavonoza mesela şu milupanın ufak cam püreleri varya onlardan bi tane alıp içindekini döküp yıkadıktan sonra onda mayalabiliriz...

Evet aynen boyle soylemistin gecende hatirliyorum ama anne sutuyle olan kismi sen mi soylemistin. Elif arastirmis kimse tutturamamis anne sutuyle. Sen topigin hamarat hatunu olarak basarabilirsen formulu bizlede paylas... Cok isterim sutumle mayalanmis yogurt yedirmek...

Oy msllh topac gibi kuzuya :nazar: biz tam 2ayliktik suan 2ay 8 gunluguz... Kiz kac kilo dogurdun benim kuzu kizim 38.haftada gelmek istedi3,360 olarakda geldi :-) ben kizim oksurunce alnini cekiyorum :27: rahatliyor bak dene sende...

ohmaşalla cnm benım bende 19 eylulde zorunlu sezeryaqn oldum cnm bebışın carpıntı vardı 37 haftalık 3780 doğdu
bende alnını cekıyorum cnm annemde kalma
ama nefes alana kadar nefesımı tutuyorum analık ıste
cnm ben kan hapı ıcmedgım surece sorun yok perşembe dr um başka kan ılacı yazdı ama cıx olurda yapar kullanmam

Evet aynen boyle soylemistin gecende hatirliyorum ama anne sutuyle olan kismi sen mi soylemistin. Elif arastirmis kimse tutturamamis anne sutuyle. Sen topigin hamarat hatunu olarak basarabilirsen formulu bizlede paylas... Cok isterim sutumle mayalanmis yogurt yedirmek...

ay ben daha ınek sutunden tutturaıyorum nerdeee kendı sutumden tutturcam

ohmaşalla cnm benım bende 19 eylulde zorunlu sezeryaqn oldum cnm bebışın carpıntı vardı 37 haftalık 3780 doğdu
bende alnını cekıyorum cnm annemde kalma
ama nefes alana kadar nefesımı tutuyorum analık ıste
cnm ben kan hapı ıcmedgım surece sorun yok perşembe dr um başka kan ılacı yazdı ama cıx olurda yapar kullanmam

Msllh baya iri dogmus demek 40.haftada dogsa 4,5kg gelirmis kuzu... :nazar: bende annemden ogrendim :27:

Benim kızım şuan 45 günlük , bana erken daha diye giydirmediler... bende emin olamadım..

kilotlu çorap giydirmenin günü ayimi olurmus..yeni duydum..
ben ilk çocuğuma da kullanmistim..şimdi 2 aylık kızım var..onada dogdugundan beri kullanıyorum..çok kullanışlı.. bence sizde kullanın..

kilotlu çorap giydirmenin günü ayimi olurmus..yeni duydum..
ben ilk çocuğuma da kullanmistim..şimdi 2 aylık kızım var..onada dogdugundan beri kullanıyorum..çok kullanışlı.. bence sizde kullanın..

Malum bu dönemde her kafadan bir ses çıkıyor, insanda şaşırıyor ister istemez.. bende üst üste patikli alt giydiriyorum.. en kısa zmnda kızıma göre kilotlu çorap alıcam.. :)

Back