2012 Ekim bebekleri büyüyor

gaz sancısı olduğunda oğlum da emmek istiyordu sık sık ama emmeyip memeyi itiyordu

zaten o durumda emzirdikçe sancısı artıyomuş o yüzden sık sık beslememek gerekiyor

biraz beklet bakalım canım belki acıkır emmek ister

bir de gaz sancısına infacol kullandık biz çok şükür şimdi çok nadiren oluyor ilaç kullanmıyorum kaç gündür mesela

Iyi haftasonlari dilerimmm:) Bebisler mutlu birazda uykulu olsunlar anneleride rahat etsinnnn:)

günaydın canım

benimki 6dan 8e kadar biraz sallamayla uyudu 8de baktım ellerini emiyor

altını değiştirdim, üzerini çıkardım giydirdim, emzirdim şimdi yatağında oynuyor bitti uyku

4 AYLIK BEBEK BESLENME TABLOSU (DR. Verdiği)

4 AYLIK BEBEK BESLENME TABLOSU

BESLENME SAATİ ANNE SÜTÜ VARSA ANNE SÜTÜ YETERSİZSE ANNE SÜTÜ YOKSA

07:00 Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama

10:00 Anne Sütü 150 cc. Meyve Püresi 150 cc. Hazır Mama

13:00 150 cc. Sebze Çorbası 150 cc. Sebze Çorbası 150 cc. Sebze Çorbası

16:00 Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama

19:00 150 cc. Yoğurt ve Meyve 150 cc. Yoğurt ve Mevye 150 cc. Yoğurt ve Meyve

Püresi Püresi Püresi

22:00 Anne Sütü 150 cc. Muhallebi 150 cc. Muhallebi

Gece Uyanırsa Anne Sütü Anne Sütü 150 cc. Hazır Mama

4 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Öneriler:

1. Öğün araları ortalama 3 saat olmalıdır.

2. Her sabah verilmesi gereken vitamin damlasını unutmayınız.

3. Yoğurt evde günlük olarak hazırlanmalıdır.

4. Meyve püresi hazırlandıktan sonra bekletilmeden verilmelidir.

Meyve Püresi Hazırlama: Mevsimine göre meyveler (elma, kivi, şeftali, mandalina veya muz) rendelenir veya çatalla ezilir. Vitamin kaybı olmaması için bekletilmeden verilmelidir.

Sebze Çorbası Hazırlama: 1 su bardağı kadar mevsimlik sebze (taze kabak, bezelye, ıspanak, karnabahar, brokoli, lahana, pazı, enginar vs. ) orta boy yarım patates ve orta boy bir tane havuç yıkanıp, soyulup ayıklanır. Pişirmeye yakın doğranır. Az suda ağzı kapaklı olarak haşlanır. Haşlanan sebzeler ezildikten sonra kaynatma suyu ile karıştırılır. Her 100 cc’lik sebze çorbası için 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir.

Yoğurt Hazırlama: 1 su bardağı pastorize süt kaynatılır. Cam bardakta el değebilecek sıcaklığa gelene kadar bekletilir. 1 çay kaşığı yoğurt ilave edilir. Üzeri örtülür, kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.

Muhallebi Hazırlama: 1 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu atılır. Karıştırılarak pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 1 tatlı kaşığı pekmez ve 5 ölçek “Devam Maması” ilave edilerek karıştırılıp ılıtılır.

Dikkat: bebeğiniz kaşıkla verdiğiniz gıdalara karşı ilk günler istemez davranacak ve tepki gösterecektir. Lütfen sabırlı olunuz ve yemediği öğünü atlamayınız. 15 dakikalık moladan (!) sonra savaşınıza kaldığınız yerden devam ediniz.

4. ayda ek besine başlamayı düşünüyor musunuz kızlar? yoksa 6. ayı mı bekliceksiniz?

guzel anneler ve bebeisleeri gunaydin.dun kizimi bi yatirdim oglen gece oldu hic uyanmadi tepki vwemwdi bizde hastaneye gittik orda uyandi.bugun kontrolumuz var bakalim kac kg olmusuz.bu kotu istanbul havasindada hic cikasim yok..

Elleri buz kesiyor oyun oynadigimiz xamanlar cikariyorum oda yavrumun elleri avucumun icinde oluyor isinsin diye... Kendi gormuyor bile ellerini

kilotlu çorabı kaç aylıkken giydirmeye başladınız? :44:

yok canim vericem bizim doktorumuz basliycaz dedi.o demwsedw ben basliycaktim zaten.sende basliycaksin sanirim.

işe başladığım zaman oğlum 3,5 aylık olcak bir süre sadece anne sütü vermeye devam ederim

4. ayı doldurduğunda bakıcıya günlük mayaladığım yoğurttan ve sebze çorbası falan bırakırım diye düşünüyorum

Elleri buz kesiyor oyun oynadigimiz xamanlar cikariyorum oda yavrumun elleri avucumun icinde oluyor isinsin diye... Kendi gormuyor bile ellerini

eldivene alıştığı için oluyor canım bence öyle, bende oğlumun eldivenlerini çıkarmıyordum ya çıkardığım zaman elleri buz gibi oluyodu

şimdi hiç takmıyorum banyodan sonra bile, elleri alıştı artık eldivensiz olmaya buz gibi olmuyor öyle her zaman

3 aylık oldu canım artık bırak alışsın

guzel anneler ve bebeisleeri gunaydin.dun kizimi bi yatirdim oglen gece oldu hic uyanmadi tepki vwemwdi bizde hastaneye gittik orda uyandi.bugun kontrolumuz var bakalim kac kg olmusuz.bu kotu istanbul havasindada hic cikasim yok..

Hemen hastaneye kosuyoruz dr.da acaba niye geldiler havasinda bakiyor cunku bebisler orda gayet normale donuyor. Bu benimde basima gelen garip bi durum.. Canim iyi haberlwrini bekliyoruz... Havada baya yagmurlu tam uyku havasi

Evet haklisin zaten pamuk ellerini goremeden buyuyor diyede ayri bi uzuluyorum... Gece yatarken takiyormusun peki ?

evde otura otura evhanımı moduna geçtim

dünkü poğaçalrdan yaptım ,bir de havuçlu kek yaptım komşuları çağırdım

bu gidişle işe başlıyamıcam ben

Canim yogurdu kendi sutunlemi yapican kizlardan biri oyle demisti sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…