2012 Ekim bebekleri büyüyor

Canım ilk birkaç haftadan sonra eldiven takmamamız gerekiyormuş. Çünkü bebiklerimizin en önemli oyuncağı elleriymiş ve her yeri elleri aracılığıyla tanıyorlarmış. Tırnaklarını kesersek sorun kalmıyor:KK34:

Haluk Yavuzer' in bir kitabında okumuştum..Bebekler dokunmalı hissetmeyi öğrenmeli diyordu,,duyuları duygularını da geliştirirmiş,,hissettiği herşey sadece tenine değil aynı zmanda kalbine de değermiş...Bende ilk 10 günden sonra hiç eldiven kullanmadım,,emzirirken göğsüme dokunuyor hissetmesi güzel bence

Haluk Yavuzer' in bir kitabında okumuştum..Bebekler dokunmalı hissetmeyi öğrenmeli diyordu,,duyuları duygularını da geliştirirmiş,,hissettiği herşey sadece tenine değil aynı zmanda kalbine de değermiş...Bende ilk 10 günden sonra hiç eldiven kullanmadım,,emzirirken göğsüme dokunuyor hissetmesi güzel bence

Oyyy ben de bayılıyorum onun mintirik ellerini hissetmeye de izlemeye de...Saçlarıma kolyeme yapışmaya başladı minik edepsiz, ne bulursa yakalıyo:KK16:

Oyyy ben de bayılıyorum onun mintirik ellerini hissetmeye de izlemeye de...Saçlarıma kolyeme yapışmaya başladı minik edepsiz, ne bulursa yakalıyo:KK16:

evettt kolyeyi tutma bizde de başladı :emir_bebek: birde yanına yatınca yan yana böyle yüzüme dokunuyor :KK16: annemm diyorum hemen başlıyorum öpmeye :KK1: eşim diyor çocuk bi dokundu bin pişman oldu :KK1:

Kizlar ben daha eldivenlerini cikartmayi dusunmuyorum cunku gecenlerde tirnaklarini kesip torpulememe ragmen gozunun hemen altini cizmis :KK50: cok suursuzca ellerini oynatiyor acikinca 3 aylik olsunda iyice bilinclensin diye dusunuyorum gerci doktora sorucam bu durumu bir daha gidisimde

Mertug ;
Ahh ahh uyumayan bebek cok zor valla bizde oyleydik yatirir yatirmaz uyaniyodu hep meme istiyodu valla ben ayagimda salliyorum mecburen yoksa durmuyo simdi allaha sukur ayagindada olsa uyuyo
Hatta gecen gece cicugu ayagimda uyutup koymusum koydugumu unutmusum oglum mikirdaniyomus ben ayaklarimi salliyomusum esim uyandirdi napiyosun diye :-)

kızlar evleriniz kaç derece oluyor? ve bebeklere gündüz ve gece ne giydiriyosunuz?

terlemiş oğlum 2 kat vardı üzerinde az önce, şimdi uzun kollu çıtçıtlı altına ayaklı kalınca bir pijama ve penye yelek giydirdim

bu sefer de az gibi geldi ama 25-26 derece bizim, terliyor hemen oğlum
Bizim ev 22 derece ben sadece citcitli bady ustune tulum ayagina corap giydiriyorum alistirmafim sicaga gecede beline kadar battaniye ortuyorum

canım neyle sağıyosun,elektrikli sağma makinelerinden biri mi,markası ne?
Yok wee nin elle sagilan pompasi 20 tlye aldim eczaneden ben calismiyorum zaten isimi goruyo

maşallah,ben çok korkuyorum. banyo konusunda başkasına bağımlı olmak da hiiç işime gelmiyo,ben de denicem ama birascık daha büyüsün de bakalım
Benim bi arkadasim lavabonun icine havlu serip orda kendi basina yikiyo hem surekli su akiyo bebis usumuyo bende oyle yapicam annem gidince

internetim yoktu, giremedim nicedir.
herkes bebekleriyle iyidir inşallah.

Biz kolik ile uğraşıyoruz. Akşam olsun hiç istemiyorum:KK43:. Daha 38 günlüğüz, 3 ay nasıl biter bilmiyorum.

Size iki sorum var:
1- İlk ay kaç cm uzadı bebekleriniz,
2- Bebek arabanızdan memnunsanız markası nedir?

Ben almamıştım bebek arabası, oysa ilk günlerden itibaren çok lazım oluyormuş.
1- 6 cm uzadi
2-baby to go proton cok memnunum cok hafif katlanincada cok az yer kapliyo ve fiyatida uygun
selam arkadaşlar benimde bebeğim 23 günlük 3360 gr doğdu sonra ilk hafta 3050 gr'a düştü şimdi kıyafetiyle birlikte tartıldığında sadece üst kısmındaki kıyafeti ve bezi 3530 gr çıktı ve boyuda 49 cm'den 54 cm'e çıktı doktor kilosunun az olduğunu mama takviyesi gerektiğini söyledi, ama benim sütüm çok fazla var emerken de anlıyorum luk luk luk diye sesli sesli emiyor , mama verdim dün 5 saat boyunc arlıklarla kustu mama vermeyide istemiyorum sütüm çok olduğu için ne yapacağımı şaşırdım doymazsa ağlar doyuyor zaten bol bol kakasını ve çişinide yapıyor bööyle sorunları olan başka arkadaşlar varmı
bos ver arkadasim sen bol bol emzir kilo alir zamanla mama icine sinmiyosa verme bende geceleri uyumuyo diye bi kac kez verdim zorla cocuk kac gun kabiz oldu artik vermicem kesinlikle her saat emmek istese bile

kızlar oğlum kakasını yapmadı geceden berı huzursuz ne yapsam huzur bulamıyor :KK53: bu durumda ne yapılıyordu ..sız ne yapmıştınız yardım edın bıze:KK53:
K
Ben oyle oldugunda 1 cay kadigi zeytinyagi iciriyorum bi kac saate yapiyo yoksa cocuk ikinmaktan fitik olcak diye korkuyorum

annemde zeytınyağı ver dedı ama bende doktora sormadan vermek ıstemıyorum sen sordunmu doktora ?

benim oğlumda dün sabahtan beri yapmıyor ben aksam verdim zeytinyağı hala yapmadı kakasını ben şimdi kayısı suyu içiyorum belki sütümden geçer diye

birde şu yazıyı buldum nette

Anne sütü ile beslenen bazı bebeklerde böyle seyrek kaka yapma durumları normalmiş
.
Bu duruma doktorlar “kabızlık” demiyorlar. Kabızlık pediatri literatüründe sert top top olan kaka durumlarına deniyormuş. Kaka sulu diş macunu kıvamında hardal renginde ise ve ingilizce de “seedy” denilen şekilde küçük susamsı parçacıklar varsa normal demekmiş.

Seyrek kaka yapma durumu bu bebeklerin (benim anladığım kadarı ile) anne sütünü çok verimli bir şekilde kullanmasından veya bağırsaklarının henüz gelişmekte olmasından kaynaklanabiliyormuş.

Süt emmede, kilo almada, huyunda suyunda bir terslik yoksa bu durum bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi değilmiş.

Bu dönemdeki seyrek kaka yapma şimdiden ileride görülebilecek bağırsak tembelliğinin habercisi değilmiş.

Son düzenleme:
Mertug ;

bos ver arkadasim sen bol bol emzir kilo alir zamanla mama icine sinmiyosa verme bende geceleri uyumuyo diye bi kac kez verdim zorla cocuk kac gun kabiz oldu artik vermicem kesinlikle her saat emmek istese bile

işte bilemdimm n yapayım diye karnı çok güzl doyuyor ama kilo almıyor nasıl oluyor anlamadım grçi biraz boyuna vrmiş sanki bir ayı dolana kadar bklylim bakalımm ondan sonra ne olur Allah büyük

internetim yoktu, giremedim nicedir.
herkes bebekleriyle iyidir inşallah.

Biz kolik ile uğraşıyoruz. Akşam olsun hiç istemiyorum:KK43:. Daha 38 günlüğüz, 3 ay nasıl biter bilmiyorum.

Size iki sorum var:
1- İlk ay kaç cm uzadı bebekleriniz,
2- Bebek arabanızdan memnunsanız markası nedir?

Ben almamıştım bebek arabası, oysa ilk günlerden itibaren çok lazım oluyormuş.
Allah yardimcin olsun gecer merak etme annesi ya :)
5 cm uzadı canm. Bebek arabası jane rider aldık biraz ağır ama konforu cok iyi.
Canm mutlaka bardak al, sürtünmesin zavallının pipisi. Bardağın dip değil ağız tarafını 4-5 cm kadar kesiyorsun, öyle bezliyorun canım. Böylece hiçbir yere değmiyor pipi ve hareket halindeyken de rahat ediyosun. Bize doktorumuz önermişti ve çok işe yaradı.
Ben alt tarafinı koydum canm ya bisey olur mu zaten isemis ya kartonu yumuşatmış :)) ya bize kremi gunde bi kez dedi ama altını alınca krem filan kalmıyor ki senin nasıl oldu ben aradım sordum yine surun o zaman dediler
kızlar oğlum kakasını yapmadı geceden berı huzursuz ne yapsam huzur bulamıyor :KK53: bu durumda ne yapılıyordu ..sız ne yapmıştınız yardım edın bıze:KK53:
Ay bu sorun yani sorun değilmiş ama bizde de var ve benim ki de cooook ikiniyor ama yapınca da cıvık yapıyor bekde kanız degil diye sabrediyorum arada bi kasık zeytinyağı veriyorum
oğlumda en son dün sabah yatı aksam çok huzursuzdu bugünde düzgün uyuyamadı.hala kaka yok
Normal ama iste huzursuz dımı benim ki de oyle ama bilemiyorum gecicek mı böyle. Mı olur hep birde kaka yapan bebek kilo almaz derler benim ki de yapmıyor ve kg âlisi gercekten de cok hızlı maşallah kendine saklıyor pasam butun yediklerini :))

Bende bugun kestim ve çıkardım cnm ama cok üşüdü elleri hep soğuktu taktım tekrar :S bizim evde 25 derece halbuki

benim oğlumda dün sabahtan beri yapmıyor ben aksam verdim zeytinyağı hala yapmadı kakasını ben şimdi kayısı suyu içiyorum belki sütümden geçer diye

birde şu yazıyı buldum nette

Anne sütü ile beslenen bazı bebeklerde böyle seyrek kaka yapma durumları normalmiş
.
Bu duruma doktorlar “kabızlık” demiyorlar. Kabızlık pediatri literatüründe sert top top olan kaka durumlarına deniyormuş. Kaka sulu diş macunu kıvamında hardal renginde ise ve ingilizce de “seedy” denilen şekilde küçük susamsı parçacıklar varsa normal demekmiş.

Seyrek kaka yapma durumu bu bebeklerin (benim anladığım kadarı ile) anne sütünü çok verimli bir şekilde kullanmasından veya bağırsaklarının henüz gelişmekte olmasından kaynaklanabiliyormuş.

Süt emmede, kilo almada, huyunda suyunda bir terslik yoksa bu durum bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi değilmiş.

Bu dönemdeki seyrek kaka yapma şimdiden ileride görülebilecek bağırsak tembelliğinin habercisi değilmiş.

Bu yazı icimi rahatlatti ya :)
Ama ben sunu anlamıyorum kabiz degil peki niye çıkarmaya çalışıyor ikiniyor devamlı kaka yapınca azalıyor ıkınmasi sanki ??? Ayy kafayı yicem dusun duşun bi büyüseler sag salim :)

Ama ben sunu anlamıyorum kabiz degil peki niye çıkarmaya çalışıyor ikiniyor devamlı kaka yapınca azalıyor ıkınmasi sanki ??? Ayy kafayı yicem dusun duşun bi büyüseler sag salim :)

ıkınıp ağlayınca içimiz parçalanıyor dimi ? 3 ayı bitirsek sağ salim kolikte bitse

benim kızımda çok ıkınıyor halbuki kaka kıvamımız olması gerektiği gibi dr.sordum normal dedi zinco önerdi biraz daha hafifledi sancılarımız.

nasılsın doğumun nasıl geçti.

Teşekkür ederim iyiyim :KK9: şimdi yatırdım benim paşayı tüm gün yatmıyor ancak akşamları uyutuyorum zorla fırsattan istifade bakınıyorum sitede doğumum güzeldi bir sorun olmadı sen naptın seninki nasıldı bebişin nasıl inşallah benimki gibi huzursuz değildir:emir_bebek:

Teşekkür ederim iyiyim :KK9: şimdi yatırdım benim paşayı tüm gün yatmıyor ancak akşamları uyutuyorum zorla fırsattan istifade bakınıyorum sitede doğumum güzeldi bir sorun olmadı sen naptın seninki nasıldı bebişin nasıl inşallah benimki gibi huzursuz değildir:emir_bebek:

al bendende o kadar... bende medilife ta spinal sez.ile doğurdum hersey yolunda gitti sükür... minikin düzene gircek inş.annesi bize düşen az sabır:KK49:

Aklıma geldi şimdide sen bebeğini hangi dr a götürüyorsun? var mı bildiğin iyi ve yakın bir dr :44:

yine medilife serdar beye gidiyoruz tavsiye ederim. muayene ucretide makul 30 tl.:KK4: bu ayın 23nde kontrolumuz var denk getirip görüşebiliriz

yine medilife serdar beye gidiyoruz tavsiye ederim. muayene ucretide makul 30 tl.:KK4: bu ayın 23nde kontrolumuz var denk getirip görüşebiliriz

Ayy ben o o kadar çok dr a götürdüm ki medilife ta miktat var belki duymuşsundur sonra benim oğlan hastalanmıştı onu gene medilife ta nöbetçi ayhan beye götürdük kolona hakan beye götürdük sonra birde avcılara feyzullah bey ve ömer beye götürdük şimdi ömer bey e devam ediyoruz bizde 22 sine randevu aldık hem aşıları var hemde kalça filmini çektircez bakalım bundan da memnun kalmazsa serdaroğdu d bey aklımda olsun benim oğlan doğduğundan beri çok hastalansı çok sorunu oldu uğraştık baya genede hala burnu tıkalı bakalım serum fizyolojiğe devam:KK1:

ıkınıp ağlayınca içimiz parçalanıyor dimi ? 3 ayı bitirsek sağ salim kolikte bitse
Aynen hemde nasil :KK43: bizim ki her zaman ikinirken ağlamıyor ama dün sünnet oldu bugun ikinirken sanırım acıyor pipisi agliyor bu yüzden .
kolik yok bizde yani kolik saatlerce ağlayan bebeklere deniyor sanırım dımı
benim kızımda çok ıkınıyor halbuki kaka kıvamımız olması gerektiği gibi dr.sordum normal dedi zinco önerdi biraz daha hafifledi sancılarımız.
Bizde biogaia verdi pek ise yaramadı simdi neobaby kullanıyoruz daha iyi ana tamamen degil yine oluyor. Fakat bugun daha fazla ikindi ağladı memeyi bile ememiyor ikinmaktan hem alıyor sonra alıyor bırakıyor boğusuyor memeyle :S

X