2012 Ekim bebekleri büyüyor

Kizlar nasil gidiyor? Tatli bebislerle aralar nasil? Bizim ki iyi gibi simdilik:nazar: Hollanda inegi yanimda halt etmis:KK1: Sagmal inek oldum. Sut sagma aleti ve ben kanka olduk. Fiti fiti sesleri ile gunlerim geciyor. Biraz uzun suruyor goguslerimin rahatlamasi. Bazen tek gogusten 100 cc cikiyor bazen biraz daha fazla ama anca yetiyor gun icinde. Gobek bagi 6 gunlukken dustu. 265 gr almis 4 gunde ve boyu bir haftada 1 cm uzamis:nazar: Bizim ki kurdan Hamdi oldugu icin dr amcamiz bu deriler dolmali dedi:KK9: Cabaliyoruz bakalim:KK76: Zayif oldugu icin cis yaptiginda muhakkak tasiyor bir tek sorunumuz bu simdilik:KK1::emir_bebek: Ya birde dogumdan sonra alt tarafi 4 kilo gitti bende:KK53: Cocugun kilosu plasente bile daha fazla ediyor normalde bu hastanede sisirdiler beni serumlarla herhal:) 40 gun doldugunda bakalim ne olacak. O zaman ki kiloyu baz almam gerekiyormus annem oleee diyooo:KK52:

canım benim de kızım çok zayıf doğdu ve bizde bez sıkıntısı yaşadık..yani bizdede taşma oluyordu..molfix in premature bebek bezi var ve ben çok memnun kaldım..minik poposunu tam sardı kızımın..tavsiye ederim sadece molfix de var..

slm kızlar size bi sorum olacak
benim kızımın memeleri şişti ya :KK43:(
süt toplamış sanırım
aranızda bu sorunu yaşayan var mı ne yapmak gerekir
netten baktım geçici bir durum olduğu asla sıkmamak gerektiği yazıyo banyo yaptırırken hafif ovuyoruz ama geçmiyo
bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Nobetteyiz:KK9: sizinkiler de iki saatte bir uyaniyor mu emmeye

benim kız en fazla 2 saat uyuyo zaten o da gece de 1 defa
yoksa 45 dk ya da saat başı emzirmek zorunda kalıyorum zillim doymuyo ya:KK1:
bir de emziği ben de verdim tutuyo ama uzun süreli değil sinirleniyo bi süre sonra içinden bişey gelmesini bekliyo gelmeyince çok kızıyo memeye saldırıyo canımı yaka yaka :KK1:
ben wee nin emziğini almıştım damaklı silikon gayet iyi tutuyo tavsiye ederim :KK34:

slm kızlar size bi sorum olacak
benim kızımın memeleri şişti ya :KK43:(
süt toplamış sanırım
aranızda bu sorunu yaşayan var mı ne yapmak gerekir
netten baktım geçici bir durum olduğu asla sıkmamak gerektiği yazıyo banyo yaptırırken hafif ovuyoruz ama geçmiyo
bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Canım göğüslerinin üstünde daireler çizerek masaj yap yavruna. Dağılır.. Ben aklıma geldikçe yapıyorum. Süt toplamasın diye. Umarım işe yarar.

koala oğlum la koynumda gectı yıne butun gece nedense yatırınca sancısı var kucagıma alınca yok :KK1: koalam benım :KK1::KK1:

Bugün kontrolümüz vardı hanımlar :21:
2. hepatit aşımızı yaptı doktor amcamız ve kalça ultrasonumuzu yaptırdık :emir_bebek: çok şükür iyi haberler aldık :nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

Gazımız için bir ilaç verdi...şayet memnun kalırsanız bu bitince eczaneden alır yine devam edersiniz dedi...inş. memnun kalırım kızlar..

İlaç bu kızlar sizlerde sorun isterseniz doktorlarınıza belki sizlerde faydasını görürsünüz..

Colica Herbal Syrup

Gifrer serum fizyolojik damlamıza devam dedi...hırıltılar normal dedi...hatta kaloriferler yanmaya başlayınca oda sıcaklığı artarsa daha da sıklaşır dedi...

Bizden şimdilik bu kadar kızlar hepinizi öpüyoruz oğlumla :emir_bebek:

koala oğlum la koynumda gectı yıne butun gece nedense yatırınca sancısı var kucagıma alınca yok :KK1: koalam benım :KK1::KK1:

hehheee yerim senin koalanı :KK16:

eşimde bize kanguru diyor sürekli başını iki göğsümün arasına koyuyor öyle uyuyor kuzucum :KK16:

Bugün kontrolümüz vardı hanımlar :21:
2. hepatit aşımızı yaptı doktor amcamız ve kalça ultrasonumuzu yaptırdık :emir_bebek: çok şükür iyi haberler aldık :nazar::nazar::nazar::emir_bebek:

Gazımız için bir ilaç verdi...şayet memnun kalırsanız bu bitince eczaneden alır yine devam edersiniz dedi...inş. memnun kalırım kızlar..

İlaç bu kızlar sizlerde sorun isterseniz doktorlarınıza belki sizlerde faydasını görürsünüz..

Colica Herbal Syrup

Gifrer serum fizyolojik damlamıza devam dedi...hırıltılar normal dedi...hatta kaloriferler yanmaya başlayınca oda sıcaklığı artarsa daha da sıklaşır dedi...

Bizden şimdilik bu kadar kızlar hepinizi öpüyoruz oğlumla :emir_bebek:

maşallah canım tosununa bızımde dun kontrolumuz vardı ıyı haberler aldık çok şükür.bızımde hırıltılara normal dedı gece artar dedı seruma devam ıstedıgın sıklıkta kullanabılırsın dedı tuzlu suymuş o zaten..bırde ben metsil damla verıyordum ..metsil kana karısmadan dırek mıde ve barsaktakı hava kabarcıklarını cıkarttırıyor ve kakayla atılıyormus ben memnunum oğlum pırt pırt salıyo valla :KK1: ama gaz cıkarmak ayrı sancı ayrıymıs sancı ıcınde yazdı ama okuyamadım bugun eczaneden alacam bakalım neymıs..sancı ıcın olanı çok mecbur kalmadıkca verme ilaç sonucta dedı.birde 2 çay kaşığı rezene verebilirsin dedi...

maşallah canım tosununa bızımde dun kontrolumuz vardı ıyı haberler aldık çok şükür.bızımde hırıltılara normal dedı gece artar dedı seruma devam ıstedıgın sıklıkta kullanabılırsın dedı tuzlu suymuş o zaten..bırde ben metsil damla verıyordum ..metsil kana karısmadan dırek mıde ve barsaktakı hava kabarcıklarını cıkarttırıyor ve kakayla atılıyormus ben memnunum oğlum pırt pırt salıyo valla :KK1: ama gaz cıkarmak ayrı sancı ayrıymıs sancı ıcınde yazdı ama okuyamadım bugun eczaneden alacam bakalım neymıs..sancı ıcın olanı çok mecbur kalmadıkca verme ilaç sonucta dedı.birde 2 çay kaşığı rezene verebilirsin dedi...

canım ıkınmalarımız var bizim..gazımızı üstten pek çıkarmıyoruz hep aşağıdan çıkarmaya çalışıyor benim oğlan :KK1:

bu verdiği şurupta bitkiselmiş,,yan etkisi falan yoktur güvenle kullan dedi...

rezeneyi bende sordum canım,,sen iç bebeğe verme dedii,,..metsili bende duymuştum onu da sordum ama bu verdiğimi kullan dedi...bakalım inş. memnun kalırız

canım ıkınmalarımız var bizim..gazımızı üstten pek çıkarmıyoruz hep aşağıdan çıkarmaya çalışıyor benim oğlan :KK1:

bu verdiği şurupta bitkiselmiş,,yan etkisi falan yoktur güvenle kullan dedi...

rezeneyi bende sordum canım,,sen iç bebeğe verme dedii,,..metsili bende duymuştum onu da sordum ama bu verdiğimi kullan dedi...bakalım inş. memnun kalırız

rezeneyi nden verme dediki doktorunuz bize rezene papatya verebilirsin dedi ben daha çok papatya veriyorum içmeye başlarken zır zır ağlayan çocuk içtikten sonra yayılıp gdiyo sakinleşiyo sonrada uykuya dalıyo rezeeneyi 1 kere verdim ben ama papatyayı hep veriyorum

Ya bu oglan elime yapti yine kakasini...

Asude,artist ne kadar kilo almis bebisler,bizde carsamba gidicez,ne kadar oldu acaba???

Kizima emzik verme cabalarindayim.alismasini istiyorum..simdi agzinda bakalim ne kadar duracak:44:

Bir de enteresan bir durum var bende.cisimin geldigini anlamiyorum sanki.yani soyle oluyor cisim geldi diyorum wcye gidiyorum.az daha gitmesem patlayacakmisim gibi oldugumu goruyorum.bilmem anlatabildim mi..sezeryandan sonra boyle birsey yasayan var mi?

bende de oluyor canım daha önceden az olsa bile hissederdim şimdi bir gideyim diyorum maşallah.noldu acaba bize genişlettiler mi mesanemizi :)))

Selam kızlar benim kızım sağ göğsümü pek emmek istemiyor neden acaba
sol göğsümde daha çok süt var birde:26:

Bebek Hastalık Belirtileri kendini çok çeşitli şekilde gösterebilir. Bazı belirti ve işaretler her zaman çocuğun hasta olduğunu gösterir; oysa kimi belirtiler, sözgelimi aşırı ağlama, bir hastalık belirtisi olabildiği gibi, olmayabilir de. Yeni doğmuş bir bebeğin rektumdan alınan vücut ısısı 38°C ise, ateşi olduğu kabul edilir. Ateş, vücudun herhangi bir enfeksiyona karşı tepkisidir. Bununla beraber, yeni doğmuş bebeklerin, özellikle prematüre olarak doğmuş olanların, ilk birkaç ay içinde herhangi bir enfeksiyon durumunda ateşlerinin çıkmayabileceği de unutulmamalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken, bebeğinizin nasıl davrandığını gözlemektir. Eğer bebeğinizi çok neşesiz ve halsiz görüyorsanız, doktorunuza başvurun.
Aşırı ağlama da, eğer başka belirtiler de varsa, hastalık belirtisi olabilir. Bazı bebekler herhangi bir hastalıkları olmadığı halde diğerlerinden daha çok (günde 2 ila 3 saat) ağlarlar. Bazı bebeklerin mide veya barsak ağrısı (koltk) olabilir (bebek aşırı gaz yüzünden ağlama nöbeti geçirebilir, ayakları karnına çekilmiştir ve karnı şiştir). Kolik çocuk geğirtmek, sallamak ya da kucağına alarak dolaştırmak yoluyla gaz sancısından kurtarılabilir. Eğer bunların hiçbiri işe yaramazsa ve bebek daha birkaç saat ağlamaya devam ederse, o zaman bebeğin bir hastalık yüzünden ağladığı düşünülebilir.
Soluma güçlüğü de bir hastalık işaretidir. Bebek tıkanıktır, hırlayarak ya da güçlükle nefes alıyordur, soluk alıp verme problemi varolabilir. Hapşırmak bebek için normaldir ve çok rastlanır.
ishal ciddi bir durumdur; eğer tedavi edilmezse su kaybına neden olabilir. İshalli bebeğin dışkısı genellikle aşırı sıvı haldedir. Genel olarak ishalli bir bebeğin dışkılama sayısı artar ve yoğunluğu değişir. Anne sütüyle beslenen bir bebeğin normal dışkısı koyu bir çorba kıvamındadır ve içeriğinde süt pıhtısı vardır. Eğer süt pıhtısı kaybolur ve dışkı kıvamı daha sulu bir hal alırsa, bebek muhtemelen ishal olmuş-tur. Ayrıca ishalli bebek halsiz ve hasta görünür
Kusma, yeni doğmuş çoğu bebekte yemek esnasında görülen besinlerin hafif miktarda çıkartılması değildir. Gerçek anlamda kusma, bebeğin midesindekilerin güçlü bir biçimde bebeğin ağzından dışarı çıkmasıdır. Her ne kadar kimi zaman ortaya çıkan kusma olayları için endişe etmek gereksiz ise de eğer kusma sıklığı artarsa ya da kusmuk kan içeriyorsa, bebeğin ciddi bir rahatsızlığı olabileceği dikkate alınmalıdır.
Lethargy (çevre uyaranlarına karşı belirgin bir bilinç uyuşukluğu ve tepkisizlik) çok ciddi bir işarettir. Eğer bebeğinizin birdenbire normal hareketliliğini yitirir, olan bitene karşı ilgisini kaybeder, dalgın ve uyuşuk bir hale girerse bir enfeksiyon veya hastalığın varlığı söz konusu olabilir.
iştah kesilmesi, çoğu yeni doğmuş bebekte bir hastalık belirtisi olarak ortaya çıkar. Daha önce beslenme şikâyeti olmayan bir bebek birdenbire biberon ya da anne sütüyle beslenmeyi reddediyorsa, hasta olduğundan şüphelenmelidir. Sarılık (cilt renginin sararması) doğumdan hemen sonra çok sık rastlanan bir durumdur. Doğumdan sonra birkaç günden fazla süre geçmemekte inat ederse ya da yeni doğmuş bebeğiniz hastaneden ayrıldıktan sonra sarılık olursa, ciddi bir enfeksiyon ya da hastalık söz konusu olabilir.
Bebeğin kol ve bacak veya parmak gibi bir organını hareket ettirememesi, kırık, çıkık ya da sinir zedelenmesi gibi bir nedenden kaynaklanıyor olabilir.
Eğer bebeğiniz yukarıda belirtilen bu belirtilerden veya işaretlerden herhangi birini gösteriyorsa yahut sinirli veya uyuşuk bir haldeyse, veyahut sizin kendinizin bebeğinizin rahatsız olduğuna dair bir kanaatiniz varsa, hiç vakit geçirmeden doktorunuza danışın. Alıntı ile Cevapla
--------------------------------------------------------------------------------

Slm kızlar nasılsiniz ben pek iyi değildim şimdi biraz daha iyiyim iki gün boyunca ateşim 39 a çıktı göğüslerini saglıgım halde apse yapmış vücudum enfeksiyon kapmış antibiyotik iğne verdi serum filan verdiler iğne bebeğe zarar vermez ins Yaa sırf bu yüzden hic huzurlu değilim :KK43:( bu arada epidural dgm yapanlar bas ağrınız var mı benin 4 gündür var Dr kansuzliktn dedi ama ara ara epuduralden mı ki demeden edemiyorum :S
Birde normal dgm yapanlar epizyotomi de yanma seklinde sızlama var mı ve dikiş yeri sis sanki kalın bi damar gibi ? Yarın Dr kontrolum var. merak ediyorum normal mı diye sizin dikişler nasıl ne Zamana iyileşti ?

Slm kızlar nasılsiniz ben pek iyi değildim şimdi biraz daha iyiyim iki gün boyunca ateşim 39 a çıktı göğüslerini saglıgım halde apse yapmış vücudum enfeksiyon kapmış antibiyotik iğne verdi serum filan verdiler iğne bebeğe zarar vermez ins Yaa sırf bu yüzden hic huzurlu değilim :KK43:( bu arada epidural dgm yapanlar bas ağrınız var mı benin 4 gündür var Dr kansuzliktn dedi ama ara ara epuduralden mı ki demeden edemiyorum :S
Birde normal dgm yapanlar epizyotomi de yanma seklinde sızlama var mı ve dikiş yeri sis sanki kalın bi damar gibi ? Yarın Dr kontrolum var. merak ediyorum normal mı diye sizin dikişler nasıl ne Zamana iyileşti ?

CAnim bende sezeryan kesi iltihabindan dolayi,sabah aksam 10 tane igne,3 kutu da antibiyotik ictim,dr a 10 kere sordum ve zarari olmadigini soyledi,bunlari dusunup stres yapma...

X