2012 Ekim bebekleri büyüyor

merhaba cnm yaşadıklarımız benzer ben de 37 haftalık 2400 gram doğum yaptım suyumun azlığı bebegin gelişimi 34 haftalık olması vs. farkımız biz küveze girmedik şükür emzirme konusuna gelince eminim sen de bebeğin çok küçük doğduğu için aç bırakmaya kıyamadığından çok zorlamadın emmesi için sağıp verdin benim gibi dolayısı ile bebek biberona alıştı ve emmeyi reddediyor neyse ki şu an sağlığınız iiyiymiş olsun öyle de böyle de kısmeti kadar anne sütünü alacak gönlünü ferah tut tekrardan Allah bağışlasın yavrunu.

Senin bebeginin kilosu yine iyiymis allah bagislasin.benim kizimda kuveze girdi ama hicbir islem gormedi sadece tedbir amacli yatirdilar ve ordada cok yaramazlik yapmis hemsireleri rehin almis el kadar haliyle sikayet ediyolardi bana senin bu kizla cok isin var dediler gercektdiriyorum ende oyle masalah gozler fildir fildir bakiyodu kucaktan birakmak ne mumkun:-)evet bende kiyamadim simdide alisti zilli meme vermeye calisinca damaklarini sıkiyo biberonuda yanagina deydiriyorum nasil kapcagini sasiriyo cok isterdim emzirmeyi ama bunuda sukur saglikli ya kizim.sende emzirmiyosun sanirim nasil yapiyosun bebeginin durumu nasil

emzirmezsek süt kuruyomuş ama... ben bugün sağdım,biberonla verdim. sürekli sağarsam da süt kesilir mi acaba... ben kaynanamı güzeeeeel mi güzeeeeel haşladım walla. ohhhh... şimdi gene küstü hahahaha çok da tınnnnn sen de payla kaynanayı rahat et![/QUOT

zaten emzirmeden sagip vereceksin...ayni korku bendede oldu hatta biberona. Alıştı memeyi itmeye basladi zaten zor almıştı bende kadiga geçtim ama gece bazen veriyorum...sen mama başladın mi...kaynanayi kendi haline bıraktım konussun dursun...bana dua edin kurtulayim ondan bu sene tayin olsak ah ahhhh umut iste....

tülbent denedim,bi de o yaraya yapışmaz mı... canım çıktı. açıkta bırakınca kıyafetim ya da üzerime örttüğüm şey falan değince de çok acıyo. süt de sürdüm. pet kullanmak zorundayım. yarıldığı için olsa gerek pet sırılsıklam oluyo,kıyafetime bile geçiyo. sürekli sağayım diyorum,bugün sağdım pek acımadı,orayı sağıp biberonla vereyim diyorum. bu durumda da bebiş memeyi bırakır die korkuyorum. bilemiyorum yani :KK43:

Bir de olabildigince goguslerini
dinlendirneye çalış
Birini iki sefer ver sonraki emzirmeye
Digerini ver
Tulbenti ped yerine kullan
Pedler hic hava aldırmıyor
Kesinlikle kullanma
Tabi dışarı cikarken kullan sadece
Ben evde lekeli lekeli geziyorum
Napim yoksa iyileşmiyor
Yatarken acik bırak bir sey değmemiş olur
Bir iki gun dayan geçecek

Son düzenleme:
Oncelikle Allahim hepinizin kuzucuklarini sizlere bagislasin.uzun zamandir sizleri takipteyim ama yasadigim sıkıntılardan yazmaya fırsatim olmadi bende ekim annesi olacaktim fakat 12 eylulde acil sezeryanla kizim Minelimi dunyaya getirdim.kizim 36 haftalik 1500kilo 40 cm prematüre dogdu damar tikanikligi nedeniyle kizim beslenemedi ve suyumda bitmisti 32 haftalik gelisimle dogdu.1 hafta küvezde kaldi cok sukur allahima hicbir sorunu olmadi ve 1590 kg ile evimize geldik kizim simdi 3600kg 50 cm oldu beni emmiyo bende sagip veriyorum sutumu.su anda koynumda uyuyo mis kokulum yasamayabilir dediler ult.olcumleri geri cikiyodu gelisim geriligi olabilir dediler daha neler neler cok acilar cektik o kadar kotu seyler duydum ve yasadimki allahim kimseye yasatmasin.cok uzun yazdim sanirim umarim okurken sıkılmazsiniz...

canım..çok geçmiş olsun..çok şükür yoluna girmiş herşey allah yardım etmiş..herkes farklı sorunlar yaşıyo..ben 39. haftamda doğum yaptım. herşey normal gidiyordu, ama bebeğim dünyaya geldiğinde ayakları dış yukarı çarpık doğdu. banada zeka geriliği olabilir gibi bi dolu şey dediler. genetikçi vs bi dolu doktora yönlendirdiler tahliller vs bi sürü şeyler yapıldı.daha sonuçlarını alamadık tahlillerin çıkmadı. bir aylık olduk şimdi ama 4.gününden itibaren ayakları alçıya alındı kuzumun ayakları. ne acıalr çektik..onun canı yandıkça bende onunla birlikte yıkıldım:KK43: benimde üzüntüden sütüm gelmedi ilk günler. mecbur biberon verdik. sonra yavaş yavaş geldi emmeye başladı ama yetmedi. mama takviyeli devam ettik. bir kaç gündürde memeyi tutmayı reddediyo. eşimle kavga halindeyiz. ben memeyi tutsun diye uğrşırken bebek açlıktan ağlıyo, eşimde hemen mama yapıp biberonu dayıyo:KK43: böyle böyle biberona alıştı. sağıp veriyorum ama emmezse sütüm kesilir diye korkuyorum. eşimle aramız çok fena açıldı. zaten bazı sorunlarımız vardı bu durumlar tuz biber oldu, boşanmayı düşünür oldum..
yani bir dolu kötü şey yaşıyoruz..allah beterinden korusun..çok şükür kuzularımız koynumuzda...şuan tek dayanağım kızım..

canım..çok geçmiş olsun..çok şükür yoluna girmiş herşey allah yardım etmiş..herkes farklı sorunlar yaşıyo..ben 39. haftamda doğum yaptım. herşey normal gidiyordu, ama bebeğim dünyaya geldiğinde ayakları dış yukarı çarpık doğdu. banada zeka geriliği olabilir gibi bi dolu şey dediler. genetikçi vs bi dolu doktora yönlendirdiler tahliller vs bi sürü şeyler yapıldı.daha sonuçlarını alamadık tahlillerin çıkmadı. bir aylık olduk şimdi ama 4.gününden itibaren ayakları alçıya alındı kuzumun ayakları. ne acıalr çektik..onun canı yandıkça bende onunla birlikte yıkıldım:KK43: benimde üzüntüden sütüm gelmedi ilk günler. mecbur biberon verdik. sonra yavaş yavaş geldi emmeye başladı ama yetmedi. mama takviyeli devam ettik. bir kaç gündürde memeyi tutmayı reddediyo. eşimle kavga halindeyiz. ben memeyi tutsun diye uğrşırken bebek açlıktan ağlıyo, eşimde hemen mama yapıp biberonu dayıyo:KK43: böyle böyle biberona alıştı. sağıp veriyorum ama emmezse sütüm kesilir diye korkuyorum. eşimle aramız çok fena açıldı. zaten bazı sorunlarımız vardı bu durumlar tuz biber oldu, boşanmayı düşünür oldum..
yani bir dolu kötü şey yaşıyoruz..allah beterinden korusun..çok şükür kuzularımız koynumuzda...şuan tek dayanağım kızım..

Canim yazamasamda senin yazilarini takip ediyodum gecmis olsun zor bir surec olucak ama sukretmek lazim kizin kiyi ve yaninda duzelicek insallah.bende her emzirmeye calistikca kizim agladikca mememden alip biberon verdiler cok kucuk diye simdide almiyo beni cok kiziyorum herkeze bebegimi emzirebilmeyi cok istiyodum.esinle problemlerine uzuldum insallah kisa zamanda duzelir hersey sen dikkat etki sutun kesilmesin azda olsa cokta olsa kizin anne sutu alsin.tekrar cok gecmis olsun guzel kuzuna

Hayırlı gecelr kızlar oglum nihayet 3. Yunun sönün da aksam üstü kakasini yaptı rahatladı şükür . Yanliz yarım saat once uyuyordu bi anda çığlıklar ağlamaya başladı sizinkilere hic böyle oldu mu aslında uyuyordu hala ama nasıl agliyor meme de almadı zor sakinleşti ce uyudu anlamadım hic böyle bi durum yaşayan oldu mu kızlar cocuk korktu mu acaba ? Bugun yine ev oturmasındaydik orada nazar mu oldu ki off :KK43: hepsi okudu halbu ki

canım gaz sancısı oluyor sanırım bazen ondan öyle bir feryat atıyorlar sonra yine sakinleşiyorlar neyseki:KK31:

bir de dışarı nasıl çıkarıyorsunuz diye sormuşsun yanlış hatırlamıyorsam önce ki sayfalarda:44: ben hiç battaniyeye sarmıyorum,,ufak montları var onları giydiriyorum, kot pantolon giydiryorum bide ayakkabısını ayağınaa hoopp pusetine koyuyorum doğruu babasıyla aşağıya :KK1:,,zaten arabaya binince çıkarıyoruz şapkamızı falan ağar hararetliyiz gelemiyoruz sıkıntıya:KK14:

günaydın annişler ve tatlı bebekler

güneş doğdu mu oğlum uyanıyor ve tekrar uyuyamıyor kendi yatağında

eşimde sağolsun işe gitmeden önce seveyim diye alıp bizim yatağa getiriyor sabahları, iyice uykusunu açıyor çocuğun

sonra da tekrar sakinleştirip uykuya daldırmak anneye kalıyor tabi o işe gidince

ama olun sabah yatakta 3 kişilik bir aile olmak çok hoşumuza gidiyor, kahkahalar atıyor oğlum :KK1: :nazar:

Herkese günaydın oğlumun burnu tikali bu otri bebeyi kullanan memnun kalan var mı

diğerlerinden almıştım ben doktor dedi o olmaz otri bebe al

aldım ama çok da gerekli gelmedi bana boşuna almışım, diğeriyle de aynı şekilde temizliyodum zaten

otri bebe kenarda duruyo ben yine wee baby'ninkiyle temizlemeye devam ediyorum

asude teyzesi oğluşumun minik halini gördün mü?

buarada abiniz miyiz biz sizin :KK1: benim oğlum 9:11de doğdu sizden önce di mi :KK9:

günaydın annişler ve tatlı bebekler

güneş doğdu mu oğlum uyanıyor ve tekrar uyuyamıyor kendi yatağında

eşimde sağolsun işe gitmeden önce seveyim diye alıp bizim yatağa getiriyor sabahları, iyice uykusunu açıyor çocuğun

sonra da tekrar sakinleştirip uykuya daldırmak anneye kalıyor tabi o işe gidince

ama olun sabah yatakta 3 kişilik bir aile olmak çok hoşumuza gidiyor, kahkahalar atıyor oğlum :KK1: :nazar:

aynısı bizde de var canım,,beşiğinden hemen alıyor getiriyor yanımıza,,belki biraz sallasak o an yine dalıcak ama yok illa alıcak yerinden,,ben kahvaltı hazırlayana kadar onlar yatakta epeyce koklaşıyorlar :emir_bebek: sonrası tabii aynen dediğin gibi babalar gidince ihale anneye kalıyor:KK14:

Cocugumuza söylememiz gereken ilk 10 sey

Ne olursa olsun seni seviyorum.
Çocuklarınızın onları koşulsuz sevdiğinizi bilmelerini sağlayın. Onları sevmeniz için her zaman iyi, başarılı ya da akıllı olmaları gerekmediğini vurgulayın. Onların başarı ve başarısızlıklarını sevin.

Sana saygı duyuyorum.
Çocuklar da saygıyı hak ederler! Çocuklarınıza saygı gösterdiğinizde, onlara başka insanların değer ve sınırlarına saygı duymayı da öğretirsiniz.

Kararını destekliyorum.
Onlara zarar verecek birşey olmadığı sürece kararlarını destekleyin. Hayal ve hedefleri ebeveynleri tarafından desteklenmediği için ömür boyu gücenme ve pişmanlık duygularıyla yaşayan pek çok yetişkin vardır.

Seni dinliyorum.
Hüküm vermeden ve eleştirmeden dinleyin. Kendinizi referans göstermeden dinleyin. Yalnızca dinlemek niyetiyle dinleyin. Söylediklerini anlamanız, birşeye bağlamanız ya da beğenmeniz gerekmez. Yalnızca dinleyin.

Günüme renk katıyorsun!
Çocuğunuzun, yaşamınıza ne kadar çok neşe kattığını bilmesini sağlayın. Onlara bir lütuf olduklarını gösterin.

Benim çocuğum olduğun için çok şanslıyım.
Onlara, hayran olduğunuz eşsiz niteliklerden bahsedin. Beceri ve yeteneklerini sizinle paylaşmalarını teşvik edin.

Biraz daha anlatsana.
Zararsız sorular sorun. Konuşmalarından keyif aldığınızı hissettirin. Dikkatinizi verdiğinizi göstermek için, tonlama ve vücut dilinden yararlanın. Söylediklerine karşı ilgili olun; ama sözlerini kesmeyin.

Anlamak istiyorum.
Çocuğunuzun içinde bulunduğu durumu anlamadıysanız, bunu ona söyleyin. Sizinle paylaşmasını isteyin; ama zorlamayın. Kendi isteğiyle size gelmesini sağlayın.

Teşekkür ederim.
Onların sorumluluğunda bile olsa minik şeylerden dolayı minnet duyduğunuzu gösterin. Siz sormadan birşey yaptıklarında teşekkür edin.

Sana yardım edeyim.
Çocuğunuzun yardıma ihtiyacı varsa, yanında olun. Sevgi ve ruhunuzla orada bulunun.

Bende şimdi bunu okuyordum birde 6. aydan itibaren kitap okuyun yazısı var o da güzel

Kötü ebeveyn olmanın altın kuralları...

İşte kötü ebeveyn olmanın altın kuralları. Çocuklarımıza nasıl davranmamamız gerektiği hakkında harika bir öneri listesi hazırlayan Psikolog Pınar Sönmemiş bizlere nasıl davranmamamız konusunda ışık tutuyor. Esprili yönü sebebiyle anlaşılması kolay olan bu listeyi printer çıktısı alıp tüm eş dost ve yakınlarınızdan anne ve babalara vermenizi tavsiye ediyoruz.

İşte maddeler

- Öncelikle olabildiğince bilgelik taslayın. Her şeyi kendinizin bildiğini her fırsatta ifade edin.

- Çocuklarınızın asla sizden daha farklı bir görüş veya değer sahibi olmasına izin vermeyin eğer es kaza böyle bir durum oluşmuşsa derhal onları ve fikirlerini aşağılayın.

- Hatalarını sürekli yüzlerine vurun ve onlardan sürekli şüphe edin ki kimseye, hatta kendilerine bile güven duymayı öğrenemeyip, tüm dünyaya olumsuz bakmalarını sağlayın.

- Ortaya çıkan tüm sorunlarda, çocuklarınızı dinlemek yerine bıkmadan usanmadan öğütler verip, kendinizin geçmişte ne kadar mükemmel bir çocuk olduğunuzdan bahsedin.

- Çocuklarınızın yaşını, kapasitesini kesinlikle düşünmeden onlardan beklentilerinizi en yüksek seviyede tutun ve en ufak başarısızlıklarında onları etiketlemeyi (şaşkın, şapşal, taşkafa gibi) ihmal etmeyin.

- Çocuğunuzun yanlışlarında savunma hakkı vermeden ve hatanın ölçüsüne bakmadan verilebilecek en büyük cezayı verin.

- Onu ne kadar sevdiğinizi, onunda sizin için çok önemli olduğunu, aslında sizin de ona ihtiyacınız olduğunu kesinlikle ona söylemeyin ve hatta bu tip düşünceleri kendi aklınızdan bile uzaklaştırın.

- Çocuğunuzda sorumluluk duygusu gelişmemesi için, kesinlikle ona görevler vermeyin ve hatta verilen görevleri de "tatlım, sen nasıl olsa bunu beceremezsin" deyip siz yapın.

- Çocuklarınızın hiçbir hobisi olmasına izin vermeyin ve herhangi bir sosyal faaliyet için zaman ayırmasını yasaklayın.

- Tüm vakitlerini sadece derslerine ayırmasını bekleyin.

- Sevgili anne babalar,kısa sürede başarı sağlayacağınıza eminim bu yüzden şimdiden TEBRİKLER.

Psikolog: Pınar Sönmemiş

Anne sütü yapan yiyecekler..

Emzirme döneminde sağladığınız sütteki enerjinin büyük bir kısmı, yediklerinizden karşılanıyor. Aldığınız tüm enerji tam olarak süt enerjisine dönüşmüyor, çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor.

Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700–800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor. Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor. Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine katkıda bulunuyor.

International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin ve Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, anne sütünü arttırma ve anne sütü yapan besinler konusunda şu önerilerde bulundu:

- Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.
- Sütünüzü arttıran en önemli besin sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudur.
- Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.
- A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.
- Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.
- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

X