2012 Ekim Anneleri

kızlar doktora gittim bugün ve çok şükür gördük bebeğimizi ve kalp atişlarını :)))) çok mutluyuz, rabbim herkese nasip etsin.
Midem çok bulanıyor dedim, doktor kendini zorlama dedi ne kadar yiyebilirsen öyle ye çünkü bebek daha kendi kendine besleniyor, 3üncü aydan sonra önemli dedi.. Bulantıyı azaltmak için yoğurt, leblebi, kuru üzüm, tuzlu kraker, yoğurt, süt, yoğurt çorbası, simit (daha saydı ama hatırlıyamıyorum) aç kalma dedi az az sık sık ye yemeni öneririm dedi. şikayetimi sordu ağrın falan dedi bende arada sırada sanki adet olacakmış gibi ağrı giriyor dedim. Yine progestan yazdı bu kez 200 mglık sadece 1 tane yatarken al dedi gündüz alırsın aşırı uyku ve bulantı yapar dedi ve folik asite devam. Bunların dışında herşey normal, çok iyi dediiiiii çok şükür.... 2de yine gitcez tsh hormonuma bakcak onun sonucunu alıp götürcez.. Allahım hayırlı sağlıklı gebelikler yaşatsın bizlere, bebeklerimizle inşallah:KK52:

canım benim sen bugun getirdin güzel haberi inş bende yarın getiririm size güzel haberleri dualarınızı esirgemeyin çok heyecanlıyım yerimde duramıyorum rabbim yardımcımız olsun

selam kızlar bende ekim annesi olacağım inşallah aranıza yeni katıldım ve ilk bebeğim. Size sormak istediğim bebişim 6 hafta 3 günlük olmasına rağmen daha bulantı kusmak vs gibi hiçbir değişiklik yok sadece çok fazla şişkinlik oluyor buda beni korkutuyor sizce normalmi deneyimi olanlar varsa yardımcı olabilirmi acaba birde çok heycanlıyım bu hafta ilk defa tanışacağız bebişimle herkese hayırlı günler...............

Canım bende dehiçbir belirti yok. Normal tabii...

slm kizlar bende ekim annesi olucam kismetse 2. kez anne olucam allahin izniyle dun kan testinde ogrendim degerim henuz cok dusuk hafta ici dr gitmryi dusunuyorum hayirlisiyla burda guzel paylasimlarimizin olacagina inaniyorum su an icin azra ara gelicem pc bozuk ins yakinda sik dik gelirim topige

Hayırlı olsun canım. Benim de 2. bebişim. Birincisi 2 yaşında şu an. Seninki kaç yaşında?

merhaba ekim anneleri cumartesi günü doktora gittim. Ultrasonda kesemin şeklinin çok düzgün olduğunu gördük. İçinde embriyoyu gördük.Embriyonun boyu 2.3 mm dedi ,embriyonun boyuna bakarak geç yumurtlama var dedi normalde cumartesi günü 6+2 idim ama doktor ultrasona göre 5+5 sin dedi. Kesenin az yakınında 0.5 cm yani 4 mm kadar kan pıhtısı görüldü. Kanamamın olup olmadığını sordu. Olmadığını söyleyince vücut kendi kendine yok edebilir dedi. Çok açık renkte sarı renkli akıntımın olduğunu söyledim. Normal dedi. Daha önce gittiğim doktor iğne falan vermişti. Hiç birşey kullanma dedi sadece decavit diye bir vitamin verdi. Acaba o kan pıhtısı zarar verir mi? Kalp atışını da henüz duyamadık haftaya gel dedi benim durumum ile ne dşünüyorsunuz hanımlar?

Canım oğluma hamileyken bende de kese etrafında kanama gözlenmişti. 11. haftaya kadar da devam etti. İstirahat etmem gerektiğini söyledi dr. Bir de progestan kullandım 12.haftaya kadar. Çok şükür gayet sağlıklı şimdi...

kızlar selammm
bugün kan ve idrar tahlili için dr a gittim. Bunların yanında birde alttan sıvı aldılar,biraz garip geldi bana tanıdığım hiç kimseden böle bi şey alınmamış aranızda bilgisi olan var mı?

Bence de smear dir....

Kızlar doktora gittim bugün ve çok şükür gördük bebeğimizi ve kalp atişlarını :)))) çok mutluyuz, rabbim herkese nasip etsin.
midem çok bulanıyor dedim, doktor kendini zorlama dedi ne kadar yiyebilirsen öyle ye çünkü bebek daha kendi kendine besleniyor, 3üncü aydan sonra önemli dedi.. bulantıyı azaltmak için yoğurt, leblebi, kuru üzüm, tuzlu kraker, yoğurt, süt, yoğurt çorbası, simit (daha saydı ama hatırlıyamıyorum) aç kalma dedi az az sık sık ye yemeni öneririm dedi. şikayetimi sordu ağrın falan dedi bende arada sırada sanki adet olacakmış gibi ağrı giriyor dedim. yine progestan yazdı bu kez 200 mglık sadece 1 tane yatarken al dedi gündüz alırsın aşırı uyku ve bulantı yapar dedi ve folik asite devam. bunların dışında herşey normal, çok iyi dediiiiii çok şükür.... 2de yine gitcez TSH hormonuma bakcak onun sonucunu alıp götürcez.. allahım hayırlı sağlıklı gebelikler yaşatsın bizlere, bebeklerimizle inşallah:KK52:

Çok sevindim canım... Çok güzel bir duygu gerçekten de........

sırt ve bel ağrıları 8. haftada başlar mı ben ağrılardan ve bulantıdan sabahı zor yapıyorum günde 2 ya da3 saatlik uykuyla duruyorm ha bide bebek için alınacaklar listesi yollarsanız çook sevinirim

Bebek alışveriş listesi için daha çok erken değil mi canım yaaa?????????? Bence 25. haftadan sonra başlamalı....

Mesela canlarım ben şu an bile bu yazılarımızı okurken ağlamak ıstıyorummmm :..))) Ama yo yo yooo tutuyorum kendımı iş yerındeyım bı de olmaz yanı ortam musaıt degıl hani kocamın yanında olsam neyse... :p

kızlar bizimde ilk denememiz hatta önümüzdeki ay başlamayı düşünüyorduk biz bu ay ben normalde 29-30 günde bir adet oluyorum 14-16 günler geçince tamam hadi başlıyalım 18.inci günüydü ilk yaptığımızda. bu ay zaten olmaz alışalım dedik sonra bi baktım ben hamileyim daha ilk deneme ve ben birlikte olduktan sonra kayak tatilindeydik bütün gün kaydım akşam kızakla kaydık zıp zıp zıpladım tepe taklak düştüm kaç kere çok şaşırdık tutmasına anladım ki ben çok geç yumurtluyormuşum ve bizim bebiş biraz aceleci olucak :)

ben de 6+4üm bulantım yok hafif mide yanması var,göğüslerim gün içinde değişiyor bir sızlıyor şişiyor duruyor.bir de kasıklarıma batma oluyor arada kısa süreli. 6.haftanın sonlarına doğru başlar diye yazmış biri. gerçi başlamasın da,en azından hamile olduğumuzu bilelim:)

ben de 6+4üm bulantım yok hafif mide yanması var,göğüslerim gün içinde değişiyor bir sızlıyor şişiyor duruyor.bir de kasıklarıma batma oluyor arada kısa süreli. 6.haftanın sonlarına doğru başlar diye yazmış biri. gerçi başlamasın da,en azından hamile olduğumuzu bilelim:)

cemika benimde öle kasıklarıma ara ara sızılar giriyor bende daha dr. gitmedim biraz geçsinki keseyi görelim diyoruz ama o gune kadar da heralde meraktan catlıyacağız bir sürü şey duyunca insan ister istemez etkileniyor inşallah bebişlerimiz vardır bizimle birlikte kalır.

kızlar bizimde ilk denememiz hatta önümüzdeki ay başlamayı düşünüyorduk biz bu ay ben normalde 29-30 günde bir adet oluyorum 14-16 günler geçince tamam hadi başlıyalım 18.inci günüydü ilk yaptığımızda. bu ay zaten olmaz alışalım dedik sonra bi baktım ben hamileyim daha ilk deneme ve ben birlikte olduktan sonra kayak tatilindeydik bütün gün kaydım akşam kızakla kaydık zıp zıp zıpladım tepe taklak düştüm kaç kere çok şaşırdık tutmasına anladım ki ben çok geç yumurtluyormuşum ve bizim bebiş biraz aceleci olucak :)

aynen canım ya bizimde öyle ilk denememizde oldu en önemli günü kaçırsakda genede bi yerinden yakalamışız:KK70: olacağı varsa oluyo nasip kısmet işde:KK70:

Allah sana da göstersin ben gördüm cuma günü kalbini de duydum kendini de gördüm pirinç kadarmış yarım cm şuan. ilk bebeğim,umarım hayırlısıyla görürüz ekimde bebeklerimizi...bire arkadaş mide bulantılarının bebeğin büyüdüğüne işaret olduğunu söylemiş inşallah öyle değildir. her hamilenin midesi bulanmaz,değişir,yada kiminin 4.haftada kiminin8de başlar...bazı şeyleri genellememek gerek..belirtilerimiz bile farklı,adetgecikmesi dışında..

bu arada ben öğretmenim çok zorlanıyorum,oturamıyorum haliyle,sırtım belim çok ağrıyor..keşke evde olsaydım şu dönemlerde. doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmak daha da zor gelecek,midemin bulanmaması bir yandan iyi birşey,dersten mi çıkarım??:KK17:

bende ilk zamanlar daha çok hissediyodum valla hamile olduğumu şimdi unutuyorum bazen bulantı falan çok olmuyo gögüslerim bazen acıyo bazen acımıyo anlamadım bende insan tedirgin oluyo ya iyi mi kötümü anlayamadım

ay bende kararsız kaldım doktora gitme gününde ama çünki 16 ocak son adet günüm ama 15şubatta beta hcg 40 tı sadece geç döllenme olduğu için normalde 16ocak diye bakarsak bu hafta gidebirilirim ama betaya bakarak biraz beklemem lazım sanırım.

16 ocakta son adet olan varmı aranızda?

Allah sana da göstersin ben gördüm cuma günü kalbini de duydum kendini de gördüm pirinç kadarmış yarım cm şuan. ilk bebeğim,umarım hayırlısıyla görürüz ekimde bebeklerimizi...bire arkadaş mide bulantılarının bebeğin büyüdüğüne işaret olduğunu söylemiş inşallah öyle değildir. her hamilenin midesi bulanmaz,değişir,yada kiminin 4.haftada kiminin8de başlar...bazı şeyleri genellememek gerek..belirtilerimiz bile farklı,adetgecikmesi dışında..

bu arada ben öğretmenim çok zorlanıyorum,oturamıyorum haliyle,sırtım belim çok ağrıyor..keşke evde olsaydım şu dönemlerde. doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmak daha da zor gelecek,midemin bulanmaması bir yandan iyi birşey,dersten mi çıkarım??:KK17:

canım ben yazdım ama bu belirtileri her bünye farklı algılar tabiki canım
bunu herkesin biliyor olması gerekli (adı üstünde bunlar hamilelik belirtileri yani hamileliğimizin habercisi)
mesela neden ilk hamile kalındığında mide bulantısı olmuyor ?
çünkü Bhcg belli bir seviyeye gelmesi gereklidir bulantıların başlamsı için buda ortalama 6. haftaya denk geliyor ve 12 haftadan sonra bu değerler düşmeye başlar ve bulantılarda azalır
kasıklarda ağrılarda aynı şekildedir
rahim büyüdükçe rahim bağları gerilir ve ağrı kramp sancı yapar
bunları bütün doktorlar söyler zaten
eeeee buda ne demek bebkler büyüdükçe bunları hissediyoruz demek
ama tekrar ediyim bünyeden bünyeye değişiklik gösterir:KK34::KK34::KK34:

Son düzenleme:
selamlar.. biz de doktordan geldik kalp atışlarımızı duyduk çok şükür, 1.33 cm olmuşuz :nazar: tahlil sonuçlarıma da baktı dr. herşey normal ama idrarda bol bol lökosit ve eritrosit var dedi .ürolojiye yolladı ne olur ne olmaz. o da görsün dedi.idrar kültürü istedi ürolog da.3-4 güne çıkarmış onun sonucu.ben de hiç bi sıkıntı yok neden böyle çıktı acaba?bakalım kültür sonucunda ne çıkacak?

ay bende kararsız kaldım doktora gitme gününde ama çünki 16 ocak son adet günüm ama 15şubatta beta hcg 40 tı sadece geç döllenme olduğu için normalde 16ocak diye bakarsak bu hafta gidebirilirim ama betaya bakarak biraz beklemem lazım sanırım.

16 ocakta son adet olan varmı aranızda?

canım seninle aynıyız. benim sat ta 16 ocaktı. 25-28 günde bi regl oluodum ben. regl 4 gün kala baktırmıştım beta 61,24 çıkmıştı. 11 şubatta ben dr gittim. dayanamayıp:) dr baktı tabiki bişi göremedi. sadece yeri hazırlanmış dedi. bi problem yok dedi iki hafta sonra gel o zaman keseyi görürüz muhtemelen kalp atışlarınıda görürüz dedi. ben bi kaç kere daha bet baktırdım muayeneye dah açok var diye. 9 şubatta 116 çıktı, 15 şubatta da yaptırdım en son, o zamanda 552 çıkmıştı canım.
ben bu cumartesi gidicem. bence sende gidebilirsin:KK34:

Son düzenleme:
selamlar.. Biz de doktordan geldik kalp atışlarımızı duyduk çok şükür, 1.33 cm olmuşuz :nazar: Tahlil sonuçlarıma da baktı dr. Herşey normal ama idrarda bol bol lökosit ve eritrosit var dedi .ürolojiye yolladı ne olur ne olmaz. O da görsün dedi.idrar kültürü istedi ürolog da.3-4 güne çıkarmış onun sonucu.ben de hiç bi sıkıntı yok neden böyle çıktı acaba?bakalım kültür sonucunda ne çıkacak?

maşallah kızlarrrr dua edin bende size böyle güzel haberler getireyimmmm

canım seninle aynıyız. benim sat ta 16 ocaktı. 25-28 günde bi regl oluodum ben. regl 4 gün kala baktırmıştım beta 61,24 çıkmıştı. 11 şubatta ben dr gittim. dayanamayıp:) dr baktı tabiki bişi göremedi. sadece yeri hazırlanmış dedi. bi problem yok dedi iki hafta sonra gel o zaman keseyi görürüz muhtemelen kalp atışlarınıda görürüz dedi. ben bi kaç kere daha bet baktırdım muayeneye dah açok var diye. 9 şubatta 116 çıktı, 15 şubatta da yaptırdım en son, o zamanda 552 çıkmıştı canım.
ben bu cumartesi gidicem. bence sende gidebilirsin:KK34:

bu cumartesi eşimde şehir dışında olucak yine mecburen haftaya kalıcak benim doktor ben de bu akşam bi beta ya baktırayım yoksa merakımdan çatlıycam :)

bu cumartesi eşimde şehir dışında olucak yine mecburen haftaya kalıcak benim doktor ben de bu akşam bi beta ya baktırayım yoksa merakımdan çatlıycam :)
ya işte sabredemiyoruz ki..ben merakımdan bide korkumdan yaptırdım işte. dayanamayıp:) içim rahatladı. ama keseyi görmeden kalbini duymadan tam rahatlayamıycaz anlaşılan:KK43:
OFFFFFFFF cok yoruldum ya bır an once 5,30 olsada saat bende eve gıtsem uzansam uyusam yawwwww

ne güzel senin 5,30 bitişin. benim 6:KK43: yarım saat daha fazla çalışıcam. off.off..:26:

X