2012 Ekim Anneleri

slm arkadaşlar ben geldimm saat 4 de sezeryana giricem doktorr git 3 de gel duşunu ,al 3 de gelirsin dedii bendee geldim doktorum spinal ol diyoo bende korku varrrrr:18::18::18::18::18::18:

hiç korkma canımmm spinal sez le ebe arkadaşım 2 doğumunuda öyle yaptı ve sez den çıktığında gülücükler atıyoduuuuu ilk defa ameliyattan çıkan birini böyle görmüştümm :)

hem bebeğini hemen görmüşş hem kendindeydii , çok güzeldi.... seninde inşallah öyle rahat olur dualarımız sen ve diğer arkadaşlarımızla ....

slm arkadaşlar ben geldimm saat 4 de sezeryana giricem doktorr git 3 de gel duşunu ,al 3 de gelirsin dedii bendee geldim doktorum spinal ol diyoo bende korku varrrrr:18::18::18::18::18::18:

spinal olacak olan arkadaşlar,çıkışta çok konuşmayın ve kafanızı birden yön değiştirmeyin.bana böyle söylediler ama duramadım,çıkar çıkmaz ameliyathanede doğum hikayemi anlatmaya başladım..ve başağrısı çektim.çok şükür ilk defa bugün ağrımadı...

canım Allah yardımcın olsun,,bi kaç saat sonra yavrun kollarında olacak ne güzel :nazar::nazar::nazar:

hiç korkma canım benim zaten bebeğin çıktığında onu görünce bambaşka hisler yaşıyorsun :KK16:

Dualarımız seninle canım :KK48:

spinal olacak olan arkadaşlar,çıkışta çok konuşmayın ve kafanızı birden yön değiştirmeyin.bana böyle söylediler ama duramadım,çıkar çıkmaz ameliyathanede doğum hikayemi anlatmaya başladım..ve başağrısı çektim.çok şükür ilk defa bugün ağrımadı...

cimekaaaaa nasılsınız şekerim minik kızınla :KK16:

cimekaaaaa nasılsınız şekerim minik kızınla :KK16:

iyiyiz ama bir sorunumuz var,kızım sürekli uyumak istiyor,sarılık yok çok şükür:nazar::nazar: doktorumuz 2 saatte bir uyandırın dedi,biz de sürekli saat kuruyoruz gece..ama uyandırmak çok güç,sanırım şekeri düşüyor ya da bildiğin uykucu bir kız..ıslak mendillerle siliyorum,altını üstünü açıyorum..göbeği daha düşmedi,düşse rahat rahat kucaklıycam..senin göbek düştü mü??

sizde böyle sorun var mı??bebeğin uyanamaması gibi..

dikiş yerlerim biraz zorluyor beni..karnım baya sarkmış durumda..tam o kesinin üstüne düşüyor göbeğim..korkuyorum.. bir de yatıp kalkmak çooook zor geliyor,baya canım yanıyor..normaldir herhalde diyorum...

iyiyiz ama bir sorunumuz var,kızım sürekli uyumak istiyor,sarılık yok çok şükür:nazar::nazar: doktorumuz 2 saatte bir uyandırın dedi,biz de sürekli saat kuruyoruz gece..ama uyandırmak çok güç,sanırım şekeri düşüyor ya da bildiğin uykucu bir kız..ıslak mendillerle siliyorum,altını üstünü açıyorum..göbeği daha düşmedi,düşse rahat rahat kucaklıycam..senin göbek düştü mü??

dikiş yerlerim biraz zorluyor beni..karnım baya sarkmış durumda..tam o kesinin üstüne düşüyor göbeğim..korkuyorum.. bir de yatıp kalkmak çooook zor geliyor,baya canım yanıyor..normaldir herhalde diyorum...

canım ilk günler öyle oluyor uykuyu seviyorlar ama sonra değişiyor..bizde öyle oldu son 4 gündür geceleri bizi sirkeliyor resmen oğluşum :KK1:
bize de doktoru öyle söylemişti uyandırın demişti ama 1 haftalık olduğunda kontrolümüz vardı o zman gittiğimizde artık uyusun uyandırmayın demişti...

göbeğimiz 6. gün düştü canım ama hafif bir kabuğumuz daha var babusol sürmeye devam ediyorum hala...çok iyi geliyor hemen kuruttu göbeğini...

canım karnını germe demişti bana doktorum yatarken arkama 3 yastık koyuyordum eğimli olarak onlara yaslanarak yatıp kalkıyordum ayrıca yatarkende karnım gerilmiyordu ii oluyordu yanii...sende dene istersen...birde karın içinde düğüm yerin sağda o yüzden soldan yatıp kalkarsan daha kolay olur demişti...seninde muhtemelen sağda dır sende dene istersen balım..

Son düzenleme:
canım ilk günler öyle oluyor uykuyu seviyorlar ama sonra değişiyor..bizde öyle oldu son 4 gündür geceleri bizi sirkeliyor resmen oğluşum :KK1:
bize de doktoru öyle söylemişti uyandırın demişti ama 1 haftalık olduğunda kontrolümüz vardı o zman gittiğimizde artık uyusun uyandırmayın demişti...

göbeğimiz 6. gün düştü canım ama hafif bir kabuğumuz daha var babusol sürmeye devam ediyorum hala...çok iyi geliyor hemen kuruttu göbeğini...

canım karnını germe demişti bana doktorum yatarken arkama 3 yastık koyuyordum eğimli olarak onlara yaslanarak yatıp kalkıyordum ayrıca yatarkende karnım gerilmiyordu ii oluyordu yanii...sende dene istersen...birde karın içinde düğüm yerin sağda o yüzden soldan yatıp kalkarsan daha kolay olur demişti...seninde muhtemelen sağda dır sende dene istersen balım..

ayyyyy ben çok üzülüyorum böyle uyanmayınca...bana da öyle der inşallah doktor,uyusun der.. kendi kalksa ağlasa sorun olmayacak,saati kurup zorla uyandırınca deli oluyorum:KK37::KK37:kızım güçsüz oluyor,ayağınan sürüklesen haberi yok derler ya öyle..

ben de babusol kullaıyorum,çooook kurudu,bugün yarın düşer gibi.

doktorum da soluna yat dedi.ama çok zor geldi.ben de dediğin gibi bol yastıkla yatıyorum,hatta bu gece resmen oturur gibiydim.. senin geçti mi o acılar?

merhaba...bende kızımı uyuyunca uyandıramıyorum,gerçi biz bir aylık olduk,ama 1 ay da erken doğduk hala bazen uyuyunca uyandıramıyorum,uyanınca da uyutamıyorum,yani problemim aç kalıyor gibi geliyor,zaten emince ne kadar emiyor,doyuyor mu anlayamıyorum.bunun bir zaman sınırı varmı acaba yeni doğduğunda iki saat diyorlar ama bizim için nedir sınır bilemiyorum.bu arada tuvaletini iyi yapıyor,büyük,küçük problemimiz yok çok şükür.uyusa bir dert,uyumasa bir dert...

ayyyyy ben çok üzülüyorum böyle uyanmayınca...bana da öyle der inşallah doktor,uyusun der.. kendi kalksa ağlasa sorun olmayacak,saati kurup zorla uyandırınca deli oluyorum:KK37::KK37:kızım güçsüz oluyor,ayağınan sürüklesen haberi yok derler ya öyle..

ben de babusol kullaıyorum,çooook kurudu,bugün yarın düşer gibi.

doktorum da soluna yat dedi.ama çok zor geldi.ben de dediğin gibi bol yastıkla yatıyorum,hatta bu gece resmen oturur gibiydim.. senin geçti mi o acılar?

eve geldiğim gece yatağa alışamadım sanırım ondan biraz zorlandım ama sonrasında acım pek olmadı..rahat geçirdim canım...

merak etme seninde geçer..sık sık idrara çık onun ağırlığı da iç dikişleri acıtırmış

merhaba...bende kızımı uyuyunca uyandıramıyorum,gerçi biz bir aylık olduk,ama 1 ay da erken doğduk hala bazen uyuyunca uyandıramıyorum,uyanınca da uyutamıyorum,yani problemim aç kalıyor gibi geliyor,zaten emince ne kadar emiyor,doyuyor mu anlayamıyorum.bunun bir zaman sınırı varmı acaba yeni doğduğunda iki saat diyorlar ama bizim için nedir sınır bilemiyorum.bu arada tuvaletini iyi yapıyor,büyük,küçük problemimiz yok çok şükür.uyusa bir dert,uyumasa bir dert...

emmeye başladı mı gulp gulp yutkunma seslerini dinliyorum.. dinlene dinlene 20 ile 40 dk arası çekiyor..kakası ve idrarından anlaşılıyor sanki..kızım susuz kalmış sağlık ocağında çooook su ç dediler.. bezlermiz ağır değil...öğrenicez zamanla....

emmeye başladı mı gulp gulp yutkunma seslerini dinliyorum.. dinlene dinlene 20 ile 40 dk arası çekiyor..kakası ve idrarından anlaşılıyor sanki..kızım susuz kalmış sağlık ocağında çooook su ç dediler.. bezlermiz ağır değil...öğrenicez zamanla....

evet o sesler çıkınca bende çok rahatlıyorum ama sürekli o şekilde emmiyor,bazen sessiz sessiz emiyor:) bizim gece değiştirmezsem sabaha kadar ağırlaşıyor hatta dün battaniyesine kadar geçmiş:) ama hiç kilo almadı sanki bana öyle geliyor,hala çırpı gibi:KK76:

eve geldiğim gece yatağa alışamadım sanırım ondan biraz zorlandım ama sonrasında acım pek olmadı..rahat geçirdim canım...

merak etme seninde geçer..sık sık idrara çık onun ağırlığı da iç dikişleri acıtırmış

siz söyledikçe aklıma gelyor:KK37: ben idrarımın geldiğini çok farkedemiyorum,wcye bi gidiyorum meğer patlamak üzereyim:KK9: DAHA ÇOK TAZE... ATLATIRIM HERHALDE...EEEE KİLO DA ÇOK BENDE..ETKİLİYORDUR

Benim gazmanım uyandı :KK1: hepinizi öpüyorum kızlar :KK54:

Bebişlerinizi de misss gibi kokluyorum :nazar::emir_bebek:

canım pazartesi gecesi sol kasığımda benimde oldu. sabaha jadar ara ara sancı oldu..uyuyamadım sancıdan..ama sabah kalkınca geçti...dünde 1-2 kez oldu geçti...geçtiği için yalancı sancıdır diye düşünüyorum. gerçek sancı belden yada sırrtanbaşlıyr diye biliyorum acıkcası alttan yada kasıklarıma olan sancıları önemsemiyorum.. çünkü benim son 10 gündür ara ara ya kasıklarımdan başlayan yada alttan giren ağrılar var..

ağrı eşiğin yüksek olabilir hayatım bende öyleyim çünkü:nazar: ahh ahh o kişisel bakım konusu erken doğurursam sırf bu nedenle olur yani.kafayı çok taktım.bu gün dinlen bakalım gece eğer artarsa bir görün doktora yada sen bilirsin canım.:18:benimde 1 gün oldu sonra geçti bu anlattığın ağrı.

saolun kızlar , koştur koştur gittim kuaföre , her durumda hazır oliyim dedim artık zamanı gelmiş hazır olmanın , bende yalancı sancıdır die düşündüm ama soluma yattım geçmedi , sağıma döndüm geçmedi bi türlü , acaba dedim başka bir sorunmu var :26: doktora gidecektim ama kızım baya hareket etti içim rahatladı , şimdilik sorun yok gibi , tekrarlarsa gidicem hastaneye :KK55:

CAnim iyi olmaniza cok sevinfim oncelikle,agrilar bana 7.8 gun oh dedirtti ancak ki
simdi de kendimi bi cok iyi hissediyorum,birden cok kotu oluyorum,dikis acilarim
mahvetti en basta beni,karnini salla sar istersen bana iyi geldi,gobek bugun dustu 10.
Gunde...
Uyanmama bizde de var gunduz birak 4 saat uyuyor,beslenmesi iyiyse sorun yok

Son düzenleme:
Kizlar doktordan geldik hersey yolunda nst de sancim filan cikmadi kizim 2550 gr 46 cm olmus kilosu az geldi bana zaten doktorda dedi ogluna gore bu daha ufak diye kendimde cok kilo,almisim dikkat et dedibolbol yuruyus yap dedim yuruyemiyorum kramp giriyor bol sut yogu ve soda ic yurumen lazim dogum icin dedi:18:Haftaya pers tekrar gidicez o zamana kadar kendim kilo verip kizima biraz aldirsam iyi olacak:26:

Gecmis olsun cnm, bnm ilk hsmileligimde karnimin ustunde hem sertlik hemde agri oluyordu dokunamiyordun bile dr a gittik hicbisey cikmadi ama devam etti 3-4 gun. Sonra kontrole gittigimizde dr demesin mi plesanta ayrilmaya baslamis acil sezeryan dedi 37+2 de acil 1 saat icinde sezeryana alindim. Dakikalar bile cok onemli dedi dr apar topar doguma gittim ve cok sukur oglumu kucsgima aldim. Yanlis anlsma korkutmak istemem ama bi dr a gorunmende fayda var. Bnm gogus alti degil bildigin karnimda sertlesmeyle birlikte ciddiagri vardi. Nefesim fln kesilmiyordu ama dedigim gibi son gunler her agriys kulak asmak lazim ben oglumu dakikalarla kazandim Allahimin izniyle...

bu durumuda göz önünde bulundurmak lazım demekki , öff bu son ay ömrümü yedi yaaa , hayırlısıyla bi kavuşsaydım bebeğime , kocacım kurban adadı canım benim , normalide beklemek ne zormuş , millete kızdım kızdım keyfi sezeryan olmak saçma die , şimdi kendim bozucam niyeti neredeyse :18: böyle şeyler duyuncada insanın endişesi daha bi artıyor :26: kocamda hastaneye yatalım şimdiden orda bekleriz doğumu diyo :KK1: garibim kendince çözüm bulmaya çalışıyo napsın :KK48:

Yarın sabah 9 da doğuma gireceğim.Korku var herşeyden fazla.kesilmek beni çok ürkütüyor.hiç hastane ortamına girmedm.grip dışında.nasıl olacak bilmiyorm.elim ayağım titriyor.

Ben de aynı durumdan korkuyordum dün sezaryen ile doğum yaptım bugün çok rahatım inan bana çok rahat sadece biraz gayet edip ayağa erken kalkmaya çalış ve hiç korkma sütun geç gelebilir benim hala damla damla geliyor sakın telâş yapma o kadar. Allah kolaylık versin..

Kızlar beklemek ne kadar can sıkıcı; ben artık öyle bunaldım ki:KK19::KK19::KK19: kasılma nasıl olur; sancı ne zaman gelir diye beklemek moralimi bozuyor artık. Bugün çok keyifsizdim. Sabah epey bi ağladım :KK43::KK43::KK43::KK43: İlk defa böyle oldu. Belirsizlikten galiba. Halbuki bu hafta doğururum artık diyordum.
Bir de bebeğimin beşiği bugün gelecekti ama adamlar pazar günü getircez diyolar :KK47::KK47::KK47:. İyice delirdim; moralim bozuldu. Kimse verdiği sözü tutmuyor. :KK4::KK4:Bebek ne zaman gelcek? gelse nerede yatacak?? beşik ne zaman gelcek?? :KK53::KK53:çok öfkeli ve stresliyim:KK4::KK4:

X