2012 Ekim Anneleri

herkes doğuruyo , topikte heyecan hat safhada , bende dolma tarifi istiyorum :)) güldüm kendi kendime yaa neyse ben netten bakiyim biraz tariflere bari

canım herkesin damöak tadı farklıdır tabi. ama ben şöyle yapıyorum dün yaptım bende..hangii alzemeden yapacaksan içlerini oy yada temizle.. ben öçü kullanmıyorum malzeme artınca buzluğa atıyorum sonraki yapışımda işime yarıyor tekrar iç yapmak zorunda kalmıyorum. 3-4 tane domates kabuklarını soy. ister robotton geçir istersen incecik doğra. 2-3 tane soğan- 3-4 diş sarımsak aynı şekilde doğra. göz kararı maydooz koy bir demet yada yarım demet. ben çok sevmediğim için yarım demet koyuyorum. 1 kaşık sumak. 1-2 kaşık salça(rengine bakarsın kırmızılığına göre ayarla)karabiber,kuru nane. zeytin yağı bol. sonra malzemene yetecek kadar pirinç yıka koy. pirinci çok olupda malzemesi az olmasın. göz kararı ayarla. tuzunu ekle.karıştır. hazırladığın malzemelerin içini doldur. ben ağızmkısmına genelde domatesleri halka halka kesip koyuyorum içi dışarı taşmasın diye. üzerlerine zeytin yağı gezdiriyorum. ağız kısımlşarına limon sıkıyorum. sonra sıcak suya biraz limon skıp tuz atıyorum üzerlerini geçmeyecek şekilde suyunu koyuyorum. kısık ateşte mis gibi pişiyor. ilk yaptığımda suyunu ayarlayamazsam diye çok korkmuştum şimdi alıştım. başta az dök sonradan eklersin olmazsa. çatalla bakarsın pirinç pişince kapatırsın..

anladım canım ilk dolmamı senin tarifinle yapıcam bakalım sonucu yazarım sana

buda farklı bir tarif oldu , sarımsak ve sumak değişik bir lezzet veriyordur kesin hiç yemedim bu tariften , birazınıda böyle yapiyim iki şekildede denemiş olurum , teşekkür ederim

Mavibattaniye - Faktorb hamarat hanımlar sizi yapın bakalım dolmaları ohh afiyet seker Olsun bende kayınvalidem deyim oda dün yapmıştı Sagolsun çok güzel yapar :)

Mavibattaniye - Faktorb hamarat hanımlar sizi yapın bakalım dolmaları ohh afiyet seker Olsun bende kayınvalidem deyim oda dün yapmıştı Sagolsun çok güzel yapar :)

napalım canım bebişlerden daha ses seda yok bende besliyim bari minişimi biraz daha :)) annesinin karnında yesin dolmaları sarmaları , çıkınca yiyemicek nasılsa uzun bir süre eşimede sürpriz olsun hem ne zamandır yemek yapmıyorum ona :26:

slm kızlar herkes iyimi?? bebeğimle ilgilenmekten hiç bişey yapamıyorum şimdi tek derdim Rabbime dua ediyorum ki sütüm olsun ve doyursun oğlumu, önce kendime bakardım şimdi ise bütün ilgi ona, annem de gelse artık çok çok özledim 2 hafta kaldı inşallah 35 gün kalcak yanımda Allahım nasip ederse...

İyi yapiyorsun cnm afiyet olsun esinde eminim çok sevinecek zira hamileyken benim esim bisey yaptıgım da havalara uçuyor iyi oldugumu oradan anlıyor :))

selam kızlarr biz geldik.. dün çıktık hastaneden kızım 3220 52cm doğdu kaçgündür gireemedim onu emzirmeye çalışmaktan.dünyanın en güzel en tarif edilemez mutluluğu..uykusuzum evet ama size hiç demicem bu günleriniizin kıymetini bilin diye şuan yaşadığım uykusuzluk bana vız gelirr kızım yanımda yaa bakmaya doyamıyorum bir de göğüs ucu olmayan arkadaşlara tavsiyem hiç düşünmeden silikon göğüs ucu alın hem rahat edersiniz bebişiniz de rahat eder hem de yara olmaz.. şimdilik bizden bu kadar yine görüşmek üzere..

pirinci ıslattımda bu oyduğum patlıcanla kabağın içini napıcam ? atmaya kıyamam zaten israfıda hiç sevmem ama bunlardanda bişey olurmu bilmiyorum :26:

Canım kavurabilirsen buzluğa koy böreklik iç olur :=) Ayrı ayrı... Az biraz kavursan aslında milföyün içine salçalı malçalı harika oluyor Ben kalan prasa yemeğini bile milföyün içine koyuyorum çoğu zaman. Yufka daha uzun iş geliyor bana.. Hem milföyle daha farklı oluyor. Çok seviyorum milföyü bee

Afiyet olsun canım benim.. Ben başka bir yemek yaptım ama şimdi bana dolma da yaptıracaksınız haaa...!!!! Ama dermanım kalmadı yarın yaparım artık dolmayı da :)

İyi yapiyorsun cnm afiyet olsun esinde eminim çok sevinecek zira hamileyken benim esim bisey yaptıgım da havalara uçuyor iyi oldugumu oradan anlıyor :))

Benim de eşim seviniyor yemek yapınca... Ay kızlar gerçekten sizin beslenmeniz nasıl? Ben herzaman yemek yapamıyorum malumunuz. Eeee siz ne yiyip içiyorsunuz? Ben bazen öğlenleri sırf bir meyveyle geçiştiriyorum. Bugün olduğu gibi mesela

[SUP][/SUP] Leyli gözün Aydın cnm normal dogum mü Sezeryan mü oldu ? MAsallah kuzunun kilosu boyu çok ideal :)

Valla bende ne varsa o oyle Ozel bisey kendim icin yapmadım hic meyveyle geliştirdiğim Cook oldu şimdi akşamları kayinvalidemdeyiz çok ii oldu O yapıyor yemek çeşit çeşit gece böle yiyecek yemek buluyorum ii oldu )

Masallah bebisine gule gule saglikla buyutun
pirinci ıslattımda bu oyduğum patlıcanla kabağın içini napıcam ? atmaya kıyamam zaten israfıda hiç sevmem ama bunlardanda bişey olurmu bilmiyorum :26:

Canim biz o ic kisimlari da dolmanin kenarlarina koyuyoruz tencereye yani birlikte pisiyor cokta guzel oluyor

Bu arada dogum yapan tum arkadaslari tebrik ediyorum saglikla anali babali buyutsunler bebeklerini insallah
Ekim gelmeden baya bi dogum oldu benim ekim sonu ve normal dogum daha zamanim var diyorum ama belli de olmaz tabi dun coyote arkadasin haberini aldiktan sonra hersey haZir beklemek lazim ufak tefek eksiklerim var bakalim ins tamamlarim en kisa surede herkese kolayliklar saglikli dogumlar diliyorum

Valla bazen vicdan azabı oluyor bu yemek yiyememek bende ama ne yapayım Yetişemiyorum kendime öğlen akşam yemek hazırlamaya... Annem geldiğinde iyi oluyor. Ne istiyorsam yapıyor ama okadar yani. Ne yapalım. Zaten dr. da dedi iri bir bebek olmayacak diye. 3 kilo falan bekliyor benim oğlanı. Üzüldüm besleyemedim diye ama bünye meselesi aynı zamanda. Yani kimisi ne yapsa bebeği okadar oluyor. Eşimle bende minyonuz yani. Bize çekmiş diyoruz artık. Bazen suçluluk hissetsem de yediklerimi dşününce alsa alırdı kilo diyorum. Çok fazla hazır yemek yedim. Çok dışarıda yedim gebeliğimde. Hele ki bu son zamanlar... Doğduktan sonra tombişleştiricem artık oğlumu...

leyli2212, cimeka.
Allah bağışlasın bebeklerinizi. Sağlıkla dünyaya geldiler Allah'a şükür.
Bugün doğuracaklardan da iyi haberler alırız inşallah.

cimeika ve leyliiiii ikinizinde gözünüz aydın olsunnnnn.... Ve artık bende istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmm diye bağırmak geldi içimden sizleriğ böle gördükçe kızıma çatıyorum kızım daha ne kadar duracaksın içerde çok bekletme diyeeee bende görmek istiyorum yaaaaaaa

Bünye meselesi gercekten nice düzenli beslenipp hep zayıf bebek doğuranlar biliyorum benim de bebeğim çok iri değil gayet ideal dedi Dr 10 guN önce 3 kg di yarın gidicem bakalım kaç olmuş Dr zaten çok kilolu olmasın ki rahat dogur sonra zaten alacak diyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…