herkes doğuruyo , topikte heyecan hat safhada , bende dolma tarifi istiyorum :)) güldüm kendi kendime yaaneyse ben netten bakiyim biraz tariflere bari
Rica ederim arkadaşım. Cevizi bilmiyorum yakışır mı.. İstersen birkaç tanesinin içinde dene yakışır mı ? Soğanın da içini çıkarıyorsun. Onun tepesini düz kesip içini kesici bir bıçakla dikkatlice çıkarabilirsin. Aman dibine dikkat et çıkmasın. Çıkarsa da bir parça soğanla kapatırsın. Soğanın içinden çıkardıklarını da iç harcına eklersin ziyan olmaz. Demin yazmamıştım galiba soğanı...
anladım canım ilk dolmamı senin tarifinle yapıcam bakalım sonucu yazarım sana
canım herkesin damöak tadı farklıdır tabi. ama ben şöyle yapıyorum dün yaptım bende..hangii alzemeden yapacaksan içlerini oy yada temizle.. ben öçü kullanmıyorum malzeme artınca buzluğa atıyorum sonraki yapışımda işime yarıyor tekrar iç yapmak zorunda kalmıyorum. 3-4 tane domates kabuklarını soy. ister robotton geçir istersen incecik doğra. 2-3 tane soğan- 3-4 diş sarımsak aynı şekilde doğra. göz kararı maydooz koy bir demet yada yarım demet. ben çok sevmediğim için yarım demet koyuyorum. 1 kaşık sumak. 1-2 kaşık salça(rengine bakarsın kırmızılığına göre ayarla)karabiber,kuru nane. zeytin yağı bol. sonra malzemene yetecek kadar pirinç yıka koy. pirinci çok olupda malzemesi az olmasın. göz kararı ayarla. tuzunu ekle.karıştır. hazırladığın malzemelerin içini doldur. ben ağızmkısmına genelde domatesleri halka halka kesip koyuyorum içi dışarı taşmasın diye. üzerlerine zeytin yağı gezdiriyorum. ağız kısımlşarına limon sıkıyorum. sonra sıcak suya biraz limon skıp tuz atıyorum üzerlerini geçmeyecek şekilde suyunu koyuyorum. kısık ateşte mis gibi pişiyor. ilk yaptığımda suyunu ayarlayamazsam diye çok korkmuştum şimdi alıştım. başta az dök sonradan eklersin olmazsa. çatalla bakarsın pirinç pişince kapatırsın..
Kizlar kizim dunyaya geldi.4 kg ve 50 cm.. Iyiyiz.daha yurumedim.emzirmeye calisiyoruz ama biraz zor..
Ay çok heyecanlandım şimdi :) Ben de bari hemen yemeğimi yapıp geleyim... Sonucu merakla bekliyorum
Mavibattaniye - Faktorb hamarat hanımlar sizi yapın bakalım dolmaları ohh afiyet seker Olsun bende kayınvalidem deyim oda dün yapmıştı Sagolsun çok güzel yapar :)
napalım canım bebişlerden daha ses seda yok bende besliyim bari minişimi biraz daha :)) annesinin karnında yesin dolmaları sarmaları , çıkınca yiyemicek nasılsa uzun bir süreeşimede sürpriz olsun hem ne zamandır yemek yapmıyorum ona :26:
pirinci ıslattımda bu oyduğum patlıcanla kabağın içini napıcam ? atmaya kıyamam zaten israfıda hiç sevmem ama bunlardanda bişey olurmu bilmiyorum :26:
Mavibattaniye - Faktorb hamarat hanımlar sizi yapın bakalım dolmaları ohh afiyet seker Olsun bende kayınvalidem deyim oda dün yapmıştı Sagolsun çok güzel yapar :)
İyi yapiyorsun cnm afiyet olsun esinde eminim çok sevinecek zira hamileyken benim esim bisey yaptıgım da havalara uçuyor iyi oldugumu oradan anlıyor :))
Kizlar kizim dunyaya geldi.4 kg ve 50 cm.. Iyiyiz.daha yurumedim.emzirmeye calisiyoruz ama biraz zor..
selam kızlar nasılsınız uzun yorucu ve üzüntülü bir gece geçirdim dün akşam kayınvaldemi kaybettik perişan haldeyim daha 57yaşındaydı...oraya gidememkte ayrı bişey evde daha çok üzülüyorum...
Leyli gözün Aydın cnm normal dogum mü Sezeryan mü oldu ? MAsallah kuzunun kilosu boyu çok ideal :)selam kızlarr biz geldik.. dün çıktık hastaneden kızım 3220 52cm doğdukaçgündür gireemedim onu emzirmeye çalışmaktan.dünyanın en güzel en tarif edilemez mutluluğu..uykusuzum evet ama size hiç demicem bu günleriniizin kıymetini bilin diye şuan yaşadığım uykusuzluk bana vız gelirr kızım yanımda yaa bakmaya doyamıyorum bir de göğüs ucu olmayan arkadaşlara tavsiyem hiç düşünmeden silikon göğüs ucu alın hem rahat edersiniz bebişiniz de rahat eder hem de yara olmaz.. şimdilik bizden bu kadar yine görüşmek üzere..
Benim de eşim seviniyor yemek yapınca... Ay kızlar gerçekten sizin beslenmeniz nasıl? Ben herzaman yemek yapamıyorum malumunuz. Eeee siz ne yiyip içiyorsunuz? Ben bazen öğlenleri sırf bir meyveyle geçiştiriyorum. Bugün olduğu gibi mesela
Masallah bebisine gule gule saglikla buyutunselam kızlarr biz geldik.. dün çıktık hastaneden kızım 3220 52cm doğdukaçgündür gireemedim onu emzirmeye çalışmaktan.dünyanın en güzel en tarif edilemez mutluluğu..uykusuzum evet ama size hiç demicem bu günleriniizin kıymetini bilin diye şuan yaşadığım uykusuzluk bana vız gelirr kızım yanımda yaa bakmaya doyamıyorum bir de göğüs ucu olmayan arkadaşlara tavsiyem hiç düşünmeden silikon göğüs ucu alın hem rahat edersiniz bebişiniz de rahat eder hem de yara olmaz.. şimdilik bizden bu kadar yine görüşmek üzere..
pirinci ıslattımda bu oyduğum patlıcanla kabağın içini napıcam ? atmaya kıyamam zaten israfıda hiç sevmem ama bunlardanda bişey olurmu bilmiyorum :26:
[SUP][/SUP]
Leyli gözün Aydın cnm normal dogum mü Sezeryan mü oldu ? MAsallah kuzunun kilosu boyu çok ideal :)
Valla bende ne varsa o oyle Ozel bisey kendim icin yapmadım hic meyveyle geliştirdiğim Cook oldu şimdi akşamları kayinvalidemdeyiz çok ii oldu O yapıyor yemek çeşit çeşit gece böle yiyecek yemek buluyorum ii oldu)
Valla bazen vicdan azabı oluyor bu yemek yiyememek bende ama ne yapayımYetişemiyorum kendime öğlen akşam yemek hazırlamaya... Annem geldiğinde iyi oluyor. Ne istiyorsam yapıyor ama okadar yani. Ne yapalım. Zaten dr. da dedi iri bir bebek olmayacak diye. 3 kilo falan bekliyor benim oğlanı. Üzüldüm besleyemedim diye ama bünye meselesi aynı zamanda. Yani kimisi ne yapsa bebeği okadar oluyor. Eşimle bende minyonuz yani. Bize çekmiş diyoruz artık. Bazen suçluluk hissetsem de yediklerimi dşününce alsa alırdı kilo diyorum. Çok fazla hazır yemek yedim. Çok dışarıda yedim gebeliğimde. Hele ki bu son zamanlar... Doğduktan sonra tombişleştiricem artık oğlumu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?