herkes doğuruyo , topikte heyecan hat safhada , bende dolma tarifi istiyorum :)) güldüm kendi kendime yaa neyse ben netten bakiyim biraz tariflere bari
canım herkesin damöak tadı farklıdır tabi. ama ben şöyle yapıyorum dün yaptım bende..hangii alzemeden yapacaksan içlerini oy yada temizle.. ben öçü kullanmıyorum malzeme artınca buzluğa atıyorum sonraki yapışımda işime yarıyor tekrar iç yapmak zorunda kalmıyorum. 3-4 tane domates kabuklarını soy. ister robotton geçir istersen incecik doğra. 2-3 tane soğan- 3-4 diş sarımsak aynı şekilde doğra. göz kararı maydooz koy bir demet yada yarım demet. ben çok sevmediğim için yarım demet koyuyorum. 1 kaşık sumak. 1-2 kaşık salça(rengine bakarsın kırmızılığına göre ayarla)karabiber,kuru nane. zeytin yağı bol. sonra malzemene yetecek kadar pirinç yıka koy. pirinci çok olupda malzemesi az olmasın. göz kararı ayarla. tuzunu ekle.karıştır. hazırladığın malzemelerin içini doldur. ben ağızmkısmına genelde domatesleri halka halka kesip koyuyorum içi dışarı taşmasın diye. üzerlerine zeytin yağı gezdiriyorum. ağız kısımlşarına limon sıkıyorum. sonra sıcak suya biraz limon skıp tuz atıyorum üzerlerini geçmeyecek şekilde suyunu koyuyorum. kısık ateşte mis gibi pişiyor. ilk yaptığımda suyunu ayarlayamazsam diye çok korkmuştum şimdi alıştım. başta az dök sonradan eklersin olmazsa. çatalla bakarsın pirinç pişince kapatırsın..