2012 DENİZLİ gelinleri...

Merhabalar,

Ben haziran ayında gerçekleşecek olan düğünüm için, Saracoğlu Kasrı'yla anlaştım, 300 kişi piliç sarmalı ve meşrubatlı menü için kişi başı 30 tl fiyata anlaştım, bu fiyata sadece giydirmeleri dahil ettiler, sanırım, Saracoğlu Kasrı'nda kişibaşı fiyat organizasyona katılacak olan davetli sayısına ve menüye göre değişiyor. müzisyen olarak ta 2000 tl lik 4 kişilik bir grup buldum (dinledim de iyi müzisyenler), organizasyon firması olarak ta arajmanlar, gelin masası ve süslemeler için Şato çiçekçilikle görüştüm, 6000 lira fiyat çıkardılar, o yüzden daha uygun bir çiçekçi buldum süslemeler için.

öncelikle hayırlı olsun leylandil, mekan meselesini halletmişsin.

paylaştığın bilgiler için de çok teşekkürler, mekan arayanlar için son derece somut ve faydalı bilgiler vermişsin, eminim çok faydalanan olacak.

ben de misafir masaları için canlı aranjman yapacak çiçekçi arıyorum. senin bulduğun çiçekçi masa süslemesi için nasıl bir aranjman için ne kadar fiyat verdi?
çiçekçi ile ilgili bilgileri de paylaşırsan çok sevinirim.

çok teşekkür ederim, bulduğum çiçekçi onay çiçekçilik saltak caddesinde, masa süslemesi için canlı çiçek masa başına 15 tl fiyat aldım, biraz pazarlıkla tabii.

çok teşekkür ederim, bulduğum çiçekçi onay çiçekçilik saltak caddesinde, masa süslemesi için canlı çiçek masa başına 15 tl fiyat aldım, biraz pazarlıkla tabii.

15 tl çok iyi bir fiyat.

biz de çamlıkta bir çiçekçi ile görüşmüştük. ekteki gibi içinde mor ve beyaz lusyentuslar olan orta büyüklükte bir aranjman için 30tl istediler. en son 25e indiler.

sizin aranjmanınız nasıl olacak? içinde renkli çiçekler ya da cam mumluk vs. gibi objeler kullanılacak mı? bunlar da varsa 15 tl gerçekten çok iyi bir fiyat bahsettiğin çiçekçiyi en kısa zamanda ziyaret edeceğim.

seni de şimdiden tebrik ederim.

hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim :) tavsiyeleriniz doğrultusunda ve gidip görerek bi seçim yaparım artık . Allah yuva kuranların yardımcısı olurmuş hiç bi sorun çıkmadan şu günleri de atlatırsak ne mutlu bana .teşekkürler kızlarrrrrrrrr öptüm sizi :)

ACİL...ACİL..ACİL... DENİZLİDE MAKUL FİYATLI ÇİÇEKÇİ ARANIYOR...

kızlar yukarıda da yazdım, ben mekan işini hallettim, sıra geldi detaylara.

Şimdi masaları ve gelin yolu vs. süslemelerini yaptırmak için uygun fiyatlı çiçekçi arıyorum.
Masalara salon rengi ile uyumlu canlı aranjman yaptırmak istiyorum. Bir kaç çiçekçi ile görüştüm, verdikleri fiyatlar masa başına 30-50tl arasında.

Aynı ebatlarda bir buket çiçeğin fiyatının 20-25 tl olduğunu düşününce 30-40 masalık toplu bir alımda bu fiyatlar çok yüksek değil mi sizce de?
Sonuçta toptan alıcı gibi alım yapıyoruz ama 1 buket çiçek perakendeden daha pahalıya geliyor düğün sahibine, bu nasıl iştir anlamadım??

Siz ne dersiniz? Aranızda Denizlide çiçekçi tanıdığı olan ya da daha önce bu işlere girişmiş olan deneyimli-bilgili biri varsa, bana akıl verebilir misiniz?

Resimdeki gibi fazla pahalı olmayan, renkli çiçeklerden oluşan ortasında camlı-mumlu dekoratif bir obje olan, orta büyüklükte bir canlı masa aranjmanının fiyatı ne kadar olmalı sizce? Ya da Denizli'de en uygun ne kadara mal edebiliriz bunları?

Yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize sevgiler...

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben düğünümü Polis Evi'nde yaptım.3000tl salon kırası,mönüyü biz belirledik 4500tl oldu.600 lira da pasta ve orkestraya verdik300 kişilik aslında ama 400 kişi gelmiştir..masalara kuru pasta,kanepeler, cips,cerez, meyve,kola fanta meyvesuları vardı.yemek yoktu ama doyurucu olacak kadar yiyecek vardı..sandalye ve cıcek benz bir sey yapmadık;ordaki bence yeterliydi.orkestra cok iyiydi herkes begendi.isteyenler barından içkilerini kendi aldı.bira 5tl.
tabi ben heyecandan her şeyi güzel gördüm.cok da eglendim. bilgilerinize...D

herkese tekrar merhaba,

başlığı açarken yazdığım gibi eylül 2012de düğünümüzü yaptık. düğün sorunsuz ve planladığımız şartlar altında kusursuz geçti.

şimdi denizlide evlenecek olup da bu başlık altında bilgi arayan arkadaşlarla kendi deneyimimi paylaşıp yardımcı olmak için yazıyorum.

1. öncelikle Allah hepinize kolaylık versin, özellikle uzaktan düğün planlamak çok zor. işe ne kadar erken başlarsanız o kadar rahat edersiniz.

2. eski yazılarda da bahsettiğim gibi biz düğün için zebrano düğün salonunu tercih ettik ve düğün salonları kategorisinde en iyisini seçtiğimizi de düğün günü anladık. otel vs. gibi daha yüksek bütçeli düğün mekanları bakanlar için bu karşılaştırma faydalı olur mu bilemem ama düğün salonu seçecek olanlar için bu bilgilerin çok faydası olacağına eminim.

bizimkisi 300 kişilik yemekli bir düğündü ve düğün salonunun toplam maliyeti 6500 tl oldu. yemekte dana rostolu menü servis edildi, rosto köfteden değil (olması gerektiği gibi) etten yapılmıştı ve çok aç olduğumdan kendi tabağımın hepsini bizzat bitirdim. yemeğin kalitesi istanbulda herhangi bir restoranda yiyeceğime eş değerdi. yumuşak ve gayet iyi marine edilmiş eti kendi gravy sosu ve püre ile servis ettiler. onun dışında ordörv tabağı göz doldurdu ve ezme vs. lezzetli idi. ara sıcak olan sigara böreği de iyiydi hatta konuklar baya beğenip birkaç kere daha istemişler ve isteyene servis yapılmış, bunun için ek ücret istenmedi, biz bu durumu düğünden sonra akrabalardan duyduk. mekanda servis edilen içecek şişe kolaydı, kendi imkanlarımızla istediğimiz masalara şarap vs. servis ettik (kendi arkadaşlarımız vasıtasıyla) ve bu konuda da bir sorun yaşamadık. yemek sonrası tatlı yerine meyve tercih ettiğimiz için kavun karpuz gibi mevsim meyveleri verildi. pasta için de bizim tercih ettiğimiz şekilde kakaolu dilim pasta verildi. üstünde ismimizin baş harfleri yazılıydı. pasta servisi sırasında biz pistteydik bazı ufaklıklar da bizim masadaki pastaları götürmüşler. o nedenle ben tadına bakmadım ama yiyenler beğenmişler.

organizasyonda bize yardımcı olan zebrano temsilcisi özgür bey işinin ehli tam bir profesyonel gibi davrandı düğün günü, hatta eşi ile birlikte düğünümüze de gelip gerekli tüm detaylarla bizzat ilgilendi. salona giriş, yemek servisi vs. gibi tüm aşamalarda bize ve servis elemanlarına yol gösterdi bütün gece. ben bu kadar yakın ilgi beklemediğim için hakkını mutlaka teslim etmek isterim, işini nasıl yapacağını gayet iyi bilen profesyonel bir insan kendisi.

servis elemanlarına gelince, bu en korktuğum konulardan biriydi ama o konuda da hiç sıkıntı yaşamadık. salonda 10-12 kadar eleman hizmet etti, hepsi beyaz gömlek siyah pantolon giymişti. içlerinden bir tanesi sürekli bizimle ilgilenip bize hizmet etti. işlerini çok hızlı ve temiz yaptılar. 4 saat gibi kısa bir sürede hiç kargaşa yaratmadan 4 kez servis yapıp topladılar. Sonradan öğrendik ki arada ek yemek isteyen misafirlerimize de hiç sorun çıkarmadan hizmet etmişler.
tabi işlerin bu kadar iyi gitmesinde düğündeki misafir sayısının azlığı da etkili olmuştur. salonda 600 kişi olsaydı bir aksaklık çıkma ihtimali artardı muhakkak. ama bizim 300 kişilik minik düğünümüzü kusursuz bir şekilde yürüttüler.

salon süslemesine gelirsek... eski yazılarda da göreceksiniz ben masalarda canlı çeçek istemiştim. ama denizliden uzak olduğumuzdan ve bu konuyla ilgilecek zaman bulamadığızdan bu işe koşturamadık. şansımızdan zebrano 2012 için salon dekorasyonunu yenilemiş. masa örtüsü renkeri bizim düğün konseptimize uyacak şekilde mürdüm renkliydi, masalara da şamdanın etrafını saran yapay lilyum çiçek aranjmanları koymuşlardı, bu da bizim işimizi fazlasıyla gördü. (2011de salona bakmaya gittiğimizde bu çiçekler-renkler yoktu)

son olarak müziği de yazmak isterim. canlı müzik olması bizim ilk tercihimizdi ama salonun kendi müzisyeni olduğundan dışarıdan müzisyen kabul etmediklerini baştan söylemişlerdi. piyanist-şantör konusuna ben pek sıcak bakmıyordum ve özgür beyle konuşup bu konuda da bir ara çözüm geliştirdik. düğünün başında bizim akrabalarımızdan oluşan profesyonel bir fasıl ekibi para almadan kendi enstrümanlarını getirip 5-6 şarkılık mini bir konser verdiler. eşimin dayısı konservatuarda müzisyen olduğu için bu kısmı bize düğün hediyesi olarak o planladı sağolsun.
Böylece düğünümüzün yarısında canlı müzik yarısında da piyanist arkadaşın müzikleri çalındı. piyanist bu işe biraz bozuldu ama özgür beyin yardımı ile bu sorunu çözmüş olduk. fasıl sonrası çalan müzikler gelenlerin oynaması için denizli türküleri, gençlere serdar ortaç, hande yener vs. müzikleri ile geçti. böylece herkes müzikten şikayet etmeden memnun ayrıldı salondan.

3. kuaför için düğün salonunun anlaşmalı olduğu yıldırım kuaföre gittim. kuaför hizmeti de salon parasına dahildi ben sadece porselen makyaj ve takma kirpik gibi ekstralar istediğimden bunların parasını verdim, yaklaşık 100tl gibi bir ödeme yaptım. denizlide bildiğim-güvendiğim başka kuaför olmadığından biraz da risk alarak gittim açıkçası ama kuaförde bir sorun yaşamadım. burası da denizlide uzun yıllardan beri çalışan bir yermiş işlerini gayet iyi yaptılar, saç-baş için ek bir para vermediğim için de mutlu oldum.

4. haliyle denizlide evimiz yoktu ve bir gün sonra balayına çıkacağımızdan tek gecelik konaklama için şiir oteli seçtik. gecelik oda-kahvaltı için 150tl ödedik. modern, temiz sakin ve vaad ettiğini veren bir otelmiş. hem biz hem istanbuldan gelen arkadaşlarımız çok rahat ettik. ihtiyacı olan herkese tavsiye edebilirim.

eşim de ben de istanbulda yaşadığımızdan bu düğünü planlamak bizim için çok stresli oldu ve bir aksilik çıkacak diye çok korktuk. ama şimdi yazdıklarıma bakınca ne kadar şanslıymışız diyorum. hiç bir sorun yaşamadan, hatta hem kendimizi hem misafirlerimizi mutlu ederek düğün işini hallettik, bitti gitti. şimdi aklımıza geldikçe ne iyi ettik de denizlide düğün yaptık diyoruz. hem eşimizi dostumuzu mutlu ettik hem de bütçemizi aşıp büyük borçları altına girmedik.

biraz uzun bir yazı oldu ama denizlide düğün yapacak olup da benim gibi stresli olan herkese faydalı olacak tüm ayrıntıları yazmak istedim.
hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum, bir de son olarak hiç birşeyi çok abartıp kafaya takmayın diyorum. alt tarafı 4 saatlik bir etkinlik için hayatı kendinize ve eşinize zehir etmeyin. yeter ki siz rahat olun allah yuva kurana yardım ediyor gerçekten :)

canim nekadar güzel ayrintili anlatmissin cok sagol inan benim icin cok yararli oldu...elinde salonun fotograflari varmi acaba gösterebilecegin cünkü benim icin ic mekan ve dekorasyonda cok önemli...ve eminimki zebranoya karar verene kadar baska salonlarida gezmissindir biz seheragaogullari, sehzade, deda veya beyaz inciyi düsünüyorz ama benim daha gidip hic birine bakma imkanim olmadi malesef yurtdisinda yasadigim icin sen bu salonlari gördünmü? Benim gönlümde yatan twentyX ama cok pahali diyorlar...offf cok zormus bu isler ya

Canım,

öncelikle zebranonun fotolarını paylaşayım, biz ilk fotodaki salon dekorunu kullandık, mürdüm renkli olanı. 2. ve 3. fotolardaki masa düzenlerini düğün sahibi dışarıdan bir organizasyon şirketi ile anlaşarak yaptırmış. yani istersen canlı çiçek ya da farklı desende masa örtüleri için bir çiçekçi/organizasyon şirketi ile anlaşarak parasını cebinden ödeyip dekoru değiştirme şansın da var. ya da mürdüm istemezsen şampanya ya da lila renkli masa düzeni de zebrano da mevcut, biz mürdüm olanını seçmiştik. Daha fazla foto için facebooktaki sayfalarına bakabilirsin.

Diğer salonlara gelince; biz de deda, şehzade ve twentyX'e bakmıştık. Şehzadenin salonu yazın açılabiliyor bu şehilde açık hava düğünü yapmak isteyenler için fena bir yer değil ama biz 22 eylülde evlendiğimiz için orayı eledik.

Deda bize çok eski tip, sıradan, uzak ve pahalı geldi. Orada yemek olarak sadece ızgara köfte ve tavuk vardı. Salon için fix 5000tl+kişi başı 8tl menü fiyatı istediler. Extralarla birlikte 300 kişilik düğün maliyeti deda'da 8000-9000 oluyordu. O nedenle Dedayı eledik.

TwentyX ise salon dekoru bembeyaz bu bakımdan güzeldi. Ama salon ne kadar güzel dekore edilmiş olursa olsun kolonluydu, orayı o nedenle beğenmedik. Bir de menüyü pek beğenmedik. Bize basit ızgara köfteli bir menü için 10.000 gibi bir fiyat çıkardılar. Yemeksiz ve kalabalık bir düğün yapacaksanız, salonun modern ve şık olması bakımından burası tercih edilebilir tabi ki kolonları dert etmezseniz.

Zebranoda en beğendiğimiz taraf menülerde sunulan çeşitlilik oldu. Bize, etli ve tavuklu olmak üzere 10 farklı menü seçeneği sundular. Bir de her menüde antre-ara sıcak-ana yemek-tatlı/meyve şeklinde zengin bir servis vardı.

Bence salon düğünü yapacaksanız ve yemekli olacaksa, zebrano fiyat/performans bakımından en iyi tercih. Ama düğün yemeksiz olacaksa o zaman maliyet, dekor, süsleme, müzik, şehir merkezine uzaklık gibi diğer faktörlere bakarak başka salonları da düşünebilirsiniz.

Uzaktan düğün planlamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum, ama planlamaya erken başlarsanız herşey halloluyor. Denizlide bir akraba/tanıdık varsa onlardan salonları gezip fotoğraflayıp sana göndermesini istersen faydalı olabilir. Benim eşimin kuzenleri bize bu konuda çok yardımcı olmuşlardı. Sana şimdiden mutluluklar dilerim, canım.

nekadar ayrintili olmus cok sagol ellerine saglik canim...fotograflarda gayet hos görünüyor hele son fotografta salon daha bi güzel cikmis. Bizim dügünümüzde yemekli olacak cünkü benim ailem akrabalarim baska sehirde arada 1saatlik bir mesafe var. Nisanlim sehzadeyi tutalim gitsin diyor ama göremedende istemiyorum ya. Siz salonu nekadar önce tutmustunuz?? Biz dügünü 2014 agustosun ilk haftasi düsünüyoruz salonu da artik bu sene eylül gibi tutmayi düsünüyoruz ama korkuyorum acaba cokmu gec kaliriz diye cünkü dügün tam bayramdan sonraki haftasonuna denk gelecek insaallah.

Beyaz inciyi gördünmün peki? Benimde netteki fotograflara bakinca beyaz inci ve twentyX cok hosuma gitti görsellige cok önem verdigim icin. Nisanlimda sehzade veya deda VIP diyor ikiside kir dügününe müsait yerler. Ama zabranodaki menü cesitliligi söyledigin gibi cok süpermis sonucta verdigin parayada degmesi gerekiyor verdikleri servisle. Sayende listeme bir salon daha eklendi cok sagol canim kesinlikle gidip bi görecegim ki mürdün rengi süsleme de cok hos olmus

Son düzenleme:

biz salonu 10 ay önce tuttuk, yani sizin için de daha zaman var. geç kalmış sayılmazsınız.
beyaz inciyi görmedim. deda vipi gördüm. kır düğünü için diğer salonların yan tarafında oluşturulmuş açık bir alan. yerler suni halı saha çimiyle kaplı alanın etrafı beyaz çitle çevrili. 2011de bize verilen fiyat sadece mekan için 5000tl idi. 300 kişilik yemek ve extralar ile 8-9 bine çıkıyordu. ben suni çim olayını ve mekanı pek sevmedim fiyat da pahalı olunca dedayı eledik. şehzade oraya göre daha hesaplıydı ama patronu görmediğimiz için tam fiyat alamadık. şehzadenin de içinde çocuk bahçesi falan olan kendine özel bir bahçesi vardı, bahçenin ortasına kışın cam panelle kapatılan kameriye benzeri bir yapı oturtmuşlar. pist falan bu alanda. yazın tamamen açıldığı için bahçeyle bütünleşiyor. mekanın fazla albenisi yok ama bahçesi güzel, geniş.

bir de bütçenizi biraz yükseltebilirseniz tenis kulubu marla restoranı öneririm. en güzel yaz-kır düğünü mekanı orası bence. ağaçlı ve çimle kaplı bir bahçesi var. sınırlı alkollü yemek menüsü geçen yıl için 35-40tl idi kişi başı. biz eylül sonu düğün yapacağımız için orayı seçemedik, kapalı alanı dar geldi bize. ama orada 300 kişilik bir düğünün maliyeti yaklaşık 15-20 bin civarı olur sanırım.

Son düzenleme:
Benimde düğünüm 2014 ağustosta olacak...Yakın zamanda nişanlımla beraber gidip tutacağız.Yemekli düğün düşünüyoruz.Yazdıklarınızı not aldım ,teşekkür ederim.Ben de araştıranlara yardımcı olması için gittiğimde salonun fotolarını çekip koyarım buraya:)

canim merhaba hangi salonu tuttunuz? Denizlide tahmin ettigim gibi salonlar bulamadim ben biraz hayal kirikligina ugradim desem yeridir ondan merak ettim. Benim icime tek sinen yer Zebrano oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…