2012 DENİZLİ gelinleri...

Bence de tenis kulübünün dış mekanının çim olması güzel ama içeriye 400 kişi hayatta sığmaz, hatta 300 bile zor bence. Bana da bu bakımdan ters gelmişti, düğün eylülde olunca bu riski almam ben.

Popülerlik meselesine gelince, o denizlide şöyle olur: şehrin zenginleri biraz da gösteriş ve birbiriyle yarışma amaçlı bazı yerleri dönem dönem popüler hale getirir. Sırf filanın-oğlu kızı şurada evlenmiş densin diye orada düğün yapılır. Oranın da modası bir süre sonra geçer, bir 10 sene evvel oteller pek popülerdi, şimdi onlar out tenis kulübü in.

Kapalı salon olarak, Twentyx diye bir yer pek popülermiş denizli zenginleri arasında. Fiyatları da hemen şişirmişler zaten.
Gittim baktım, kolonlu koca bir salon, istanbulda sıradan bir düğün salonundan farksız, masalarda yapma çiçekler falan, tapon.
Tek artısı masalar beyaz, sandalyeler plastik değil ahşap, ama 7-8 neon renge dönen ışıklandırmanın sakilliğini masa sandalye bile kurtaramaz, 80'lerin diskoteği havasında. Bir de her kolona 52 ekran lcd asmışlar kolon arkasında kalanlar düğünü izlesin diye, allahım ya...

Kalitenin tarifi bu yani denizli zenginleri arasında. Bir de adam bu ortama 8-10 bin lira istiyor düğün için. Süsleme tapon, yemek alelade, müzik piyanist şantör; sırf popüleriz zenginler buraya gelsin diye 8-10 bin olmaz ki ya....

Denizlide popülerlik bu işte. Küçük şehir zihniyeti; falanca yapmış bende de aynısı olsun mantığı. Uyanık işletmeciler de buradan götürüyor parayı. Ne yapalım alan memnun satan memnun ama ben almam.

Her neyse, onun ötesinde Saraçoğlu Kasrı ve yukarda saydığım otellerde kapalı salon var. Düğün için bahçeyi/havuz başını tutsan da ola ki hava yağarsa salona taşıyorlar düğünü.
Yani orayı tutunca hem salonu hem bahçeyi kiralamış oluyorsun. O gün mekanda başka düğün olmuyor. Fiyatları da yazdım yukarda.

Bu bilgilerin bana çok faydası oldu karar verirken. Dilerim sizlere de faydası dokunsun.

ben düğünümü zebranoda yaptım kardeşimin düğünü içinde zebranoyu kiraladık yemeklerini kedi mutfaklarında kendileri yapıyolar ayrıca bi restorandan hiç bi farkı yok son derece şık ve nezih bi ortam üstelik servisleride çok iyi personelleri dügünün başından sonuna kadar sürekli hizmet veriyolar ben sıralama yapcak olsam zebranoyu 1. sıraya koyarım ve herkese önerirm gidip görüşmekte yarar vardır bence. ha bu arada zebranonun altındaki mobilyacıda zebranoya dahilmiş orada dügünün yapanlara %40 mobilyada indirim yapıyolarmış belirtmek istededim

Merhaba arkadaşlar,benim bu sene düğünüm yok,o yüzden araştırmalarım da yok baştan özür dileyerek yazmak istiyorum.Ben 7 yıl önce evlendim,yazarken bile tuhaf oldum,sanki dün gibi :) 5 yaşında bir oğlum var,hatta şuan yanımda uyuyor :) Bu sene nasip olursa abimin düğünü olacak, o yüzden konunuzu baştan sona okudum.2005 in temmuz ayında Yenişehirdeki pekdemir düğün salonunda evlendim,şimdinin twentysix,kasrı ve zebranosu yani :) O zaman bu düğün salonu ve Dedanın bahçeli ölümü yeni açılmıştı.Ocak ayında yer bakmaya başlamıştık,akrabaların çoğu honazda olduğu için Deda olsun dedik,babam da "eve yakın olsun ,yağış olur (31 temmuzda :) hasta olan olur tadınız kaçmaz eve gelirler" dedi,pekdemir olsun dedi,kırmadık ama içten içe gülmüyorda değildik,31 temmuzda ,Denizlide,cehennem sıcağında yağmur fikri olacak iş değildi ama gelin görünki,ben kuaförden çıktım,fotoğraf çekimine gittik,fotoğrafçıdan çıkamadık,son 20 yılın en çok yağış alan günü seçildi metrekareye 90 kg yağmur düşmüş,kaldırım filan görmek mümkün değildi,gelin arabası gelemedi,küçük unolar varya bildiğiniz fındık gibi ancak o çıkabildi,gelinlik,çiçek,duvak ,kafada saç,makyaj derken arabaya öyle hızlı bir biniş yaptımki kolumu kapıya çarptım,cd lerde halen izliyoruz,baya bir omzumu ovmuşum.Ogün açık düğünlerin hepsi iptal oldu,düğünüm yemekliydi,o kadar kalabalıktıki anlatamam.Yemekler muazzamdı,çorbasını annem yaptı sanmıştım.Hele ki gelen dondurmayı anlatamam,yorgunluktan nasıl güzel gelmişti.Yemekler önden yenildi,daha sonra pasta kurabiye ve içecek dağıtıldı,şimdi ki gibi ordövr tabakları yoktu :) Bence böylesi daha güzel oldu,neden derseniz şuan Ankara da oturuyorum,çok şık mekanlara düğünlere toplantılara katıldığım oluyor,inanın yemek yemekten gelini bile az gördüğüm düğünler oluyor,gece boyunca atıştırıyoruz,topluca sigara molası veriliyor,hatta geçen düğünde gelin damatta moladaydılar,tamam düğününün sonuna doğru ben de saatime bakmıştım ne zaman bitecek diye aman yanlış anlaşılmayayım ondan değil tabi :) 10 cm topukların yüzünden,ayakkabı alırken giyiyorsun bir iki gidip geliyorsun alıyorsun,sabahtan akşama kadar üstünde kalacağımı düşünememişim,halaya doğru yaklaşırken yüzümdeki acı gitgide artıyordu,görümcem yenge sana öyle birşey getirdim ki,üstündeki takıları ver desem verirsin dedi,nedir o dedim,masanın altına bak dedi,gözlerime inanamadım,beyaz yüksek topuk spor ayakkabı,senin topuklar gözükmüyor bile boşuna ızdırap çekiyorsun dedi,ayakkabıları bir giyişim vardı ki düğünlere şenlik,bir halay bir halay tey tey sormayın gitsin :) Piyanistimiz düğünün başlarında yöresel türkülerden gidiyordu,takıdan sonra yakın akrabalar,arkadaşlar kalınca birden diskoya dönüşüverdi,yoğun iş temposundan organizasyon bile yapamamıştım ama sağolsun şarkıcımız biz gençlerin sevdiği parçaları çaldı, Gelgelim fasülyenin faydalarına,abimin düğünü için nereye bakmalı,benim düğün salonunun modası çoktan geçmiştir,sizi takip edeceğim.Bir de gelinliklerinizi nerden aldınız ben görenlerin giriş kapısının ordaki özel bir dikimevinden almıştım ama muazzamdı,hala duruyormuki orası,kuaförde önemli arkadaşlar,mac veya kryolan ürünlerini kullanan,güzel bir kuaför hayalim var,yardımcı olusanız sevinirim.

Gülerim ben buna. Bir restorandan farkı yokmuş, o zaman restoran olarak ta hizmet versin, tabi onun için personel gerekir, şimdi sen kira vereceksin, bir de üstüne personel maaşı vereceksin, ondan sonra evin yolunu nasıl bulacağız, değil mi? Esnaf lokantasından ekstra aşçı getirerek bu işler olmaz. Olur da işte o kadar olur, ucuz fiyata o denli iş. Fiyat ucuz oldu mu müşteri açısından herşey 1 numara olur. Bugün Anemon dururken diğer 5 yıldızlı oteller dururken, Zebrano nasıl bir numara olur? Komedi. Düğünün başından sonuna kadar hizmet verecek tabii, bu olması gereken bir şey , ayırt edilecek bir özellik değil. Menülerine bakıyorum, üçüncü sınıf esnaf lokantasında bulabileceğiniz yemekler. Burada da bir özellik yok.

Kızlar, yeni fiyat aldım. marla kişi başı beyaz et : 40 tl kırmızı et 50 tl. alkol + beyaz et : 50 tl, alkol+kırmızı et :55 tl bunun içinde müzik, masa sandalye giydirme dahil.
saraçoğlu kasrı tamamen uçmuş hiçbir şey dahil değil sadece yemek 20 tl. müziği de giydirmeyi de süslemeyi de siz hallediyorsunuz.
kelleci kardeşler yemeksiz (kuru pasta+yaş pasta+içecek) : 5000 tl
ben tuğba restaurantla anlaştım : kişi başı kuru pasta+yaş pasta+meşrubat ve ortaya serpme kanepe ve çerez, masa sandalye giydirme ve müzik de dahil (ama ben dışardan müzik ayarlayacağım) 7000 tl.
Bilginiz olsun.

paylaşım için teşekkürler papapa. hala mekan arayan arkadaşlar için çok faydalı olacak bu bilgiler. emeğine sağlık.

7000 liraya anlaşmışsın, kaç kişi olduğunu yazamamışsın, kaç kişi için geçerli bu fiyat, bir de 20 lira diyen bir yer nasıl uçmuş onu anlayamadım, 40 ile 50 arasında baya bir fiyat farkı var?

arkadaşlar konuyu açan kişi olarak yazdıklarınızdan çok faydalandım.

kendi düğün mekanımı belirlerken buraya yazılanlar şüphesiz etkili oldu. ama sınırsız bir bütçemiz de olmadığından şartlarımızın el verdiği bir tercihi yaptık. inşallah sorunsuz bir düğün günü yaşayıp son değerlendirmelerimi yine buraya yazarım.

sonuçta, ben bu alanın ihtiyacı olana çok faydası olduğunu bizzat kendimden biliyorum.

fakat burada bilgi veren arkadaşlarla polemiğe girilmesi beni üzüyor. bazılarımız eleştiri yaparken işi kişiselleştirmeye ya da karşısındakini küçümsemeye yelteniyor. bence buna hiç gerek yok.

bu konu sayesinde denizlideki bazı mekanların adları google'a yazılınca ilk sayfada çıkma şansına erişti, halbuki bir çoğunun bilgilendirici doyurucu bir web sayfaları bile yok. O nedenle burada adı geçen mekanlarla ilgili iş bağlantısı, gönül bağı vs. olanlar lütfen bu alanı manipülasyon amaçlı kullanmasınlar. bu kimseye bir fayda getirmez.

ayrıca denizlide düğün yapacak herkesin farklı sosyal çevrelerden, farklı gelir gruplarından gelen farklı beklentilere sahip insanlar olduğunu hatırlayalım. bu nedenle kimseyi kendi öznel kriterlerimizle yargılamayalım.

burada paylaşılan bilgilerde olabildiğince nesnel kriterlere değinelim ki (fiyat, mekan özellikleri, yemek tarzı, müzik tarzı) mümkün olduğunca fazla insan bu bilgiden faydalansın.
ha izlenimlerimizi de tabi ki aktarmalıyız, sadece bunu yaparken üsluba özen göstersek daha hoş sohbet bir grup oluruz.

ben bu başlıktaki paylaşımların içtenlikle devam etmesini diliyorum ve yazan herkese çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Sizin de bir yerle iş bağlantınız ya da gönül bağınız olmasın, bakıyorum da dört aydır burayla çok ilgilisiniz.

Sizin de bir yerle iş bağlantınız ya da gönül bağınız olmasın, bakıyorum da dört aydır burayla çok ilgilisiniz.

4 aydır burayla çok ilgiliyim tabi ki,çünkü bu konuyu ben açtım ve kendi konumun takipçisiyim.

bu sayfayı kendime düğün mekanı seçerken insanların SAMİMİ paylaşımlarından faydalanmak için açtım.
hatta kadınlar kulübün de bu sebeple girdim.

düğünle ilgili her detayda bu siteden faydalandım faydalanmaya da devam ediyorum. fakat sayfaları gezerken kendi işyerinin reklamını yapmaya çalışan, insanları yanıltmayı amaçlayan o kadar çok trol mesajı gördüm ki yukarıdaki mesajı atma ihtiyacı hissettim.

üstelik kendi açtığım başlıkta bana yardım etmek isteyen iyi niyetli insanlara küçümseyici, alay eder dille cevap yazılmasını istemediğimden genel bir uyarı yapma ihtiyacı hissettim.
ve bunu isim vermeden yaptım ki sadece muhatap olan üstüne alınsın, olmayan yoluna devam etsin....

neyse, ben düğünümü yapana kadar burada olmaya devam edeceğim. hatta düğünümü yaptıktan sonra da mekan ve diğer herşeyle ilgili son değerlendirmelerimi yazacağım. çünkü biliyorum ki benim gibi şehir dışında hatta ülke dışında olup da denizlide düğün yapacak insanlar için dürüstçe yazılmış değerlendirmelerin çok önemi var.

reklam yapıp haksız yere kimseyi yanıltacak iş bağlantılarım yok.
denizli'de bu işlere bakan tanıdığım olsa düğün mekanları hakkında bilgi edinmek için bu kadar çırpınmazdım :)

ayrıca benim yazdığım diğer konulara bakan herkes 2012 eylülde düğün yapacak hevesli, heyecanlı ve telaşlı bir gelin adayı olduğumu kolayca anlar :)

allah benim gibi telaşlı ve heyecanlı tüm gelin adaylarının yardımcısı olsun ve hepimizi trollerden korusun!

Kimin kim olduğunu bilemediğimiz bir ortamda şunu yazan kişi satıcıdır, bunu yazan kişi değildir diyemeyiz, kaldı ki kim olursa olsun ister reklam amaçlı veya başka amaçlarla burayı dilediği gibi kullanabilir, istediğini yazabilir. Buradaki kuralları sadece ve sadece bu sitenin sahipleri belirler.

Sizin değerlendirmelerinizde de küçümseme var, örneğin şuranın modası geçmiş, eskimiş, menülerinde bir çeşitlilik yok gibisinden, peki orayı tercih edenleri hiç düşündünüz mü? Bu sizin deyiminizle manipülasyon değil mi? Bir başka yer için onun salonunun bir özelliği yok. Bu ne peki? Siz mimar mısınız? Başka bir yer için, zenginler şurayı tercih etmiş burayı tercih etmiş, ondan dolayı orası popüler olmuş. Burada yok mu kendi varsayımlarınız. Bu konularda bir araştırmanız mı var genel yargılara varıyorsunuz?

Sizin tercihiniz çok iyi, büyük iş başardınız, tebrik ederim denilmesini veya birilerinin sizin tercih ettiğiniz yer ile ilgili olarak rahatlatılmayı mı bekliyorsunuz? Burada üç beş kişinin değerlendirmelerine göre insanlar tercih yapmıyordur herhalde.

uyduruk şeyler dediğiniz yazıları üstüne alınan bir tek siz varsınız...
yazdığım uyarı neden sizi bu kadar rahatsız etti?

genel bir mesaj yazdım faydasız buluyorsanız okumazsınız olur biter, sancınız nedir çözemedim ama bu meseleyi de uzatmaya niyetim yok.
çünkü bu mesajları uzatmak bu konu başlığını amacından saptırıyor.
benimle sorununuz varsa özel mesajlarla devam edelim, buraya bilgi almaya gelen insanların vaktini çalmayalalım.

Benimde dugunum Denizlide. Denizli'ye gelin geliyorum :) Dugun salonlari cok pahaliymis nisanlimin dedigine gore o yuzden koyde olacak dugunumuz

Benimde dugunum Denizlide. Denizli'ye gelin geliyorum :) Dugun salonlari cok pahaliymis nisanlimin dedigine gore o yuzden koyde olacak dugunumuz

Denizlide çok fazla düğün salonu var benim tümünün fiyatlarını araştırma şansım olmadı. Ama sanırım üst sınır 7000-8000tl civarında deda, twentyx gibi yerler. buralarda yemek de veriliyor.
ama yemek verilmeyen pasta-gazoz servis edilen düğün salonlarında fiyat 4000-5000 civarında. Bir de Denizlinin uzun zamandır var olan gar,sarmaşık, karabulut gibi düğün salonları var ki yenilerin yanında onların fiyatının biraz daha uygun olacağını sanıyorum.

Bu fiyatlara bir de köyden ilçeden gelecek akrabaları misafir etmenin masrafı eklenince külfetli olabilir tabi.

Bence biraz yaratıcı eklemeler yapılırsa köy düğünü sıradan bir salon düğününden daha eğlenceli olabilir. Denizlinin bazı ilçeleri ve köyleri çok güzel, yeşillik ve tarihi. Bu tür bir yerde pekala kır düğünü gibi bir düğün organize edilebilir.

Ben mesela buldan ve goncalıda çok güzel köy düğünleri yapıldığını biliyorum. .
Düğünün yaz ya da bahara denk gelecekse köyde kır düğünü yapabilirsiniz bence :)
Köydekilere de ilginçlik olur.

Son düzenleme:

Sagol canim, bi yer sormus 8 milyar demis adam. Koyde olacagi icin cok tedirginim hic koy dugunu gormedim ve hicte hayal etmedim O yuzden biraz endiseliyim bu konuda ama yapacakta bisey yok. Nisanlimi kirmak istemedim zaten herseyi benim istedigim gibi yapmaya calisiyor o yuzden ses etmedim. Temmuzda dugunum insallah guzel olur bakalim :)

çok özel olmazsa hangi köyde-ilçede olacak düğünün?

ben denizlinin bazı ilçelerine gittim ve çok sevdim. çok şirin çok doğal, otantik bir köy düğününe çok müsait olabilir.

köyde olması bir dezavantaj değil, bence hiç hayalini kurmadığın güzel ve farklı bir düğün planlayabilirsin.

istanbulda mekan süslemelerini ucuza satan birçok toptancı var oradan farklı malzemeler alıp güzel bir düğün süslemesi yapabilirsin.

Kizilcaagac koyu canim :) Insallah dedigin gibi olur ya bakalim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…