2012 Ağustos Anneleri-Ne Almalı-Nelere Dikkat Etmeli-Çok Beğendiklerimiz-Öneriler

bende önce bir koklarım sonra cidden bana da göre ise alırım bazı yumuşatıcılar çünkü başımı ağrıtıyor sürekli:KK25: koku konusunda hassasım :KK34:

tabii canım koklaya koklaya bulucaz doğruyu :KK60::KK60:

bu arada ben çamaşır filesimidir nedir ondan almıycam çünkü bebişin çamaşırları ayrı yıkamayı düşünüyorum

bu arada ben çamaşır filesimidir nedir ondan almıycam çünkü bebişin çamaşırları ayrı yıkamayı düşünüyorum

benim listemde ekliydi zaten biliyorsun ben listeden mama sandalyesi,önlük ve mama sandalyesi oyuncağını çıkardım şimdilik oturmaya başladıktan sonra almayı planlıyorum bazı bebekler saolsun oturmuyorlarmış mama sandalyelerinde işimi garantiye almam lazım:KK1::KK1:

bir de bebek telsizi konusunda kararsızım:44: evin içinde herkes dubleks filan değilse gerek olmadığını söyledi:44:

benim listemde ekliydi zaten biliyorsun ben listeden mama sandalyesi,önlük ve mama sandalyesi oyuncağını çıkardım şimdilik oturmaya başladıktan sonra almayı planlıyorum bazı bebekler saolsun oturmuyorlarmış mama sandalyelerinde işimi garantiye almam lazım:KK1::KK1:

aynen canım, mama sandalyesi,bornoz, oyun halısı gibi ilk zamanlar gerekli olmayan şeyleri eklemedim.
ayrıca ben telsize, biberon ısıtıcısına falan da gerek görmüyorum ama baktım ilerde lazım oldu ozaman alırım

aynen canım, mama sandalyesi,bornoz, oyun halısı gibi ilk zamanlar gerekli olmayan şeyleri eklemedim.
ayrıca ben telsize, biberon ısıtıcısına falan da gerek görmüyorum ama baktım ilerde lazım oldu ozaman alırım

bende öyle düşündüm :KK34:

bir de bebek telsizi konusunda kararsızım:44: Evin içinde herkes dubleks filan değilse gerek olmadığını söyledi:44:

tatlım benim de dubleks değil ama cidden işe yaradığını gördüm.arkadaşın bebişi 1 buçuk yaşındaydı.annesinin odada yatıyordu.sessizce uyanmış yatakta dikilmiş.hafif bir ses geldi kız hemen koştu.valla ben görüntülü alıcam.her zaman onun yanında olamam mutfakta vb işim olur.en azından görürüm ne yaptığını.

canımıniçi 2şey dikkatimi çekti
1.yatak odası bebek yatağı için alez almalısın koruyucu yani işerse filan diye yatağa geçmesin diye:KK1:
2.yumuşatıcı bende listeme ekledim ama yumuşatıcı kullanmayın diyorlar kıyafetlerin direk son durulamada üstüne püskürtüyormuş makinalar direk ten'e temas ediyormuş haberin olsun bende hala yumuşatıcı konusunda kararsızım:44:

canım alez bence de gerekli.yumuşatıcı yerine m*gnofıx var bende.alfabe ilk harf gelcek.valla bıraktım yumuşatıcıyı gayet de yumuşak çıkıyor.bizim sular resmen beyaz akıyor çok kireç var.o top işime yaradı.deterjanı da sıvı alıyorum azıcık kullanıyorum yetiyor.çok lekeli bir çamaşır varsa mürekkep vb *mw*y leke spreyi sıkıp atıyorum o çıkarıyor.kanser olmaktan uzaklaştığıma seviniyorum.

yumuşatıcı konusunda size katılıyorum kızlar kokusu yoğun oluyo ama yıkama sıkma bittikten sonra tekrar bi durulama yaparsınız vernelsiz süper olur.
Dalinin pembe yumuşatıcısı var süper tavsiyemdir..

önerilerin için sağol canım topiğimize bekleriz sık sık:KK49::KK49:

çamaşır fileside nedir yahu
bebişlerin çamaşırlarını azda olsa kesinlikle ayrı yıkayın kızlar....
kızlar ben mama sandalyesini 1 ay önce aldım ve ek gıdalarımızı orada yediriyorum.diğer türlü koltukta oturtarak yedirsem hep sağa sola kayıyo ve onumu tutayım mama tabağınımı tutayım yoksa kaşığımı bilemiyorum.
ben chicco polly magic cherry mama sandalesi aldım bu modeli 0+ imiş satıcı bu size gitmez dedi ama bu daha hoşuma gitti malum biz 6+ yız artık
bu benim aldığım bebek doğduğu andan itibaren üzerinde yatırabilineceği model ve oyuncaklarıda var takmak için bi inceleyin derim..
ayrıca mama sandalyesi almadan nasıl anlıyacaksınızki sevip sevmeyeceğini..ama bu benim aldığım modeli almayacak iseniz kesinlikle mama sandalyenizi ihtiyaç duyduğunu zaman alın derim hem yer derdiniz olmaz hemde doğuma yakın çok masraflar oluyo bunu sonraya ertelemiş olursunuz
tavsiyem kullanacağınız şeyi zamanında almanız...
biberon ısıtıcısı banada çok saçma geliyo onda neyi ısıtacaksınızki
biberon içindeki soğuyan mamayımı
mama soğuduktan sonra kullanımı zaten yasak..
önerilerin için sağol canım topiğimize bekleriz sık sık:KK49::KK49:

burayı takip edebildiğim kadar edicem cnm sizlere faydam dokunursa ne mutlu
bende hamileyken yardımcı olan arkadaşlar vardı çok memnun oluyodum..

tatlım benim de dubleks değil ama cidden işe yaradığını gördüm.arkadaşın bebişi 1 buçuk yaşındaydı.annesinin odada yatıyordu.sessizce uyanmış yatakta dikilmiş.hafif bir ses geldi kız hemen koştu.valla ben görüntülü alıcam.her zaman onun yanında olamam mutfakta vb işim olur.en azından görürüm ne yaptığını.

görüntülü bende düşündüm yazlıkta filan haliyle sürekli yanımda yatamayacak orada dubleks sürekli parkyatağını da taşıyamam aşağı yukarı diye şart sanırım bize:44:

canım alez bence de gerekli.yumuşatıcı yerine m*gnofıx var bende.alfabe ilk harf gelcek.valla bıraktım yumuşatıcıyı gayet de yumuşak çıkıyor.bizim sular resmen beyaz akıyor çok kireç var.o top işime yaradı.deterjanı da sıvı alıyorum azıcık kullanıyorum yetiyor.çok lekeli bir çamaşır varsa mürekkep vb *mw*y leke spreyi sıkıp atıyorum o çıkarıyor.kanser olmaktan uzaklaştığıma seviniyorum.

magnofix bir denemeliyim o toplara aslında çok güvenemiyorum ama dediğin gibi kanserojenleri sürekli kullanıyoruz:KK19:

ee aklın yolu bir :KK1:
yine de aklına bişey gelirse söyle hemen

iptal ettiğim ya da eklediğim olursa haber veririm mutlaka kafanı yorma:KK34:

$bebedoor týrnak makasý.jpg
$sevi bebe küvet.jpg

ilkk kez fotoğraf yüklediğim için umarım doğru bir şekilde doğru bir yere yüklemişimdir , buda benim bebiş ime , cici kıyafetlerinin dışında aldıklarım , bir de ..rz..mm um bebe ateş ölçer i ni aldım , hem kulaktan , alından ateş ölçebiliyor, hem de oda sıcaklığı , sıvı,mama sıcaklığınıda ölçebiliyor hafızalı filan , hh.ps.. bb..rr..d.. sitesinde arzum da indirim vardı, kargoyuda ücretsiz de denk getirelim die diğerlerinide ekledik, birde bir kaç site ile karşılaştırma yapınca bu site daha uygun geldi, bakalım ne diyceksiniz :)

bebek arabamız: hauck malibu
beşiğimiz: bir adet park yatak bir adet mobilya sallanır beşik
dolap: 3 kapılı dolap
şampuan vs bakım ürünleri: mustela ve sebamed (ilk zamanlar mustela kullanacam)
deterjanımız: hacı şakir granül sabun, dalin sıvı deterjan, dalan sabun tozu (hepsini aldım denicem)
bebek bezimiz: prima premium care
alt açma örtüleri: canbebe kullan at
banyo küvet-kova-maşrapa: sevi bebe
küvet filemiz: sevi bebe çok fonksiyonlu minder
emzirme yastığı - hamile yatış yastığı: Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu anne Bebek Minderi
bebek yatağımız: yarı ortopedik
ateşölçer: arzum bebbe kulaktan ve alından ateşölçer
buhar makinamız: bizde sinbo var ama yeni alanlar avent vs. ürünlere bakabilir
emziğimiz: avent yenidoğan
biberonumuz: avent yenidoğan az akışlı
ıslak mendil:unibaby yenidoğan
telsiz: bizde yeğeniminki var,avent ama yeni alacak olsam görüntülü alırım
göğüs pompası: ablamın pompası, medela elektronik, memnun kalmıştı.
göğüs ucu kremi: lansinoh
burun aspiratörümüz: otri bebe, ilk zamanlar için tonimer serum fizyolojik alınacak
ev tipi ana kucağımız: kraft bouncer
mama sandalyemiz: kraft circle
pişik kremimiz: mustela
bebek yorganımız: %100 pamuk, ikea
bebek yastığımız: çok çok ince bir model, ikea (ilk 6 aya yakın yastık kullanmaması daha doğru)
önlüğümüz: bol bol önlük alındı, tek kullanımlık bebinni marka

merhaba,
tecrubeli bir anne olarak gezinirken gordum listeyi.
hayırlı olsun.

bir kac notum olacak.

bence bebek icin kuvet hic gerekli degil. ben almadım mıaldım. hem de ayagi sepeti vs diye 150 Tl masraf yaptım. ama ne oldu. kızım soguk kuveti degil yıkanmak icin annesinin sıcak kucagini tercih etti.
mama sandalyesi icin ikeada 35 tlye plastik bir model var o hairka ya da 110tllik masif bir model. ben ikincisinden aldım hem de 3 tane, bize anneanneye ve babanneye. cok memenun kaldım. hic yer kaplamıyor.
kızım hic onluk sevmedi, aldıklarım elimde cok az kullanıldı. her bebek boyle olmaz biliyorum.
ben kızım icin bubchen ve klar marka bakım urunleri kullandım.
yorgan degil ama uyku tulumu cok isime yaradı. ilk 6 ay icin tchibo2dan, sonraki kis icin ikeadan aldım.
pompa aventin elektriklisini aldım ve cok memnun kaldım. saklama kaplarım da aventti, boylece sutumu direkt icine sagabildim.
bir de anne ihtiyacları var. kelebek koruyucu ve kalkanlar ilk zamanlardaki göğüs ucu yaralarını atlatmamı ve bebeğimi emzirmeye devam edebilmemei sağladı. başka markalarda da var sanırım ama ben avent aldım.
pisik icin bepanten merhem kullandım. cok zorda kalırsam desitin.

bebek alisverisi cok keyifli. aslinda bir bebege en cok annesinin sevgi dolu kucagi lazım :)
sevgiler

arkadaşlar mama sandalyesi alacaksanız egeroturma bolumune sabıt çıkıntılı olanı tavsıye etmem masaya sabıt olanı alınkı bebegınız buyuyunce kendısıde rahatlıkla oturabılsın yoksa sureklı sız oturtmak zorundasınız

*hafiflik
*5 nokta emniyet kemeri
*otomobile bağlanma
*sallanan
*bezi yıkanabilen ve antialerjik
*boyun koruyucu ped(pamuklu)
*kolay tutuş için sünger veya kauçuk kulp
*tam yatış pozisyonu

eklemek istediğiniz bişey varsa önemli bir not ekleyin lütfen

Son düzenleme:
*tepsisi büyük,çıkarılabilen
*bezi yıkanabilen veya kolay silinen
*yükseklik kademe ayarlı
*taşıması kolay(tekerlekli-360 derece dönen)
*5 nokta emniyet kemeri
*kapanıp katlanan
*en az 3 kademeli oturma pozisyonlu
*freni olan
*oturma kısmı geniş ve yumuşak
*bebeğin düşmemesi için ek parçası olan
*sırtı yatabilen

*ön teker amortisörü
*tekerlek 360 derece dönmeli
*hafif
*kolay katlanan
*gözlem pencereli(ultraviyole)
*çift yönlü
*5 nokta emniyet kemeri olan
*fren sistemi olan

*ön teker amortisörü
*tekerlek 360 derece dönmeli
*hafif
*kolay katlanan
*gözlem pencereli(ultraviyole)
*çift yönlü
*5 nokta emniyet kemeri olan
*fren sistemi olan

sırt kısmı kademeli olarak yatabilen
ön koruma hattı ve biberonluğu olan
yağmurluk
rüzgarlık aparatı

*tepsisi büyük,çıkarılabilen
*bezi yıkanabilen veya kolay silinen
*yükseklik kademe ayarlı
*taşıması kolay(tekerlekli-360 derece dönen)
*5 nokta emniyet kemeri
*kapanıp katlanan
*en az 3 kademeli oturma pozisyonlu
*freni olan
*oturma kısmı geniş ve yumuşak
*bebeğin düşmemesi için ek parçası olan i:KK42:şte bu kısmın tepsıye montelı olanını secersenız daha ıyı cunku ılerde çocugunuz kendı de oturabılır oturma kısmına montelı secersenız sureklı sız oturtmak surumundasınız:KK42:
*sırtı yatabilen

i:KK42:şte bu kısmın tepsıye montelı olanını secersenız daha ıyı cunku ılerde çocugunuz kendı de oturabılır oturma kısmına montelı secersenız sureklı sız oturtmak surumundasınız:KK42:

nilobella nın önerdiği kitaplar

Mahallenin en mutlu bebegi, Harvey Karp
Gece boyunca uyumak, Jodi A. Mindell
Siz: cocugunuzu buyuturken, Mehmet Oz
Hamilelik, dogum ve bebek bakim kitabi, Ayse Oner

çok güzel ve faydalı kitaplarmış inceledim hepsini.paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bu forumları takip etmeye çalışmamın asıl nedeni bu tür paylaşımlar ama malesef çok sık rastlayamıyorum. Bu yüzden extra teşekkürler. :)

X