1 deneyimli bir anneanne-babaanne
2 örgü bilgileri taze anne adayı
3. kk da bir bayan örüp satıyor adı hanzade idi sanırım.
4. bazılarını internetten buldum blog sitelerine koymuşlar.ben de örmek istiyorum bebişime
Canım öncelikle hapinize sağlıklı doğumlar diliyorum.. Rabbim bir avazda kurtarsın :))
benim oğlum 2 buçuk aylık :)
Bende başlıklarınıza göre bişiyler yazayım..
Bazı anne adayları banyo termometresini luzumsuz buluyor.. ama bence çok gerekli bişiy..
örn başıma bir gün ne geldi.. oğlumu banyo yapıcaz görümcem bizdeydi suyunu o hazırladı.. tabi ben parmağımla bile dokunsam suyu anlıyorum artık ta, 2 çocuk annesi olmasına rağmen suyu soğuk getirdi.. ona göre gayet normaldi su.. ama termometreyi suya koyduk 33 derece gösterdi.. halbuki banyo suyu 36-37 derece olması gerekiyor.. ben suyunu hazırlarken 38 derece getiriyorum odaya ki bebeğin üstünü açana kadar altını temizleyene kadar 37. dereceye inmiş oluyor..
Küvet için de file çok kullanışlı. süngeri nasıl bişiydir bilmiyorum..
Tırnak makasını bebedor almış babamız.. memnunuz..
burun aspiratorü wee.. ya ben kullanamıyorum onu yada kaliteli değil.. ama otri bebe kullananlar çok memnun..
Bebek bezinde prima premium care.. biz yenidoğandan 3 paket kullandık.. 2 numaradan 2paket.. 2. paketin sonunu zor bitirdik.. popomuz hızlı büyüdü..
stok yapacaksanız da 3 numara en uzun süre kullanılıyor.. tabi bu bebeğin gelişimine bağlı.. oğlum mamayla beslendiği için daha çok çiş yapıyor... ayda 3 paket gidiyor sanırım ..
Mustelanın şampuanını kullanıyorum şimdilik.. annem sağolsun büyük boyunu almış bana 3-4 ay daha gider herhalde.. kendim de niveanın şampuan ve bebeyağını almıştım.. yağını kullanıyoruz memnunum.. medelanın da bebeyağı var ama bana kokusu ağır geldi.. o da sanırım benden kaynaklanıyor nefesim kaçmıştı ondan..
çamaşır..
haci şakirin toz sabununu kullanıyorum çok memnunum.. önyıkama yapmıyorum bile 40 derecede yıkıyorum .. yumuşatıcı almadım..
hastane çıkış takımı alacaksanız 1 tk yeterli fuzuli parçaları oluyor ve bebek hızla büyüdüğü için anca 2-3 kez giydirirsiniz..
altlı üstlü takımlar alın ve çıtçıtlı badiler (0-3ay) 62cm beden olanından alın.. başta büyük gelecekler ama 1 ayda toparlıyor bebekler..
Beslenme:
Nuk 'un ortodondik emziklerinden çok memnunum.. kesinlike cam.. dr. browns ta var ama oğlum çok hava yuttu onunla o yüzden kullanmıyorum.. nuktan memnunum o da antikolik.
emzik chicconun gördüm tek parça olanından.. ek yeri olmayanları tercih edin ve damaklı olsun
Bebek odamız henüz hazır değil.. Yonca marka ufak bir beşik aldım yatak odama..
büyüyen beşik yaptırdım bebek odasına sonradan karyola kalıyor beşiğin korkuluk kısmı masa oluyor.. babyhope 930 modelini inceleyebilirsiniz ona benzer olacak.
şu fermuarlı yumuşak battaniyelerden 2 tane alın.
ince pamuk battaniyelerden de 4-5 tane bulunsun.. kusan bebek olursa anca yetiştirirsiniz..
göğüs pedlerinden hiç memnun kalmadım 2-3 saat geçince koku yapıyor.. tabi biryere giderken kullanışlı bişi ama evdeyken mendil koymak daha kolay
aklıma gelen bunlar.. sanırım uzun yazdım birazcık ama umarım faydasını görürsünüz..
ama çok güzeller bişey örmessem bebişim beceriksiz annem der ilerde.özenmek istiyorumBiri gosterse yapariz heralde de ezbere cooookkk zor.
canım daha çok şeyler eklemeyi düşünüyorum.siz de ekleyin öneri görüş işe yarar bilgi ürün vb .bu topik hepimizin canım bunu bil.muffincim ellerine sağlık.. ben de hala neler almam gerektiği konusunda çok kararsızım gerçekten çok yol gösterici olmuş topiğin, kesinlikle yararlanıcam canım
ben de kitap önerisinde bulunayım
bu kitap seri kitabı halinde zaten, bunu alırsanız başka hiçbişeye gerek bile olacağını sanmam
bebeğinizi beklerken sizi neler bekler (hamilelik sürecini anlatıyor)
bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler (ilk 12 aylık dönem)
çocuğunuzu büyütürken sizi neler bekler (7 yaşına kadar)
ha kitap olarakta remzi kitapevinin ilk 100 sözcük kitabı 6 aylıkken aldım mükemmel faydasını gördüm uzun bir dönem kullandık
teşekkürleri canım deneyimlerini paylaştığın için.ben de bu hafta gelen *e*etto nun( yıldızlı yere alfabe 2. harfleri gelcek ) patiklerini çok beğendim.spor ayakkabı gibi olan 12 ay için aldım ve yumuşacık öteki de 6 ay için ayaklarını sımsıcak tutacak.öneririm
Eki Görüntüle 357893 Eki Görüntüle 357894
Az once eltimin bebegine hastane cikisi almaya gittim. Bi acip bakim dedim ne gorim bidamlaaaa. Cok kucuk. Etiketine falan baktim 0 ay 56 cm yaziyor. Bebegin ne kadar dogcagini bilmiyorsun ve ilk bir haftadan sonra kilo almaya basliyor bebek. Bir kere anca giyer gibi geldi bana vede kucuk dogarsa giyer. Sonra aradik 0-3 olanlar 64 cm e kadar yazio ve ondan aldik. Bi cok hasta ne cikisi 0 ve bence binlarin yerine 0-3 almak gerekli. Benden tavsiye
ay harikaymış bayıldım valla nerden aldın bunları
canım onların 50 cm olanları bile var :)) ama ediğin gibi uzun vadeli giyilemiyor hiç biri bebeğin en hızlı büyüdğü dönemlerden biri,bencede o konuda biraz beklemekte fayda ar,bebeğiniz tombiş mi doğacak boyu nasıl olacak bilmiyoruz son hafta bile alınabilir
zaten hastane çıkışı bir tane almanız yeter,içinde o kadar çok ıvır zıvırı olmasa da olur nasılsa onları çok alıyoruz
Az once eltimin bebegine hastane cikisi almaya gittim. Bi acip bakim dedim ne gorim bidamlaaaa. Cok kucuk. Etiketine falan baktim 0 ay 56 cm yaziyor. Bebegin ne kadar dogcagini bilmiyorsun ve ilk bir haftadan sonra kilo almaya basliyor bebek. Bir kere anca giyer gibi geldi bana vede kucuk dogarsa giyer. Sonra aradik 0-3 olanlar 64 cm e kadar yazio ve ondan aldik. Bi cok hasta ne cikisi 0 ve bence binlarin yerine 0-3 almak gerekli. Benden tavsiye
canım bebetto markası.*utik*e*e (alfabenin 2. harfi gelecek)ya da UNN*DO idi.çok yumuşak bükülebilir bir ayakkabı sert olacak diye korkmuştum ama patik gibi çıktı.1 yaş için aldım.bir de yeni doğan bebeğe hastanede annenin yanına ilk verecekleri zaman mı hastane çıkışı giydiriliyor?yoksa eve giderken mi?