2012 Ağustos Anneleri-Ne Almalı-Nelere Dikkat Etmeli-Çok Beğendiklerimiz-Öneriler

kızlar bir şey sorucam civilimden alışveriş yapanınız varmı ????
ürünler ne kadar zamanda geliyo, kaliteleri nasıl, yumuşaklıkları nasıl, resimdekiyle bire bir mi geliyo ??? bir fikir verirseniz çok sevinirim.

alıntıdır.............................

Son düzenleme:

alıntıdır...........................................

İnternetten değilde mağazasından bebeğimiz için alışveriş yaptık görmeden almak pek mantıklı değil gibi çok hoşumuza giden ürünlerde oldu kumaşını hiç beğenmediklerimizde

İnternetten değilde mağazasından bebeğimiz için alışveriş yaptık görmeden almak pek mantıklı değil gibi çok hoşumuza giden ürünlerde oldu kumaşını hiç beğenmediklerimizde

hımmm çok teşekkür ederim canım. malesef bizim mağaza gibi bi şansımız yok yaşadığımız şehirde henüz mağazaları bulunmuyor. ancak bu sözlerin bana çok büyük bir fikir oldu göründüğü gibi olmayabilir doğru.

günaydınn

bu başlığı yeni gördüm çok mutlu oldum tüm ağustos anneleri burada toplanmış
inşallah ağustos sonunda bende kızıma kavuşacağım 17+6 haftalık hamileyim

evet evet en mantıklısı bu gibi görünüyor, hem mis kokar, hem yumuşacık olur hem de yumuşatıcı tehdidi olmaz

yumuşatıcılar çok allerjik maddelerdir, bu nedenle hangi marka olursa olsun kullanılmasına karşıyım. ayrıca koku da ileride bebeklerimizin akciğerleri açısından çok riskli. etrafımızda zaten yeterince kanserojen tehdidi varken güzel kokması değil sağlıklı olması çok önemli.

arkadaşlar alıntıdır.ben de dişleri çıkana dek silikon sonra kauçuk diye duydum ama bu maddeden sonra kauçuk emzikleri iyice incelemeye aldım

muffincim sanırım ilk bebeğini bekliyorsun. nerden mi anladım çünkü seçimi kendinde görebiliyorsun. sakın yanlış anlama beni. benim tavrım doktorlara. heleki ilk oğlumdan sonra. ahkam kesmek gerçekten çok kolay başına gelmeden yada kendin bakmadan. ama ya gerçeği daha bir günlükten başlıyor kendi seçimlerini yapmaya. hadi canım dediğini duyar gibiyim bu yüzden sana bir kaç örnek vereyim. doğumunun ikinci günü daha dünyadaki ikinci günüydü sabah uyandı ve bir başladı bağırmaya çıldırıcam daha ilk bebeğim kimse çare bulamıyor sonnda aldık koştuk doktora deneyimli ve ilgili bir baba olan doktorumuz buldu sorunu eldiven takmak istemiyordu. ilginç diymi eldivenler çıkınca çocuk sustu. ve bunu yaptığında daha iki günlüktü. ben hiç göğsümü veremedim oğluma çünkü tenden tiksiniyordu naptıysam olmadı. yine bir gece yine avaz avaz bu kez üç aylık 4 saatlik mücadeleden sonra sorun yine doktorda ama bu kez tesadüf eseri çözüldü. şimdi sıkı dur derdi emziğin ipiydi yanlış anlamadın hani emzik yere düşmesin diye kullanılan ip ters tarafta takılmış. haşladıktan sonra dikkat etmemişim. kısacası bilgi edinmek ve bilinçli olmak evet ama seçim yapmak malesefki çocuklar artık bizim dönemimizdeki gibi değiller doğuştan kendileri yapıyorlar seçimlerini. bu sebeple benden taze annelere tavsiye iki üründen de bulundurun hee kabul ederse ne ala ama her ihtimale karşı hazırlıklı olun.
hee bana gelince ben bir yıl silikon emzik kullandım. ama her ay değiştirdim emzikleri deforme olmasını beklemeden. çünkü kim ne derse desin bana sağlıklı gelmiyor 6 ay aynı emziği başlığı kullanmak. elbetteki günde elli kere belkide sterilize ediliyor ama zaten o görüntüsü bile içine sinmiyor insanın.

****alıntı****eksik varsa ekleyin lütfen

Oda Nasıl Olmalı?

Yaptığım araştırmalar ideal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az 1 penceresi olmalı diyor. Hepimizin bildiği gibi, içeri güneş girmeyen, hava değişimi olmayan odalar bebeğin sağlığı için uygun değil.

Yine okuduklarımdan öğrendiğim, odanın evin kuzey-doğusunda veya kuzey-batısında olması gerektiği. Bu şekilde oda günün en ferah saatlerinde (güneş doğarken ve batarken) güneş görebiliyor. Evin güney kısmında bulunan odalar, özellikle yaz aylarında evin en sıcak odası olması nedeniyle çocuk odası olarak pek tavsiye edilmiyor.

Bebek odasında kullanılan malzemeler nasıl olmalı?

Herşeyden önce sağlıklı ve temizlenmesi kolay eşyalar olmalı.

Yer döşemesinde tahta çok kir tuttuğu ve de temizliği zor olduğu için tercih edilmeyen bir döşeme türüdür. Son zamanlarda okuduğum yazılarda yere halı konmasının da sakıncalı olduğunu öğrendim. Halı, toz ve mikroorganizmaların yuvası. Ayrıca halı ve halı türü malzemeler odadaki nemi de emdiği için alerjik bünyeli bebekler için nefes almayı güçleştirebiliyor. İdeal olan yıkanması veya silinmesi kolay olan (örneğin laminant, parke) döşeme türleri.

Yapılan araştırmalar metal malzemelerin manyetik alan ürettikleri için organizmayı olumsuz yönde etkilediğini ortaya koymuş. Bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve buna bağlı olarak uyku düzensizliklerine neden olabiliyormuş. Bu nedenle bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurulmaması doğru olacaktır.

Bebeğin odasındaki mobilyaların ağaçtan yapılmış olması sağlıklı bir seçimdir. Fakat toksik olmayan boyaların kullanıldığı mobilyaları tercih etmelisiniz. Mobilyalarda sivri çıkıntılar da olmamalıdır. Mobilyayı alırken boyutlarının bebeğe büyüdüğünde oyun alanı bırakacak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz.

Odanın ışığı nasıl olmalı?

Öncelikle hava alan ve güneş ışığı giren bir oda olmalı.

Okuduğum bir yazıda (her ne kadar uygulaması zor olsa da) evdeki ışık kaynaklarının odanın tam ortasında bulunmaması, ışığın tavan veya duvarlar vasıtasıyla yansımaması gerektiği yazıyordu. Avizeden çıkan ışık çok kuvvetli olmamalı, avize ufak olmalı, beyaz veya sarı ışık seçilmeli. Gece için de az ışık veren gece lambaları tercih edilmeli.

Odanın renkleri nasıl olmalı?

Günümüzde çoğu bebek odasında kullanılan pastel renkler en ideal olanlarıdır. Mavi ve yeşil gibi soğuk renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda sinekleri de uzak tutar. Koyu renk boyalar odayı küçük gösterir. Açık renklerse odayı ferah kılar. Karbeyaz renk bebek odaları için tavsiye edilmiyor. Bu renk odaya rahatlatıcı olmayan bir hava vermekle beraber hastahane odası gibi bir izlenim de bırakabiliyor. Bebeğin odasında fildişi, buz rengi veya opak renkler rahatlıkla kullanılabilir. Kırmızı renk oldukça dikkat çekicidir. Bu nedenle bu rengi birkaç eşyada kullanarak odaya canlılık katabilirsiniz.

Dekorasyon

Oda Takımı (dolap, şifonyer, komidin, sandık, karyola, duvara monte raflar)

Yukarıda sayılan eşyalarla dört dörtlük bir oda takımı yapabilirsiniz. Fakat mobilyacılarda o kadar çok seçenek varki… Çok pratik mobilyalarla daha az yer kaplayarak oda takımınızı alabilirsiniz. Duvara monte raflar küçük odalar için çok ideal… Örneğin bazı dolaplar bebek küçükken oyuncak dolabı, büyüyünce de kitaplık olarak kullanılabiliniyor. Veya karyola üzerindeki komidinler kaldırılınca tek kişilik yatağa dönüşüyor ve siz bebeğiniz büyüdüğünde tekrar karyola almak zorunda kalmıyorsunuz… Hatta bazı yatakların sadece bir tarafında korkuluk oluyor. Diğer tarafı düz… Bu düz kısım korkuluklar artık kaldırılacağı zaman masa oluyor. Böylece bebeğiniz büyüdüğünde örneğin okul çağına geldiğinde ayrıca bir de bir masaya sahip oluveriyorsunuz. Bunun gibi ilerisi de düşünülmüş birçok mobilya seçeneği mobilyacılarda mevcut. Bebeğinizin odasına en uygun mobilya takımını alırken bu tip özellikleri de gözardı etmeyin derim…
gebelik.org Genelde mobilya satan mağazalarda yatak örtüsü takımları da bulunmakta. Yatağınıza uygun ebatlarda alacağınız bir yatak örtüsü takımı odaya ayrı bir güzellik katacaktır. Bazı mağazarlarda yatak örtüsü takımı, yastık, abajur, avize gibi aksesuarlar duvar bordürleriyle aynı desende uygulanabiliyor.

Karyola alırken dikkat edilmesi gereken husususlar:

Keskin, sivri kenarları olmamalıdır.

Yatağın kenarları (korkuluklar) bebeğiniz büyüdüğünde yataktan atlamayacak kadar yüksek (en az 60 cm.) olmalıdır.

Korkuluklardaki çubukların aralıkları, bebeğin kolu veya bacağının sıkışmaması için 2.5 cm’den dar, bacaklarını dışarı sarkıtmaması için 6 cm’den geniş olmamalıdır.

Korkulukları açan düzenek, bebeğin açamayacağı şekilde olmalıdır. Her iki uçtan aynı anda basılınca/çekilince aşağı inebilen düzenekler tercih edilmelidir.

Yatak karyolaya tam oturmalı, bebeğin kolunu ya da kafasını sıkıştırabileceği boşluklar olmamalıdır.

Karyolanın tabanı bebek büyüdükçe alçaltılabilmelidir.

Bazı karyolalarda, yatağın altına gelen kısımda 2 tane çekmece olur. Böyle çekmeceli modellerin çok büyük bir bölümünde karyola tabanı sabit olmakta ve bebek büyüdüğünde yatağı aşağıya indirmek mümkün olmamaktadır. Karyola seçiminde bunu da gözardı etmeyin.

Genç odası olabilen takımlarda, komidinler karyolanın ayak ucu kısmına monte edili durumdadır. Bu komidinlerin biri çekmeceli, diğeri de kimilerinde üstten açılır kapaklı kimilerinde bildiğimiz sağa veya sola açılır kapaklı şeklindedir. Kapaklı komidinin üstten açılan modellerini tercih etmeyin. Bebeğiniz ayağa kalkmaya başladığında o kapağı kolaylıkla açabilecek ve parmaklarını araya kıstırabilme tehlikesi oluşacaktır. Eğer kilitli modeller varsa en azından kilitli modelini tercih edin. Kapağı sağa veya sola açılabilen modellerde bu kısım genelde duvara geldiğinden o komidin verimli kullanılamadığı için üstten açma kapaklar çıkmıştır. Fakat bebeğinizin sağlığı için üstten açılır modelleri tercih etmemenizi öneririm.

Bazı modellerde karyolalar tekerlekli olmaktadır. Bu karyola altındaki zeminin temizliği için çok idealdir. Yatağın kayma tehlikesi yoktur. Yanlız tekerleklerin nasıl olduğuna iyice bakmanızı ve öyle almanızı öneririm. Bazı mobilyalarda kaliteli tekerlekler kullanılmıyor.

Bebeğinizin yatağı:

Yatak alırken bebeğinize uygun olmasına dikkat edin. Çok sert veya çok yumuşak yatak almayın. Fazla sert yatak bebeğinizin kaslarını yorar ve uyumaya geçişini zorlaştırır. En uygunu orta sertlikte (yarı ortopedik) bir yataktır. Yün veya pamuk yatak kullanmak doğru değildir. Ayrıca kullanılmış yataklar (örneğin bir başkasının çocuğundan kalma, yıllarca saklanan anne/babanın çocukluğundan kalma yataklar) da kesinlikle tercih edilmemelidir. Bu tip yataklar mikrop ve bakteri yuvasıdır.

Yatağın daha temiz kalması açısından yıkanabilir yatak koruyucu kullanabilirsiniz.

Serip, toplamada kolaylık olması açısından ve bebek yatarken toplanmaması için lastikli çarşafları tercih edin.

% 100 pamuklu kumaştan yapılmış çarşaflar kullanılmalıdır. Sentetik ürünler pek tercih edilmemelidir.

Yatağın kenarına koyacağınız kenarlıkların bağcıklarının 18 cm’den uzun olmamasına dikkat edin.

Yatak Oyuncakları:

Karyolaya monte edilen, bebeğin erişemeyeceği yükseklikte asılı dönen ve müzik çalan oyuncaklar oldukça dikkatini çekecektir.

Renkli bir kitap (karton olanlar) oldukça ilgisini çekebilir.

Parmaklıklardan sarkan ses çıkaran oyuncaklar da hoşuna gidebilir.

Genel Öneriler:

Bebeğinizin odasında derece mutlaka olmalıdır. Ayrıca rutubet ölçer de edinmeniz gerekir. İkisi bir arada olanlar da mevcut.

Bebeğinizin ağlama seslerini duyabilmek için odasına bebek telsizi koyabilirsiniz. Özellikle geceleri çok işinize yarayacaktır.

Bebek yorganı çok ağır olmamalıdır. Daha önceden kullanılmış yorganları tercih etmeyin. Ayrıca makinede yıkanabilir olması, temizlik açısından avantaj sağlar.

Bebeğinizin dolabına giysilerini asabileceğiniz bebek askılarından alın… Böylece kıyafetleri düzgün duracaktır.

Şifonyer çekmecelerinin içine , dolap raflarının üzerine veya duvara monte raflarınız varsa bunların üzerine koymak için yatak örtüsü takımına uygun örtüler alabilir veya diktirebilirsiniz.

Bebeğinizin odasını kışın havalandırmak sorun olabilir. Çünkü kış aylarında büyük şehirlerde hava kirliliği üst düzeylerde oluyor. Bu nedenle odasına hava temizleyici (filtre) alabilirsiniz. Odanın büyüklüğüne veya küçüklüğüne göre çeşitli ebatlarda satılmaktadır.

Bebeğinizin odasına koymak için oyuncak alırken özellikle uzun tüylü olanlarını tercih etmeyin.

Bebeğinizin odasına bir de saat koymayı unutmayın…

Eğer oda takımıya birlikte oyuncak sepeti veya kutusu almadıysanız bunu da ihmal etmeyin. Bebeğinizin oyuncaklarını koyabileceğiniz dekoratif bir kutu, sepet, sandık veya benzeri bir eşya odanın daha derli toplu görünmesini sağlar…

Eviniz kaloriferli ise özellikle kış aylarında odada nem oranı düşük olabilir. Tabiki evin konumunun da bunda rolü vardır. Eğer rutubet ölçen bir aletiniz yoksa bunu edinin. % 40’ın altındaysa nem oranı düşüktür. Yükseltmek için kalorifer üzerinde duran ve içine su konan bir filtre edinebilirsiniz. Veya yine kalorifere asılan sert plastikten yapılmış içine su konan daha basit suluk tipi bir eşyayı da tercih edebilirsiniz.

Eğer odanız müsaitse koyacağınız küçük bir fiskos masası ve bir koltuk (sallanan sandalye de olabilir) çok işinize yarayabilir. Özellikle emzirirken veya mama yedidirken biberon, mendil vs. koymak için fiskos masaları hem az yer kaplıyor hem de dekoratif duruyor.

Bebeğinizin odasına imkanınız neye elveriyorsa, küçük bir radyo, kasetçalar veya mini müzik setlerinden koyabilirsiniz. Emzirirken, mama yedirirken veya uyku saatlerinde dinleteceğiniz enstrumantal müzikler bebeğinizi çok rahatlatacaktır.

Sonuç olarak bebeğinizin odası sedece uyku saatlerini geçireceği değil oyun aktivitelerini de yapacağı bir odadır. O nedenle imkanlarınız dahilinde evin en geniş ve uygun odasını hazırlamanız, gereksiz lüks düzenlemelerden kaçınmanız en doğrusu olacaktır. Lüks düzenlemeden önce, rahat ve güvenli eşyalar almaya özen gösterin. Odanın içindeki aşırı eşya veya oyuncak yığını boğucu bir etki yaratacaktır. Sade ve ferah bir odada bebeğiniz daha rahat edecektir.

arkadaşlar alıntıdır.ben de dişleri çıkana dek silikon sonra kauçuk diye duydum ama bu maddeden sonra kauçuk emzikleri iyice incelemeye aldım

hem emzik hemde uç kısmı yani heryeri silikon olan emzikler en sağlıklısı. diğer emzikler ağız bölgesinde dermatit yapabiliyor...

selam kızlar benim ikinci bebeğim size önerilerim şunlar olabilir çünkü sevdiğiniz herşeyi alıcaksınız:)benim oğlumda aiğustos doğumluydu kızımda ağustosda geliyor:)çook sıcak olucak evde sadece gündüzleri body giyebilmişti geceleri altan patiksiz tulunm giydiriyordum tabii çorapda üstümü hiç örtmedim hergün dışarı çıkardım üstünede ince tulu7m ve merserize hırka dışında birşey giydirmedim birde ince battaniye..2 ay böyle geçti o yüzden basit ama sağlıklı giysiler alın çok almak yerine kaliteli olanları tercih edin. bence telsiz,yan yatış yastığı ve banyo için sünger kesin alın,salıncak ogluma almadım kızmada almıyıcam gereksiz sonradan zor kopacagı alışkanlıklar edinmesini istemiyorum en güzel ayakda sallamak oda 2 3 aydan sonra herortamda uyutabiliyorsunuz sallanan beşik olmayan heryerde tatilde bile:)çok sarsmamak ve ayakda bırakmamak şartıyla:)emzik ilk 3 ay kesinilkle yasak almayın bile anakucagıda öyle; ama ana kucagı sonra çok rahat başka yerlerde yedirmek ve uyutmak için süper..aldıgınız deterjanların ıslak mendillerin ve kozmetiklerin parapen içermediğine dikkat edin ..ilk 3 ay ıslak mendil yerine pa muk ve kaynatılmış su veya içme suyuyla popo temliğini yapın sadece bebeyağı yada zeytinyağ kullanın başka şeyler derideki koruyucu tabakayı soyuyor:birde bebişleri içme suyunu kaynatıp yıkayın 1 yaşına kadar ishal olma tehlikesi o yaşlarda azalıyor aşılarıda bitiyor çünkü birde ben oğluma dalin,n deterjanını kullanıyorum çok memnunum kullandığımız şampuanlardan bir farkı yok oglum 5 yaşında hala onu kullanıyorum ve çamaşırlarını hala ayrı yıkıyorum:) bence en önenlileri bunlar şimdilik birde en önemlisi bebekleriniz doğduğunda çok yorgun bile olsanız o yanınıza geldiği andan itiraben çoook mutllu olun çünü öyle olunca o çok uslu ve sorunsuz bir bebek oluyor hep konuşun tatlı talı emzirirken,uyuturken yıkarken altını açarken:))ço0k seviceksiniz o kadar güzel bir duyguki:)))

kızlar bayıldım

Eğlenceli özelliklerle dolu jimnastik merkezi, bebeğinizin üç ana gelişim aşamasında, onunla birlikte “büyür”. Renkli desenler ve aktiviteler, bebeğiniz, uzanmaya, tutmaya ve tekme atmaya davet eder. Yüz üstü oyun eğlencesi için ise, uzanmayı ve kol gücüyle yerden kalkmayı teşvik etmek amacıyla oyuncakları mindere takabilirsiniz. Bebeğiniz hazır olduğunda ise, minderi ve köprüleri, emekle-geç oyun alanı yaratacak şekilde tekrar kurabilirsiniz! Köprüleri sökülerek makinede yıkanabilir.

alıntıdır..............................

aldığım ürünler

bakım
prima premium care 1 ve 2 nolu paketler
saç fırçası-chicco
unibabyYenidoğan Islak 'Pamuk' Mendil 120’li(3 paket steril sulu)
tırnak makası-chicco
kağıt törpü seti-2 tl

bebek çamaşır

dalin sıvı deterjan-3 adet
yelek
kısa-uzun-yarım kol çıtçıtlı badiler
patikli pantolonlar
battaniye-3 adet penye
mama önlükleri

beslenme

avent biberon seti
dr brown biberon-cam
dr brown biberon emziği yedek
biberon fırça
avent fosforlu 0-6 ay emzik
lansinoh göğüs pedi
lansinoh göğüs kremi-6 göğüs pedi hediye
nuk göğüs pedi 30 lu
hasta bezi
lansinoh göğüs pompası 2li elektirikli
emzirme önlüğü-mycey

banyo
sevi bebe gidersiz küvet
banyo küvet süngeri
lif örmek için kirpi ip(iyi köpürtüyornuş forumda bir bayan yazmıştı)
banyo termometre-bebedor(sıcak-soğuk göstergeli)
bornoz takımı-bebitof

diğer
telsiz-800 m weewell
mama sandalyesi-chicco poly magic
oda termometresi-nemölçer-arzum(11 tl)
emzirme atleti(shipsbaby kumaşı iyi)
yan yatış yastığı
boğulma önleyici-sıcak su torbalı yatış yastığı-sevi bebe
çorap

bol bol ağız silmek için mendil alın kızlar..çoraplarınız eldivenleriniz bol olsun
nedense bizimki eldivenleri hep kirletiyodu minizikken nasıl beceriyosaydı artık

Marka Marka Yorumlu Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi
By pusetimkoltugum on 30 Nisan 2012
İşte yaklaşık 2 seneyi bulan araştırmalarım ve arkadaş, forumlar vs. tavsiyeleriyle hazırladığım yenidoğan bebek ihtiyaç listem:

Emzirme

Emzirme sütyeni: Günlük Dagi* yada Elija, dışarıda Marks&Spencer* süngerli
Göğüs pedi: Lansinoh ** (Boyutları ve ergonomik yapısıyla en iyisi Lansinoh. Avent’in ki çok kötü)
Göğüs pompası: Ameda Lactaline ** (Ameda bir yana diğer pompalar bir yana, Ameda’da daha fazla süt çıkıyor)
Süt saklama poşeti: Lansinoh
Göğüs Kalkanı: Avent
Göğüs kremi: Lansinoh Lanolin Krem **
Emzirme yastığı: Mycey (Başta gerek yok gibi gelse de özellikle yatakta emzirirken büyük rahatlık)

Bakım

Bebek bezi: Prima Premium Care 5 yıldız 1 numara (stok yapmayın her bebeğin 1 numarayı kullanım süresi farklı)
Islak mendil: Unibaby Yenidoğan ** (stok yapılabilir, çok uzun süre kullanılıyor)
Küvet ve Ayak: Farketmez ama ayak şart. (Küvet giderli olursa daha iyi olur, pis su dışarı akar)
Banyo termometresi: Yüzen ördekli, balıklı vs bir termometre (almak şart değil, kısa zamanda elinizle anlayacaksınız)
Kova/Maşrapa: Farketmez
Tırnak makası seti: Bebedor, Chicco vs (çıtçıt, normal makas, törpü)
Tarak ve fırça seti: Chicco olabilir (gerçek kıldan olacak)
Banyo süngeri: Doğal sünger, yamuk yumuk olanlardan (kesinlikle Chicco’nun turuncu renkli top gibi olanı değil)
Şampuan: Mustela köpük şampuan* (konak önleyici, konak olursa da alınabilir)
Saç ve vücut şampuanı: Mustela ** (500 ml pompalı şişe, bir şişe 10 aya yakın gidiyor)
Bebe yağı: Mustela **
Pişik Önleyici Krem: Mustela Vitamin Barrier Creme ** (pompalı şişesi daha uzun gidiyor, 5 ay kadar)
Pişik Kremi: Desitin %40 çinkolu olandan (çok güçlü bir krem ama maalesef paraben içeriyor, pişik olursa kullanılabilir)
Banyo havlusu: Üçgen başlıklılardan (içine tülbent yapılacak mutlaka)
Deterjan: Hacı şakir toz bebek deterjanı veya dalin sıvı ve yumuşatıcı veya dalan roxy
Ateşölçer: Braun yada Weewell kulaktan ölçer
Burun açıcı: Otri bebe nazal aspiratör ** (uzun hortumlu olanlardan, yedek başlık da alınmalı)

Beslenme

Emzik: Philips Avent 0-3 ay*
Biberon: Dr.Browns ** (tombiklerden – gaz oluşumunu en iyi önleyen biberon Dr.Browns’tur)
Biberon fırçası: Farketmez
Biberon ısıtıcısı: Weewell (digital olduğundan)
Sterilizatör: Weewell (boyutları küçük olduğundan – eğer sürekli biberon, pompa vs kullanacaksanız sterilazatör şart, günde 3 kere dünyanın içme suyunu kaynatmakla uğraşmayın)

Oda

Mobilya: şart değil (alınacaksa büyüyen karyola, minimum üç kapılı dolap, şifonyer)
Beşik: hafif pratik bişi, max 3 ay kullanılıyor (uzun süre annenin yanında yatacaksa park yatak alınabilir)
Nevresim Takımı-Uyku Seti: Funna baby yada Taç
Yan yatma yastığı: Farketmez
Pike-Battaniye: Farketmez
Yatak: Normal yaylı bebek yatağı, idaş-yataş-işbir vs (bebeğin yüzü gömülebileceğinden visco olmamalı)
Alez: Farketmez
Alt açma Minderi: Kenarları tümseklilerden
Alt açma pedi: Dalin ** (boyutları büyük olduğundan sokakta da çok kullanışlı)
Telsiz: Weewell (alınabiliyorsa kameralısından)
Dönence: 1,5 aydan sonra lazım (tomy winnie the pooh olmasın 5 dk da duruyor çok sinir)
Oda termometresi: Weewell, Arzum vs.

Taşıma

Bebek arabası: Bugaboo Bee + tente yada Maclaren (araba ya tam yatmalı yada anakucağı bağlanmalı, kesinlikle hafif olmalı (max 9 kg), yoksa 9. ayda baston puset almak zorunda kalırsınız), (Chicco almayın, en kötü ve en hantal arabalardan biridir).
Ana kucağı: Maxi-Cosi Pebble*
Güneşlik: Yazın araba camı için
Anne çantası: Farketmez (hafif olmalı)
Portbebe: Çok gereksiz, kesinlikle almayın. Bebekler 1 aydan sonra tam sırt üstü yatmak istemiyorlar.

*: bu ürün çok iyi

**: ihtiyaç varsa, mutlaka bu ürün alınacak

çok kısa sürede ikinci bebeğini bekleyen biri olarak bir kaç tavsiye kızlar.
bebişler yaz bebeği olacak bu sebeple kuvet ve iç süngeri yada filesini almasanızda olur. bebişi en güzel yıkama tekniği heleki yanlızsanız kendinize bir tabure edinerek banyoda dizlerinizin üzerine yatırarak yada göğsünüze yaslıyarak yıkamak. evet ilkel bir yöntem ancak bu hem bebeğin korkmamasını sağlıyor, hemde suya daha çabuk alışıyor. Mustela ürünlerini kesinlikle tavsiye ederim ben 2,5 yaşındaki oğluma hala onu kullanıyorum şimdi kardeşinide onu kullanacak çünkü anti alerjen ve dermotologların tavsiye ettiği ürünler.
emzirme sütyeni yerine evde yarım atlet tiplerinden kullanmanızıda tavsiye ederim çünkü emzirme sütyenleri göğüs ucuna baskı yaparak asıl sütün akmasına sebep olabiliyor ilk zamanlarda.
yan yatma yastığını iyice araştırın son dönemlerde doktorların tartıştığı bir konu. ben ilk bebeğime kullanmadım doktorumuz kesinlikle hayır demişti.

zaman yaklaştı bu sebeple eğer doğum yapacağınız hastahanenin çocuk doktorlarına devam etmeyecekseniz çocuk doktorlarını ve sağlık kuruluşlarınıda araştırmaya başlayın. özellikle size cep numarısını vermek istemeyen doktorlardan uzak durun (tecrubeyle sabittir )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…