Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben de oğlumu 33+4'te aldım kucağıma.2200 gr. doğdu.Çok şükür sorun yaşamadık doğumda küvöze hiç girmedi.Hastaneden 1950 gr.çıktık.İlk zamanlar kilo alamadı emdiği için çabuk yorulup bırakıyodu sağıp verdim.Hep nasıl büyüyecek bu derdim.Bana da küçük doğan bebekler çok çabuk toparlar demişlerdi.Gerçekten de öyle.Oğlum şimdi 9,5 aylık ortalamanın üstünde boy ve kilosu.72 cm ve 10 kilo.Doktorumun o zamanlarda söylediği boyu kilosu önemli değil nasılsa kilo alacak ve uzayacak önemli olan nörolojik gelişimi demişti.Sizler de takılmayın çünkü kilo alıyolar nasılsa.Bu arada ek gıdalara geçmek için acele etmeyin süt verdiğiniz günlerin tadını çıkarın.Her gün ona sebze çorbası yapmak ve yemesi gereken bir sürü şeyi yedirmeye çalışmak bazen insanı çileden çıkarıyo :))) Emzirmenin rahatlığını yaşayın elbet geçecekler ek gıdaya.

bende çok takmıyorum artık aslında boyu uzuyosa gelişiyodur dedi doktor nöroloğa kaçıncı ayda götürdün bizde gitcez sanırım ama daha doktor bişey demedi bide doktor bana çok kıyamıyo sanırım üçüz olunca kalça ugs si falan vardı ne zman rahat olursan o zmn yaparız demişti bende hazır gitmişken yaptırdım tabi

bende çok takmıyorum artık aslında boyu uzuyosa gelişiyodur dedi doktor nöroloğa kaçıncı ayda götürdün bizde gitcez sanırım ama daha doktor bişey demedi bide doktor bana çok kıyamıyo sanırım üçüz olunca kalça ugs si falan vardı ne zman rahat olursan o zmn yaparız demişti bende hazır gitmişken yaptırdım tabi

Nörologa hiç götürmedim.Doktor götür demedi.Kendi bir takım hareketler yaptırdı baktı gayet iyi dedi gerek görmedi.Çok şükür şimdilik herşey yolunda.Biriyle uğraşmak bu kadar zorken üç taneyi düşünemiyorum bile :))) Çok da güzeldir ama ben de ikiz olsa keşke dedim.Çünkü tekrar hamile kalma ihtimalim zayıf çıkmışken ikisi birden çıksaydı :))) Allah kolaylık versin.

merhaba pire severlerr :))

oğlusum çıkınca hastaneden ona daldım nete giremedim bayadır..

bir ayı geçiyor evimi senlendireli küçük sıpam ama hala kardeşimiz yogunbakımda..emekli olucak burdan diyo hemsireler..Allahımm en kızsa zaömanda kavustursun yavrumaa..

11.11.11 de idi dogum tarihimiz..ancak 5.8.11 de dogduk 26 haftalıkken..990 ve 880 gram olarak,
şimdi ise düzeltilmiş 5 günlük,üç buçuk aylık olduk kilolarımız da en son 3.500 ve 3000 olduk...

size sorum olacaktı mama konusunda,,

evdeki oğluşum hastannedeyken yani bi ay önce 60 65 cc alıyorken eve çıktıgımızda 30 cclere düştü daha yeni yeni 60 içmeye başladı (mamadan öncede emziriyorum ama çok süt geldigini düşünmüyorum) sizin yazdıklarınızı okuyunca çok az içiyor gibi geldi..
kilo alımı normal hatta üst sınırda dedi doktorumuz...ama yine de aklıma takılıyor acaba dooyuramıyormuyum acaba diye?

bir dee...şimdi bebeklerim için gelişimini dogum tarihini mi hastaneden çıkış tarihini mi yoksa olması gereken dogum tarihini mi baz alarak mı takip edecegim? yani şuan 3.5 ay önce dogan oğlum 3.5 lık bi bebek gibi degil dogal olarak ama 5 günlük bi bebek gibi de degil..kafam karıştı bu konuda....??

bir ayı geçiyor evimi senlendireli küçük sıpam ama hala kardeşimiz yogunbakımda..emekli olucak burdan diyo hemsireler..Allahımm en kızsa zaömanda kavustursun yavrumaa..

11.11.11 de idi dogum tarihimiz..ancak 5.8.11 de dogduk 26 haftalıkken..990 ve 880 gram olarak,
şimdi ise düzeltilmiş 5 günlük,üç buçuk aylık olduk kilolarımız da en son 3.500 ve 3000 olduk...

evdeki oğluşum hastannedeyken yani bi ay önce 60 65 cc alıyorken eve çıktıgımızda 30 cclere düştü daha yeni yeni 60 içmeye başladı (mamadan öncede emziriyorum ama çok süt geldigini düşünmüyorum) sizin yazdıklarınızı okuyunca çok az içiyor gibi geldi..
kilo alımı normal hatta üst sınırda dedi doktorumuz...ama yine de aklıma takılıyor acaba dooyuramıyormuyum acaba diye?

bir dee...şimdi bebeklerim için gelişimini dogum tarihini mi hastaneden çıkış tarihini mi yoksa olması gereken dogum tarihini mi baz alarak mı takip edecegim? yani şuan 3.5 ay önce dogan oğlum 3.5 lık bi bebek gibi degil dogal olarak ama 5 günlük bi bebek gibi de degil..kafam karıştı bu konuda....??

Canım Selam,
Hayırlı olsun bebeklerin.Benden senin gibi 27 haftalık 838 gram doğum yaptım.Benim bebeğimde bağırsak sorunu oldu,70 günde 1700 3 gelebildik.Şimdi çok şükür büyüyoruz.Bende seninle aynı dertten müstaribim:)Doğum tarihi,taburcu tarıhi,doğması gereken tarih..Kafam allak bullak.Anlamadığım doktorların kendine göre bakması.Çocuk doktoru taburcu tarihini,gastrolog doğması gerekn tarihi,nörologda doğum tarihine göre hareket ediyor.Çocuk doktoru bana daha mantıklı geliyor.Bende bilemedim.

Nörologa hiç götürmedim.Doktor götür demedi.Kendi bir takım hareketler yaptırdı baktı gayet iyi dedi gerek görmedi.Çok şükür şimdilik herşey yolunda.Biriyle uğraşmak bu kadar zorken üç taneyi düşünemiyorum bile :))) Çok da güzeldir ama ben de ikiz olsa keşke dedim.Çünkü tekrar hamile kalma ihtimalim zayıf çıkmışken ikisi birden çıksaydı :))) Allah kolaylık versin.

inşallah bi tane daha kardeş gelir canım hiç üzme kendini 3tane çok zor evet ama çok şükür evimizide ve sağlıklılar bende nöroloğa götürmedim doktorumza çok güveniyorum o ne derse onu yapıyorum göndermediğine göre bi bildiği vardır bence

bence epey erken doğmasına rağmen çok güzel kilosu bizde 4 aylık olduk ve 4kilo olduk sizin düzeltilmişle normal doğum tarihi arasında çok varmış bence sen düzeltilmişe göre hesapla benimkilerde düzeltilmiş 2 aylıklar ama 3 aylık gibiler kilosu diil tabi hareketleri falan bence az içmiyo normal bizde yeni 120ye başladık ama bazen onuda tam bitiremiyolar bende 4 aylı olduğumuz için ek gıda knusunu araştırıyorum şimdi

merhaba bizim kızımızda 6 gündür evde 49 gün de 1800 gr olarak taburcu oldu..yarın göz kontrolü var 2. evre sanırım ama göz koordinasyonu filan iyi bizi tanıyor harekete tepki veriyor..bera testi istediler hakikaten ilk günler tepkisizdi seslere.. sesli yoğun bakım ortamında alışmış yavrum zaman geçtikçe sese tepki vermeye başladı yine de bera yı yaptırcam haftaya..rsv için bakırköy d. hastanesi çarş. cuma getirin dedi bu hafta 3 gün çıkarmak istemiyorum bakalım ne olacak..emiyor çok şükür..küvözdekinden fazla aldığına eminim sadece aptamil eoprotin alıp bir ögün sagma süt vercem..
bunun haricinde fan klübü olduk 2 ablası, babası, ben... hayranları ve köleleriyiz..aşık olduk resmen gülüşleriyle bizi mestetti..çok şükür..çok zahmet çekti yavrum şımartılmayı çook hakketti..
sizin bebişler iyidir inşallah..

merhaba bizim kızımızda 6 gündür evde 49 gün de 1800 gr olarak taburcu oldu..yarın göz kontrolü var 2. evre sanırım ama göz koordinasyonu filan iyi bizi tanıyor harekete tepki veriyor..bera testi istediler hakikaten ilk günler tepkisizdi seslere.. sesli yoğun bakım ortamında alışmış yavrum zaman geçtikçe sese tepki vermeye başladı yine de bera yı yaptırcam haftaya..rsv için bakırköy d. hastanesi çarş. cuma getirin dedi bu hafta 3 gün çıkarmak istemiyorum bakalım ne olacak..emiyor çok şükür..küvözdekinden fazla aldığına eminim sadece aptamil eoprotin alıp bir ögün sagma süt vercem..
bunun haricinde fan klübü olduk 2 ablası, babası, ben... hayranları ve köleleriyiz..aşık olduk resmen gülüşleriyle bizi mestetti..çok şükür..çok zahmet çekti yavrum şımartılmayı çook hakketti..
sizin bebişler iyidir inşallah..

seslere apki vermesi çok güzel benimkilerde sesli ortamda uyumuyolar maalesef birbirlerini uyandırıyolar ama adların söylediğimizde daha bakmıyolar emmesi çok iyi bende süt kalmadı canım ya sadce mama alıyolar aaa ne güzel gülüyo demek bizimkilerde bu haftra başladılar gülmeye

aa ilk defa duyuyorum ek gıdayı erkenden başlatan bi doktoru ya bende başlicam galiba çok kararsızım napsam diye yoğurdu nasıl veriyosun mamadan mı yoksa inek sütünden mi??? benimkilrde sadce mamayla besleniyolar canım ve sizden 2 ay önceyiz bizde sen başlayalı 2 ay oldu o zman???

eet doktorumuza kontrole gittiğimizde 4.ayımız bitmişti aynen senin gibi arkadaşım sadece mamayla besliyorum hani ondan erkenden baslandı.
yogurdu ilk mamayala mayaladım sonra omrunun cok uzun sure olmayacagını dusunerek mama katmıyorum artık.
Eet baslayalı 2ay oldu artık corbada(patates-havuc-pirinc) vermem gerekde birkeresinde vermiştim begenmemişlerdi:-)

Üçüzlerini kaç aftalık doğurdun kaç kg dogdular,Adları ne? Normal yollamı oldu üçüzlerin?
Vallahi arkadaşım ne diyiiim allah kolaylık versin. Ben 2siyle çok zor ugrasır bakarken Allah senin yardımcın olsun nasıl bakıyorsunuz?

eet doktorumuza kontrole gittiğimizde 4.ayımız bitmişti aynen senin gibi arkadaşım sadece mamayla besliyorum hani ondan erkenden baslandı.
yogurdu ilk mamayala mayaladım sonra omrunun cok uzun sure olmayacagını dusunerek mama katmıyorum artık.
Eet baslayalı 2ay oldu artık corbada(patates-havuc-pirinc) vermem gerekde birkeresinde vermiştim begenmemişlerdi:-)

Üçüzlerini kaç aftalık doğurdun kaç kg dogdular,Adları ne? Normal yollamı oldu üçüzlerin?
Vallahi arkadaşım ne diyiiim allah kolaylık versin. Ben 2siyle çok zor ugrasır bakarken Allah senin yardımcın olsun nasıl bakıyorsunuz?

ya tamam o zman başlıyorum ben yarından itibaren elmayla karar verdim sonrada yoğurtla yoğurdu nasıl yapıyosun canım mesela mama yapar gibi mi 120ccye 4 ölçek mi yani??? şimdide inek sütüyle yapıyosun o zmn çorbaya ne zman başladın canım
31. haftada 1400 1450 1600 doğdular sen halimden anlarsın seninkilere 1tane daha ekle yok canım normal diil tedaviyle oldular yardımcım var yatılı yaza kadar sonra napcam bilmiyorum gündüz birini alırım heralde yoksa yetişemiyorum valla

ya tamam o zman başlıyorum ben yarından itibaren elmayla karar verdim sonrada yoğurtla yoğurdu nasıl yapıyosun canım mesela mama yapar gibi mi 120ccye 4 ölçek mi yani??? şimdide inek sütüyle yapıyosun o zmn çorbaya ne zman başladın canım
31. haftada 1400 1450 1600 doğdular sen halimden anlarsın seninkilere 1tane daha ekle yok canım normal diil tedaviyle oldular yardımcım var yatılı yaza kadar sonra napcam bilmiyorum gündüz birini alırım heralde yoksa yetişemiyorum valla

$Pasabahce-Snow-Box-53743-6-li-Ka_2096_1.jpg bu saklama kapların ufak kare olanları var hani işte onlarla 2tane yapardım özellikle camda mayalıyorum, içlerine 4-5ölçek rahat koyardım.Eet şimdi sadece inek sütüyle yapıyorum. Arkadaşım 1saatlik kalmış mamayı cocuklara vermiyor döküyorum e gerisinide sen düşün artık. Çorbayı sadece 1kere vermiştim onuda o anlık veryrm ya kısacası ben kalmış hiç birşeyi çocuklarıma yedirmiyorum ne mamayı-ne corbayı-ne kalan meyvesuyunu... aslında dolapta cam kavonozlarda ağızları kapalı halde duruyorlar ama genede vermiyor döküyorum..
Ooo masallahın var ozaman üçüzler olupta 31.aftada doğum yapmışsın. İkizlerime yalnız bakan bbiri olarak gayet sağlıklı büyütüyorum cinnet geçirmiyorum mesela sonraaa asla bağırmıyorum onlara kızmıyorum vs. vs. İşimm olsa yarıda bile kesseler yinede severek yaklaşıyorum kısacası şuzamana kadar böyle sakin olduysam şimdiden sonrada sakince bakarım tek bakmak daha rahat.. Sende bisüre sonra alışırsın
Örneğin; birine heryere taşınabilir ANADİZİ beşiğini aldım, çünkü bioğlumm sallanmaya alıştı, şuan onu bi ayağımla sallıyorum, Diğerinide yanıma koydum yüzü örttüm uyuyor:1: ben örtmesem bile kendileri elleriyle çekip yüzlerini kapatıyorlar:22:

Eki Görüntüle 289896 bu saklama kapların ufak kare olanları var hani işte onlarla 2tane yapardım özellikle camda mayalıyorum, içlerine 4-5ölçek rahat koyardım.Eet şimdi sadece inek sütüyle yapıyorum. Arkadaşım 1saatlik kalmış mamayı cocuklara vermiyor döküyorum e gerisinide sen düşün artık. Çorbayı sadece 1kere vermiştim onuda o anlık veryrm ya kısacası ben kalmış hiç birşeyi çocuklarıma yedirmiyorum ne mamayı-ne corbayı-ne kalan meyvesuyunu... aslında dolapta cam kavonozlarda ağızları kapalı halde duruyorlar ama genede vermiyor döküyorum..
Ooo masallahın var ozaman üçüzler olupta 31.aftada doğum yapmışsın. İkizlerime yalnız bakan bbiri olarak gayet sağlıklı büyütüyorum cinnet geçirmiyorum mesela sonraaa asla bağırmıyorum onlara kızmıyorum vs. vs. İşimm olsa yarıda bile kesseler yinede severek yaklaşıyorum kısacası şuzamana kadar böyle sakin olduysam şimdiden sonrada sakince bakarım tek bakmak daha rahat.. Sende bisüre sonra alışırsın
Örneğin; birine heryere taşınabilir ANADİZİ beşiğini aldım, çünkü bioğlumm sallanmaya alıştı, şuan onu bi ayağımla sallıyorum, Diğerinide yanıma koydum yüzü örttüm uyuyor:1: ben örtmesem bile kendileri elleriyle çekip yüzlerini kapatıyorlar:22:

aa bundan bendede var bende zaten camda yapmayı düşünyodum zaten mamalarında üstünde yazıyo 2saat kalmışları vermeyin diye bizdede çok artmıyo artanıda kardeşlerine veriyorum genellikle yemezlerse dökülüyo maalesef bizdede ama genellikle 20 yada 30cc kalıyo zaten doğrusuda bu zaten canım yoğurtta azcık mayalarsan yeter zaten kalmaz bile bence meyve suyunada katılıyorum günlük taze daha iyi zaten 1saat sonra besin değerleri kayboluyomuş bende yalnız bakmak istiyorum aslında yard kız izne gidince tek bakıyorum zaten ama bi süre sonra yorgunluktan ayakta kalamayınca annem geliyo kaç aydan sonra tek bakmaya başladın anadizini nasıl taşıyosunki bildiğim kadarıyla çok küçük bişey diil ikisi sığıyomu ona

aa bundan bendede var bende zaten camda yapmayı düşünyodum zaten mamalarında üstünde yazıyo 2saat kalmışları vermeyin diye bizdede çok artmıyo artanıda kardeşlerine veriyorum genellikle yemezlerse dökülüyo maalesef bizdede ama genellikle 20 yada 30cc kalıyo zaten doğrusuda bu zaten canım yoğurtta azcık mayalarsan yeter zaten kalmaz bile bence meyve suyunada katılıyorum günlük taze daha iyi zaten 1saat sonra besin değerleri kayboluyomuş bende yalnız bakmak istiyorum aslında yard kız izne gidince tek bakıyorum zaten ama bi süre sonra yorgunluktan ayakta kalamayınca annem geliyo kaç aydan sonra tek bakmaya başladın anadizini nasıl taşıyosunki bildiğim kadarıyla çok küçük bişey diil ikisi sığıyomu ona

Hayır canım ikisi sığmıyor, zaten bioğlumu hata yaparak alıştırdım sallamaya, diğerinede öğretirmiyim hiç. Bazen ikisini koyup otutturabiliyorum ama yatmaya gelince sığmıyorlar:1: ama iyi oluyor mutfaga götürüyorum bi ayağımla sallıyorum biyandan tezgahta yeemeğimi yapıyorum.
Yaaa evimi bi görseniz bitane kraftın park yatağı var bitane yoncanın anadizisi var bitanede çingene beşiğimiz var tavandan:22: ohooo curcuna, e kendi odalarıda saymyorum :emir_bebek: artk senin evide düşünemiyorum:1:

Hayır canım ikisi sığmıyor, zaten bioğlumu hata yaparak alıştırdım sallamaya, diğerinede öğretirmiyim hiç. Bazen ikisini koyup otutturabiliyorum ama yatmaya gelince sığmıyorlar:1: ama iyi oluyor mutfaga götürüyorum bi ayağımla sallıyorum biyandan tezgahta yeemeğimi yapıyorum.
Yaaa evimi bi görseniz bitane kraftın park yatağı var bitane yoncanın anadizisi var bitanede çingene beşiğimiz var tavandan:22: ohooo curcuna, e kendi odalarıda saymyorum :emir_bebek: artk senin evide düşünemiyorum:1:

bende taşıyorum diyince gittiğin gezmeye falan götürüyosun sandım:))):1
bizdede 1tane park yatak bi tane beşik bi tanede otomatik sallanan beşik var
otomatik sallanan beşik yatak odamızda diğerleri kendi odalarında park yatağa ikisi sığabiliyo
ya bende ayakta sallamaya alıştırdım maalesef ayağımda yatıyolar yataklarına yatırınca uyanıyolar hemen ve dalamıyolar
daha ayaklanmadılar ya evin düzeni normal sınırlarda ama bazen yatağımı toplamaya bile fırsat kalmıyo
bide emekleseler yada yürüseler napcaz acaba ben karar verdim bu arada 5.aya kadar bişey vermicem

Kizlar 34 haftalik kizlarima hamileyim birisi2200 digeri 2600 kiloymus
Ama 3 haftadir rahimde 3 cm aciklik var yani heran dogabilirler
Dogmak icin cokmu kucukler daha ya
Bide ben ikizlerin bakimindan cok korkuyom cokmu zor oluyo
Simdiden tesekkurler

Kizlar 34 haftalik kizlarima hamileyim birisi2200 digeri 2600 kiloymus
Ama 3 haftadir rahimde 3 cm aciklik var yani heran dogabilirler
Dogmak icin cokmu kucukler daha ya
Bide ben ikizlerin bakimindan cok korkuyom cokmu zor oluyo
Simdiden tesekkurler

Benim oğlum 33+4'te 2200 gr doğdu ve küvöze girmedi hiç sorun yaşamadık çok şükür.Önemli olan ciğer gelişimi doğduğunda solunum sıkıntısı olmazsa 2000 gr üstündeyse küvöze koymuyolar.Ben hastanede yatıyodum zaten erken doğum riskim vardı onun için doktorum 2 kere ciğer geliştirici iğne yapmıştı.O da etkili oldu heralde.İnşallah zamanında gelir bebişlerin ama erken gelirlerse de kiloları gayet iyi.

Canim cok tesekkur ederim cvbin icin
Kendimd cok rahatsizim bazen yeter artik dogsalar diyorum bazende korkuyorum
Banada ciger gelistirici yapilmisti 31 haftalikkEn
Allah herkesin hakkinda hayirlisini versin

Back