Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
mrb kizlar benim oglumda 3 ay erken dogmak zorunda kaldi 28.haftada mecburen alindi 890 gr 35cm idi 50 gun kuvozde kaldi 1500gr gecinnce cikti ama hst de toplamda 3 ay kaldik cok sukur bi saglik problemimiz yok 4 hft evdeyiz duzeltilmis 1 aylik oldu kilosu 4400 boyu 52cm toplam 3 ay anne sutu aldi pompa yapip goturuyordum sutum hala var ama aldigim bi ilactan dolayi sutu kesmek zorumda kaldik mamayla besleniyoo yemesi cok iyi masalllah. kaka yapmakta zorlaniyo mutlaka yardim etmemiz gerekiyo ama zaman icinde ogrenecek.tum saglik kontrolleri iyi cikti sukur artik sabirla saglikla buyutmeyi umuyoruz cokkk zor gunllerdi ama gecti hepinize hepimize gecmis olsun allah bebislerimize saglikli uzun omurler versin

Kizlar 34 haftalik kizlarima hamileyim birisi2200 digeri 2600 kiloymus
Ama 3 haftadir rahimde 3 cm aciklik var yani heran dogabilirler
Dogmak icin cokmu kucukler daha ya
Bide ben ikizlerin bakimindan cok korkuyom cokmu zor oluyo
Simdiden tesekkurler

selam cnm benim oğlumda 25.05.2011 de 32+6 günlük 2150 gr. dünyaya geldi 8 gün yoğun bakımda kaldı senin 3 cm açılman 3 haftadır varmış ilerlememişse önemli değil sadece yatıp dinleneceksin hem ciğer geliştirici de olmuşsun Allahın izniyle kuvezde kalmazlar kiloları gayet iyi benim açılmam 12 saatte 6 cm ulaşmıştı bir anda yani sen endişelenme

Kizlar 34 haftalik kizlarima hamileyim birisi2200 digeri 2600 kiloymus
Ama 3 haftadir rahimde 3 cm aciklik var yani heran dogabilirler
Dogmak icin cokmu kucukler daha ya
Bide ben ikizlerin bakimindan cok korkuyom cokmu zor oluyo
Simdiden tesekkurler

33+1de bioglum 2.080 dieri1.850gr dünyaya getirdim 26aftalık doğum yapacakken allahın izniyle 33de sezeryana alındım,
benimde 3cm acıklığım vardı doktorumuz öndeki bebek için endişelenmişti enfeksiyon kaapabilir die, belki olmasaydı acıklık dahada durabilirlerdi.
Senin kızlarda çok değil 3-4gün kalırlar korkma bakımları ıcın allah yardım ediyo yardımcın olacakmı?

33+1de bioglum 2.080 dieri1.850gr dünyaya getirdim 26aftalık doğum yapacakken allahın izniyle 33de sezeryana alındım,
benimde 3cm acıklığım vardı doktorumuz öndeki bebek için endişelenmişti enfeksiyon kaapabilir die, belki olmasaydı acıklık dahada durabilirlerdi.
Senin kızlarda çok değil 3-4gün kalırlar korkma bakımları ıcın allah yardım ediyo yardımcın olacakmı?

Benim maalesef kimsem yok hollandada yasiyom
Hamileligim cok zor gecti aylardir yatiyorum
Aslinda onun icin biktimda dogmalarinida istiyom ama korkuyomda
Cok sagol canim cvbin icin
Bbana doktor enfeksiyon riskinden falan bahsetmesdi
Nelere dikkat etmeliyim acaba?

selam cnm benim oğlumda 25.05.2011 de 32+6 günlük 2150 gr. dünyaya geldi 8 gün yoğun bakımda kaldı senin 3 cm açılman 3 haftadır varmış ilerlememişse önemli değil sadece yatıp dinleneceksin hem ciğer geliştirici de olmuşsun Allahın izniyle kuvezde kalmazlar kiloları gayet iyi benim açılmam 12 saatte 6 cm ulaşmıştı bir anda yani sen endişelenme

CAnim cok sagol cvp in icin
Benimde rahimboyu 20 hAftalikken 23 mm e dustu sonra 16 mm e
31 hAftadada dogum bAsladi iki uc saate 3 cm oldu aciklik aama durdurdular
Simdi normal hayatima geri dondum uc ay hic devinmeden yTtigim icin daha fazla tahammul edemedim
Zaten allah nezaman izin verdiyse ozaman olacaklar sonucta
Ama insan yinede korkuyo
Ben onlari uc sene sonra buldum cunku
Bakimlarinada allah yardimmcim olurins

mrb kizlar benim oglumda 3 ay erken dogmak zorunda kaldi 28.haftada mecburen alindi 890 gr 35cm idi 50 gun kuvozde kaldi 1500gr gecinnce cikti ama hst de toplamda 3 ay kaldik cok sukur bi saglik problemimiz yok 4 hft evdeyiz duzeltilmis 1 aylik oldu kilosu 4400 boyu 52cm toplam 3 ay anne sutu aldi pompa yapip goturuyordum sutum hala var ama aldigim bi ilactan dolayi sutu kesmek zorumda kaldik mamayla besleniyoo yemesi cok iyi masalllah. kaka yapmakta zorlaniyo mutlaka yardim etmemiz gerekiyo ama zaman icinde ogrenecek.tum saglik kontrolleri iyi cikti sukur artik sabirla saglikla buyutmeyi umuyoruz cokkk zor gunllerdi ama gecti hepinize hepimize gecmis olsun allah bebislerimize saglikli uzun omurler versin

canım çok şükür atlatmışın o kötü günleri kocaman bile olmuş maşallah ben 31de doğum yapmama rağmen benimkilerle kilosu boyu aynı hastanede benimkiler çok kilo alamadı maalesef eve gelince ancak toparlanabildiler sütünde tabiki olsa daha iyi olurdu ama bizimkilerde alamıyo yapcak bişey yok takma kafana hiç zaten 3 ay verebilmişin ya ona şükür benim kızda aynen seninki gibiydi ilk başlarda yapamıyodu korkuyodum bende ama 5gün yapmazsa sorun olurmuş hiç çocuğu hırpalama yapsın diye sancılanıyosa o ayrı bi sürü ilaç var şimdi çaresi bulunr zaten bence kakasını yapamadığı için güzel kilo almış benim oğlum her yediğinde yapardı o alamadı çok kızlar coştu ama şimdi çok şükür yakaldı kızları kakası normale binince

ek mamaya başladınız mı?ben bugün 1 çay kaşığı elma suyu verdim:56:

4.ayımız bitmiş 5.ayımıza girdiğimizde baslamıstım. ama sende hepten az vermissin hiç değilse 3kasık fala verseydım... Ben baya bayaa ii veriorum bbenimkilere, ılk denemelerimi okdrda kısmamıştım. Bebişin kaç aylık canım?

ek gıdaya başlasam mı bilemedim ya napim???
independante seninki ne kadar erken doğdu
düzeltilmiş olarak biz seninkinden daha büyüyz şimdi baktım:)))

Son düzenleme:
ben de bazen emzirmenin yetersiz geldiğini hissediyorum o yüzden bir kutu aptamil eoprotin aldım güne 1 veya 2 öğün buzluktaki sütlere katıyorum..yoksa miniş miniş kalıcak kızım..geçen cuma ROP a gittik bi daha 2 yaş kontrol dedi çok şükür..rsv ilk dozu olduk bu hafta sonu hepatit vs başlıycaz valla korkudan banyo bile ettiremiyorum:)
bizim kız çok inat kendi istemedimi ne süt vermek mümkün değil burnunu sıkmayı bırak koparsam derdi değil..

kardelenciim bu topikte yazmışsın ama seninkiler pire olmaz inşallah:)
bak nerelere geldin 22 de filan tanışmıştık galiba rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin..
onlar kısmetleriyle gelir sen işi gücü kafana takma..
biz hesaplıyoruz eşimle küvöze para versek 80 bin tl benim yattıklarım 20 bin her hastaneden çıkışımızda şaşırıyor eşim
medical parkta kaldık 49 gün çıkışta bir kuruş isemediler.. Allah devlete zeval vermesin..sgk sız kalışın günü 1500 tl,o yüzden rabbim kısmetlerini veriyor çok şükür..
belki bu ara doğumdasın hayırlısı bi avazda kurtulursun inşallah..

4.ayımız bitmiş 5.ayımıza girdiğimizde baslamıstım. ama sende hepten az vermissin hiç değilse 3kasık fala verseydım... Ben baya bayaa ii veriorum bbenimkilere, ılk denemelerimi okdrda kısmamıştım. Bebişin kaç aylık canım?
kronolojik olarak 4 ay bitti ,düzeltilmis 2 ay 10 gün galiba:)ben mama ile besliyorum,bugün 1 kaşıkta bebe suyu verdim..birşey olmaz dimi yaa

ek gıdaya başlasam mı bilemedim ya napim???
independante seninki ne kadar erken doğdu
düzeltilmiş olarak biz seninkinden daha büyüyz şimdi baktım:)))

canım benim ki 27 haftalık doğdu.kronolojik olarak bakarsak 5 aylık neredeyse:)bayag bir erken geldi yavrum.Neler yapıyor senin üç silahşörler?benim ki iyice gülmeye başladı.birde sevindirici haber elini kullanmayı öğrendi,dokunuyor artık:)

kronolojik olarak 4 ay bitti ,düzeltilmis 2 ay 10 gün galiba:)ben mama ile besliyorum,bugün 1 kaşıkta bebe suyu verdim..birşey olmaz dimi yaa

Eet bende kronolokij 4aay bittiği zaman baslamıstım.Benimkiler tam 2ay erken doğdular. Seninkilerde galiba 2,5ay falan olmalı, kaç aftalık doğum yaptın?
Bebe suyu derken, normal şu içtiğimiz sudan mı bahsediyorsun şekerim? İçebildikleri kadar versen, neticede mamayla beslenen cocuklar ozaman su alıyorlardaa benım bitanesi acaip sucu çok içiyor.
Peki canım sen neden emzirmedin bebeğini, küvezde ne kadar kaldı?
Yeni birşeylere başlarken elini okdrda korkak alıştırma, tamam ben doldur ver demiyorumda bi kaşık olacağına enazından 3kasık olsunki cocuk onun tadıını tamamen anlasın bilsin

5.ayımıza girdiğimizde Yoğurt- Meyve suyu- Muhallebi vermiştim şimdi tuysuz beyaz peynirler yumurtasarısınada geçiş yaptık.

ek mamaya başladınız mı?ben bugün 1 çay kaşığı elma suyu verdim:56:

heyyy bugün bende verdim ama 2çay kaşığı gelirdi toplamda heralde yarın daha da fazla vermeyi düşünüyorum ama ben azcık püresinden de verdim canım 5.ayda başlicaktım dayanamadım başladım valla doktor izinli:))) ama daha yavaş ilerlicez heralde diğer şeyler geçmek için yani millet 3günde geçiyosa biz 1haftada falan amaaaan belli olmaz benim işim ay bendede deli cesareti varmış:)))
canım bebe suyu ne ya ilk defa duydum bebe ekmeğini duymuştum ama suyunu duymadım hiç
ay marketlerde mama kalmamış desem inanır mısınz kampanya varmış milllet hepsini vana göndermiş
allahtan bizim evde vardı sorun olmadı stoktakilerin hepsi gitmiş
sende korkmadan yedir çocuğa 1kaşıktan bişey olmadıysa 2kaşıktan hiçbişey olmaz bence

canım benimkilerde gülüyo artık hele cadı kızım tam uyuması gereken zamanda nedense gülesi geliyo resmen kucak istiyo cadı:))) ellerini hala boş boş sallıyolar ama yemek yerken yada üstlerini değiştirdiğimde bişeylerden tutunmaya çalışıyolar dokunuyolar ama istem dışı sanırım bilmiyorum siz kaç kilo oldunuz kaç cc yiyo gece kaç defa kalkıyo geceyi gündüzü ayırt edebiliyo mu artık??? ne çok sordum aynı gibi ya aylarımız merak ediyo insan başka bebekleri:)))

bide su ver canım ya ben uzun zamandır veriyorum hatta ferrumdan önce bi kaşık içtikten sonrada 2 3 kaşık veriyorum anne sütü alan için gerek yok ama mama da kullanılırmış bide 1defa verirsen hep vermen gerekirmiş

Son düzenleme:
kardelenciim bu topikte yazmışsın ama seninkiler pire olmaz inşallah:)
bak nerelere geldin 22 de filan tanışmıştık galiba rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin..
onlar kısmetleriyle gelir sen işi gücü kafana takma..
biz hesaplıyoruz eşimle küvöze para versek 80 bin tl benim yattıklarım 20 bin her hastaneden çıkışımızda şaşırıyor eşim
medical parkta kaldık 49 gün çıkışta bir kuruş isemediler.. Allah devlete zeval vermesin..sgk sız kalışın günü 1500 tl,o yüzden rabbim kısmetlerini veriyor çok şükür..
belki bu ara doğumdasın hayırlısı bi avazda kurtulursun inşallah..

HEh hee daha dogurmadim canim
Cuma 35 olcaz ins kizlar 34 te 2600 2200 gramdi
Benim hamileligim cok kotu gecti ya
20 haftadan beri yatiyodum ama artik yatmiyom zaten cok rahatsizm ikiz oldugu icin
Allah biliyo ya bazen artik dogsalar diyom
Hic aklima gelmezdi 35 falan gorecegim
Allah ol derse oluyo hersey
Doktorlar hic tahmin etmiyoduk diyolar
Rabbim nelere kadir cok sukur
Esimin hala isi yok bebek Rabalarini bile alamiyoz halbuki benim ne hayallerim vardi
Ama ne sagligim nede para durumu musade etti buna
3 sene beklemistim halbuki ama bunada sukur
Benim icin dua et canimda esim is bulsun
O siralar eniyi senin yazilarin geliyodu bana
Cok gucluydun mantikliydin
Hep seni takip ettim simdiye kadar
Rabbim uzun omur saglik versin evladina
Allaha emanet olcanim

heyyy bugün bende verdim ama 2çay kaşığı gelirdi toplamda heralde yarın daha da fazla vermeyi düşünüyorum ama ben azcık püresinden de verdim canım 5.ayda başlicaktım dayanamadım başladım valla doktor izinli:))) ama daha yavaş ilerlicez heralde diğer şeyler geçmek için yani millet 3günde geçiyosa biz 1haftada falan amaaaan belli olmaz benim işim ay bendede deli cesareti varmış:)))
canım bebe suyu ne ya ilk defa duydum bebe ekmeğini duymuştum ama suyunu duymadım hiç
ay marketlerde mama kalmamış desem inanır mısınz kampanya varmış milllet hepsini vana göndermiş
allahtan bizim evde vardı sorun olmadı stoktakilerin hepsi gitmiş
sende korkmadan yedir çocuğa 1kaşıktan bişey olmadıysa 2kaşıktan hiçbişey olmaz bence

canım benimkilerde gülüyo artık hele cadı kızım tam uyuması gereken zamanda nedense gülesi geliyo resmen kucak istiyo cadı:))) ellerini hala boş boş sallıyolar ama yemek yerken yada üstlerini değiştirdiğimde bişeylerden tutunmaya çalışıyolar dokunuyolar ama istem dışı sanırım bilmiyorum siz kaç kilo oldunuz kaç cc yiyo gece kaç defa kalkıyo geceyi gündüzü ayırt edebiliyo mu artık??? ne çok sordum aynı gibi ya aylarımız merak ediyo insan başka bebekleri:)))

bide su ver canım ya ben uzun zamandır veriyorum hatta ferrumdan önce bi kaşık içtikten sonrada 2 3 kaşık veriyorum anne sütü alan için gerek yok ama mama da kullanılırmış bide 1defa verirsen hep vermen gerekirmiş

hadiiii gözünn aydın olsun arkadasım ek gıda dedin dedinn durdun sonunda basladııın hemde doktor izinliii, iyi iyiii..
Benimkilerin masallahı var doğduklarıdan beri gece-gunduz ayırt edıolar desem ınanırmısınız. Gece 2e düştük bi
2kere biri 2kere diğeri aksam 9-10da yatıyorlar, sabah namazı dedimi erkenden kalkıyorlar o baska tabi:)
AMA GÜNDÜÜÜÜZUYKULARI HİÇ YOK DESEM YERİDİR ENFAZLA TOPLAMDA 2 SAAT HADİ BİLEMEDİN 3DİYEYİM.
Seninkiler nasıll? Kaç defa uyanıyorlar her uyanmaları acıktıkları ıcınmı oluyor?
şimdi kaç aylıklar? kaç aftalık doğum yapmıştın?

Evet ya aynen öyle bizde depolarda bulamıyorz mecbur marketten alıyoruz 900grlık mamalarımızı.
900grlıklar depolarımızda yok ama 350grlar var, gerçi hiçbi eczanelerde de yok.

HEh hee daha dogurmadim canim
Cuma 35 olcaz ins kizlar 34 te 2600 2200 gramdi
Benim hamileligim cok kotu gecti ya
20 haftadan beri yatiyodum ama artik yatmiyom zaten cok rahatsizm ikiz oldugu icin
Allah biliyo ya bazen artik dogsalar diyom
Hic aklima gelmezdi 35 falan gorecegim
Allah ol derse oluyo hersey
Doktorlar hic tahmin etmiyoduk diyolar
Rabbim nelere kadir cok sukur
Esimin hala isi yok bebek Rabalarini bile alamiyoz halbuki benim ne hayallerim vardi
Ama ne sagligim nede para durumu musade etti buna
3 sene beklemistim halbuki ama bunada sukur
Benim icin dua et canimda esim is bulsun
O siralar eniyi senin yazilarin geliyodu bana
Cok gucluydun mantikliydin
Hep seni takip ettim simdiye kadar
Rabbim uzun omur saglik versin evladina
Allaha emanet olcanim

cümlemizin evlatlarına inşallah..sana da hayırlısıyla kucağına almak emzirmek nasip etsin ..dularım seninle..

canım çok şükür atlatmışın o kötü günleri kocaman bile olmuş maşallah ben 31de doğum yapmama rağmen benimkilerle kilosu boyu aynı hastanede benimkiler çok kilo alamadı maalesef eve gelince ancak toparlanabildiler sütünde tabiki olsa daha iyi olurdu ama bizimkilerde alamıyo yapcak bişey yok takma kafana hiç zaten 3 ay verebilmişin ya ona şükür benim kızda aynen seninki gibiydi ilk başlarda yapamıyodu korkuyodum bende ama 5gün yapmazsa sorun olurmuş hiç çocuğu hırpalama yapsın diye sancılanıyosa o ayrı bi sürü ilaç var şimdi çaresi bulunr zaten bence kakasını yapamadığı için güzel kilo almış benim oğlum her yediğinde yapardı o alamadı çok kızlar coştu ama şimdi çok şükür yakaldı kızları kakası normale binince

cok sukur atlattik oyyy kiyamam cok kucuklerdi degilmi serce yavrusu gibiydi bizimki tuysuz pembe derili yuvalarindan dusen serceler gibi cok agladim ama gecti sukur sizede coook gecmis olsun canim haklisin takmiyorum sutu artik neyapalim sans sut cok ama olmuaooo iste tatlim bizimki kabiz degil sadece kendi yapamiyo beceremiyoo du sukur bikac gundur ogrendi laf aramizda cokkk istahlii :nazar::emir_bebek:ondan guzel kilo aliyo yoksa kabiz degil yapiyoo mutlaka 1 yada daha fazla ama masaj vs gerekiyodu bagirsaklarini kullanmayi ogrendi sukur benim oglan gibi istahli olurlar insallah seninkilerde butun istahsiz bebeklere bebisimden bol istahlar yolluyoruz :56:

Eet bende kronolokij 4aay bittiği zaman baslamıstım.Benimkiler tam 2ay erken doğdular. Seninkilerde galiba 2,5ay falan olmalı, kaç aftalık doğum yaptın?
Bebe suyu derken, normal şu içtiğimiz sudan mı bahsediyorsun şekerim? İçebildikleri kadar versen, neticede mamayla beslenen cocuklar ozaman su alıyorlardaa benım bitanesi acaip sucu çok içiyor.
Peki canım sen neden emzirmedin bebeğini, küvezde ne kadar kaldı?
Yeni birşeylere başlarken elini okdrda korkak alıştırma, tamam ben doldur ver demiyorumda bi kaşık olacağına enazından 3kasık olsunki cocuk onun tadıını tamamen anlasın bilsin

5.ayımıza girdiğimizde Yoğurt- Meyve suyu- Muhallebi vermiştim şimdi tuysuz beyaz peynirler yumurtasarısınada geçiş yaptık.

canım 27 haftalık doğum yaptım.Bebeğim 27 haziranda doğdu,838gram,35cm.10 eylülde hastanden taburcu oldu.O anne sütü ile beslenilmeye çalışıldı diyelim.zira bağırsaklarda şişme oldu.Nek deniliyor galiba,o olmadı ama başından döndü.çok anne sütü almadı.ben depo yapmıştım.taburcu olunca eoprotinle karıstırıp biberonla verdim.ne zaman bera testinden kaldı,bende sütte kalmadı.damlıyor şuan sadece bende ilaç niyetine kullanıyorum.Anne sütü gerçekten ilaçmış,gözü şişti,damlattım geçti falan..mucizevi olaylar.
bebe suyu,hayatın çıkardığı su.kaynatmaya gerek olmayan.içim rahat.
bugün seni dinleyip iki kaşığa çıkaracağım:9
sevgiler

Back