Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
heyyy bugün bende verdim ama 2çay kaşığı gelirdi toplamda heralde yarın daha da fazla vermeyi düşünüyorum ama ben azcık püresinden de verdim canım 5.ayda başlicaktım dayanamadım başladım valla doktor izinli:))) ama daha yavaş ilerlicez heralde diğer şeyler geçmek için yani millet 3günde geçiyosa biz 1haftada falan amaaaan belli olmaz benim işim ay bendede deli cesareti varmış:)))
canım bebe suyu ne ya ilk defa duydum bebe ekmeğini duymuştum ama suyunu duymadım hiç
ay marketlerde mama kalmamış desem inanır mısınz kampanya varmış milllet hepsini vana göndermiş
allahtan bizim evde vardı sorun olmadı stoktakilerin hepsi gitmiş
sende korkmadan yedir çocuğa 1kaşıktan bişey olmadıysa 2kaşıktan hiçbişey olmaz bence

canım benimkilerde gülüyo artık hele cadı kızım tam uyuması gereken zamanda nedense gülesi geliyo resmen kucak istiyo cadı:))) ellerini hala boş boş sallıyolar ama yemek yerken yada üstlerini değiştirdiğimde bişeylerden tutunmaya çalışıyolar dokunuyolar ama istem dışı sanırım bilmiyorum siz kaç kilo oldunuz kaç cc yiyo gece kaç defa kalkıyo geceyi gündüzü ayırt edebiliyo mu artık??? ne çok sordum aynı gibi ya aylarımız merak ediyo insan başka bebekleri:)))

bide su ver canım ya ben uzun zamandır veriyorum hatta ferrumdan önce bi kaşık içtikten sonrada 2 3 kaşık veriyorum anne sütü alan için gerek yok ama mama da kullanılırmış bide 1defa verirsen hep vermen gerekirmiş

canım su, hayat suyun,kaynatmaya gerek olmayan.tavsiye ederim.püre vermekten korkarım gibi geliyor:)benim ki 120 cc içiyordu ama ben zorla 150cc veriyorum gündüzleri gecelerş ancak 4 ölçeği içiyor,bitiremiyor.yine conformil kullanıyorum mama olarak.kilosu 5 oldu.çok şükür.hızlı kilo alıyor da ben artık kiloya fazla takılmıyorum.motor gelişiminde aklım.bugün yine nörolog kontrolümüz var,ter basıyor vallah.

hadiiii gözünn aydın olsun arkadasım ek gıda dedin dedinn durdun sonunda basladııın hemde doktor izinliii, iyi iyiii..
Benimkilerin masallahı var doğduklarıdan beri gece-gunduz ayırt edıolar desem ınanırmısınız. Gece 2e düştük bi
2kere biri 2kere diğeri aksam 9-10da yatıyorlar, sabah namazı dedimi erkenden kalkıyorlar o baska tabi:)
AMA GÜNDÜÜÜÜZUYKULARI HİÇ YOK DESEM YERİDİR ENFAZLA TOPLAMDA 2 SAAT HADİ BİLEMEDİN 3DİYEYİM.
Seninkiler nasıll? Kaç defa uyanıyorlar her uyanmaları acıktıkları ıcınmı oluyor?
şimdi kaç aylıklar? kaç aftalık doğum yapmıştın?

Evet ya aynen öyle bizde depolarda bulamıyorz mecbur marketten alıyoruz 900grlık mamalarımızı.
900grlıklar depolarımızda yok ama 350grlar var, gerçi hiçbi eczanelerde de yok.

canım biz 4 5 kere kalkıyoruz genelde acıktıkları için oluyo oda... bizde 5.ayımızda böyle sizin gibi oluruz inşallah ama allahtan hemen dalıyolar karanlıkta uyumayı seviyolar heralde ışık olunca zor dalıyolar şimdi 4ay 5günlük olduk bu arada bugün küçük bi elmayı üçüne yedirdim ek gıdada üçüncü günümüz sence çok mu bide dün gece prinç ununu kaşıkla yedirdim ama çok cıvık tabi bugün biraz daha katı yapmayı düşünüyorum 100cc suya yapmıştım üçüne paylaştırdım bugün biraz daha artırıcam galiba yoğurt içinde biraz daha beklemeyi düşünüyorum ptesi yoğurda balşarım galiba

hadiiii gözünn aydın olsun arkadasım ek gıda dedin dedinn durdun sonunda basladııın hemde doktor izinliii, iyi iyiii..
Benimkilerin masallahı var doğduklarıdan beri gece-gunduz ayırt edıolar desem ınanırmısınız. Gece 2e düştük bi
2kere biri 2kere diğeri aksam 9-10da yatıyorlar, sabah namazı dedimi erkenden kalkıyorlar o baska tabi:)
AMA GÜNDÜÜÜÜZUYKULARI HİÇ YOK DESEM YERİDİR ENFAZLA TOPLAMDA 2 SAAT HADİ BİLEMEDİN 3DİYEYİM.
Seninkiler nasıll? Kaç defa uyanıyorlar her uyanmaları acıktıkları ıcınmı oluyor?
şimdi kaç aylıklar? kaç aftalık doğum yapmıştın?

Evet ya aynen öyle bizde depolarda bulamıyorz mecbur marketten alıyoruz 900grlık mamalarımızı.
900grlıklar depolarımızda yok ama 350grlar var, gerçi hiçbi eczanelerde de yok.

aa benim kızımda yanı uyku düzeninde şuan.gece gündüzü aynen geldiğinden beri ayırt ediyor.ama gündüzleri sesli uyutuyorum,geceleri çıt etmiyorum,beslerken diyebilirim.o uyanmadan biberonu tıkıyorum. 21 de uyuyor.3 saatte bir uyanıyor sağolsun.bazı geceler ben uyuyakalıyorum,beslenmeden 5 saat uyuduğu oluyor diyebilirim.sonra vicdan yapıyorum tabii

canım su, hayat suyun,kaynatmaya gerek olmayan.tavsiye ederim.püre vermekten korkarım gibi geliyor:)benim ki 120 cc içiyordu ama ben zorla 150cc veriyorum gündüzleri gecelerş ancak 4 ölçeği içiyor,bitiremiyor.yine conformil kullanıyorum mama olarak.kilosu 5 oldu.çok şükür.hızlı kilo alıyor da ben artık kiloya fazla takılmıyorum.motor gelişiminde aklım.bugün yine nörolog kontrolümüz var,ter basıyor vallah.

benimkilerde 90 içiyolar bazende 120cc püredende korkma ben bugün fazlalaştırdım arada pütürlerde gidiyo hatta alışsınlar dedim çünkü çoğu anne pütür gelince kusuyolar diyo biz daha 5 olmadık 4küsürdeyiz nöroloğa gerek yok dedi doktor şimdilik tabi akşamları prinç unu versene biz dün denedik 3 4 saat uyudular:)))

benimkilerde 90 içiyolar bazende 120cc püredende korkma ben bugün fazlalaştırdım arada pütürlerde gidiyo hatta alışsınlar dedim çünkü çoğu anne pütür gelince kusuyolar diyo biz daha 5 olmadık 4küsürdeyiz nöroloğa gerek yok dedi doktor şimdilik tabi akşamları prinç unu versene biz dün denedik 3 4 saat uyudular:)))
Lila,bu düzeltilmiş yaşı nasıl hesaplıyoruz*bana link verebilir misin?
tskler

canım senin çizelgenin altında yazıyo ya adjusted age diye o düzeltilmiş yaşı işte

biliyorum:)bir arkadaş için sormuştum,halletim ama sağol.Benim kızın nörolog kontrolü iyi geçti,çok şükür..reflekslerine bakıyor.cisim takibine,göze odaklanmaya,başıı tutuyor mu vs vs..benim bebğim çok erken doğdu ve havale geçirdi bu sebeble nörolog takibi istendi,beyinde hasar olabilme ihtimaline karşı.sen doktorum önermedi demiştin yaa ordan aklıma geldi...sevgiler

biliyorum:)bir arkadaş için sormuştum,halletim ama sağol.Benim kızın nörolog kontrolü iyi geçti,çok şükür..reflekslerine bakıyor.cisim takibine,göze odaklanmaya,başıı tutuyor mu vs vs..benim bebğim çok erken doğdu ve havale geçirdi bu sebeble nörolog takibi istendi,beyinde hasar olabilme ihtimaline karşı.sen doktorum önermedi demiştin yaa ordan aklıma geldi...sevgiler

peki başını tutuyo mu güzel benimkiler tutuyo
sende ek gıdaya geçmiştin noldu nasıl geçti
biz bugün bi küçük kavanozu 3e bölüp yedik
elma armut püresi cam rende bulamadım ya yoksa vermicektim
ama pürelerde güzelmiş hiç pütür yok daha rahat yediler
bide 2 akşamdır muhallebi yiyolar ama azcık:)))
pteside yoğurda başlamayı düşünüyorum

canım bana kalırsa acele etme püre ve muhallebiler 4. aydan sonra başlanıyor seninkiler daha 2 aylık bence. bağırsaklarını zorlama derim ben. elma suyu ve yoğurt en sıkıntısızı arada onları ver alışsınlar acele etme bence.daha sonra benim gibi ek gıda kusacaksın zaten:))

peki başını tutuyo mu güzel benimkiler tutuyo
sende ek gıdaya geçmiştin noldu nasıl geçti
biz bugün bi küçük kavanozu 3e bölüp yedik
elma armut püresi cam rende bulamadım ya yoksa vermicektim
ama pürelerde güzelmiş hiç pütür yok daha rahat yediler
bide 2 akşamdır muhallebi yiyolar ama azcık:)))
pteside yoğurda başlamayı düşünüyorum

tutuyor canım başını.ben ek mama konusunda biraz endişelyim.Bir arkadaşın dediği gibi bağırsakları fazla zorlarım diye korkuyorum.şimdilik 2 çay kaşığıyla devam edicem.dün armuta başladım.çevreden duyduğum çoğu insan erken başlamış evet ama benim bebğim küvözde bağırsak sıkıntısı çekmişti.bakalım 5 aralık da dr kontrolumuz var.ona bir danşırım.bire ben galiba boğulur diye korkuyorum.nasıl öyle bir sıkıntı olmuyor dimi?yoğurt konusunda yine korkuyorum.bakalım benim doktor ne diyecek?

tutuyor canım başını.ben ek mama konusunda biraz endişelyim.Bir arkadaşın dediği gibi bağırsakları fazla zorlarım diye korkuyorum.şimdilik 2 çay kaşığıyla devam edicem.dün armuta başladım.çevreden duyduğum çoğu insan erken başlamış evet ama benim bebğim küvözde bağırsak sıkıntısı çekmişti.bakalım 5 aralık da dr kontrolumuz var.ona bir danşırım.bire ben galiba boğulur diye korkuyorum.nasıl öyle bir sıkıntı olmuyor dimi?yoğurt konusunda yine korkuyorum.bakalım benim doktor ne diyecek?

bzidede bağırsak sorunu vardı ama bi problem olmadı şükür hayır ya boğulma falan olmuyo hatta çokda severek yiyolar yoğurda da başlamadım daha yavaş yavaş ilerliyorum şimdilik sadece elma armut şeftali verdim bide akşamları muhallebi o epey tok tutyo 3 4 saat uyanmıyolar sen en iyisi doktoruna sor canım zaten yakında kontrolünüz varmış

fovfov canım başladım bile çok şükür bi sıkıntıda olmadı bundan sonrada olmaz inşallah evet çok duyuyorum bi süre sonra ne yedireceğimizi şaşırıyoruz falan diye hatta bi arkadaşım var onunda 7 aylık oldu bebeği memeden kesmiş çocuğu sütte içmiyomuş sadece kaşık maması ve yoğurt yiyomuş çocuk ben sütten bıkarlar diye korkuyorum

canım ben arı mamanın prinç unuyla yapıyorum o suyla yapılıyo çünkü 100cc su için mama kaşığından 2 kaşık koyuyorum ama biraz cıvık oluyo 2buçuk koyarsan dahada katı olabilir ama ilk verdiğinde biraz cıvık ver bence

hero baby nin pirinç ununda vitamin takviyesi falan var onu da kullanabilirsiniz. ben piştikten sonra içine 120 cclik muhallebiye 3 ölçü devam sütü koyuyorum

bende kızımı yarın aşıya götürcem hepatitler başlıycak 2 kg ı geçmesini bekledik..şimdilik fena gitmiyoruz...çok şükür..gece kuşu oldu sadece 5 te yatıyoruz..bakalım yarın büyümüş mü görücez..aslında boy attığı fark ediliyor..gerçekten eoprotin de yaradı..

bende kızımı yarın aşıya götürcem hepatitler başlıycak 2 kg ı geçmesini bekledik..şimdilik fena gitmiyoruz...çok şükür..gece kuşu oldu sadece 5 te yatıyoruz..bakalım yarın büyümüş mü görücez..aslında boy attığı fark ediliyor..gerçekten eoprotin de yaradı..

Hadi bakalım..ne heyecan vardır şimdi sende..o günlerimiz geldi aklıma:)sankş seneler olmuş..büyümüştür eminim eoprotin besliyor gerçekten de dikkat eski sütlerimi vericem diye sütün kurumasın.ben o hatayı yaptım.ama şükür bizde bu gün ölçüm yaptırdık.58 cam,5 kiloyuz.boyumuz iyi şükürler olsun.

canım ben arı mamanın prinç unuyla yapıyorum o suyla yapılıyo çünkü 100cc su için mama kaşığından 2 kaşık koyuyorum ama biraz cıvık oluyo 2buçuk koyarsan dahada katı olabilir ama ilk verdiğinde biraz cıvık ver bence

vallah canım uzman uzman kızı gezdirdim,sonu log ile bitmeyen bir doktor kalmadı:)ama bu gidişle diyetisyenide galiba analı kızlı doktorlar rehberine ekleyeceğiz.ne hırs varöış bende yahu:)

canım naptın prinç unu verdin mi kilo ve boyumuz yakınsanırım bizde yarın öğrenicez aşıda tam olarak ama kızn biri çok kusyo hepsinden çok yiyo ve hepsini geri çıkarıyo reflü mü oldu acaba??? ek gıdada kusmuyo ama ben bugün yoğurt yapmayı denicem bide bi tarif var brda mamayla yapılıyo bakalım tutacak mı heralde yarın tutar yarın yerler

Hadi bakalım..ne heyecan vardır şimdi sende..o günlerimiz geldi aklıma:)sankş seneler olmuş..büyümüştür eminim eoprotin besliyor gerçekten de dikkat eski sütlerimi vericem diye sütün kurumasın.ben o hatayı yaptım.ama şükür bizde bu gün ölçüm yaptırdık.58 cam,5 kiloyuz.boyumuz iyi şükürler olsun.

2200 olmuşuz çok şükür..hakikaten mamalı süt vermekle emzirmek arasında ince çizgideyim..emzirsem doymuyor biberon içince emmiyor..zor ama güzel işler..hele tutturmak gökdelene çıksam o kadar yorulurum yani..bu akşam büyük kızımı okuldan almaya gittim eve gelince birinin daha bizi bekliyor olması çok güzel...maşallah seninkine de tam oynanacak çağları..darısı başımıza
bizim minikte minik ama her şeyden haberi var 49 gün kimbilir kaç hemşireyle muhatap oldu iyi ders almış..:)
bu günlerimize şükür..bera testine gidemedim daha aklıma takılıyor gerçi benim öteki kızlar doğduğunda hiçte bu test yoktu..
kızım sese tepki veriyor daha neyi ölçtürücez bilmiyorum prematüre çocuğu doktora göstericem diye her gün evden çıkarıp hasta etmek istemiyorum..
bi ara bi casaret onu da yaptırıcam
ilk hepatiti olduk bakalım büyüdük galiba:)

Merhaba pireseverlerr...:))

Bugunlerde pek bi mutluyumm

Kıpır kıpr içimm kelebişler uçuyoo..

Neden mi hastanedeki miniğimi kucağıma aldımm emzirdimm...kuvöz içine geçtik ve en alt seviyeye düştük...bu ne demek bilirsiniz,, yakında hemde parmakla sayılacak kadar yakında kavusacagız oğlumuzaa...oğluşumda ikizine..:)

Büyüyorlarr...
Ve bu beni inanılmaz mutlu ediyorr...alper(hastanedeki) 3230 serdar(evdeki) da 3970 oldu .:32: maasallahh:nazar:
Serdarın ikinci ay aşısını olduk iki gn önce ve gece ateşlendik,simdi iyi ama...atesdüşürücüyle düşürdük.
Geceleri yine nöbetteyiz:)Kardesimiz gelince napıcak annecik bilmiyoo:25:
Biirde durmaksızın emmek istiyo.yalancı meme gibiemip duruyo bıcırık ..kardeş gelince işler degişecek bilmiyo :)
yalancı emmeye alıştırmak istedim bu arada ama öğürüyo :27: emzirirken uyuyo kandırıp yatagına yatrmayı planlıyodum ama ama nafilee...

...

Birde uzun zamandır aynaya (kendimle ilgilenmek için ) bakmadıgımı farkettim...kendimi tanıyoamadım valla...çok kilo aldım :53: on yaş yaşlı görünüyorum vallaa:44: o malum özel işlerimi bile sık yapamıyorum bu tempoda.... eşim iki oğlan kazandı ama eski beni kaybetti sanırım..:19:
siz neleri hangi arada yapıyosunuz...bana tüyolar verseniz gazlka karısık....iyice saldım kendimi valla....:37:

Back