Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hakikaten ne alaksı var..aile hekimlerinin ben bu konulara çok hakim olduklarını düşünmüyorum.bizim bu hafta rsv,hepatit b ikinci dozumuz var.benim aile hekimimde hemen hepsini olsun bitsin istiyor,bir tuhaflar.

bu hafta kilo almadık,boyumuz uzamış ama artık yeni doğanlar tam oluyor:)gece uykumuz yok,zombi gibi geziyoruz.birde emzik olayımız var...emziksiz uyumuyor ama ağzında emzik tutamıyor..cadı yaaa

gülme yemek yedikten sonra isterse...uyurken istemsiz ama parmağım ucuyla burnundan çenesine oyun oynuyorum bır 20.seferde gülüyor.ciddi kız:)nöroloğa götürecem cuma günü bakalım ne diyecek de bunlar için galiba acele ediyoruz.bırak ben diş arıyorum,çıkartımı diye.))ben 4,5 aylık çıkartmışımda:)

Son düzenleme:
mrb benimde 5 eylül 2009 da doğan prematüre 8 aylık doğan bir oğlum var
2 kilo 30 gr dı.
47 günlükken de fıtık ameliyatı oldu genelde erken doğan çocuklarda çok sık fıtık görülürmüşş
ama şimdi maşallah iyiyiz çok kilolu bir bebek değil ama çok hareketli ve sağlıklı 10 aya kadar gündüz emdi gece mama yedi

bencede ama napim aşılara o kara veriyo bizimde bayramdan sonra 2.rvs aynen bizmkilerede oluyo artık kıyafeleri çok şükür aynı sorun bizdede var emzik istiyolar ama tutamıyolar bende tülbentle tutturuyorum onada sinir oluyolar vayyy sen epey erken çıkarmışın dişini gerçektende ama seninkinde daha bekleme bence

o maşallah kocaman olmuş seninki darısı bizimkilere

olduk aşılarımızı bugün.huysusuz.kilo almışız çok şükür,şişmişiz.3700 grm olmus.1 haftada bşraz fazla buldu doktor.mama işte şişiriyor resmen.boyumuz uzamış,53cm olmuşuz.çok şükür.bir dolu kan testi verdik,benim kızımda safra problemi var.hayırlısı inşallah sıkıntı çıkmaz.

canım doktor bana diyo bak bu ateş yapar bu yapmaz diye önceden yarım çay kaşığı calpol veriyorum bebekler için olandan o biraz rahatlatıyo benimkileri ooo bence çok güzel kilo benimkilerle ortalama aynı sadece 1kızım zayıf benimde 3200 diğerleri 3500 3800 ama üzerimizde kıyafetler vardı şimdi aradan bir hafta geçti ancak bu kilodayızdır boylarıda 52cmdi offf yavrum demek kan verdi daha biz hiç vermedik küçücük bedeninden nasıl damar buldular inşallah bişeyi çıkmaz kuzunun allahım bütün bebeklere şifalarını versin inşallah

olabilir canım hazır seni bulmuşken sorim siz kaçıncı ayınızda ek gıdaya başladınız biz 4 ay olmak üzereyizz ama düzeltilmiş 4 te başlarız galiba yada düzeltilmiş 6 da tam bilemiyorum doktorda bişey demedi

düzeltilmiş 4. ayda başladım ben ek gıdaya. önce elma suyu başladım hazmı en kolay şey daha sonra çeşitlendik. bence şimdilik acele etme.

yok canım acele etmiyorum ama bi yandanda merak ediyorum ve araştırıyorum kim ne yedirmiş diye falan herkes aynı ama düzeltilmiş 4.ayda elma suyu ve çok azda püresinden başlamışlar sonra yoğurt eklenmiş sonra prinç unu 6.aydada çorbalar başlamış fix menü :)))

aynen öyle:) ben de çok tereddüt edip arada kalmıştım ne zaman başlasam napsam bizimkiler erken bebiş sıkıntı olmasın diye korktum hep. gerçi ben mama vermedim hiç emdi hep. 4.aydan sonra elma suyu2-3 kaşık. 1 hafta sonra 2--3 kaşık yoğurt başladım her hafta birine geçtim.ayrı ayrı verdim ki alerji yapıyo mu bilmek için. sonra yumurta sarısı verdim mercimek kadar gün aşırı. şimdi tam sarı yiyor ama beyaz alerji yaptı bizde. sütüm yetmemeye başlayınca kaşık maması yaptım onlara bayıldı:) hala gece yapıyorum. pirinç ununa ben daha yeni başladım bence lüzumsuz şişiriyor bebekleri erken başlama ona.

Herkese merhaba

Bende bir premature bebk annesiyim ve Minik kuzum20 gundur kuvezde 1565gr dogdu oglum ve buyuk bi sabirla hastaneden cikisini bekliyoruz.herkesler tosun gibi bebeislerini kucagina alirken sen oyle cam ekanin arkasindan bebegine bakmak gercekten sabir isteyen bi ismis.

bende aynen senin gibi yapmayı düşünüyorum canım 4. ayı yarıladıktan sonra başlarım herlade elmaya falan şimdi bende kaşık maması aldım sütlü prinçli onun için erken ama sen ne zman başladın???

bencede canım çok sabır gerektiriyo bizler gibi olmak ama etrafımdaki herkes küçük bebekler daha hızlı büyür diyolar bakalım öyle mi gerçekten ilk aylar öyle acaip kilo almasını bekleme bak biz kaç aylık olduk daha yeni ayda 1kilo almaya başladık bi gelsin günler ne çabuk geçiyo görceksin inşallah

Herkese merhabalar 33+1de ikizlerimi dünyaya getirdim kronolojik 6ay düzeltilmiş yaşlarıyla 4aylıklar....
Bebişlerimi mamayla beslediğim için 4.ayda ek gıdaya başlattı doktorumuz.. Şuan tek verdiğim evde mayaladığım YOĞURTu
kendi sıktığım ELMA SUYUnu ve MUHALLEBİ onu arada nadir veriyorum gerçi.
Şimdi 6.ayımız bitsin yumurta sarısına ve tuzsuz byaz pynire başlayacağım...

Normalde 6aylık bi bebek üç aşağı beş yukarı kaç kg kaç cm olurlar?:44:

Ben de oğlumu 33+4'te aldım kucağıma.2200 gr. doğdu.Çok şükür sorun yaşamadık doğumda küvöze hiç girmedi.Hastaneden 1950 gr.çıktık.İlk zamanlar kilo alamadı emdiği için çabuk yorulup bırakıyodu sağıp verdim.Hep nasıl büyüyecek bu derdim.Bana da küçük doğan bebekler çok çabuk toparlar demişlerdi.Gerçekten de öyle.Oğlum şimdi 9,5 aylık ortalamanın üstünde boy ve kilosu.72 cm ve 10 kilo.Doktorumun o zamanlarda söylediği boyu kilosu önemli değil nasılsa kilo alacak ve uzayacak önemli olan nörolojik gelişimi demişti.Sizler de takılmayın çünkü kilo alıyolar nasılsa.Bu arada ek gıdalara geçmek için acele etmeyin süt verdiğiniz günlerin tadını çıkarın.Her gün ona sebze çorbası yapmak ve yemesi gereken bir sürü şeyi yedirmeye çalışmak bazen insanı çileden çıkarıyo :))) Emzirmenin rahatlığını yaşayın elbet geçecekler ek gıdaya.

aa ilk defa duyuyorum ek gıdayı erkenden başlatan bi doktoru ya bende başlicam galiba çok kararsızım napsam diye yoğurdu nasıl veriyosun mamadan mı yoksa inek sütünden mi??? benimkilrde sadce mamayla besleniyolar canım ve sizden 2 ay önceyiz bizde sen başlayalı 2 ay oldu o zman???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…