Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
doğru söylüyosun aslında bak yine almadım bugün kızımın biri 3200 olmuş diğeri 2900 bende almama gerek yok diye düşündüm ama yarında oğlumu götürcem o zman alırım o daha zayıf çünkü kızlardan bide humananın prematüreler için olanı çıkmış fiyatı da uygunda ama hiç duymadığım için almadım bende 19tlydi prematilede 45dediler ben internette 38 40 arası diye duymuştum şu eczaneler çok kazık yawww

benimkiler şimdi 60cc içiyolar diğer kilosu yüksek olan kızımada geceleri yada çok acıktığında 90veriyoruz içiyo seninki ne kadar alıyo 2 yada 3 saate 1bu dediğim

2-3 saatte bir 60 cc çok iyi kilo başına günde 150 cc demişti bize doktor yani seninkiler 450 cc falan almalı günde eğer ayda bir kilo aldılarsa prematil çok gerekli değil. prematil yaşıtlarını daha hızlı yakalamalarını sağlıyor.

benimkini sormuşsun ben de 2011 prematüre annesiyim ama benimki nisanda doğdu 1560 gr ve 32 haftalık. 35 gün kaldı küvözde. şu an 6 aylık düzeltilmiş 4,5 aylık. 7 kilo idi son kontrolünde.

slm kızlar üçüzlerim 19 07 2011de 31+2de
1400 1450 1600 gram doğdular 2kızım bi oğlum oldu
45gün küvözde kaldık ve şimdi evimizdeler çok şükür
hastanede kalırken pompayla sütümü sağıp götürüyodum
ama sütüm hiç yaramamış o kadar zaman içinde daha 2kiloyu bile bulmamışlardı
şimdi zaten sütümde kalmadı sadece mama kullanıyoruz ve ancak 2500 oldular
oğlumun ve bir kızımın gözünde problem vardı oğlum bir gözünden lazer ameliyatı oldu
kızımda 2gözünden iğne oldu şimdi çok şükür iyiler
ama hala haftalık rop muayenesine götürüyorum aman iyi olsunlarda razıyım
diğer kızımında bağırsaklarında problem vardı ameliyat olabilirdi çok şükür gerek kalmadı
bakımı zor gerçekten hele üç tane olunca 3e katlanıyo sıkıntılarımızda
diğer bebeklerden çok daha fazla ilgi istiyolar
şimdi 2buçuk aylıklar ama düzeltilmiş 3haftalığız
ve normalde 1aylıkken yapılması gereken aşıların sadece yarısı geçen hafta yapıldı
bünyeleri zayıf tabi 4kiloyu geçmeyi bekliyoruz
benimle aynı durumda olanlar yada yaşayanların paylaşımlarını bekliyorum

masallah canımm

2-3 saatte bir 60 cc çok iyi kilo başına günde 150 cc demişti bize doktor yani seninkiler 450 cc falan almalı günde eğer ayda bir kilo aldılarsa prematil çok gerekli değil. prematil yaşıtlarını daha hızlı yakalamalarını sağlıyor.

benimkini sormuşsun ben de 2011 prematüre annesiyim ama benimki nisanda doğdu 1560 gr ve 32 haftalık. 35 gün kaldı küvözde. şu an 6 aylık düzeltilmiş 4,5 aylık. 7 kilo idi son kontrolünde.

canım ben yazıyorum haftada 1 ne yediklerini geçen hafta 490 520cc arasıydı iyiymiş o zman bi kutu prematil aldım şimdi oğlumda 2900 olmuş bidaha almam heralde maşallah kilosu çok güzelmiş:)))

canım bide doktoruna sordun mu ek gidaya ne zman başlıyomuşunuz??? biz düzeltilmiş aya göre başlıicakmışız

Son düzenleme:
merhaba benim kızım da 28 +5 te normal doğumla 1200 gr doğdu 2 hafta dır küvezde 200 gr verdi şimdi 100 kadar aldı doktoru kalp ve ciğer problemi yok diyor... erken doğum beklediğimiz için 26 haftada celestonlarını olmuştu 1 gece makinaya girdi bir günde oksijen çadırındaydı şimdilik tek sondayla beslenebiliyor anne sütü alıyor...tabi neler yaptırılacak ilerleyen zamanda söyleyecekler herhalde 1750 gr olunca yoğun bakımdan çıkacak mış neredeyse 6 haftadan fazla sürebilir..bende fazla kiloda boyda değilim sağlık sorunları olmasın inşallah o yeter..üzülmüyorum prematüre annesiyim diye aksine allahım onu bize bağışladı diyorum çok daha önce doğabilirdi ve çok daha zor olabilirdi.. bundan 80 sene evvel doğmuş hiç doktor yüzü görmemiş bir akrabamız var 7 aylık o da rabbim bu masumlara güç versin..ağzında o hortumu görmek kucağına alamamak zor zor ama onun iyiliği için...

canım seninde bebeğine allah şifasını versin o küvözdeyken beklemek çok zor bunu bizden başka kimse bilmez bizizmkilerde 1700 olunca çıkmıştı ama eve gelince daha güzel toparlanıyolar emin ol hemen yakalar inşallah yaşıtlarını

canım ben yazıyorum haftada 1 ne yediklerini geçen hafta 490 520cc arasıydı iyiymiş o zman bi kutu prematil aldım şimdi oğlumda 2900 olmuş bidaha almam heralde maşallah kilosu çok güzelmiş:)))

canım bide doktoruna sordun mu ek gidaya ne zman başlıyomuşunuz??? biz düzeltilmiş aya göre başlıicakmışız

evet iyi topladı benimki allaha şükür ama hala zayıf gözüküyor gözümüze:) seninkiler de ayda 1 kilo ile 4 ayda 7 kilo olurlar dediğine göre o şekilde almışlar herhalde geçen ay.

biz ek gıdaya düzeltilmiş 4. ayda geçtik çünkü bebeğe aldığı mama miktarı yetmemeye başladı son kontrolümüzde sadece 650 gr almıştı. zaten biz yemek yerken yutkunup duruyordu şeftaliyi falan verdiğimizde de sürekli yalıyordu doktor da onayladı başladık ek gıdaya. daha 15 gün oldu. bakalım bu kontrolde kaç kilo almış olacak. inşallah daha iyidir.

sen de takip et bebeği belli bir süre sonra mama yetmediğini anladığın zaman yavaş yavaş başlarsın.

evet iyi topladı benimki allaha şükür ama hala zayıf gözüküyor gözümüze:) seninkiler de ayda 1 kilo ile 4 ayda 7 kilo olurlar dediğine göre o şekilde almışlar herhalde geçen ay.

biz ek gıdaya düzeltilmiş 4. ayda geçtik çünkü bebeğe aldığı mama miktarı yetmemeye başladı son kontrolümüzde sadece 650 gr almıştı. zaten biz yemek yerken yutkunup duruyordu şeftaliyi falan verdiğimizde de sürekli yalıyordu doktor da onayladı başladık ek gıdaya. daha 15 gün oldu. bakalım bu kontrolde kaç kilo almış olacak. inşallah daha iyidir.

sen de takip et bebeği belli bir süre sonra mama yetmediğini anladığın zaman yavaş yavaş başlarsın.

ya ben oğluma kullanıyodum prematili güzel yiyo ama çok sık kaka yapıyo acaba kilo alyo mudur???
bide kontrole ne sıklıkta gidiyosunuz??? biz 15 20güne 1 gidyoruz
bide canım benimkilerde ayda 600 800 arası alıyolar 1kilo alamadık daha
ek gıdaya başladıktan sonra daha mı hızlı alıyolar daha yavaş mı???

canım seninde bebeğine allah şifasını versin o küvözdeyken beklemek çok zor bunu bizden başka kimse bilmez bizizmkilerde 1700 olunca çıkmıştı ama eve gelince daha güzel toparlanıyolar emin ol hemen yakalar inşallah yaşıtlarını
gerçekten damdan düşene nasılsın demişler damdan düşen birini getirin demiş.. insanların bizden acıklı hikayeler beklemesi nasıl dayanıyorsun demesi yok mu..
inan gece uyuyabilmek için bebeği bu arada kendini unutmak gerekiyor.. bi de suçluymuşuz gibi davranan insanlara dert anlat hastanede bile tutum aynı..içinde tutamadın şimdi katlan havası..halbuki benim içim çok rahat..şimdiye kadar da onun için elimden geleni yaptım şimdiden sonra da yaparım Allahın izniyle..
benim kızım anne sütünü sondayla alıyor henüz dediğiniz gibi hastaneden çıkınca daha güzel besleyebilirim..şimdilik idare edeceğiz..ama çıksın mama tavsiyelerinizi de deneyeceğim..biz de haftaya göz muayenesi olacağız özel hastanede sgk ne kadar karşılar bilmiyorum..yoğun bakımdan çıkarıp hiç bi yere de götüremem mecbur o hastanede muayane olacak..ne yapalım hanımefendiye varlığımız feda olsun yeterki birşeyi çıkmasın..hepimizin afacanlarına allah şifa versin..gerçekten çok dirençliler maşalllah..

Son düzenleme:
ya ben oğluma kullanıyodum prematili güzel yiyo ama çok sık kaka yapıyo acaba kilo alyo mudur???
bide kontrole ne sıklıkta gidiyosunuz??? biz 15 20güne 1 gidyoruz
bide canım benimkilerde ayda 600 800 arası alıyolar 1kilo alamadık daha
ek gıdaya başladıktan sonra daha mı hızlı alıyolar daha yavaş mı???

aynı miktarda prematil ile bebelac'dan fazla kilo alması gerekiyor çünkü prematilin değerleri daha yüksek. kaka olayını bilmiyorum benimki hep 2 günde bir yapıyordu bütün mamalarda. biz ayda bir gidiyoruz kontrole.
ayda 600-800 gr normal aslında ama zamanında doğan bebekler için. o şekilde yaşıtlarını yakalaması biraz daha uzun sürer. yani çokta problem değil tabi doktorun daha iyi bilir. aslında kilo açısından geç yakalaması çok sorun değil herkes kiloya bakıyor ama boy da çok önemli.
ek gıdaya biz bu ay başladık bir şey diyemiyeceğim ama normalde daha iyi olmalı çünkü muhallebilerin ve bazı çorbaların enerji değeri oldukça yüksek.

gerçekten damdan düşene nasılsın demişler damdan düşen birini getirin demiş.. insanların bizden acıklı hikayeler beklemesi nasıl dayanıyorsun demesi yok mu..
inan gece uyuyabilmek için bebeği bu arada kendini unutmak gerekiyor.. bi de suçluymuşuz gibi davranan insanlara dert anlat hastanede bile tutum aynı..içinde tutamadın şimdi katlan havası..halbuki benim içim çok rahat..şimdiye kadar da onun için elimden geleni yaptım şimdiden sonra da yaparım Allahın izniyle..
benim kızım anne sütünü sondayla alıyor henüz dediğiniz gibi hastaneden çıkınca daha güzel besleyebilirim..şimdilik idare edeceğiz..ama çıksın mama tavsiyelerinizi de deneyeceğim..biz de haftaya göz muayenesi olacağız özel hastanede sgk ne kadar karşılar bilmiyorum..yoğun bakımdan çıkarıp hiç bi yere de götüremem mecbur o hastanede muayane olacak..ne yapalım hanımefendiye varlığımız feda olsun yeterki birşeyi çıkmasın..hepimizin afacanlarına allah şifa versin..gerçekten çok dirençliler maşalllah..

güçlü olun ve öyle kalın kimseye hesap vermek zorunda değilisiniz ve size suçluymuşsunuz gibi davrananlarada yarın bir şey olmayacağının garantisi yok inşallah önce bebeğinizi kucağa almaya başlarsınız sonra da evinize götürürsünüz sağlıklı bir şekilde

merhaba,
Rop taramasını sgk eğer hastnden doktor ise karşılıyor.Ancak özel hastanelerde dahi retina üzerine uzman olan ki bebğin düşük haftada olduğu için her doktor bakmıyor,
iyi doktorlar yok.Ben muayane ücretine 200 tl vermiştim.Küvöze geliyordu anck özel bir merkezde de prof.İstersen özelden yaz ,istabuldaysan bilgilerini veriyim.Amamn üzerinde dur.

selam,
Biz aşılarımızı olduk.Çok şükür ateş yapmadi.Ek oalrak rotavirüs aşısı da oldu,kalca ultrasonuda çekildi.Rop artık bitti çok şükür.Ancak kan değerlerimiz sapıtık.Bakalım gastrolog yorumunu bekliyoruz.Kilosu 2700 olmus ama bir arkadasın dediği gibi boy bu ay 3 cm uzamış.48 cm henüz ama beni hepsinden çok baş ölçüsü ilgilendiriyor ,o yerinde olsun da kilo ve boy umrumda bile değil.
bende preaptamil aldım,anne sütü bitti biticek ,şok olmasın diye akşamları mama vereceğim.Tadına alışmada problem oluyor mu?
sevgiler

slm arkadaşlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun bende kızımı 33 haftalık dünyaya getirdim 40 gün küvözde kaldık şimdi düzeltilmiş yaşıyla 6.ayımıza girdik çok zor günler geçirdik ama allahıma çok şükür hepsi geçti

merhaba,
Rop taramasını sgk eğer hastnden doktor ise karşılıyor.Ancak özel hastanelerde dahi retina üzerine uzman olan ki bebğin düşük haftada olduğu için her doktor bakmıyor,
iyi doktorlar yok.Ben muayane ücretine 200 tl vermiştim.Küvöze geliyordu anck özel bir merkezde de prof.İstersen özelden yaz ,istabuldaysan bilgilerini veriyim.Amamn üzerinde dur.
ilgin için sağol.. bebeğim medikal park bahçelievlerde 3. haftası bitti doktoru 1 aylık olunca dedi ama henüz göz hekimi dışarıdan mı gelir henüz konuşmadık..siz dışarıdan prof getirttiniz anladığım kadarıyla..ben özelden mesaj yazamadım ama siz özele bilgileri verebilirseniz bi sorun olursa iyi bir doktora göstermek isterim küvözdeyken..tekrar teşekkürler..
bu arada aptamil eoprotin başlıyacaklar anne sütüne katkı olarak inşallah daha yararlı olur..

aynı miktarda prematil ile bebelac'dan fazla kilo alması gerekiyor çünkü prematilin değerleri daha yüksek. kaka olayını bilmiyorum benimki hep 2 günde bir yapıyordu bütün mamalarda. biz ayda bir gidiyoruz kontrole.
ayda 600-800 gr normal aslında ama zamanında doğan bebekler için. o şekilde yaşıtlarını yakalaması biraz daha uzun sürer. yani çokta problem değil tabi doktorun daha iyi bilir. aslında kilo açısından geç yakalaması çok sorun değil herkes kiloya bakıyor ama boy da çok önemli.
ek gıdaya biz bu ay başladık bir şey diyemiyeceğim ama normalde daha iyi olmalı çünkü muhallebilerin ve bazı çorbaların enerji değeri oldukça yüksek.

hımmm anladım canım bakalım kontrolde kilomuzda bi değişiklik olacakmı???
hemen büyüsünler istiyorum ben galiba biraz ek gıda sordum onun için
sanki ek gıdaya başlayınca daha hızlı büyürler sanıyorum:)))
geçen hafta bizde rsv aşısı olmuştuk haftaya diğer aşıları var
kiloları düşük olduğu için bütün aşıları yapılmadı 2ye böldük yani ağır gelmesin diye
bide bizim doktor sorunumuz var doktorumuz muayenehaneyi kapattı devlette şimdi
ordada mauayenesi yokmuş doktor arıyorum bende
kafamda 2tane var pazartesi götürcem birini bakalım nolcak
insan heran arayabileceği birini istiyo çünkü gece gündüz
e benimde üçüz dertler bitmez bence her doktor sorumluluğu almaz
en azından hamileyken öyleydi ben doktorda çok şanslıyım ama bazı arkadaşlarımı kabul etmemişler yada sorun çıkarmşlar

selam,
Biz aşılarımızı olduk.Çok şükür ateş yapmadi.Ek oalrak rotavirüs aşısı da oldu,kalca ultrasonuda çekildi.Rop artık bitti çok şükür.Ancak kan değerlerimiz sapıtık.Bakalım gastrolog yorumunu bekliyoruz.Kilosu 2700 olmus ama bir arkadasın dediği gibi boy bu ay 3 cm uzamış.48 cm henüz ama beni hepsinden çok baş ölçüsü ilgilendiriyor ,o yerinde olsun da kilo ve boy umrumda bile değil.
bende preaptamil aldım,anne sütü bitti biticek ,şok olmasın diye akşamları mama vereceğim.Tadına alışmada problem oluyor mu?
sevgiler

canım rotavirüsü özel yaptırdın sanırım ne kadardı biliyo musun???
bizde kalça ultrasonu çekilcez ama doktorumuz daha bi zaman demedi
ropdan kurtulmuşunuz şükür biz hala devam ediyoruz
bize 6aya kadar sürecek heralde offf çok canları yanıyo
canım bizim hastanede son zmanlarda mama ve biberon kullanmaya başlamışlardı
eve gelince şoka girmediler yani bence biberondan fazla geliyo ya sever belkide
akşamları ver tabi hem doyurucu olur çok kalkmazlar hemde gece yenilen yemek kilo yaparmış bebekte
10eylülde 1700 demişin bir ayda 1kilo almış bence çok güzel:)))

kızlar sizde benim gibi çizelge yapsanıza takip edemiyorum çok
isterseniz yardımcı olabilirim aylarını ordan takip edebiliriz en azından
çok karıştırıyorum ben ya sizleri....:))):26:

slm arkadaşlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsun bende kızımı 33 haftalık dünyaya getirdim 40 gün küvözde kaldık şimdi düzeltilmiş yaşıyla 6.ayımıza girdik çok zor günler geçirdik ama allahıma çok şükür hepsi geçti

canım geçmiş olsun sanada bi arkadaşımız daha var 6aylıktı oda heralde
ne güzel sen bize moral olursun şimdi neler yapabiliyo anlatırsın biraz
bizde bizi neler beklediğini öğrenmiş oluruz:)))

canım geçmiş olsun sanada bi arkadaşımız daha var 6aylıktı oda heralde
ne güzel sen bize moral olursun şimdi neler yapabiliyo anlatırsın biraz
bizde bizi neler beklediğini öğrenmiş oluruz:)))
merhaba arkadaşlar benim oğlumda 32 haftalık 1700 gram doğdu.bugün 7 aylık düzeltilmiş 5 aylık oldu 2 hafta önce 7 kilo idi şimdi ne kadar oldu bilmem çoğu gelişim olarak 7 aylık bebek gibi davranıyor.elinden oyuncağını alınca deliriyor.mama alıyor memeyi bıraktı 3-4 gündür.ek gıdada vermeye başladık darısı sizin kuzularınıza hoşçakalın

canım rotavirüsü özel yaptırdın sanırım ne kadardı biliyo musun???
bizde kalça ultrasonu çekilcez ama doktorumuz daha bi zaman demedi
ropdan kurtulmuşunuz şükür biz hala devam ediyoruz
bize 6aya kadar sürecek heralde offf çok canları yanıyo
canım bizim hastanede son zmanlarda mama ve biberon kullanmaya başlamışlardı
eve gelince şoka girmediler yani bence biberondan fazla geliyo ya sever belkide
akşamları ver tabi hem doyurucu olur çok kalkmazlar hemde gece yenilen yemek kilo yaparmış bebekte
10eylülde 1700 demişin bir ayda 1kilo almış bence çok güzel:)))

kızlar sizde benim gibi çizelge yapsanıza takip edemiyorum çok
isterseniz yardımcı olabilirim aylarını ordan takip edebiliriz en azından
çok karıştırıyorum ben ya sizleri....:))):26:
selam canım,

rotavirus 150 tl diye hatırlıyorum ancak dıkkat 3 ,5 aya kadar yapılıyor elinizi cabuk tutun.umarım sizde ropu atlatısınız.az kalmış üzme kendini ,herşey onlar için
evet 1 kilo aldı.bende çocugu balon gibi şişirmeye çalışıyorum resmen:)kalça ultrasonuda 2.aya girince yapılıyor.basit bir işlem .,sevgiler

selam canım,

rotavirus 150 tl diye hatırlıyorum ancak dıkkat 3 ,5 aya kadar yapılıyor elinizi cabuk tutun.umarım sizde ropu atlatısınız.az kalmış üzme kendini ,herşey onlar için
evet 1 kilo aldı.bende çocugu balon gibi şişirmeye çalışıyorum resmen:)kalça ultrasonuda 2.aya girince yapılıyor.basit bir işlem .,sevgiler

bizde haftaiçi yaptırıcaz zaten ya benimkilerde ayda bi alsın inşallah güzel yiyolar aslında şikayet etmiim
kalça ultrasonunu bilmiyorum ya doktor bişey demedi daha
yarın rop muayenemiz var biraz daha aralığı uzatsak iyi olur ya her hafta ufff çok sinir bozucu
geçen aylarda haftada 3kere götürüyodum onda bu kadar sinir olmuyodum
sen doğum tarihini biide doğması gerken tarihi ver ben sana çizelge yapim bide kız m:4:ı erkek mi???

bizde haftaiçi yaptırıcaz zaten ya benimkilerde ayda bi alsın inşallah güzel yiyolar aslında şikayet etmiim
kalça ultrasonunu bilmiyorum ya doktor bişey demedi daha
yarın rop muayenemiz var biraz daha aralığı uzatsak iyi olur ya her hafta ufff çok sinir bozucu
geçen aylarda haftada 3kere götürüyodum onda bu kadar sinir olmuyodum
sen doğum tarihini biide doğması gerken tarihi ver ben sana çizelge yapim bide kız m:4:ı erkek mi???

selam canım,

doğması gereken tarih 20/09.doğduğu tarih 27/06.Kız,838 gram,35 cm.
şimdi 2700 gram,49 cm.
çok teşekkür ederim.

Back