• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar bende doktora gittiğimde alttan muayene oldum.İnternette bir bayanınyorumunu görüdm.Alttan muayene yüzünden aylık bebeğini düşürmüş. akannehir böyle birşey olamaz değil mi ? Başka birşeyden düşmüştür.

Cnm eğer öyle bir tehlike olsa dr un bakarmı? bakmaz, o bebeğin başka bir sorunu vardır, farklı bir nedenden düşük yapmıştır içini ferah tut

olur mu hiç öyle şey genellikle ilk muayene vajinal oluyor bebek küçük olduğu için benim de ilk muayenem öyle olmuştu

bu arada benim bulantılar akşam başlıyor eskisi kadar uyumuyorum da ama akşam yemeğinden sonra midem fena oluyor

hatta bazen korkuyorum bebeğim iyi mi neden bulantım yok benim diye

kızlar bende doktora gittiğimde alttan muayene oldum.İnternette bir bayanınyorumunu görüdm.Alttan muayene yüzünden aylık bebeğini düşürmüş. akannehir böyle birşey olamaz değil mi ? Başka birşeyden düşmüştür.

yok canım bunların hepsi safsata... Doktorlar da psikopat değiller herhalde düşüğe neden olan bir muayene yapsınlar :)) Muhtemelen o bayan başka bir sebepten kaybetti bebeğini fakat muayeneye bağladı.
Kaldı ki gebeliğin belli bir haftasına kadar genellikle alttan muayene yapılmakta.Özellikle kilolu bayanlarda belli bir haftaya kadar karından ultrason ile gözlem yapmanın biraz zor olduğunu duydum.

Kızlar Özellikle de burcu sen deneyimli olduğun için sana sorayım... benim diğer topicimden bir arkadaşım var O da ankarada ve aynı merkeze gidiyoruz.Sadece doktorlarımız farklı. Benim doktorum alttan ultrason ile baktı (malum göbek yağlı :) ) ve kesem 0,745cm gözüktü ve doktorum bana 3-4 haftalık hamilesin dedi ... Arkadaşımın doktoru göbekten bakmış ve kesesi 0,616cm çıkmış ve doktoru ona 5 haftalık demiş. Benimde normalde SAT'ıma göre keseyi gördüğüm zaman 5 haftalık falan olmama lazımdı ama doktor öyle diyince bende ticker'ımı falan değiştirdim... Acaba alttan ve göbekten ultrason değerleri fark eder mi?

canım seni burda gördüğüme çok sevindim. klomen topiciğinden hatırlıyorum seni. aynı zamanlarda takip yaptırmıştık sanrım. şöyle bir bakim derken seni gördüm ve çok sevindim. darısı isteyen herkesin başına.

soruna gelince ilk haftalardaki kan ölçümleri, kese ölçümleri çok önemli değil canım. hamileliğin hep son adeten tarihinden hesaplanır. benim de beta hcg düşük çıkmıştı. doktor 3 haftalık hamilesin demişti adetimden 5 hafta geçmiş olmasına rağmen. sonraki gidişlerimde hep sattan hesapladı. şu anda da bebeğim 1 hafta önden gidiyor çok şükür. kişiden kişiye değişen bir durum bu ölçümler, değerler. önemli olan sağlıklı olması. Allah tamamına erdirsin inşallah.

kızlar selam,nasılsınız? ben çok heyecanlıyım,cuma günü randevum var,kalp atışlarını duyayım pıtırcığımın,dua edin bana:ecrin_bebek:

Iste ben;
Ismim filiz 29 yasindayim. 2006 yilinda evlendim Ankarada. Aslen Ankaraliyim. 5 yildir Amerikada yasiyoruz esimle birlikte. Universiteyi Antalyada okudum orasi benim ikinci memeleketim. Meslegim sinif ogretmenligi fakat burda esimle ticaret yapiyoruz. Hamileligimde kendi isimizde calismanin avantajlarini yasiyorum cok sukur. Allah hepimizin yardimcisi olsun.
Biz ilk 3 sene bebek dusunmedik gurbette kendimizi gelistirmek icin cok yogun calistik. Son iki sene bebek dusunmeye basladik fakat olmadi. Rahmimde kist bulundu ameliyat oldum ve hamileyim sukurler olsun. Allahin izniyle bebegime kavusacagim gunu bekliyorum dort gozle.
Burda sizlerle olmak bana cok huzur veriyor cunku vatan hasreti cekiyorum cok. Turk insaninin samimiyeti ve yardimseverligini burda sizlerle tekrar yasiyorum.

Canım değerlere o kadar takılma benimde SAT 14 Mayıs ve ben klomen +pregnyl kullandım 14 haziranda yani tam adet günümde 246,5 çıktı sonra 310 çıktı hemen ertesi gün. Geçen pzartesi de kesemizi gördük yani değerim tahmini 1000-1500 civarıydı... Çok sık baktırma değerine yoksa psikopat oluyor insan.Geç döllenme de olabilir, değerin birden katlanabilir o kadar çok ihtimal varki.Rabbim hayırlı bir hamilelik nasip etsin inşallah. Bu kadar takma kafana.

CANIM BİZDE BUGÜN KESEYİ GÖRDÜK..ÇOK MUTLUYUM..GEÇ DÖLLENME OLMUŞ.ZATEN ADETİMDE HEP 10GÜN GEÇ OLUYORDU...:teytey:

mrb kızlar ben geldim malum bu aralar pek müsait değilim eşim kayınvalidem ve görümcem var dunden beri bıraz ıyıyım mıde bulantılarım azaldı sanırm duzenlı yemek yemeye başlayınca pek ac kalmıyorum oyuzden bulanmıyor mıdem ama hala tatlı bişey yıyemıyorum genelde tuzlu ekşi yıyorum bırdeeee yarın pıtırcığımın kalbını dınlemeye gıtcez Allahım ınşallh bı sorun cıkarmaz ısteyıp dıleyen herkese saglıklı sıhhatlı evlatlar nasıp etsın:ecrin_bebek:

Cnm hiç anlamam bhcgden ama şunu söyleyeyim eğer ters bir durum olsaydı dr un seni mutlaka bilgilendirirdi endişhen yersiz gibi geliyor

CANIM ZATEN DR.İLE GÖRÜŞMEDİĞİM İÇİN TELAŞA KAPILDIM.AMA BUGÜN GİTTİK HERŞEY YOLUNDAMIŞ..GEÇ DÖLLENME OLDUĞU İÇİN KÜÇÜKMÜŞ...YANİ 6 HAFTALIK YERİNE 4BUÇUK HAFTALIK

kızlar hemen yazıp çıkacagım bugün çok kötüyüm kasıklarımda ve sol bacagımda felaket bir agrı var başım kötü dönüyor bayıulacak gibiyim midemde hafif bulanıyor.sadece yatıyorum :(

kızlar hemen yazıp çıkacagım bugün çok kötüyüm kasıklarımda ve sol bacagımda felaket bir agrı var başım kötü dönüyor bayıulacak gibiyim midemde hafif bulanıyor.sadece yatıyorum :(

geçmiş olsun canım yat ve dinlen başka bişey yapma Allah kolaylık versın

bence de uyumak bulantıyı baş dönmesini bir nebze olsun durduruyor..
kaç gündür uyuyordum sürekli bugün hamdolsun bulantım ve halsizliğim azaldı.. yarına allah kerim :)

Back