2011 Şubat Anneleri

slm kızlar nasılsınız...
sabah sabah başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmişmidir bilmem
dün hastaneye giderken alyansımı takayım dedim kendimi çok normal görmüştüm çünkü...çokda rahat girdi yüzüklerim parmağıma...buraya kadar bi problem yok...
bu sabah bi kalktıkk ki ne görelim yüzük parmağım şişmişş davul gibi veee morarmışş...ödümüz koptu tabi...uğraştık baya cık imkanı yok çıkmıyo...hemen eşim altınkaynağı aradı böyle böyle diye onlarda saolsunlar hemen gelin demişler...
gittik uğraştılar uğraştılar çıkmadıı ayy çok korktuk ...1 buçukk saatten fazla uğraştılarr anca çıkarabildiler...adamcağız baya çaba sarfetti pırlantayı kurtaralım diye ama malesef...ay dedim nolursa olsun çıkarınn gözümde yok hiç bişi...çok şükür çıktı...

kızlar göbek bagımız hala düşmedi bugun 9.günümüz düşünce gazlı bezmi yapıştırcam göbişe yoksa bırakayım havamı alsın 9.günde olupta hala düşmeyen varmı

geçmiş olsun güzelim ... 9 ayda bu halimize geldik eski halimize gelmemiz biraz zaman alcak sanırım sabır ya sabır diyorum :)))ben de denedim geçen günparmağımın yarısında kaldı ((

kızlar göbek bagımız hala düşmedi bugun 9.günümüz düşünce gazlı bezmi yapıştırcam göbişe yoksa bırakayım havamı alsın 9.günde olupta hala düşmeyen varmı

bizimki 9. günde düşmüştü canım düştükten sonra bir şey yapmana gerek yok ....en fazla suyla silersin dedi doktorum kanama felan olursa da k vitamininde sorun vardır .onu veririz dedi o kadar ....

merhaba canım ii olmanıza sevindim ayy benim kayınvalide de ööle lafıyla delirtiyor benii sabıııııırrrr
aman canım bebişini düşün üzme kendini

bugün uzun bi aradan sonra mufağa girdim ama hamlıyomuş insan yaa 3 haftada bile:))
akşama da miasfirim var ama ben yoruldum uyumak istiyorum

gözdecim haklısın valla bende unutmuşum mutfağı ve hemen yoruluyorum annem gidince napcam bilmiyorum son 2 gün

bende duyudm canım sap ın kaçakları oluyomuş ben zinco damla kullanıyorum kesinlikle öneririm dr.larımın tavsiyesi doğal

hayırlı olsun canım maşallah bebeğine ve sana

hayırlı olsun canım o kadar sancıyı boşuna çekmen kötü olmuşş
bol bol emzir canım emdikçe gelir sakın pes etme humana komposto iç bol bol çay kahve asla içme bide ılık su tut göğüşlerine fiskiyeyle inş gelir

canım sen ne diyosun bizim hala düşmediii 20.gün bugun 5.dr gördü bu sefer pediatri cerrahı adam bişi yok 30a kadar yolu var dedi kanama ve iltihap gelmediği sürece problem olmaz dedi

canım hadi gözün aydın allah analı babalı büyütsün

bende pamukla siliyorum ve çko şükür pişik olmadı en iyisi pamuk ve su valla

ananeyi beklemiş desene poyraz efendi hadi gözün aydın canım

canım bende kalabalıktan bunaldım yalnızlığın tadını çıkar boşver hem ööle kendine stres yapma bak sonra sütüne zarar

hanife canım benim göğüslerde acınacak durumdaydı burdan biri yazmış sanırım haleydi bepanten krem süper geldi sol göğüs geçti sağda kapanmak üzere yarası dene bence

bu arada kızlar ben sütümü hiç sağmıyorum kızım nekadar emerse o zaten acaip inat bi çocuk kendi uyanıp almazsa mümkün diil almıyo memeyi canıda ne kadar isterse okadar emiyo bazen 1 saat kalıyo bazen 10 dk ne zaman isterse veriyorum ben ama bazen çok emiyo annemde saate koymak lazım diyo mide geniş ya biraz obez falan olcak diye korkuyo ama napmam gerek bilmiyorum

canım benim kızımn 12.günde düştü ne düşmeden önce ne düşttükten sonra hiç bi müdahelede bulunmadık...havayla temas edince daha çabuk kuruyo....
evet canım tamamen altüst olmuş vücutlar...gerçekten sabretmekten başka yapcek bişi yok galiba

kızlar yeni fotomuzu yükledim az önce çektim
nur canım kader arkadaşım benden 1 gün sonra sen doğum yapmışsın benim kaynana hala burda ama yarın gidiyo :))
melocum canım geçmişte okudum yoğun bakımda kalmışsınız siz geçmiş olsun neden kaldınız??

zuhLCİM ÇOK SEVİNDİM CANIM hep merak ediyordum seni yoğunluğunu azalt gel aramıza
kızlar çoğunuz doğum yaptınız ve sütünüzü sağıyorsunuz...hangi marka süt pompası kullanıyorsunuz?elektrikli olanlar daha iimiş galiba...önerileriniz neler?
ben medela kullanıyorum ama acıtıyor göğüs ucumu
canım sağıp dolaba koy ozaman biberonla ver
hale medelayı kaçıncı ayarda kullanıyorsun
gözde kızım doğduğunda şekeri 40 mış hipoglisemi yüzünden yattık kızım geçen cuma çıktı hastanedençok şükür şimdi iyi

yarın annem gidiyor o kadar üzülüyorum ki...gizli gizli ağlıyorum kendimi çok yalnız hissedeceğim o gidince....

bu arada otomatik sallanan beşik alan oldu mu?kızım ayakta sallamaya alıştı ondan almak istiyorum da..hangi marka ve ne kadara aldınız

cnm gecmıs olsun. umarım atlatır bebegın. bizim sarılık test sonucumuz 16.1 cıkmıstı hemen yatırmamız gerek dedı doktorumuz ve hemen aldılar bebeğimizi ne oldugunu anlayamadım. hastanede yattı 3 gun ve fototerapi gördü. doktor sınır 14 demıstı bıze. bir arkadasımada sınır 19 demıs doktoru. bu testler aynı test dedgılmı neden sınırlar bırbırını tutmuyor anlamadım sımdı.

aa caım geçmiş olsun neyse şimdi iyi olmasına sevindim

canlarım işte benim paşa oğlum profile ekleyemedim barı burdan paylaşayım da görün sarı oğlumu aynı annesi.gerçi eşimin tarafı 7 göbek akrabalarına benzetiyo bi annesine benziyo demiyolar en sonunda bozucam ama neyse.birde kayınvalidem in kardeşi geldi dün tutmuş kadını annane yaptı buyumuşmu annanesi diyo kadında beni ne ara annane yaptın diyo:)hala istikrarlı bi şekilde sen annane ben babanne diyo ,annanesi var diyecektim patlarım diye sustum .gerçi anneme desem benden önce zıplar üstüne.kadın k.validem kalıcam diye ortalığı yıkınca annemde yer yok diye gitti zavallı dakka başı emir nasıl diyo telde.benim bildiğim lohusanın yanında kızın akrabalar kalır bunlarda işlerine nasıl gelirse adetleride öyle.ayy birde dün eşimin babası okuyup üfler sağolsun ama çocuk gazdan patlayacak zor uyudu zaten hala oğluna ver okuycam diyoo bişiy olmaz uyur diyo eşimin abiside çocuk ermiycek okuduğunuz yeter bırakın uyusun dedi Allah razı olsun çok hoşuma gitti.birde sizi bilmem ama ben bebeğe boncuk takmayı sevmiyorum dinimizde yeri yok onun yerine kuran ı kerim i baş ucuna koymak daha mantıklı geldi en azından o korur nazardan k.pederim tak diye otuz kez söyledi bende boncuğa gerek yok dedim k.biraderimde bencede takma dedi bu sefer biliyorum dinimizde yeri yok filan diye kıvırıyo ne bulsalar takacaklar çocuğa.kimsenin karışmasına izin veremem kimse kusura bakmasn herkez kendi çocuğunu büyütsün.mantıklı olsalar neyse.benim annemde uydurukçudur ama yapma deyince yapmaz bunlarda inatçılıkta var.neysei annem yarın gelicek k.valide de gider herhaldeaz bi rahatlarım psikoljim bozuldu demek ki saf bişiy olsam ellerinde oynatırlar beni

slm kızlarr.. Sedacım sana alıntı halinde cwp yazacaktım ama bir türlü beceremedim.. Sütünü ewet sağ ama sakın 4 gün boyunca buzdolabında tutup sonrada çıkarıp ısıtıp üstelik bebeğine verme.. Bu çok yanlış bişi. Süt buzdolabı rafında 24 saat saklanabilir. Sağıp dondurucuya atarsan 6 ay saklayabilirsin. Dondurucudan çıkarıp eritip tekrar dolaba koyarsan yine 24 saat içinde tüketilmesi gerek. Anne sütü asla ısıtılmaz. Bebeğine vermeden 1 saat önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında beklet sütünü. Ya da diyelim çıkarmayı unuttun çıkarıp bir bardağa koy o bardağıda başka sıcak su dolu bir bardağın içine koy ve ılınmasını sağla sütünün. Sakın ısıtma. Bebeğimle 4 gün gün özel odadA Kaldığımda bana bunları sıkı sıkı tembih edip anlattılar canım. Ve diyelim 3 te sütünü sağdın dolaba koydun tekrar 6 da sağdığın sütüde ilk sağdığın süte ilave edebilirsin ama bir sonra sağdığın sütü sakın karıştırmamalısın. Bunlar çok önemliymiş.

Birde arkadaşlar bebeklerinizi sakın ama sakın yatar pozisyonda beslemeyinn.. Yeni doğan bebeklerin yemek boruları kısa ve gevşek olduğundan akciğerlere süt veya mama kaçma olasılığı çok yüksek. hER DAİm bebeğiniz 45 derece açıyla yatırın ve besleyin. Benim bebeğimin beşiğini bile biz eğimli yaptık yüksekten alçağa doğru. Benim bebek prematüre olduğu için bu yemek borusu gevşekliği daha fazlaymış Ama yeni doğan her bebekte olurmuş bunlarıda doktorumuz söyledi. Bi şekilde akciğere kaçan mama yada süt enfeksiyona dönüşüp Allah korusun çok ciddi sonuçlar oluşturabilio. Bizim başımıza geldi. Bebeğimin maması akciğerlere kaçtı ama Allah a çok şükür çook büyük bi şansla Öksürerek onu dışarıya attı. Lütfen buna çok dikkat edin. Tecrübeyle sabit tüm söylediklerim.

evet canım umay hanım selma betül hanımda 1 gün büyük
büyük gün yarın demek hadi gözün aydın

melocumm satdaşım nasılsınız yaa görüşemiyoruz seninle burda hiç:) fındık kurdun nasıl annesi emiyomu
benim oğlanın gaz problemi başladı ya sütten sonra sancısı çok oluyo annem olmasa napıcam bilmiyom hemen ona devrediyorum kollarım kopuyo bazen inşllah sancılar çok uzun sürmez ve artmaz 15günden sonra başlar diyolardı sanırım öleymiş cidden

cnm sanırıma nnem giderken bende aynen öle olucam uff çokz or gelcek ya ama laışmak zorundayız gurbetlik cidden çok zromuş

teşekkür ederim canım .sen de bira mayası tabletini unutma aklında olsun :)))

eşim almaya gitti şimdi inşallah işe yarar

nurcum geçmiş olsun canım parmağın kurtulmuşya gerisini boşver

canım bende dün ağlaya ağlaya öldüm annemler gidince ev ıssız kaldı ama bugün alıştım mecburen
Allah eksikliklerini göstermesin bukadar geldiler ya

maşallah canım Allah bağışlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…