2011 Şubat Anneleri

kızarlarsa kızsınlar actım bile

ayy kızım yırtıyo ortalığı ben kaçtım çoook öptüm sizlerii
birbirimize duaları eksik etmeyelim kızlar

slm kızlar
doktor kontrolünden geldik.herşey yolunda maşallah
manikk cnm sordum doktora emzirirken boğazına süt kaçıyor hırıldıyor dedim.sütün çok ondan dedi.hakkaten zaten sütüm kendiliğinden damlıyo bide bnm zilli çekiyo ağzı doluyo yavrumun.hepsini yutamadığı için dedi doktor.endişelenmeye gerek yok yani :)
yalnız gaz problemimiz başlıyo bizim doktor karnı şiş her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkar dedi.inş çok olmaz gaz problemimiz...
kendinize iyi bakın kızlar.şimdi kaçıyorum.yine gelirim gün içinde

Amin hepimiz için amin. Ben 2 gündür bira mayası yutuyorum. Ama kuzum mama ağırlıklı beslenmeye devam ediyor. herkes dolaba koyduğu sütlerin derdinde. Eşimin kuzeni dolabı doldurmuş kayınvalidemler şaka yollu süt annesi olsun dediler düşündükçe içim acıyor ben bebeğimi besleyemiyorum.....

kızlar bebeğimizi kaç dakika emzirmeliyiz bir memeyi 15 dakkamı? siz napıyorsunuz dr bu konuda ne dedi?

bana hemşire 25 dk yarım saat falan emiyorsa bi tanesini gazını çıkar sonra diğerini ver demişti
ama tabi, bebek bu saatten anlarmı bazen 45 dakka emdiği oluyo birini süt geliyosa ona göre sorun yok 1 saatte emer.bazen 15 dkkada uyuyakalıyo.bende kucağıma alıyorum ağzına kaşıkla süt akıtıyorum yalanınca veriyorum memeyi emiyo.yoksa öylece yatırsam 25 dakka sonra uyanıp yine istiyo ne doyuyo ne uyuyo ozaman yani

evet aslında sağlık ocaklarındaki aşılar daha taze.hemde sık denetleniyor.ayrıca hamilelere ve yeni doğanlara ekstra özen gösteriyorlar.

olsun fatmacım 5 olsun 10 olsun.en besleyici yerii sen sağmaya devam et.ver onuda şifa olsun kan olsun can olsun minişine.bide kızın çok uyuyo demiştin galiba 7 saat falan hatırlıyosam.okadar uyutma yaa.yani uyusunda emsin arada.kan şekeri düşer.bazen benimkide uyuyacam diye ısrar ediyo aslında ohh ne iyi uyusun diyom ben ama işte öyle değil.ayaklarının altını gıdıklıyoruz bezini açıyoruz kaşıkla süt taktiği en çok işimize yarayan ama.uyanmasa dahi emiyo öyle

yat yat valla heryerim ağrıdı.annemler lahusa yatağı hazırladılar 40 gün çıkmıcam.ohh ekmek elden su gölden.ana öğünler ara öğünler kompostolar çaylar gelsin gitsin ben zor kilo veririm.amaann çokda derdimeydi

ama bugün ameliyat yerim acıyo yaaa.acımaktan ziyade cızz ediyooo.yan yatamıyorum sızlıyo sırt üstü yatmaktanda popom acıdı yaaa

böyle düşünme.aklın hep orda olmasın.gelecek.bak bende çok üzülüyodum.bide benim göğüsler minicikti oğlum resmen savaşıyordu emebilmek için.ama pes etmedim.zamanla oluyor.çok yeniyiz daha.morallede alakalı.
bol su iç ve aklın hep bunu yersem süt olurmu şunu yersem olmazmı da olmasın.rahat olmaya çalış.gelicek inan buna

Sağol canım benim sağlık ocağındaki ebede süt çok geldiğindendir demişti zaten memeyi emdiği ilk 5 dk filan böyle oluyor memedeki süt azaldıkça tıkanmıyor neyse biraz rahatladım.Benim sütümde çok dengesiz bi akıyo şarıl şarıl bazende azar azar gündüz eşim işteyken evde yalnız olduğum için iyi beslenemiyorum bebeği bırakıp o ara sütüm gidiyo galiba

Fatmacım valla çok iyi yapmışsın bende hep aşıları düşünüyodum.Gerçi aşı takip kağıdı verdiler ama ben asıl aşıların yaptığı ateşten filan korkuyorum onlarıda paylaşırızı iyi olur.

Canım ben biberonda saklıyorum sütlerimi buzdolabında saklıyorum dediysem genelde aynı günde tüketiyoruz.
kızlar çoğunuz doğum yaptınız ve sütünüzü sağıyorsunuz...hangi marka süt pompası kullanıyorsunuz?elektrikli olanlar daha iimiş galiba...önerileriniz neler?

Medela marka elektirikli pilli olanı kullanıyorum çok memnunum.

sedacım Allah razı olsun senden kaşıkla kendi sütümden verince hemen uyanıyor miniş dediğin gibi uyanmasada emiyor mememi
inşallah bu sayede coğalacak sütüm
bilgi için çok çok sağol

evet canım maalesef kiminin dolar taşar kiminin damla damla olur
bende artık üzülmemeye karar verdim napayım elimden geleni yapıyorum aşırı sıvı tüketiyorum,komposto,aktar cayı,humana,malt içeceği
bugünde bira mayası aldıracağım
dualarım seninle canım
inşallah bol bol sütümüz olacak bu şekilde düşünelim

manikcim buzdolabında neyle saklıyorsun süt poşetiylemi
dün akşam 10ml süt sağdım fincana koydum sabaha kadar kaymak tutmuş döktüm

birde aşağıdakindenmi süt sağma makinen
Medela Mini Elektrikli ve Pilli Süt Pompası GittiGidiyor.com'da #36515330

aynen katılıyorum benimde aynı marka ve senin gibi yapıyorum çok şiş olunca emirde alamıyo bende biraz boşaltıyorumki yumuşasın rahat emsin diye.sağdığım sütüde direk stok yapıyorum buzlukta 3 aya kadar tutabiliyormuşuz buzluk süt dolu eşim satalım bunları deyip dalga geçiyo

Yok canım poşetle değil bu pompanın sütü biriktirdiği biberonu var kağaıda var ona sağıyorum ve kapağını takıp öyle koyuyorum dolaba.Çok sağacaksamda diğer aldığım uzun biberonda biriktiriyorum.Kullanacağım zmanda sıcak suyun içine oturtuyorum biberonu ısıtıp biberonla içiriyorum.Evet bu pompa canım ben çok memnunum.Fincan olmaz canımya açık kalmamalı kapalı bi yerde olmalı sütün.

sağol canım 20 günlük bebeğim ağlamaktan üzülmekten sevincimi yaşayamadım

kızlar.günaydın gerçi günün sabahı akşamı yok artık bize ama neyse :)) kızlar ya feryal'im çiş'ini yaparken çok ağlıyor,pişiğini geçiremedim bi türlübaya azaldı gerçi ama ,çiş'ini yapmadan önce ağlıyor,acaba idrar yollarında mı bi sıkıntı var ki..yoksa acıyacağını algıladı artık ondan mı korkuyor bilemedim.doktora da dün gittik daha (( ama bu idrar sorunu bu kadar yoğun değildi sormayı unuttum ........

canım belki idrar yolları enfeksiyonu olmuştur
karşı komşumun bebeğinde olmuştu bir sor dr a istersen ama sanırım idrardan test yapıyorlar
pişiğiniz ne alemde
birde nekadar sıklıkla açıyorsun altını?
ben 3-4 saatte bir açıyorum mesela

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız?vallahi ben pek iyi değilim hala meme iltahabım geçmedi geceleri sütümü sağmaya çalışmaktan bebeğim uyurken uyuyamıyorumda evde ruh gibi gezmeye başladım.elektirikli pompadan bahsetmişsiniz benim göğüs uçlarımda yarıldı pompaylada sağamıyorum sıcak suda sağmaya çalışıyorum göğsümü ama ne kadar başarılı olabiliyorsam işte...canım çok yanıyor emzirirken gözlerimden yaşlar geliyor dualarınıza ihtiyacım var.bu konuda deneyimi bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın,antibiyotiklerde fayda etmedi yara olmasa bol bol emzirip sağsam geçicek ama olomuyor bi türlü yeterli boşaltmayı sağlayamıyorum,devamlı göğsümde süt birikiyor napıcam nasıl büyütücem die düşünüp duruyorum meğer anne olmak ne zor bişeymiş.

canım emzirmeden önce aşağıda resmini verdiğim traş köpüğünü göğsüne iyice sür sonra göğsünü yıka yada ıslak bez ile sil
emzirdikten sonrada aynı işlemi uygula
sonra varsa kremini sür
bana bunu kayınvalidem önermişti ilk bebeğimde yaralarım hemen geçmişti
inşallah sanada faydası olur
Rabbim bir an önce iyileşmeni sağlar inşallah

pişiğimiz hafif azaldı ama hala devam ediyor belkli bugün biraz daha geçer ben 3 -4 saat hayatta tutamam emzirmeden önce alıyorum emzirdikten sonra bir daha yapıyor bağıra bağıra ...uykusundan kalkıyor kaka yaparsa felan ya mırıldanıyor ben anlıyorum altını değiştiriyorum.bir damlacık ıslansa kıyamet kopuyor ben de enfeksiyondan şüpheleniyorum canım akşama kadar bir deneyim pişikten değilse gidecem artık doktora ...
evet canım anne olmak zor geçmiş olsun tekrar sana canım ...elimden dua etmekten başka bir şey gelmez .ben meme sorunu yaşamadan geçirdim diye sükredip duruyorum.ama biz de kızımın pişiğyle uğraşıyoruz (

tecrübe böyle bir şey demekki fatmacıım ne çok şey biliyorsun :)))
bu arada ben ticker yapamadım sen nasıl yaptın daha önce yazdım ama kimse farketmedi sanırım ticker factoryden yapıyorum linkleri sırayla denedim ama olmadı anlamadım niye olmadı (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…