kızlar bebeişlerin aşıları ile ilgili yeni konu açtım
oraya aşıları hangi ay ne aşısı yapılacak sağlık sorunlrını vs vs yazarsak herkes yararlanır
malum bebeklerden burdaki her sayfayı okuyamıyoruz ama oraya yazılırsa hemen takip edebiliriz
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423397-2011-bebislerinin-asilari.html#post17856700
kızarlarsa kızsınlar actım bile
ayy kızım yırtıyo ortalığı ben kaçtım çoook öptüm sizlerii
birbirimize duaları eksik etmeyelim kızlar
canım aşağıdaki linkleri bi incele istersen
benimde baya az
Allahım inşallah yardımcımız olur gelir hemen sütlerimiz taşar
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/418365-sutunuzmu-yok-azmi-tek-yolu.html
http://www.kadinlarkulubu.com/temmuz-anneleri/199733-kizlar-hic-sutum-yok-2.html
kızlar bebeğimizi kaç dakika emzirmeliyiz bir memeyi 15 dakkamı? siz napıyorsunuz dr bu konuda ne dedi?
ben sağlık ocağına yaptıracagım aşılarını hem devlet ödüyor hemde hemşiremiz demiştiki özel hastaneler stokluyor aylarca kullanıyor aşılar bayat olabiliyor bize sayılı gelir taze taze bittikçe yenisi gelir demişti
sen nereye yaptıracaksın
bide rotavirüsü sanırım devlet ödemiyor değilmi?
kızınada geçmiş olsun kıyamam ben ona aşı olunca çok acırım ben bebişlere
çok duygusalım herşeye ağlar oldum kızlar ben ya
Allahım lohusa psikolojisi ne kötüyüş sabah kızıma mama veriyorum o içiyor ben hıçkırarak ağlıyorum ya
evet canım ilk gelen süt su sonraki yağ ağırlıklı dedi bizim dr umuzda
ama benim kız toplamda 25 dakika emip uyuyakalıyor
sütte kalmıyor öyle dün sağayım dedim senin yazını okuyunca 5ml veya 10ml ya çıktı ya çıkmadı
Amin hepimiz için amin. Ben 2 gündür bira mayası yutuyorum. Ama kuzum mama ağırlıklı beslenmeye devam ediyor. herkes dolaba koyduğu sütlerin derdinde. Eşimin kuzeni dolabı doldurmuş kayınvalidemler şaka yollu süt annesi olsun dediler düşündükçe içim acıyor ben bebeğimi besleyemiyorum.....
Sağol canım benim sağlık ocağındaki ebede süt çok geldiğindendir demişti zaten memeyi emdiği ilk 5 dk filan böyle oluyor memedeki süt azaldıkça tıkanmıyor neyse biraz rahatladım.Benim sütümde çok dengesiz bi akıyo şarıl şarıl bazende azar azar gündüz eşim işteyken evde yalnız olduğum için iyi beslenemiyorum bebeği bırakıp o ara sütüm gidiyo galibaslm kızlar
doktor kontrolünden geldik.herşey yolunda maşallah
manikk cnm sordum doktora emzirirken boğazına süt kaçıyor hırıldıyor dedim.sütün çok ondan dedi.hakkaten zaten sütüm kendiliğinden damlıyobide bnm zilli çekiyo ağzı doluyo yavrumun.hepsini yutamadığı için dedi doktor.endişelenmeye gerek yok yani :)
yalnız gaz problemimiz başlıyo bizimdoktor karnı şiş her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkar dedi.inş çok olmaz gaz problemimiz...
kendinize iyi bakın kızlar.şimdi kaçıyorum.yine gelirim gün içinde
Fatmacım valla çok iyi yapmışsın bende hep aşıları düşünüyodum.Gerçi aşı takip kağıdı verdiler ama ben asıl aşıların yaptığı ateşten filan korkuyorum onlarıda paylaşırızı iyi olur.kızlar bebeişlerin aşıları ile ilgili yeni konu açtım
oraya aşıları hangi ay ne aşısı yapılacak sağlık sorunlrını vs vs yazarsak herkes yararlanır
malum bebeklerden burdaki her sayfayı okuyamıyoruz ama oraya yazılırsa hemen takip edebiliriz
http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/423397-2011-bebislerinin-asilari.html#post17856700
Canım ben biberonda saklıyorum sütlerimi buzdolabında saklıyorum dediysem genelde aynı günde tüketiyoruz.sütü bi kaşığa sağ ağzına damlat o şapırdatıp yalandığı an göğsüne tut o karambolde uyusada memeyi tutup emiyo.emzirme koçu göstermişti hastanede nescafe etkisi yapıyo demişti uyanır demişti.uyanmasada memeyi emiyo.
kızlar bende pompa soracaktım size.bugün akşam alıcak eşimde hangisini tavsiye edersiniz.bide sütü buzdolabında süt poşetiyle saklıyosunuz dimi
biz emzirmeye alışmaya başladık biraz.hemşire 25. dakka falan bi göğsünü emzir sonra gazını al sonra diğerine geç demişti.emzirdikten sonra göğsünde kalan sütü sağ demişti.dibini kaşığa sık onuda ver mutlaka baştaki süt su ağırlıklı sonraki yağ ağırlıklıdır ve bebeğe kilo aldıran sondaki süttür demişti
bilginizeee
kızlar çoğunuz doğum yaptınız ve sütünüzü sağıyorsunuz...hangi marka süt pompası kullanıyorsunuz?elektrikli olanlar daha iimiş galiba...önerileriniz neler?
bana hemşire 25 dk yarım saat falan emiyorsa bi tanesini gazını çıkar sonra diğerini ver demişti
ama tabi, bebek bu saatten anlarmı bazen 45 dakka emdiği oluyo birini süt geliyosa ona göre sorun yok1 saatte emer.bazen 15 dkkada uyuyakalıyo.bende kucağıma alıyorum ağzına kaşıkla süt akıtıyorum yalanınca veriyorum memeyi emiyo.yoksa öylece yatırsam 25 dakka sonra uyanıp yine istiyo ne doyuyo ne uyuyo ozaman yani
evet aslında sağlık ocaklarındaki aşılar daha taze.hemde sık denetleniyor.ayrıca hamilelere ve yeni doğanlara ekstra özen gösteriyorlar.
olsun fatmacım 5 olsun 10 olsun.en besleyici yerii sen sağmaya devam et.ver onuda şifa olsun kan olsun can olsun minişine.bide kızın çok uyuyo demiştin galiba 7 saat falan hatırlıyosam.okadar uyutma yaa.yani uyusunda emsin arada.kan şekeri düşer.bazen benimkide uyuyacam diye ısrar ediyo aslında ohh ne iyi uyusun diyom ben ama işte öyle değil.ayaklarının altını gıdıklıyoruz bezini açıyoruz kaşıkla süt taktiği en çok işimize yarayan ama.uyanmasa dahi emiyo öyle
yat yat valla heryerim ağrıdı.annemler lahusa yatağı hazırladılar 40 gün çıkmıcam.ohh ekmek elden su gölden.ana öğünler ara öğünler kompostolar çaylar gelsin gitsin ben zor kilo veririm.amaann çokda derdimeydi
ama bugün ameliyat yerim acıyo yaaa.acımaktan ziyade cızz ediyooo.yan yatamıyorum sızlıyo sırt üstü yatmaktanda popom acıdı yaaa
Amin hepimiz için amin. Ben 2 gündür bira mayası yutuyorum. Ama kuzum mama ağırlıklı beslenmeye devam ediyor. herkes dolaba koyduğu sütlerin derdinde. Eşimin kuzeni dolabı doldurmuş kayınvalidemler şaka yollu süt annesi olsun dediler düşündükçe içim acıyor ben bebeğimi besleyemiyorum.....
Sağol canım benim sağlık ocağındaki ebede süt çok geldiğindendir demişti zaten memeyi emdiği ilk 5 dk filan böyle oluyor memedeki süt azaldıkça tıkanmıyor neyse biraz rahatladım.Benim sütümde çok dengesiz bi akıyo şarıl şarıl bazende azar azar gündüz eşim işteyken evde yalnız olduğum için iyi beslenemiyorum bebeği bırakıp o ara sütüm gidiyo galiba
Fatmacım valla çok iyi yapmışsın bende hep aşıları düşünüyodum.Gerçi aşı takip kağıdı verdiler ama ben asıl aşıların yaptığı ateşten filan korkuyorum onlarıda paylaşırızı iyi olur.
Canım ben biberonda saklıyorum sütlerimi buzdolabında saklıyorum dediysem genelde aynı günde tüketiyoruz.
Medela marka elektirikli pilli olanı kullanıyorum çok memnunum.
canım eğer elektirikli pompa alıcaksan medela al çok güzel sağıyor ben hala kullanıyorum emzirmeden azıcık boşaltıyorum göğsümü tam doluyken kavrayamıyor bebekler ondan sonra emziriyorum süt pöşetlerinde saklanıyor 24 saat aynı poşetin içine doldurabilirsin bide dünkü yazında süütü dolapta 5 gün tutatbilsin demiş hemşiren ama dolapta o kadar kalmaz 24 saat muhafaza edebilirsin emir yoğun bakımdayken üstüne basa basa tembihlemişlerdi ki sürekli içişne süt ekliyorsun havayla temas ediyor havayla temas eden şeyler buzdolabında 2 gün muhafaza ediliyor zaten saklıyacaksan 24 saat sonra dondurucu kısmına koy kullanacağın zaman poşeti sıcak suya oturt hemen çözülür direkt ısıtma oda sütün vitaminnin alıyor ben buzluktan indirip sıcak suya oturtuyorum çözüleni biberona koyup cezvede ısıtıyorum direk ısıya temas etmiyor istersen tekrar sor hemşirene çünkü diyorum ya bunları üzerine basa basa söylediler
manikcim buzdolabında neyle saklıyorsun süt poşetiylemi
dün akşam 10ml süt sağdım fincana koydum sabaha kadar kaymak tutmuş döktüm
birde aşağıdakindenmi süt sağma makinen
Medela Mini Elektrikli ve Pilli Süt Pompası GittiGidiyor.com'da #36515330
sağol canım 20 günlük bebeğim ağlamaktan üzülmekten sevincimi yaşayamadımböyle düşünme.aklın hep orda olmasın.gelecek.bak bende çok üzülüyodum.bide benim göğüsler minicikti oğlum resmen savaşıyordu emebilmek için.ama pes etmedim.zamanla oluyor.çok yeniyiz daha.morallede alakalı.
bol su iç ve aklın hep bunu yersem süt olurmu şunu yersem olmazmı da olmasın.rahat olmaya çalış.gelicek inan buna
kızlar.günaydın gerçi günün sabahı akşamı yok artık bize ama neyse :)) kızlar ya feryal'im çiş'ini yaparken çok ağlıyor,pişiğini geçiremedim bi türlübaya azaldı gerçi ama ,çiş'ini yapmadan önce ağlıyor,acaba idrar yollarında mı bi sıkıntı var ki..yoksa acıyacağını algıladı artık ondan mı korkuyor bilemedim.doktora da dün gittik daha(( ama bu idrar sorunu bu kadar yoğun değildi sormayı unuttum ........
slm kızlar nasılsınız?vallahi ben pek iyi değilim hala meme iltahabım geçmedi geceleri sütümü sağmaya çalışmaktan bebeğim uyurken uyuyamıyorumda evde ruh gibi gezmeye başladım.elektirikli pompadan bahsetmişsiniz benim göğüs uçlarımda yarıldı pompaylada sağamıyorum sıcak suda sağmaya çalışıyorum göğsümü ama ne kadar başarılı olabiliyorsam işte...canım çok yanıyor emzirirken gözlerimden yaşlar geliyor dualarınıza ihtiyacım var.bu konuda deneyimi bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın,antibiyotiklerde fayda etmedi yara olmasa bol bol emzirip sağsam geçicek ama olomuyor bi türlü yeterli boşaltmayı sağlayamıyorum,devamlı göğsümde süt birikiyor napıcam nasıl büyütücem die düşünüp duruyorum meğer anne olmak ne zor bişeymiş.
pişiğimiz hafif azaldı ama hala devam ediyor belkli bugün biraz daha geçer ben 3 -4 saat hayatta tutamam emzirmeden önce alıyorum emzirdikten sonra bir daha yapıyor bağıra bağıra ...uykusundan kalkıyor kaka yaparsa felan ya mırıldanıyor ben anlıyorum altını değiştiriyorum.bir damlacık ıslansa kıyamet kopuyor ben de enfeksiyondan şüpheleniyorum canım akşama kadar bir deneyim pişikten değilse gidecem artık doktora ...canım belki idrar yolları enfeksiyonu olmuştur
karşı komşumun bebeğinde olmuştu bir sor dr a istersen ama sanırım idrardan test yapıyorlar
pişiğiniz ne alemde
birde nekadar sıklıkla açıyorsun altını?
ben 3-4 saatte bir açıyorum mesela
evet canım anne olmak zor geçmiş olsun tekrar sana canım ...elimden dua etmekten başka bir şey gelmez .ben meme sorunu yaşamadan geçirdim diye sükredip duruyorum.ama biz de kızımın pişiğyle uğraşıyoruzslm kızlar nasılsınız?vallahi ben pek iyi değilim hala meme iltahabım geçmedi geceleri sütümü sağmaya çalışmaktan bebeğim uyurken uyuyamıyorumda evde ruh gibi gezmeye başladım.elektirikli pompadan bahsetmişsiniz benim göğüs uçlarımda yarıldı pompaylada sağamıyorum sıcak suda sağmaya çalışıyorum göğsümü ama ne kadar başarılı olabiliyorsam işte...canım çok yanıyor emzirirken gözlerimden yaşlar geliyor dualarınıza ihtiyacım var.bu konuda deneyimi bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın,antibiyotiklerde fayda etmedi yara olmasa bol bol emzirip sağsam geçicek ama olomuyor bi türlü yeterli boşaltmayı sağlayamıyorum,devamlı göğsümde süt birikiyor napıcam nasıl büyütücem die düşünüp duruyorum meğer anne olmak ne zor bişeymiş.
canım emzirmeden önce aşağıda resmini verdiğim traş köpüğünü göğsüne iyice sür sonra göğsünü yıka yada ıslak bez ile sil
emzirdikten sonrada aynı işlemi uygula
sonra varsa kremini sür
bana bunu kayınvalidem önermişti ilk bebeğimde yaralarım hemen geçmişti
inşallah sanada faydası olur
Rabbim bir an önce iyileşmeni sağlar inşallah
Eki Görüntüle 147091
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?