- 27 Şubat 2009
- 189
- 4
- 96
iyi akşamlar bayanlar öncelikle bebişlerine kavuşanların gözü aydın allah analı babalı büyümek nasip etsin bende bugün kontrole gittim normal olsun istiyordum ama çatı muyanesi sonucu pek normali işaret etmiyor cuma günü tekrar gidecem ozamana kadar bişey olmazsa cumartesi ya da pazartesi sezeryan olacak hakkımızda hayırlısı bakalım
bana da doktor normal için müsaitsin dedi muayeneden sonra ben de bana normal için şevk istek cesaret gelsin diye bekliyorumm :)[/QUOTE
hakkımızda hayırlısı olsun kaçıncı haftandasın
Arkadaşlar herkese selam,
Bende 6 şubatta canım ağlum Ahmedi dünyaya getirdim şükürler olsun.bebeğim 40 haftayı tam doldurdu bende hamilelik şekeri çıktığı için doktorum 40 artı 1 de almamız gerek daha bekletmem dedi ve 6 şubat cumartesi sabahı hastaneye yattım.oğlumun keyfi yerindeydi açılmam sadece 1 cm di ve suni sancıyla oğlumun keyfini bozduk 4 cm e kadar suni sancıyı yedimdayanılması zordu ama değdi 4 cm olunca epidural vuruldu ve saat 16:30 da doğuma girdim normal doğumla saat 17 de bebeğimi kucağıma aldım.epidural süper kolaylık doğum anının tadını çıkardım diyebilirim.Doktorum Habibe Seyisoğlu'nun üzerine doktor tanımıyorum benimle beraber başka birisine de doğum yaptırdı aynı anda iki doğum yaptırdı yani :) herşey çok güzeldi.
oğluşum dünyaya alışmaya çalışıyor fakat gaz sancılarımız doktor kolik dedi erken başladı geceleri bize uyku uyutmuyor.
bana da doktor normal için müsaitsin dedi muayeneden sonra ben de bana normal için şevk istek cesaret gelsin diye bekliyorumm :)[/QUOTE
hakkımızda hayırlısı olsun kaçıncı haftandasın
38+2 bugün çatı için muayeneyi dün oldum. senin?
yaaa benim de içim gidiyorrr.. 18i diye konuşmuştuk teee en başlarda ooff sanırım benimki normal doğumu bekliicek ve miyadını doldurcakk:) hayırlısıyla sağlıkla kavuş kızına dualarım seninle
ayyy çok üzüldüm ben onları yazarken eşleri yanında olamiicakları hiç düşünemedim. benimkinin de aslında adanaya iş için sabah uçağıyla gidip gece uçağıyla dönmesi lazım. ama cesaret edip de gidemiyor ya doğum olur da kaçırırsam diye. 90km istanbul izmit arası izmite zor gidiyor akşam dönüyor. sezeryan olacaksa erteleyin madem 2 gün nolcak ki.. olmaz mı diyor doktor. gerçekten üzüldüm..
evet kısmett bakalımm :)
ooohhh ne güzel keşke benimki de 15 gün yanımızda olsa... o olunca başkasına gerek yok pek zaten:)
walla benimkinde Allah'a şükürr pek motivasyona gerek yok gibi amaa:) ne zaman konusu geçse ben altını değiştiririm sen sağarsın ben emziririm ben gazını çıkarırırım sen bırak bilmemne diyor ama gerçekler böyle mi olacak görücezzzzzz:) sağol uyarıların içinnn..
çok ilginçç herkesler sezeryan oluyor. ve sezeryanlı herkes de memnun maşallahhh. canım tebrik ederimm.. darısı hayırlısıyla başımızaa:)
ben bu 9 ayda inanılmaz şımardım o kadar çok dışardan yedik ya da eşim hazırladı ki:) son 1 aydır eve gelirken ne getireyim ya da eve gelince ne yapsak diye telefon açmadan gelmiyor :)
tebrik ederim canımAllah analı babalı büyütsün yavrunu.. işte ben de en çok normalden sonra sezeryana dönmekten korkuyorummm. neyse hayırlısı böyleymiş diyelimm. hepsi geçiyor sonuçta..
genel anesteziyle sezeryan doğum yapanlar o sabah kahvaltıda ne yediler yaw acaba normal kahvaltılıkmı tost yapıp yemeyi düşünüomda olur herhalde
Alocum hadi cumaya yetiş beraber doğuralımmmmmmmmmmmm
genel anesteziyle sezeryan doğum yapanlar o sabah kahvaltıda ne yediler yaw acaba normal kahvaltılıkmı tost yapıp yemeyi düşünüomda olur herhalde
yaaa doktor karar verirsen gel konuşalım çarşambaya dedi
hem normale yönlendiriyor
hem de sezeryan istersen 18inde ya da 21inde alabiliriz de diyor
yok ama sanırım biz beklicez biraz daha büyüsün içerde zaten bebik inmemiş tam kanala dedi
kova olamiicak balık olcak kızım
ben de kovayım aslında :)
belki kendiliğinden gelir belli mi olur:) imp nasıl doğum yaptı?
canım bir kez tam doyarsa sonrası düzene giriyor.daha istekli emiyor.uyandırmak için ayaklarını sıkabilirsin.ıslak mendille tenine değebilirsin.ben uyandıramayınca biberonla bile sütümü verdim.uykusunun içinde zorla besledim.şükür sonra acıkınca emmesi daha iyi oldu sarılık ve şeker olduğu için sütüme ihtiyacı vardı.şimdi iyiyiz çok şükür.benim hastanede ilk gün sütüm gelmedi,2 gün boyunca aç kaldım,mama vermişler bebeğe,insanlardan üzerimde psikolojik baskı oluştu senin memende süt yok bebek tutmuyor diye,iyice strese girdim,eve döndüğümde annemle yengem banyoya sokup yıkadılar beni,bişeyler yedirdiler, sabah kalktığımda süt gelmişti göğüslerime,bu seferde bebek çok uyuduğu için uyandırmakda zorlandık,burnunu falan sıktık uyansın memeye alışsın diye,şimdide uyumuyor sürekli meme istiyor,emzik verdim ağzına hemen aldı,ama acıkmış gibi saldırıyor emziğe bu seferde acıyorum,tekrar emziriyorum,kaka yapıyor sonra tekrar acıkıyor,sonra tekrar kaka,uyku yokk acaip bir döngü içindeyim
(
güzelim süreç başladığında vücudun herşeyi ayarlıyor sana sadece uyum sağlamak kalıyor.sakin olursan hepsi rahatlıkla geçer ))benim doktorum catı muayenesi yapmadı ama normal olabilir hersey yolunda diyor...bende cok korkuyrm korktugumu bilmiyrdum basından beri normal olsun hersey dogal olsun diyordum ama zaman yaklastıkca tırsıyorum( 38+3).....
bak bunu öğrendiğim iyi oldu canım.uyuya kalınca çekiyordum ben kendisi bırakmalı demek kioğlulmu gördüm bi an bz bu ağlamaları sürekli aaranmaları yüzünden doktora bile gittik çünkü sağdığımda 2 göğsümden 200ml yakın süt çıkıyor yani doymaması imkansız her ağladığında emzirince kusuyor bu seferde doktor sürekli aranması refleks çünkü bebekler sadedce emme refleksini bilirlermiş şuan oyüzden sürekli aranırlarmışş bu arada doktorun dediği bişeyi söyliyim emerken ağzından memeyi çekme damak düşüklküğüne sebeb olurmuş
hayırlısı canım senin için.lavmanı ve sondayı düşünme bir kaç saniyelik işlemlergünaydın kızlar dün benim dr randevum vardı çatı muaynesi olup doğum şeklini sölücekti.
gittik dr önce nst girdim çok kötü çıktı bebek hareketi yoktu nötrizemiymiş neymiş hangi dr gidersem gideyim bu nst sonucuyla bebeğe oksijen yetersiz dermiş.sonra çatı muaynesi oldum eldiven taktı hiç jel filan sürmeden direk muayne etti canım yandı baya dedi sen çatı muaynesine dayanamıon nasıl normal doğurcan?sonra ultrasonla baktı karnımdan bebeğin kafası daha kanala inmemiş inmiş olması lazımmış normal doğum istersem hem bebeğin çatıya girmesini beklermişim sancılar eşliğinde, ilk bebekte bebeğin başının çatıya girmesi gerekirmiş ikincilerde girmesede olurmuş.uzun lafın kısası bana çarşamba sezeryan yolu gözüktü saati bugun bildiricekler.Gece hiç uyku tutmadı çok yorgunum moralsiz ve endişeliyim bebeğim gercektende çok hareketsiz bu çatı muaynesi bütün karnıma ağrı yaptı muhakkak jel sürdürtün yoksa canınız yanıyor.bu arada lavmanla sonta takılmıcakmış sürgü koncakmış tuvalet için öff bi bu eksikti öyle işte.
gerçekten düşürmediğin sürece sorun yok canım :))günaydın şubatın en güzel anneleri dün birsürü bebişimiz oldu inş hepsi çokkkk sağlıklıdır melocumun bebişi küvözemi konmuş haber alan var mı müsait değildir diye arayamıyorum nerdeyse tüm doğum yapanlar girdi bi çağlayan gelmedi iyilerdir inş sevil hanımla uğraşmaktan fırsqt bulamıyordur inş bende oğluşum oyunlarıını çözmeye çalışıyorum bi emiyor 2 çekip atıyor sonra tekrar aranıyor tekrar veriyorum o tekrar atıyor :))) oyuncak etti beni bide yapınca gülüyor tabi o bana gülmüyorda ben üstüme alıonıyorum :)) bu arada erkek bekleyenler var hala aramızda benden tavsiye aslında tavsiye değil bebeğin altını değiştirirken kendinizle yarışmanız lazım çünkü heran üzerinize patlayan kaka yuada yağmur misali çişşşşşlerle karşılaşmak an meselesi alt değiştirmede hergün yeni teknikler geliştiriyoruz çünkü hem emirin hem hendi üstümü değiştirmek sıkıldım ya çiş ya kaka mutlaka bişi yapıyor hiç birini yapmasa kusuyor :)) ilk vukuatımı yapmışım bu gece bebeği eşime bırakıp azıcık kestirim dedim rüyamda emiri emziriyodum o sıra eşim yatağa geç bari diyince bebek düştü bebek düştü niye almıyon kucağımdan diye yere eğilip bebek arıyorum eşim yerlerde gülmekten emir uyanmasın diyede fısır fısır gülüyor ben hala olayın şokunda bebek uyuyor deyince bişeyu olmamış gibi yatağa geçmişim sabah dalga geçiyor benleee allahım eşimin diline düştüm artık herkese dedikodumu yapar :26:
sancıların başladığında şevk gelir canım yorma kendini ...sancı azaltma yöntemlerine ıkınma şekline çalışabilirsin .....bana da doktor normal için müsaitsin dedi muayeneden sonra ben de bana normal için şevk istek cesaret gelsin diye bekliyorumm :)
hay allah razı olsun ya şu banyo olayına nasıl bir çzöüm bulsam diye kara kara düşünüyordum ...çok teşekkür ederiz kızlargerçekten altını falan daha bi rahat açıyorum çok şükür....sedacım doktorlar göbeği düşene kadar banyo yaptırmayın,yaptırcaksanızda göbeğini kesinlikle ıslatmayın demişti....anneannemiz 7sinde göbeğini streçle sardı öyle ilk banyosunu yaptırdı
gözün aydın canım...Allah analı babalı büyütmek nasip etsin....aramızda tam bi gün var bizimde 4 şubat
canım saat kaçta gireceksin doğumaa
bana doktorum sezeryanda 6 saatllik açlıkla doğuma giriliyor dedi
genel anestezi olursa doğumdan sonra 6 saat daha aç kalınıyormuş
epidural olursa 3 saat sonra yediriyoruz dedi
yarın gündüz 2 de giricem sabah 8 e kadar kahvaltıı yapmalıymışım heyecan iyice bastırıyor
sancıların başladığında şevk gelir canım yorma kendini ...sancı azaltma yöntemlerine ıkınma şekline çalışabilirsin ......
geçmiş olsun canım ..herşey olacağına varıyor ben açılmam tam olmasına rağmen sezeryana girmek zorunda kaldım...olsun bebeişlerimize kavuştuk yaa..Selam arkadaslar bende dogum yaptim 4 subat saat 6 bucukta sezeryanla oldu 2 gün suni sanci cektim normal dogum istiyordum suyum yesil renk gelince korktular acilmada sadece 3 cm di bebek tehlikeye girmeden sezeryanla oldum hicte korkulacak birsey degil sezeryan iki üc günde toparlaniyorsun, keske suni sanci yerine direk sezeryan deselerdi tam 2 gün cektirdiler bende mecbur doktorlarin dedigini tuttum, secim yoktu cünkü. Neyseki cok sükür sag salim kizimda bende evdeyiz annelik bambaska bir duyguymus Allah herkese bu güzel sicak duyguyu tattirsin....
benim annem ilk üç gün komada gibiydi .şekeri felan düştü..eşim uykusuzluktan ölüyordu ben onlara baktım desem iyidir yani ..onlara daha zor geliyr bu süreççç..bu arada sen normal hayata dönmüşsün.....slm kızlar geçmişi okuyamıyorum artık malum güzeller güzeli bi prensesim var
nurcum hadi gözünaydın göbüş düşmüş bizimki daha düşmedi bakalım ne zaman düşcek :97:
bebişimi ve annemi uyutup geldimyazık kadıncağız alışık deil bu kadarına hem ev hem bebiş yoruldu tabii uyusun birazcık akşama eşimin arkadaşları gelcek evi topladım ikram felan yoruldum aa ben artık eski halime mi dönmeye başladım ne amaaaa aynadaki kadın ben deilim eski kıyafetlerim olmuyo hamile kıyafetlerimde bol aynaya bakamaz oldum artıkkkkkk :84: :84:
merak etmeyin kızlar doğuramadım dahaaa3-4 saat sürdü düzenli kasılmalarım dedim kesin geliyo sonra bir anda geçti kasılmalar heveslenmiştimde geliyo oğlum diye. yok anam ben daha doğuramam görün bak en sona ben kalacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?