2011 Şubat Anneleri

Ben dün doktordaydım, kanala girmesi kaç gün sürer dedim, o senin sancılarınla kanala ilerler dedi. Öyle bir hafta falana gerek yok dedi. Yalnız 39da hala kanala girmediyse bizi bir sorun mu var, neden ilerleyemiyor diye düşünmeye iter dedi. suyun gelince yada sancılanınca bizim kontrolümüzde de kanala sokulabilir dedi.

canım Allah kolaylık versinnn.. maşallah 20 günlük olmuşş.. ben tasavvur edemiyorum şimdiden kızımın doğup da ona baktığımı.. çok heyecanlanıyorum.. tek tesellim yalnız olmiicam diyorumm. annem k.validem kardeşim eşim herkeşler yanımda olacak ilk günler.. güle oynaya bakarız inşallah diyorumm.. bi de kıyafetlerini kendi aklımca bi sıraya koydum.. en sevdiklerimden başliicam giydirmeye onun hayalini kuruyorum:) gece uyumamaya filan hiç alışık değildim önceden ama hamilelik beni buna biraz olsun alıştırdı.. mutlaka bebek olunca daha zordur ama görücez bakalımm.. inşallah depresyona filan girmeyizz...
Allah dayanamayacağımız zorluklar vermesin inşallah hiç birimize :)

hımmmm senin doktorun sancılarla zaten kanala girer derken, benimki kanala ilerledikten sonra sancıların gelmesini umarız diyor.. yani rapor isteseydin uçağa filan binecek olsaydın açıklık yok kanala uzak en az 1 hafta bebek beklenmiyor yazardım dediii... ama ani su gelmesi bu herdaim olabilecek bişidir de diyor....

AMİNNNNNN.. Düşünüyoum da Kimler Kimler Çocuk Bakıyor Büyütüyor Biz Daha Şanslıyız Daha Donanımlıyız Ailelerimiz Bizi Yalnız Bırakmıyor Şükürler Olsun Şanslıyız.. Yine de Korkuyor İşte İnsan, Bilmediği Şeyden Korkarmış Ya İnsan Hakkaten Öyle.. Başımıza Ne Gelecek Bilemiyoruz...

Son düzenleme:
Ayvanın Faydaları

1-Ayva yenilir veya hoşafı içilirse ağız içindeki yaraların iyileşmesine katkıda bulunur.

2-Ayva ağızdan salya gelmesini önler.

3-Ayva usaresi içilmesi akciğer verimine şifa verir.

4-100’er gram ayva, mersin otu, mercimek(kabuklu), 50’şer gram sandal, hindiba tohumu, nar çiçeği, arap unu, mazı, kına, yeterli miktarda su ve sirke ile kaynatılarak suyu ile vücut ovulur lapası da karnın üzerine konulursa amele şifa verir.

5-Aşırı adet kanamasının önlenmesi için ayva usaresi içilebilir.

6-Ayva usaresi bağırsak kanamalarına da faydalıdır.

7-Bol bol ayva yenilmesi böbrek ve sidik kesesi iltihabına iyi gelir.

8-Dimağı kuvvetlendirmek için ayva usaresi içilmelidir.

9-Ayva usaresi dizanteri hastaları içinde faydalıdır.

10-Ayva yiyen hamile kadınların doğum sırasında daha rahat olduklarıgözlenmiştir.

11-Elma ya da ayva yağından birer bardak içilmesi ishali keser.
İştahı açmak için; 1 bardak ayva suyu, 20 gram zencefil, 20 gram beyaz biber, 50 gram bal iyice yoğurularak macun haline getirilir. Birer ikişer kaşık yutulur.

12-Kalbi kuvvetlendirmek için 2-3 günde bir ayva usaresi içmek çok faydalıdır.

13-Ağzından kan gelen(kan tüküren) bir kişiye avya usaresi içmek çok yarar sağlar.

evet donanımlıyız annelerimiz ne şartlarda büyüttü bizleri diyorum ben de.. üstelik biz 4 kardeş peşpeşeyizz:) evet ben elimden geldiğince rahat olmaya çalışıcam inşallah. sürekli eşim bana bunu işliyor.. normalde çok pimpirikli ve mükemmeliyetçi biriyim. kova burcuyum aslında ben de.. her şey mantığıma uymalı ama memnun değilim bu halimden daha relax olmalıyız çocuk olunca.. aslında kızım sonra gelir de balık olursa benim gibi olmiicak en azından diye sevinicem belki :)

paradise ben göğüs ucu çatlakları için lansinoh krem aldım şimdidenn..
ama sonradan duydum ayvanın çekirdeğini kaynatıromuşsun koyu kıvamlı oluyormuş onu sürüyormuşsun
çatlaklara birebir geliyormuşşş..
belki lansinohun içeriği de ayvadırr:)

selam kızlar ben geldiimmm.iki dolandım evde yalandan bişiler yaptım yoruldum valla.çamaşırları çıkardım astım iki parça bişi vardı onları ütüledim makinaya yeni çamaşır attım ahaaaa pilim bitti.daha ortalığı süpürüp mutfağı toplıucam.aman acelem ne yaparıkk

zeytinyağından bahsetmişsiniz.bizde zeytinyağcılardanız.ben ilk başlarda yiyemezdim ama şimdi yemeklerimin %90ını zeytinyağı ile yapıyorum eşim zaten çok sever.hatta oğlunun poposuna sürmek için egeden sipariş verdi koca bi bidon zeytinyağı getirtti.ben oğlumda onu kullanıcam ilk başlarda bebe yağlarını sürmicem

kendimde kullanmamıştım bebe yağı kullanıyodum.madem kolaylaştırıyo onuda sürelim.şimdi tam olarak nereye sürüyoruz sürebildiğimiz kadar içerimi yoksa etrafamı.

ayvanın faydalarını bende duymuştum.hamileliğimde okadar çok ayva yedimki yanii daha olmamışlardan tutunda kurularına kadar.eşim zaten çok sever.inşallah faydalarını görürürz ne diimm

Benim bebeğim yaklaşık iki aydır başaşşağı. 12 gün önce bende 2 - 2,5 cm arası açılma çıktı. Dün 3cm açılma vardı. Ama başı hala yüzüyor, kanala girmemiş dedi. Ben de kanala girmesi ne kadar zaman alır öyle bir hafta falan lazım mı dedim. Öyle uzun bir zamana gerek yok sancılar onu ilerletir dedi. Kanala uzak ne demek bilmiyorum ama düşün elle muayenede başının yüzdüğünü söyleyebiliyor. Uzaklık mm cinsinden heralde.

bende duymuştum ama kremi aldığım iin gerek duymadım çekirdeğine ;}

ayva yiyenin çocuğu güzel olur demiş peygamberimiz ayrıca ayva yiyen hamilelerin çocuğu gamzeli olur derler bakalım görcez.. şimdi hoşafını yapıcam evde biane vardı bakalım doğumu kolaylaştırıyor denilen aklıma yatan herşeyi deniyorum :}

herhalde mm cinsindendir.. şimdi söylediklerinin hepsi mantıklı gelincee :)

ayy ben pek fazla ayva yemedim.. ama dolapta olcaktı gidip alayım bari bi tane.. hadi hayırlısı dua ile yiyimm :))

slm güzel ve konuşkan anneler
ya bi taraftan geçmişi okuyup alıntı yapmaya çalışıyorum bi taraftan siz dolduruyosunuz yine şaka şaka aman konuşun da birileri olsun da ben yetişemiyim tek :)

oh cnm için rahatlamış sevindim.ben de haftasonu aynı senin gibi hafiflemiş bi şekilde çıktım muayeneden.normal doğuma karar verdik.güzel güzel konuştuk doktorumla.kuş gibi çıktım yani :)

tşkr ederim kızlar yazımı sadece siz görmüşsünüz melocum tam bilgileeri almaya çalıştım ulaşamadım ulaşınca hemen yazıcam.varmı sütü olan tanıdığın biri.

ah cnm yaa alınmışsın merak edilmiyorum diye ama ben de aynı durumdayım.beni de kimse merak etmiyor kimse sormuyor hatta yazılarımın çoğu havada kalıyor ama ben inatla yazıyorum yine

hayırlısı neyse öyle olsun cnm inşallah doğumun.. valla hep beklemedeyiz,herpimiz sabırsısız :)

8/2 de 09:10 da oğlumuz aramıza katıldı. 4200 gr 52 cm doğdu meleğim. allah kımseyı bu duygudan mahrum etmesın. tarıfı ımkansız bırsey bu.

ohh gözünüz aydın cnm...

ben de aldım emzirme sutyeni. ve bnm de küçük göğüslerim.hepsiburadadan shipsbaby diye bi markanınkini almıştım 85 beden.çok sıktı beni yaa :S sonra ebebek mağazasından bebefox un kini aldım onun penyesi falan çok daha güzel.90 bedenini aldım.daha rahat oldu ama tabi göğüs kısmı tam dolmadı

herkese günaydıııın. benim kız gelmek istiyooooooo dursun diye yatıyorum

günaydın cnm.heh bak yazmışsın.merak ediyodum seni.ayy varya gerçekten arkadaşım gibi hissediyorum sizleri.merak ediyorum görmediklerimi :)

cnm yaa ben beceremedim o marşmellow dan hamur yapma işini.valla ziyan ettim 2 paket marşmellow sekeri yapabilirsen buraya yaz ok?

kızlar forumda gezinirken gördüm zeytinyağı doğumu kolaylaştırıyormuş

aaa ilk defa duydum.hemen deniycem ben de.zeytinyağı mucize gibi bişi zaten ii gelmediği bişi yok nimetin :))

ahh ahhh durdurmak ne mümkün o açlığı hadi sen emziriyosun ben de aynıyım valla bütün gün yiyom duruyom.gerçi hakkını da veriyom galiba.geçen kontrolde 3.5 kilo olmuştu kızım nasıl çıkacak ordan bilemiyorum ama :18:

yasemincim bak dün son bi kaç gün ama kaç gün diyordunnnn..
sanırım artık yasemin de hayırlısıyla doğuma gidicekk.. ememuhammed de bence 2 güne doğururr.. pek kimse kalmiicam buralarda.. biz şubat sonunu bekleyenler de mart annelerine yazarız artık :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…