2011 Şubat Anneleri

aaa dudak burun şişmesiyle hiç alakası yok kiii.. yüzünde hiç bi yer şişmeden 42. haftayı görenler var. göbeğin aşağıya inmesi evet bi kriter ama.. doktor bana bugün başı iyice yola girdiğinde ultrasonda yüzünü böyle rahat göremiyoruz zaten dedi. benimkinin aşağıda olduğunu yakın olduğunu ama tamamen kanala girmiş olmadığını yani en azından bu hafta doğum olmayacağını söyledi.. ama kanala girmesi ve doğumun başlaması 1 hafta mı sürermiş sormadımm. bazı bebikler 2 gün içinde hepsini yapamazlar mı acaba :26:

Ben dün doktordaydım, kanala girmesi kaç gün sürer dedim, o senin sancılarınla kanala ilerler dedi. Öyle bir hafta falana gerek yok dedi. Yalnız 39da hala kanala girmediyse bizi bir sorun mu var, neden ilerleyemiyor diye düşünmeye iter dedi. suyun gelince yada sancılanınca bizim kontrolümüzde de kanala sokulabilir dedi.

Canım 20 gün oldu. Yarı kırkımız çıktı. Maşallah iyi gaz sancısı dışında bir sıkıntımız yok.

Yeni dogmuş bebege bakmak zor ama alışınca hiç bir zorlugu kalmıyor.

Bu arada ben taze anne degilim. 2. çocugum benim :)

Kısaca yazdım ama kızım uyandı uyanacak. Ben kaçayım. Ancak bu kadar bakabiliyorum...

canım Allah kolaylık versinnn.. maşallah 20 günlük olmuşş.. ben tasavvur edemiyorum şimdiden kızımın doğup da ona baktığımı.. çok heyecanlanıyorum.. tek tesellim yalnız olmiicam diyorumm. annem k.validem kardeşim eşim herkeşler yanımda olacak ilk günler.. güle oynaya bakarız inşallah diyorumm.. bi de kıyafetlerini kendi aklımca bi sıraya koydum.. en sevdiklerimden başliicam giydirmeye onun hayalini kuruyorum:) gece uyumamaya filan hiç alışık değildim önceden ama hamilelik beni buna biraz olsun alıştırdı.. mutlaka bebek olunca daha zordur ama görücez bakalımm.. inşallah depresyona filan girmeyizz...
Allah dayanamayacağımız zorluklar vermesin inşallah hiç birimize :)

Ben dün doktordaydım, kanala girmesi kaç gün sürer dedim, o senin sancılarınla kanala ilerler dedi. Öyle bir hafta falana gerek yok dedi. Yalnız 39da hala kanala girmediyse bizi bir sorun mu var, neden ilerleyemiyor diye düşünmeye iter dedi. suyun gelince yada sancılanınca bizim kontrolümüzde de kanala sokulabilir dedi.

hımmmm senin doktorun sancılarla zaten kanala girer derken, benimki kanala ilerledikten sonra sancıların gelmesini umarız diyor.. yani rapor isteseydin uçağa filan binecek olsaydın açıklık yok kanala uzak en az 1 hafta bebek beklenmiyor yazardım dediii... ama ani su gelmesi bu herdaim olabilecek bişidir de diyor....

canım Allah kolaylık versinnn.. maşallah 20 günlük olmuşş.. ben tasavvur edemiyorum şimdiden kızımın doğup da ona baktığımı.. çok heyecanlanıyorum.. tek tesellim yalnız olmiicam diyorumm. annem k.validem kardeşim eşim herkeşler yanımda olacak ilk günler.. güle oynaya bakarız inşallah diyorumm.. bi de kıyafetlerini kendi aklımca bi sıraya koydum.. en sevdiklerimden başliicam giydirmeye onun hayalini kuruyorum:) gece uyumamaya filan hiç alışık değildim önceden ama hamilelik beni buna biraz olsun alıştırdı.. mutlaka bebek olunca daha zordur ama görücez bakalımm.. inşallah depresyona filan girmeyizz...
Allah dayanamayacağımız zorluklar vermesin inşallah hiç birimize :)

AMİNNNNNN.. Düşünüyoum da Kimler Kimler Çocuk Bakıyor Büyütüyor Biz Daha Şanslıyız Daha Donanımlıyız Ailelerimiz Bizi Yalnız Bırakmıyor Şükürler Olsun Şanslıyız.. Yine de Korkuyor İşte İnsan, Bilmediği Şeyden Korkarmış Ya İnsan Hakkaten Öyle.. Başımıza Ne Gelecek Bilemiyoruz...

Son düzenleme:
Ayvanın Faydaları

1-Ayva yenilir veya hoşafı içilirse ağız içindeki yaraların iyileşmesine katkıda bulunur.

2-Ayva ağızdan salya gelmesini önler.

3-Ayva usaresi içilmesi akciğer verimine şifa verir.

4-100’er gram ayva, mersin otu, mercimek(kabuklu), 50’şer gram sandal, hindiba tohumu, nar çiçeği, arap unu, mazı, kına, yeterli miktarda su ve sirke ile kaynatılarak suyu ile vücut ovulur lapası da karnın üzerine konulursa amele şifa verir.

5-Aşırı adet kanamasının önlenmesi için ayva usaresi içilebilir.

6-Ayva usaresi bağırsak kanamalarına da faydalıdır.

7-Bol bol ayva yenilmesi böbrek ve sidik kesesi iltihabına iyi gelir.

8-Dimağı kuvvetlendirmek için ayva usaresi içilmelidir.

9-Ayva usaresi dizanteri hastaları içinde faydalıdır.

10-Ayva yiyen hamile kadınların doğum sırasında daha rahat olduklarıgözlenmiştir.

11-Elma ya da ayva yağından birer bardak içilmesi ishali keser.
İştahı açmak için; 1 bardak ayva suyu, 20 gram zencefil, 20 gram beyaz biber, 50 gram bal iyice yoğurularak macun haline getirilir. Birer ikişer kaşık yutulur.

12-Kalbi kuvvetlendirmek için 2-3 günde bir ayva usaresi içmek çok faydalıdır.

13-Ağzından kan gelen(kan tüküren) bir kişiye avya usaresi içmek çok yarar sağlar.

AMİNNNNNN.. Düşünüyoum da Kimler Kimler Çocuk Bakıyor Büyütüyor Biz Daha Şanslıyız Daha Donanımlıyız Ailelerimiz Bizi Yalnız Bırakmıyor Şükürler Olsun Şanslıyız.. Yine de Korkuyor İşte İnsan, Bilmediği Şeyden Korkarmış Ya İnsan Hakkaten Öyle.. Başımıza Ne Gelecek Bilemiyoruz...

evet donanımlıyız annelerimiz ne şartlarda büyüttü bizleri diyorum ben de.. üstelik biz 4 kardeş peşpeşeyizz:) evet ben elimden geldiğince rahat olmaya çalışıcam inşallah. sürekli eşim bana bunu işliyor.. normalde çok pimpirikli ve mükemmeliyetçi biriyim. kova burcuyum aslında ben de.. her şey mantığıma uymalı :P ama memnun değilim bu halimden daha relax olmalıyız çocuk olunca.. aslında kızım sonra gelir de balık olursa benim gibi olmiicak en azından diye sevinicem belki :)

paradise ben göğüs ucu çatlakları için lansinoh krem aldım şimdidenn..
ama sonradan duydum ayvanın çekirdeğini kaynatıromuşsun koyu kıvamlı oluyormuş onu sürüyormuşsun
çatlaklara birebir geliyormuşşş..
belki lansinohun içeriği de ayvadırr:)

selam kızlar ben geldiimmm.iki dolandım evde yalandan bişiler yaptım yoruldum valla.çamaşırları çıkardım astım iki parça bişi vardı onları ütüledim makinaya yeni çamaşır attım ahaaaa pilim bitti.daha ortalığı süpürüp mutfağı toplıucam.aman acelem ne yaparıkk

zeytinyağından bahsetmişsiniz.bizde zeytinyağcılardanız.ben ilk başlarda yiyemezdim ama şimdi yemeklerimin %90ını zeytinyağı ile yapıyorum eşim zaten çok sever.hatta oğlunun poposuna sürmek için egeden sipariş verdi koca bi bidon zeytinyağı getirtti.ben oğlumda onu kullanıcam ilk başlarda bebe yağlarını sürmicem

kendimde kullanmamıştım bebe yağı kullanıyodum.madem kolaylaştırıyo onuda sürelim.şimdi tam olarak nereye sürüyoruz sürebildiğimiz kadar içerimi yoksa etrafamı.

ayvanın faydalarını bende duymuştum.hamileliğimde okadar çok ayva yedimki yanii daha olmamışlardan tutunda kurularına kadar.eşim zaten çok sever.inşallah faydalarını görürürz ne diimm

hımmmm senin doktorun sancılarla zaten kanala girer derken, benimki kanala ilerledikten sonra sancıların gelmesini umarız diyor.. yani rapor isteseydin uçağa filan binecek olsaydın açıklık yok kanala uzak en az 1 hafta bebek beklenmiyor yazardım dediii... ama ani su gelmesi bu herdaim olabilecek bişidir de diyor....

Benim bebeğim yaklaşık iki aydır başaşşağı. 12 gün önce bende 2 - 2,5 cm arası açılma çıktı. Dün 3cm açılma vardı. Ama başı hala yüzüyor, kanala girmemiş dedi. Ben de kanala girmesi ne kadar zaman alır öyle bir hafta falan lazım mı dedim. Öyle uzun bir zamana gerek yok sancılar onu ilerletir dedi. Kanala uzak ne demek bilmiyorum ama düşün elle muayenede başının yüzdüğünü söyleyebiliyor. Uzaklık mm cinsinden heralde.

paradise ben göğüs ucu çatlakları için lansinoh krem aldım şimdidenn..
ama sonradan duydum ayvanın çekirdeğini kaynatıromuşsun koyu kıvamlı oluyormuş onu sürüyormuşsun
çatlaklara birebir geliyormuşşş..
belki lansinohun içeriği de ayvadırr:)

bende duymuştum ama kremi aldığım iin gerek duymadım çekirdeğine ;}

selam kızlar ben geldiimmm.iki dolandım evde yalandan bişiler yaptım yoruldum valla.çamaşırları çıkardım astım iki parça bişi vardı onları ütüledim makinaya yeni çamaşır attım ahaaaa pilim bitti.daha ortalığı süpürüp mutfağı toplıucam.aman acelem ne yaparıkk

zeytinyağından bahsetmişsiniz.bizde zeytinyağcılardanız.ben ilk başlarda yiyemezdim ama şimdi yemeklerimin %90ını zeytinyağı ile yapıyorum eşim zaten çok sever.hatta oğlunun poposuna sürmek için egeden sipariş verdi koca bi bidon zeytinyağı getirtti.ben oğlumda onu kullanıcam ilk başlarda bebe yağlarını sürmicem

kendimde kullanmamıştım bebe yağı kullanıyodum.madem kolaylaştırıyo onuda sürelim.şimdi tam olarak nereye sürüyoruz sürebildiğimiz kadar içerimi yoksa etrafamı.

ayvanın faydalarını bende duymuştum.hamileliğimde okadar çok ayva yedimki yanii daha olmamışlardan tutunda kurularına kadar.eşim zaten çok sever.inşallah faydalarını görürürz ne diimm

ayva yiyenin çocuğu güzel olur demiş peygamberimiz ayrıca ayva yiyen hamilelerin çocuğu gamzeli olur derler bakalım görcez.. şimdi hoşafını yapıcam evde biane vardı bakalım doğumu kolaylaştırıyor denilen aklıma yatan herşeyi deniyorum :}

Benim bebeğim yaklaşık iki aydır başaşşağı. 12 gün önce bende 2 - 2,5 cm arası açılma çıktı. Dün 3cm açılma vardı. Ama başı hala yüzüyor, kanala girmemiş dedi. Ben de kanala girmesi ne kadar zaman alır öyle bir hafta falan lazım mı dedim. Öyle uzun bir zamana gerek yok sancılar onu ilerletir dedi. Kanala uzak ne demek bilmiyorum ama düşün elle muayenede başının yüzdüğünü söyleyebiliyor. Uzaklık mm cinsinden heralde.

herhalde mm cinsindendir.. şimdi söylediklerinin hepsi mantıklı gelincee :)

bende duymuştum ama kremi aldığım iin gerek duymadım çekirdeğine ;}

ayva yiyenin çocuğu güzel olur demiş peygamberimiz ayrıca ayva yiyen hamilelerin çocuğu gamzeli olur derler bakalım görcez.. şimdi hoşafını yapıcam evde biane vardı bakalım doğumu kolaylaştırıyor denilen aklıma yatan herşeyi deniyorum :}

ayy ben pek fazla ayva yemedim.. ama dolapta olcaktı gidip alayım bari bi tane.. hadi hayırlısı dua ile yiyimm :))

slm güzel ve konuşkan anneler :60:
ya bi taraftan geçmişi okuyup alıntı yapmaya çalışıyorum bi taraftan siz dolduruyosunuz yine :52: şaka şaka aman konuşun da birileri olsun da ben yetişemiyim tek :)

arkadaşlar herkese merhaba
geçmişi pek okuyamadım ama doğum yapanlar olmuş sanırım Allah analı babalı büyütsün yavrularını..
ben de bugün heyecanla doktora gittim çok motivasyonlu mutlu çıktım anlatmak istedim size de :)
çatı muayenesini 38. haftada yaparız demişti. iyice konsatre ettim kendimi nasıl olsa 37+2deyim herhalde bugün yapar demiştimm ben de.
ama yapmadı haftaya gelince yaparız daha iyi dedii...
ultrasona gidince odaya bi bayan geldi usg yeni alınmış izin verirseniz bizimle girebilir mi makinenin bazı özelliklerini göstermek istiyor dedi
peki peki girsin dedim
ilk 10 dk doktorum kızımın her şeyini bize gösterdi 3040gr olmuş. çok tatlı gülümsedi bi de bir ara bize 
sonra görevli kişi makineyi tanıtmak adına ooohhh bi anlatmaya başladı tekrardan karnımın her yerinde gezindiler. şurda şuna basın burda buna basın böyle yüzünü yakından görün böyle çıktı alın filan filan
hatta bi ara sıkıldınız mı diye sordular yok yok gaaayet iyi siz devam edin akşama kadar dedik :))))
hiç bu kadar güzel bu kadar net görmemiştim kızımı...

sonra doktora nst diye bişi var herkeşler giriyor bizde neden adı bile geçmiyor dedim. haftaya sokucam sizii de dedi. kimler söylüyor dedi. ben de kadınlar kulübünde şubat anneleri filan diye ohoooğo bi sürü forum var dedim. o da çok şaşırdı bak seeeeeen dedi bakarım akşama dedi :))) bense haberinin olmamasına şaşırdım yaaani..

doğum şekli artık belli olsaydı ben çok korkuyorum normal doğumdan sırf bu yüzden belki de en güzel günlerimi stresli geçiriyorum dedim. o da neyinden korkuyorsun bize bırak her şeyi dedi. Bizim işimiz ne olursa olsun sizi prenses gibi hissettirmek dedi. haftaya bakıcam dedi ve aldı eline rahim civarının maketini anlatmaya başladı normal nasıl olur sezeryan nasıl olur. kesi olursa nerden olur. kaç cm olur filan filan. sonra çizerek de anlattı kesiyi nasıl yaptığını. ama ben hiç kesi istemiyorum dersen de kesmeyiz dedi. ben daha doğrusu haftaya vücut yapına göre tüm olası ihtimalleri söylerim dedi. eğer muayenede hiç rahat olmazsan da normali zorlamayız ama ben size güveniyorum dedi..
sezeryan bizim için en kolay şey siz nasıl isterseniz öyle olacak zaten dayanamıyorum derseniz istemiyorum derseniz geçeriz sezeryana dedi. ama bakın geçende geldi birisi gaz sancım çok kötü var dedi baktık ki 4-5 cm açıklığı olmuş doğurdu gitti dedi:)) oohh dedim hadi inşallah bizim de öyle olur. biz acıbademde 3cm açıklık oldu mu epidurali vuruyoruz dedi. sancı hissetmeden bitiyor olay dedi.

ay çok motive etti beni. çok mutlu etti. ama ama sezeryan olursa 18 şubat filan demişken sütün filan da gelmesi için en iyisi 20-22si gibi yaparız dedi ama normali beklersek 41i de doldurturuz dedi kendisi gelmezseee:) nee dedim marta mı kalıcam o zaman dedim. e olsun en iyi yerde duruyor zaten dedi.

ama ama ama annemler 2 martta umreye gitcekler ben başından beri 20sine kadar olcak galiba filan diyordum dedim. hatta onlar da göbeği düşsün de götürelim kutsal topraklara diyorlardı dedim :))) sonra da neyse kargolatırız deyip güldük. ama işin bi kötü yanı da sigorta poliçemin 2 martta bitmesi :) ertesi poliçeye kalmasındansa yine de hayırlısıyla çok beklemesin martı bulmasın istiyorum :)

epidural hakkındaki çekincelerimi de söyledim. başı ağrıyan filan çok oluyormuş dedim. biz burda hiç bi sorun yaşamıyoruz ben 4 yıldır burdayım bir kişiye denk geldiğini gördüm dedi. her ne desem kolaaayyy boşveeerr düşünmeeeee tavırlarındaydı maksat stresimi alaksa başardı yani:)))) bakalım neticeyi görücez neler yaşiicaz.

Bu arada dün akşam kendi kendime şu sertleşmelerimi de söyleyim ne kadar sık oluyor dedim. Hatta en çok da akşam oluyor diyim ama yok yok demeyim öyle saçmalık mı olur çocuk nerden bilcek geceyi gündüzü dedim. Bugün de sertleşmelerden bahsedince kasılmalar olması evet çok normal dedi en çok da akşam olur dedi )) aa dedim size diicektim ama demeyim demiştimm
Neyse bebeğin başının çok aşağıda olmadığını en azından bu hafta doğumun olmayacağının %80 olduğunu da söyledi. İyi bari dedim ct akşamı yaklaşık 15 kişi arkadaşlar bize gelcekler sabaha kadar oturcaz sorunsuz olur inşallah...
Muayenenin ardından kadıköye ve caddeye gittik gezdik tee akşam geldim eve Allah’a çok şükür güzel bi gün geçirdim iyi oldu. İnşallah doktorun dedikleri gibi sonu da güzel olur innnşallah....

oh cnm için rahatlamış sevindim.ben de haftasonu aynı senin gibi hafiflemiş bi şekilde çıktım muayeneden.normal doğuma karar verdik.güzel güzel konuştuk doktorumla.kuş gibi çıktım yani :)

tşkr ederim kızlar yazımı sadece siz görmüşsünüz melocum tam bilgileeri almaya çalıştım ulaşamadım ulaşınca hemen yazıcam.varmı sütü olan tanıdığın biri.

ah cnm yaa alınmışsın merak edilmiyorum diye ama ben de aynı durumdayım.beni de kimse merak etmiyor kimse sormuyor hatta yazılarımın çoğu havada kalıyor ama ben inatla yazıyorum yine :27:

ii geceler kızlar hepinizeeeee
bende geldim gece kuşu olarak:)
kızlar bende artık doğurmak sitiyorum yaa çok mu erken acaba:) yani günler bitmiyo gibi bugün güyaa sezeryan günü alıcaktım ama tekrar normali beklicez sanırım yada bianda ne olursa işte hayırlısı olsun yeterki

hayırlısı neyse öyle olsun cnm inşallah doğumun.. valla hep beklemedeyiz,herpimiz sabırsısız :)

8/2 de 09:10 da oğlumuz aramıza katıldı. 4200 gr 52 cm doğdu meleğim. allah kımseyı bu duygudan mahrum etmesın. tarıfı ımkansız bırsey bu.

ohh gözünüz aydın cnm...

Kızlar emzirme sütyeni ve atleti almak istiyorum internetten. Ölçülerini nasıl ayarlıyorsunuz. Bazı arkadaşlar bi numara büyük al doğumdan sonra göğüslerin büyücek diyorlar. Bazısı da büyümüyor diyor ayyy napsam :26:

ben 1 tane aldım oda hamilelikten önceki bedenden 1 beden büyük.aman göğüslerim büyümedi bedenim büyüdü.ya kızlar delirecem benim göğüsler büyümedi geçen aklıma geldi bi deneyeyim dedim hani emzirmek için göğsü sütyenden çıkarıyolar ya bende yapimm dedim ama çıkaracak bişi yokki :37:anca sütyeni aşağıya indirdimm.pehh göğüs ucuyla ilgli bi problemim çyok çok şükür.inşallah süt olur inşallah sorun olmaz

:

ben de aldım emzirme sutyeni. ve bnm de küçük göğüslerim.hepsiburadadan shipsbaby diye bi markanınkini almıştım 85 beden.çok sıktı beni yaa :S sonra ebebek mağazasından bebefox un kini aldım onun penyesi falan çok daha güzel.90 bedenini aldım.daha rahat oldu ama tabi göğüs kısmı tam dolmadı :37:

herkese günaydıııın. benim kız gelmek istiyooooooo dursun diye yatıyorum:P

günaydın cnm.heh bak yazmışsın.merak ediyodum seni.ayy varya gerçekten arkadaşım gibi hissediyorum sizleri.merak ediyorum görmediklerimi :)

hani burcuyla hafu bebek kurabiyesi yapmıştı ya kızlar.bende yapsammıki diyorum.marşmelow hamurundan süslemişlerdi.bi yapim diyom bi ohooo işi çok diyorumm karar veremedim.bu renkli hamuru kurabiye sıcakkenmi kapladılar aceba

zaten yapsamda bi tepsi bişi yaparım oda meraktan.

cnm yaa ben beceremedim o marşmellow dan hamur yapma işini.valla ziyan ettim 2 paket marşmellow sekeri :37: yapabilirsen buraya yaz ok?

kızlar forumda gezinirken gördüm zeytinyağı doğumu kolaylaştırıyormuş
:53:

komşum altına sür dedi benim alttan muane kontrolümde bile fark yarattı oysa benim canım acırdı ama son kontrolümde acımadı hatta kontrolden sonra yürümekte bile zorlanıyordum bu sefer çok rahat yürüdüm deneyin yani denemekten bir zarar çıkmaz

aaa ilk defa duydum.hemen deniycem ben de.zeytinyağı mucize gibi bişi zaten ii gelmediği bişi yok nimetin :))

ben de döndüm sahalara canım kızımı emzirip bi uğruyorum uyumadığım yada yemek yemediğim zamanlar
walla kızlar yinede yapcaklarınızı yapın gezin yürüyün benim tüm işler kaldı duşa bile giremiyorum uyanır da ağlar die bi de şimdi çok yemeyin doğumdan sonra çoooook yiceksiniz ben gece 2-4-6 da mutfak faresi gibi dolanıyorum mutfakta kızımı emzirdikten sonra midem kazınıyoo :56:

ahh ahhh durdurmak ne mümkün o açlığı :37: hadi sen emziriyosun ben de aynıyım valla bütün gün yiyom duruyom.gerçi hakkını da veriyom galiba.geçen kontrolde 3.5 kilo olmuştu kızım :nazar: nasıl çıkacak ordan bilemiyorum ama :18:

yasemincim bak dün son bi kaç gün ama kaç gün diyordunnnn..
sanırım artık yasemin de hayırlısıyla doğuma gidicekk.. ememuhammed de bence 2 güne doğururr.. pek kimse kalmiicam buralarda.. biz şubat sonunu bekleyenler de mart annelerine yazarız artık :)))

Back