Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benimde çok hoşuma gitti ve manevi destek erdi diyebilrim
tam yazı
İrem Erdilek - Yorgun 'Yeni' Annelere Söyleyeceklerim Var! - Milliyet.com.tr
kadının diğer yazılarını tarıyodum bende:)
doğmamış çocuğun gizli yaşamı dikkatimi çektii..vaktin varsa onada bakk..
hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)
.
denizcim çok güzel bi yazıymış hemen devamını okuyacağım canım sağol
eee kızlar hani kimse yok ben 5-7 nöbetinde yalnızım genee...
Slm kızlar artık sabirsizlanmiycam yazdıktan sonra suyum geldi ve gece Zeynep Beyzam dünyaya geldi normal dogumla oturamadigim için giremedim hiç bı ara ayrıntılı yazar sorularınıza cevap verebilirim şimdi biraz uyuyayım herkese kolay doğumlar diliyorum ve bu mükemmel hatta tanimlanamaz duyguyu vakti gelince tatmasını diliyorum meleğimi özledim ben kaçar
oğlumuz kaan 02.02.2011 saat00 de 2720 gr 49 cm normal doğumla aramıza katıldı şuan ikimizde evimizdeyiz çok iyiyiz allaha şükürler olsun ilk günleri atlatıp aranıza hemen dönücez oğlumla sizleri öpüyoruz kocaman
Slm kızlar artık sabirsizlanmiycam yazdıktan sonra suyum geldi ve gece Zeynep Beyzam dünyaya geldi normal dogumla oturamadigim için giremedim hiç bı ara ayrıntılı yazar sorularınıza cevap verebilirim şimdi biraz uyuyayım herkese kolay doğumlar diliyorum ve bu mükemmel hatta tanimlanamaz duyguyu vakti gelince tatmasını diliyorum meleğimi özledim ben kaçar
günaydın kızlar,
heyecandan sığamıyorum hiç bir yere... saat 13:00te yavruma kavuşuyorum inşallah. bir kaç gün gelemem, kendinize ve bebişlere iyi bakın. hepinize sevgiler...
günaydın kızlar,
heyecandan sığamıyorum hiç bir yere... saat 13:00te yavruma kavuşuyorum inşallah. bir kaç gün gelemem, kendinize ve bebişlere iyi bakın. hepinize sevgiler...
canım ben olmuştum 37+4 falandı sanırım biraz canım yanmıştı.. ama sanırım seninle ilgili bişey ben biraz kasılmıştım ki ilişki sırasında falanda biraz kasılabiliyorum ben.. ama biçok arkadaşım hiç acımadı demişti. doktor taa o zaman 2 cm açılma var demişti hala doğurmadım erken doğuma falan sebep olmuyor bence. 2 parmağını sokup şöyle bi çeviriyo içerde..(biraz açık oldu ama) hatta şimdi bebeğin başına dokunuyorum falan demişti...
günaydın kızlar,
günaydın kızlar,