2011 Şubat Anneleri

hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)

1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.

çok güzelmiş denizciiim....aslında gerçekten çıktı alıp asmak lazım eve....kesin bu hataları yaparım ben.

Slm kızlar artık sabirsizlanmiycam yazdıktan sonra suyum geldi ve gece Zeynep Beyzam dünyaya geldi normal dogumla oturamadigim için giremedim hiç bı ara ayrıntılı yazar sorularınıza cevap verebilirim şimdi biraz uyuyayım herkese kolay doğumlar diliyorum ve bu mükemmel hatta tanimlanamaz duyguyu vakti gelince tatmasını diliyorum meleğimi özledim ben kaçar

Slm kızlar artık sabirsizlanmiycam yazdıktan sonra suyum geldi ve gece Zeynep Beyzam dünyaya geldi normal dogumla oturamadigim için giremedim hiç bı ara ayrıntılı yazar sorularınıza cevap verebilirim şimdi biraz uyuyayım herkese kolay doğumlar diliyorum ve bu mükemmel hatta tanimlanamaz duyguyu vakti gelince tatmasını diliyorum meleğimi özledim ben kaçar

canım gözün aydınnn hoşgeldi zeynep beyza. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.ne güzel normal doğurmuşsun.umarım kolay bi doğum olmuştur.ayrıntıları merak ediyoruz

ikinizide öpüyorum.darısı bilerin başıına

kızlar günaydın
dün çok hastaydım,fena bi soğuk algınlığı yaşadım,hatta akşam bi ara fenalaştım,ama sağolsun eşim nane limon,salep,portakal suyu ne bulduysa içirdi terletti beni,gecede su içinde kalmışım,bir uyandımki üzerimden ağır bir yük kalkmış gibi hafifim,çabuk attım üzerimden hastalığı,sadece yoğum bir geniz akıntım var,birazdanda bir duş alıp terimi atayım diyorum,fakat saçımı malesefki yıkayamicam,çünkü aşırı uzun ve kuruması çok zor oluyor,kurutma makinası bile kurutamıyor o derece

doktor kontrolüm var bugün,bakalım kızım doğum kanalına girmişmi,eğer bugünkü kontrolümde bebek halen kalana girmemişse sezaryen için gün verecek doktorum,ama kanala girdiğini sanmıyorum karnım halen yukarıda top gibi duruyor,artık herşeyin hayırlısı yapacak bişey yok.

muayeneden sonra anneciğimin yanına uğricam,cenazemiz var,babam apar topar memlekete gitti dün,içim bi tuhaf oldu göremedim babacığımı,birden doğuma girersem içimde kalıcak,elini öpüp duasını almak istiyodum,ama yetişemedim sabah erkenden çıkmış yola,annem doğumum yakın olduğu için gidemedi,teyzelerim dayılarım hepsi gitmiş memlekete,anneciğimin içi biraz burkulmuş gibiydi,çok istiyodu gidip annesinin babasının kabrini ziyaret etmeyi,malum sürekli gidilemiyor,haritanın ennn uzak yeri Ardahan,neyse oda nasib,kontrolden sonra grşz kızlar.

günaydın kızlar :71:
doğum tercihimle ilgili yorum yapanlara çook tşkler destekleri için :16: haftasonu fırsat buldukça girip girip okudum geçmişi ama kociş yanımda olduğu için ve bunlar da başbaşa geçirdiğimiz son günlerimiz olduğu için alıntı yapamadım :69:
inşallah herkes iyidir.gerçi doğum yapanlar bebişlerinin derdinde.bnm gibi hala doğuramayanlar da of ne zaman doğurucam derdinde ama :) ben artık koyuverdim gitti valla hiiiç acele etmiyorum.prenses ne zaman isterse o zaman teşrif edecek :1:

Günaydın 2011in En Güzel Anneleri..

Bugün Keyiflim Başladım Güne İnşallah Bozulmaz Gün İçinde de :}

Rüyamda Doğurduğumu Gördüm Ama Kızım Oluyordu Bu Sefer de, Emziriyordum İki Göğsüme de Saldırıyordu Öyle Güzel Emiyordu ki, Çok Şaşırıyordum Erkek Beklerken Kız Gelmesine Bu Bebek Şekerleri Kıyafetler Ne Olcak Diye Düşünüp Duruyordum :64:

Hee Bir de Size Haber Verme Derdine Düşmüştüm Kızlara Bunu Haber Vermeliyim Kızım Oldu Haberleri Olsun Diyip Duruyordum Kendi Kendime :1:

İşte Öyle Aksiyonlu Bi Rüya Gördüm Sabah da Kocam Rahat Uyudun mu Diye Sordu Rahat Uyudum Ama Yanlış Doğurdum Dedim Güldü :32:

Bilinç Altı İşte...

oğlumuz kaan 02.02.2011 saat:12:00 de 2720 gr 49 cm normal doğumla aramıza katıldı şuan ikimizde evimizdeyiz çok iyiyiz allaha şükürler olsun ilk günleri atlatıp aranıza hemen dönücez oğlumla sizleri öpüyoruz kocaman

kızlar tebrik ederim ikinizi de... allah analı babalı büyütsün, hayırlı evlat olsunlar inşallah

Günaydın doğumuna az kalmış anneler :1:

Doğum yapanlar pek fazla uğrayamıyor artık bebişler anneleri uykusuz bıraktığı için.

Biraz önceki yazıyı okudum. Gerçekten uykusuz kalınıyor o yüzden annemi 40 gün göndermeyeceğim :17: Olmazsa eşim her sabah gider alır annemi :1: Çünkü bebek uyuduğunda anne de uyursa bebeğiyle hem ilgilenir hemde rahat olur diyorlar. Annem ev işlerini yapar artık sağolsun onlar da olmasa :46:

günaydın kızlar,
heyecandan sığamıyorum hiç bir yere... saat 13:00te yavruma kavuşuyorum inşallah. bir kaç gün gelemem, kendinize ve bebişlere iyi bakın. hepinize sevgiler...

günaydın kızlar,
heyecandan sığamıyorum hiç bir yere... saat 13:00te yavruma kavuşuyorum inşallah. bir kaç gün gelemem, kendinize ve bebişlere iyi bakın. hepinize sevgiler...

Aman Allahım Nasıl Bi Duygu O Öyle Yaaa.. Saat Bile Vermiş Annesine Kerata Buluşmaya Gidiyorsun Yavrunla.. Allahım Sağ Salim Sizi Beraber Burda Güzel Haberlerinizi Yazarken Görürüz İnşallah.. Allah Bi Avazda Kurtarsın Sağlıkla Sıhhatle İnşallah

günaydın kızlar,

Ayy cnm benim nasıl heyecanlısındır şimdi. Ben de yarın alacağım dr dan günümü. Şimdiden az kaldı diye sabırsızlanıyorum. Canım Allah yardımcın olsun. Hayırlısıyla kavuşacaksın bebişne. Sezeryan dı dimi senin. Epidural mi spinal mi olacaksın?

canım ben olmuştum 37+4 falandı sanırım biraz canım yanmıştı.. ama sanırım seninle ilgili bişey ben biraz kasılmıştım ki ilişki sırasında falanda biraz kasılabiliyorum ben.. ama biçok arkadaşım hiç acımadı demişti. doktor taa o zaman 2 cm açılma var demişti hala doğurmadım erken doğuma falan sebep olmuyor bence. 2 parmağını sokup şöyle bi çeviriyo içerde..(biraz açık oldu ama:17:) hatta şimdi bebeğin başına dokunuyorum falan demişti...

Canım çok teşekkür ederimm açıklaman için bende bugün 37+4 üm ve ilk çatı muayenem olacak senin ki gibi. Anladım derin derin nefes alıp rahat olmaya çalışcam.

günaydın kızlar,

Rabbim güç kuvvet versin senide bebeğinide sağlıkla kurtarsın inşallahh iyi haberlerini bekliyoruz darısı başımıza sevgiler ...

Back