aç veya tok farketmiyor bildiğim kadarıyla sadece kan testi ve normal ultrason bakılacak.Kolay gelsin.güzel haberlerini bekliyoruz
Merhaba arkadaşlarr güzel haberlerle döndümBebişimi gördüm kocaman olmuş 5 cm :)
Kıpır kıpır yerinde durmuyordu11+4 çıktı şaşırdım her gittiğimde daha gelişmiş oluyor bu çocuk annesi gibi iri yarımı olacak ne :)
Dr ikili testin ultrason kısmına baktı çok çok iyi istediğimiz sınırda dedi isterseniz kan testini hiç yapmayalım zaten devlet ödemiyor 3lü testi yaparız dedi bende siz ne önerirsiniz yaşım 34 risk varmı dedim hem 3 lü testte hata payı yüksekmiş dedim 2lidede var ona kalırsa ben %80 oranında iyi görüyorum bence gerek yok dedi kan aldırmadım bende:)
Kızım dr a kardeşim bayanmı erkekmi diye sordu dr şuan çok erken dedi bende bazen dr lar tahmin ediyorlarmış ama söylemiyorlarmış dedim yok vallahi görmedim dedi ultrason fotosu bile alamadıkki 1 dakika durmuyo yerinde sürekli takla sürekli takla:)
sonra kumanda testini sordum kumanda hafif hafif yukarı kalkıyor acaba bebeğin kalbi yada hareketleri olabilirmi dedim(eşimle iddaaya girmiştik o değil diyordu)
dr güldü imkansız birşey hissetmeniz kendisi şuan baş parmağınız kadar siz onu henüz kesinlikle hissedemezsiniz dediEşimde hemen lafa karıştı kumanda benim karnımda bile oynuyor diye Gülüştüler püfff kötü hissettim bian
Sonraaaa en önemlisi düşük tehlikem yok denecek kadar azalmış progestanın kutusunu bitirip birdaha kullanmayacakmışım
Mantarım için fitil yazdı ama 10 gün sonra kullanmaya başla dedi:)
Yolculuğa izin verdi ama şimdide biz bu sıcakta nasıl gidilir diye düşünmeye başladık???Hastaneden eve çok zor geldim çüğnkü araba klimalıda değil
Mide bulantımı ve halsizliğimi sordum çok kötü oluyorum sabahları dedim oda biraz daha sabır bundan 15 gün sonra hepsi geçecek dedi:)
İşte bukadarrr ayy çok uzatmışım bebişin fotosunu koyamıyorum çünkü vermedi durmadıki bıdık kıpır kıpır:)))
mrb arkadaşlar...ben uzun süredir giremedim siteye...sayfalar baya ilerlemiş ama okuyamadım hepsini....bazı arkadaşlar hazırlıklara başlamış yavaş yavaş...bende zor tutuyorum kendimi almamak,örmemek için ama benim arkadaşlarım başlamışlar almayada örmeyede....arkadaşlar biz yarın doktora gidicez 7.haftamızdan sonra ilk defa....ben çok heyecanlıyım...şimdi ikili test mi yapılacak....başka yapılan bi rutin var mı bu haftalarda....bir de sabah gidicez acaba aç yada tok gitmem fark eder mi?duaile
kizlar bu ikili uclu test dediginiz seyler nedir? ben yurt disindayim ve boyle birsey duymadim, bana birisi anlatabilirmi lutfen
neresindesin canım ?
norvecteyim ben
İkili test (11-14 testi) nedir?
Anne adaylarına hamilelik döneminin 11-14’üncü haftaları arasında yapılan ve iki bölümden oluşan testtir.
Birinci bölümde, ultrasonografi ile bebeğin ensesindeki boşluk ölçülür. Ensedeki boşluğun belli bir miktarın altında olması gerekir. Bebeğin baş-popo mesafesi de ölçülür ve anne adayından kan alınır. Bu üç bilgi ile birlikte anne adayının yaşı ve kilosu da bilgisayar ortamına aktarılarak down sendromu risk belirlemesi yapılır.
Bu testle ‘kesin vardır’ denmez, ancak olasılık ortaya konulur. Risk yüksek çıkarsa amniyosentez uygulanır. 11-14 testi bütün anne adaylarına yapılır, ancak 37 yaşından büyük annelere direkt olarak amniyosentez önerilen durumlar daha fazladır. Çünkü bu yaştan sonra 11-14 testi kromozom bozukluğu tespiti için yeterli gelmeyebilir
lü test nedir?
Hamileliğin 16-22’nci haftaları arasında, anne adayından alınan kanda üç ayrı hormonun incelenmesiyle down sendromu riski belirlemesi yapılan testtir. Beraberinde anne adayının yaşı, gebelik haftası ve kilosuna ait bilgiler de bilgisayara aktarılarak down sendromu risk olasılığı hesaplanır.
Merhaba arkadaşlarr güzel haberlerle döndümBebişimi gördüm kocaman olmuş 5 cm :)
Kıpır kıpır yerinde durmuyordu11+4 çıktı şaşırdım her gittiğimde daha gelişmiş oluyor bu çocuk annesi gibi iri yarımı olacak ne :)
Dr ikili testin ultrason kısmına baktı çok çok iyi istediğimiz sınırda dedi isterseniz kan testini hiç yapmayalım zaten devlet ödemiyor 3lü testi yaparız dedi bende siz ne önerirsiniz yaşım 34 risk varmı dedim hem 3 lü testte hata payı yüksekmiş dedim 2lidede var ona kalırsa ben %80 oranında iyi görüyorum bence gerek yok dedi kan aldırmadım bende:)
Kızım dr a kardeşim bayanmı erkekmi diye sordu dr şuan çok erken dedi bende bazen dr lar tahmin ediyorlarmış ama söylemiyorlarmış dedim yok vallahi görmedim dedi ultrason fotosu bile alamadıkki 1 dakika durmuyo yerinde sürekli takla sürekli takla:)
sonra kumanda testini sordum kumanda hafif hafif yukarı kalkıyor acaba bebeğin kalbi yada hareketleri olabilirmi dedim(eşimle iddaaya girmiştik o değil diyordu)
dr güldü imkansız birşey hissetmeniz kendisi şuan baş parmağınız kadar siz onu henüz kesinlikle hissedemezsiniz dediEşimde hemen lafa karıştı kumanda benim karnımda bile oynuyor diye Gülüştüler püfff kötü hissettim bian
Sonraaaa en önemlisi düşük tehlikem yok denecek kadar azalmış progestanın kutusunu bitirip birdaha kullanmayacakmışım
Yolculuğa izin verdi ama şimdide biz bu sıcakta nasıl gidilir diye düşünmeye başladık???Hastaneden eve çok zor geldim çüğnkü araba klimalıda değil
Mide bulantımı ve halsizliğimi sordum çok kötü oluyorum sabahları dedim oda biraz daha sabır bundan 15 gün sonra hepsi geçecek dedi:)
İşte bukadarrr ayy çok uzatmışım bebişin fotosunu koyamıyorum çünkü vermedi durmadıki bıdık kıpır kıpır:)))
çağlayancığım ben 11+4 müşüm cetvelimde nasıl düzeltebilirim?
evet o kumanda olayına inanmamakta haklıymışım
drun dediği dogru bencede daha minnacık bişi nasıl hissedeceğiz kisempatiksalakcinni
kıpır kıpır olmasına sevindim ayy benimkide öylemidir ki boshayallersmileyarın bende cikolata yiyipde gidiyimkaydirigubbakcemile5
hayır canım kan alacaklar bide ultrason isticekler senden
inşallah hayırlı haberlerle gelirisin sende:Saruboceq: buarada daha bende başlamadım cinsiyetini yarın soracağım gösterir inşallah bebişimbayanssulusmile
canım öncelikle gözünaydın,maşallah bebişinesonra da hoşgeldin, ilk başlarda konuştuğumuz kişiler i insan hep görmek istiyor, inşallah hiç eksilmeden bu yolda beraber ilerleriz:Saruboceq:
çağlayancığım ben 11+4 müşüm cetvelimde nasıl düzeltebilirim?
mrb arkadaşlar...ben uzun süredir giremedim siteye...sayfalar baya ilerlemiş ama okuyamadım hepsini....bazı arkadaşlar hazırlıklara başlamış yavaş yavaş...bende zor tutuyorum kendimi almamak,örmemek için ama benim arkadaşlarım başlamışlar almayada örmeyede....arkadaşlar biz yarın doktora gidicez 7.haftamızdan sonra ilk defa....ben çok heyecanlıyım...şimdi ikili test mi yapılacak....başka yapılan bi rutin var mı bu haftalarda....bir de sabah gidicez acaba aç yada tok gitmem fark eder mi?duaile
Merhaba güzel taze annişler... Kitap konusunu görünce yazmadan edemediimmm..
Harika kitaplar üstteikiler. Yalnız kaan kocatepenin kitabının içeriğini taşıyan internet sitesi var. googleye yazınca çıkıyo kaan kocatepe diye. Ben süreklii ordan takip etmiştim..
Bİr kitap da benden yazarını unuttum Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler. Benim çooook işime yaradııı..Tracy bi şey di ama.. Özellikle beslenme ve DELİKSİZ GECE UYKUSU için çok işinize yarayabilir tavsiye ederim canlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?