2011 Şubat Anneleri

Çağlayancım ya çikolata ne için?

kontrole gittiğimizde bebek hareketlensin diye canım.banada yeşim söylemişti işe yarıyor gerçekten daha hareketliydı bebişim gittiğimde kıpır kıpırdı :))

çiçek sıcaktan mayışmıştır uyuyodur o şimdi.rahatsız etme

ayy eridimmm eridim resmen eridim yaniii sauna hesabııı gram gram terle akıyorum gibi

Sanırım uyuyan güzeli uyandırdım tatlım,hissediyorum karnıma ağrı giriyorkaydirigubbakcemile3

Aynen bende koltuktan kalkıyorum ama arkam ıslacık utanıyorumda o zaman yerimden kalkmaya çok sıcak gerçekten kaydirigubbakcemile3

görüyormusun bak annem beni merak ediyor diye hemen kendini hissettirdi

ayy bide ben kendime pinpirik diyodum sen bendende betersin galiba insanın huyu değişiyo yemin ederim bu dönemde sempatiksalakcinni

görüyormusun bak annem beni merak ediyor diye hemen kendini hissettirdi

ayy bide ben kendime pinpirik diyodum sen bendende betersin galiba insanın huyu değişiyo yemin ederim bu dönemde sempatiksalakcinni

Evet canım,üzülmeme dayanamadı çünkü babasının başının etini yemeğe başlamıştık artık,neden cevap vermiyor,küstümü,birşeymi oldu diye.Eşimde diyorki küçücük bebek nasıl cevap versin sana doğru söylüyor ama ben aramızda bir bağ olduğunu hissediyorum onunl :))
Ben çok fenayım bu aralar canım hiç sorma eşimde en çok bundan dert yanıyor zaten huyların gittikçe değişiyor diye.Bir anönce sağlıcakla gelselerde bizde eski benliğimize kavuşsak

kızlar çok güzel kitaplar aldım. vakti olanlara tavsiye ederim. hatta eşimle beraber okuyup paylaşıyoruz güzel oluyor. ilgilenenlere adlarını ve yazarlarını veriyorum. bu arada sizin de okuduğunuz güzel kaynaklar varsa paylaşalım lütfen

*Siz- Bebeğinizi beklerken ( Prof Dr. Mehmet ÖZ, Prof Dr. Michael F.Roizen)
*Bebekler için acil yardım klavuzu (Prof Dr. Lawrence E. Shapiro) bukitap ilkyardım üzerine
* Bebek beslenmesi ve bakımı (Dr. Cihangir Ertekin)
*Anne İş'te- çalışan anne ve çocuğu (Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin)

keyifli okumalar, sağlıklı günler :CüvCüv:

evet bende kitap almak istiyorum bebekle ilgili okadar çok çeşit varkii geçen baktım hangisi iyidir diye karar veremedimmm

bu tavsiyelerini dikkate alıcam.bu konuyu nasıl atlamışız yaaa evet varsa kitap tavsiyeleriniz beklerimm

Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı - John Kelly
Kağan Kocatepe - 9 ay 10 gün kitaplarını almayı düşünüyorum
iki kitabıda arkadaşım tavsiye etmişti benim ama henüz almadım.

Yazdığın kitaplarıda not aldım canım,biraz içeriklerini araştırıyım bunlarda iyiyse bunlarıda alabilirim.

slm kızlar...bende dr. dan geldim ense kalınlığına baktılar dr um 2li teste gerek duymadı 3lüyü yaparız dedi...minişim takla atıoduu

Merhaba güzel taze annişler... Kitap konusunu görünce yazmadan edemediimmm..
Harika kitaplar üstteikiler. Yalnız kaan kocatepenin kitabının içeriğini taşıyan internet sitesi var. googleye yazınca çıkıyo kaan kocatepe diye. Ben süreklii ordan takip etmiştim..
Bİr kitap da benden yazarını unuttum Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler. Benim çooook işime yaradııı..Tracy bi şey di ama.. Özellikle beslenme ve DELİKSİZ GECE UYKUSU için çok işinize yarayabilir tavsiye ederim canlar

slm kızlar...bende dr. dan geldim ense kalınlığına baktılar dr um 2li teste gerek duymadı 3lüyü yaparız dedi...minişim takla atıoduu

kaç haftalık tam yaptırdın

Bende de hiç bulantı vs bişi olmadı.Nazar ettim heralde kendimi 2 gündür karnım ağrıyor
Ama olmaması normal bir şikayetinin.Herkezde olacak diye birşey yok.

too__be doktorunun 2li teste gerek duymaması bana çok anormal geldi.İkili test testlerin içinde en yenisi ve şu an için en iyisidir. Belirleyiciliği %80 civarındadır.2 li testte eğer bir sorun çıkmışsa 3lü test uyguluyor doktorlar.Tabi yanıltıcı olmakta istemiyorum bu sadece benim duydugum ve internetten okuduğum bu canım.

Sitede bunlarla ilgili birşeyler buldum bir göz gezdir istersenhttp://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/160603-ikili-test-uclu-testhakkinda.html

fns hadi güzel haberlerle bekliyoruz seni

bebişine teyzelerinden selam söyle olurmu :))

Fatmacım güzel haberlerini bekliyoruz canım,Çikolata yemeği unutma sakın :)))

Merhaba arkadaşlarr güzel haberlerle döndümBebişimi gördüm kocaman olmuş 5 cm :)
Kıpır kıpır yerinde durmuyordu 11+4 çıktı şaşırdım her gittiğimde daha gelişmiş oluyor bu çocuk annesi gibi iri yarımı olacak ne :)
Dr ikili testin ultrason kısmına baktı çok çok iyi istediğimiz sınırda dedi isterseniz kan testini hiç yapmayalım zaten devlet ödemiyor 3lü testi yaparız dedi bende siz ne önerirsiniz yaşım 34 risk varmı dedim hem 3 lü testte hata payı yüksekmiş dedim 2lidede var ona kalırsa ben %80 oranında iyi görüyorum bence gerek yok dedi kan aldırmadım bende:)
Kızım dr a kardeşim bayanmı erkekmi diye sordu dr şuan çok erken dedi bende bazen dr lar tahmin ediyorlarmış ama söylemiyorlarmış dedim yok vallahi görmedim dedi ultrason fotosu bile alamadıkki 1 dakika durmuyo yerinde sürekli takla sürekli takla:)
sonra kumanda testini sordum kumanda hafif hafif yukarı kalkıyor acaba bebeğin kalbi yada hareketleri olabilirmi dedim(eşimle iddaaya girmiştik o değil diyordu)
dr güldü imkansız birşey hissetmeniz kendisi şuan baş parmağınız kadar siz onu henüz kesinlikle hissedemezsiniz dediEşimde hemen lafa karıştı kumanda benim karnımda bile oynuyor diye Gülüştüler püfff kötü hissettim bian
Sonraaaa en önemlisi düşük tehlikem yok denecek kadar azalmış progestanın kutusunu bitirip birdaha kullanmayacakmışım
Mantarım için fitil yazdı ama 10 gün sonra kullanmaya başla dedi:)
Yolculuğa izin verdi ama şimdide biz bu sıcakta nasıl gidilir diye düşünmeye başladık???Hastaneden eve çok zor geldim çüğnkü araba klimalıda değil
Mide bulantımı ve halsizliğimi sordum çok kötü oluyorum sabahları dedim oda biraz daha sabır bundan 15 gün sonra hepsi geçecek dedi:)
İşte bukadarrr ayy çok uzatmışım bebişin fotosunu koyamıyorum çünkü vermedi durmadıki bıdık kıpır kıpır:)))

Evet canım ya ben geçen gün buraya bayada pahalı olan birşeyi yazmıştım sonra okadar pişman oldum okadar üzüldümki aradım sileyim diye ama sayfalar okadar ilerlemişki bulamadım
Ondan beridir dikkat etmeye çalışıyorum çünkü ben burda ne okusam canım çekiyor:)))

sudenur nolur moralini bozma Allahtan 1 gün alıp gitmişler.Boşver kimi insan öyle oluyor işte.Sen bebişin için iyi olmalısın.

---

canım gözün aydın çok sevindim iyi haberlerine. maşallah hem bebişine hem de kızına, ne güzel merak ediyor kardeşini. ben bu cuma bırakmıştım progestanı, iki gündür daha az midem bulanıyor ve baş dönmem neredeyse kalmadı diyebilirim. ilaç çok etkilemiş beni diye düşündüm, zaten yan etkileri malum okumuşsundur prospektüsünü. inşallah sen de ilacı kesince rahatlarsın. :ecrin_bebek:

Evet canım çok normal bende ilk hamileliğimde hiçbirşey hissetmedim hatta dr a sormuştum oda ne güzel işte hisseden ne zaman bitcek der hissetmeyen neden bende yok der tuhaf bir durum demişti:)
Keyfini çıkar
Bu seferki fena oldu benim keşke ilki gibi olsaymış diyorum şimdi

Evet canım kesinlikle doğru para için gel diyorlar benim dr da 15 te bir çağırıyor madem kontrol yapacaksın 10 günde çağırda para vermeyelim yani
Allahtan bu sefer 20 ila 1 ay arası gel dedi:)

Canım o bezler okadar çok işe yarıyorki bol bol yapın.Kusmuğunu,ağız suyunu sileceksiniz,helede dişleri çıkarkenki salyalarını
Ama yumuşak olmasına dikkat edin tahriş etmesin cildini çok sert oyalamayın:)
Ayy ne güzel heyecanlar bunlar

mendil için alacağımız bezin özel bir adı varmı .ben hazır paketli 6 tane aldım ama yetmez ipim evde çok onlardan yapmak istiyorum canım

Ağız mendili diye alabilirsin canım:)

canım inanki hiç gerek yok
helede göbek bağı için ek birşeye gerk yok çocuğun göbeği 10 gün bilemedin 15 günde düşüyor o sürede sargı bezi örtüyorsun üstüne dr dedi bana tecrübe konuşuyor:)
Zıbınsa heryerde satılıyor çok kullanışlı birşey değil en fazla 2 tane almanızı öneririm:)

Ben bugün bebişimi hiç hissetmiyorum kızlar yaa. (Önceden karnıma ağrı falan girerdi ama küstümü bana acaba bu çocuk bugün hiç pas vermiyor (
Uyuyordu annesi bizim gibi oda sıcaktan mayışmıştır belki:)

Kumanda testide yapamıyorumki şirketin ortasında evde olsam hissederdim,uyuyomu acaba dün çok ağrılıydı bugünde tık yok (

Dr um kumanda testini kesinlikle saçma buldu

kontrole gittiğimizde bebek hareketlensin diye canım.banada yeşim söylemişti işe yarıyor gerçekten daha hareketliydı bebişim gittiğimde kıpır kıpırdı :))

Ayy bende çukulatayı unutmuşum ama dondurma yedim dr a gitmeden önce bir hareket bir hareket sorma tam 3-4 kez takla attı biz bakarken yani:) Dr bu çok harekerli olacak annesi dedi bana.Kızımda öyle yandımmı yandım ben:)

sağol canım:)
evet bende progestanı bırakmayı 4 gözle bekliyorum ama henüz kutuyu yeni açmıştım
zaten halsizlik ve bulantının çoğu onun yüzünden biliyorum ben olabildiğince geç içiyordum zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…