sevim max yazan yere getiriyorum ve ucu da tam huninin ortasında...sağarken göğsüme bastırısam süt çıkıyor
çok moralim bozuk şu an hiçbişiy beni bu hayal kırıklığına uğratmamıştır.biz eşimle evlenirken annem hiç istememişti maddi durum olarak bana bakamaz diye ama kişiliği insanlığı yüzünden bende çok seviyorum diye zorda olsa tamam dedi annem.babamla ayrılar o da ayrı havasında.neyse evlenirkende mal mülk ev araba hiç bişiy istemedik takı takarlarken bir küpe alıp takmadılar.bende takılara güvenerek ev alırız taksitle öderiz diye düşünmüştüm eşimde.düğün günü eylenmeye gidiyorduk k.peder siz takıları bırakın yanınızda kaybolur sonra alırsınız diye o akşam aldı.bende sağlam ellerde diye 2-3 gün ses çıkarmadım ,1 hafta sonra eşimin abisi geldi takılarla mobilya borcu ödenecek dedi ben şok oldum paraları sordum babam borcunu ödedi dedi birde annem bana para verecekti neymiş onuda annemden alıp onlara verecekmişim fotoğraf parası ödeyeceklermiş kızgın bi şekilde annem para vermeyecek dedim eşimin abisi gitti ben eşime saydırdım baya kavga ettim oda mahçup olmasın diye fazla üstüne gitmedim buyuklerdir ilerde bi gün lazım olur destek olurlar diye.3yıl sustum .kpeder partafal atmayı çok sever milletin içinde misafirlikteydik hep beraber bana sen eve bak biz destek oluruz diye diye gaza getirdiler sözlerinie itimat edip ev bakıyordum ben oruç ayıydı o sıcaklarda hem iş hemde ev bakıcam diye baya uğraştım .neyse beğendim diye aradım kem küm bizde çok kirada oturduk az daha bekle filan dediler benim şarteller attı oyuncak gibi kaç ay konuşmadım evlerine gitmedim eşime sen git onlar beni kötü bilsinler dedim o da ben haklı olduğum için bana bişiy diyemedi normal olarak.belli süre sonra k.pedrim aradı ağzıma ne geliyosa saydım bayramda da sırf eşim istediği için evlerine gittim yine onu düşünerek üzülmesin dedim.o sıralardada normal yollarla çocuğumuzn olmaayacağını öğrenince dünyam başıma yıkıldı .rapordu evraktı şuydu buydu kafam bi dünya oldu tüp bbek için herşeyiyle ben uğraştım araştırdım eşim sağolsun evrakla araştırmayla uğraşacak birisi değil hepsi bana baktı.Allah yüzüme güldü şükürler olsunki nurtopum elime geldi.dün gecede eşimi uyandırıp bebeği verdim gazını çıkarsın diye baya sancım vardı üşütmüşüm sanırım ben orda cebelleşirken bana onu yaptınmı bunu yaptınmı filan deyince dur aşkı dedim.bana küfür etti inananmadım kendime gelmem baya vakit aldı .anlıycağınız ben her fedakarlığa katlanıyorum şu an kırayı nasıl ödeyeceğimiz meçhul abisi çok destek oluyo ama benim kanıma dokunuyo sevmiyorum muhtaç gibi. beni perişan ettin diye başladım ağlamaya hala ağlıyorum çok hayal kırıklığı yaşadım hiç beklemzdim ama huyum çok pis benim deli gibi sevsemde gururm hep üstün basar.annem gelecekti bugün yarın kırkımız çıkacak diye şmdi arayıp gelme diycem çünkü anlarsa herhalde ortalığı ayağa kaldırır.ama sonumuz hayır değil kendimi çok iyi tanıyorum
cnm benım çok uzuldum ınsan genclık ateşindeyken hıçbirşeyı göremıyo sevıyom yeter dıyo aslında herşey evlendıkten sonra başlıyo para olmazsa ne sevgı kalıyo ne huzur bazen buyuklerı dınlemek lazım aslında herzaman dınlemek lazım onlar bızden çok daha tecrubelıler ama bız hıç takmıyoruz sonra yıllar sonra kucağımızda bı bebkle kalıyoruz olan sadce kadına oluyo sonrada o yavrucağa...söylenecek çok şey var aslında ama artık olan olmuş bırbırınıze destek verın onla konuş özür dileyecektır emınım sınırınden demiştir belkı umarım aranız duzelır canım...valla benımde aynı sen gıbı evlendığım gıbı kayınpederım düğün borçlarına vercem dıye tum takılarımı hepsını aldılar annemler duyduğunda kıyametı kopardılar ama napıyım keşke hıç buyumesek bu zorlu hayat herkese gulmuyo işte napalım ıyı şanslar herkese....
benımkı 23 gunluk ama görüyo hatta konuştuğumda gülüyo :) bazende işne geldimi hiç bakmıyo daha tam odaklanamıyolar sanırım ....kızlar aklıma gelmişken birşey daha sorucam size.
bebeğinizin 40 çıktıktan sonra görmeye başladı mı ben bazen parmağımı gezdiriyorum takip etmiyor beni ama biri gelsin yanımıza yada emerken biri seslensin hemen kafasını çevirip bakıyor.
Tepki vermeside çok az canı isterse veriyor istemezse vermiyor sizde durumlar nasıl.
bence önce kendın emzırmeye çalış sonra mama ver keşke kaşıkla verseydın çunkı bebekler bıberona alıştılarmı memeyı bırakıyolar bebekten bebeğe değişiyo tabı...ay canım bende dışarıya çıktığımda çok sorum yaşıyorum.bende alıcam o termıslardan.
canım ben artık takkmıyorum kafama ınankı faydaını goruyorum sütüm arttı bırazık .sende takma kafana ..artıyo gercekten bak ben rezene cayı..petıbor bıskuvıyle meyve suyu.dereotlu yogurt..marul.süt.sütlaç .ısırgan otu cayı.helva felan yıyorum sende dene bak ıse yarıyor.bura akadaslar yazmıslardı bır ara kerevız salataası dıye onuda yaptım ama sureklı yapmadım onuda deneyebılırsın.bırde bol bol su ıc..ınankı su ıctıgım gunlerle ıcmedıgım gunkler acayıp farkedıyo...ama tabı yıne de mama verıyorum...yettıgı kadar emıyor oglusum...
bende aynı hataya düştüm canım benımde ondan artmadı sütüm mama yıyınce de cok uyudu uyanınca cok agladı emmek ıstemedı sut de yoktu mama verdık uyudu yanı bole bır surec sonunda mamaya alıstı mıdesıde buyuyo halıyleç...bu kez benım sut az geldıgı ıcın ememk zor gelıyo kık nazl aemıyo oda tuta bıraka.aslında azda olsa emzırmek artırıyomus ama bılemedık ıste..nasıpse bır daha bebegım olursa mama vermmemk ıcın elımden gelenı yapıcam.sutum hıc gelmıyo olsada gelene kadar emzırıcem.
canım banyodan yarım saat once kadar bebe yagı sur.sonra banyoya kadar yumusuyo.yıkayınca da cıkıyo.dene bak cıkıcak.ben ole yapıyorum
canım ben p.tesı dr sordum.gecelerı cok uyuyo uyandırıp emzırıyorum yada mama verıyorum dedım.hayır dedı uyandırma.cocugunu huzursuz edersın bırak o acıkınca aglar o zamna ver dedı.ama senın bebegın ne kadarlık ona gore davran benımkı 2 aylık oldu.bırde yenı bebekse kan sekerı dusermıs.o zaman uyandırırsın ..bence bır dr sor canım...
canım aynene benım sorunum ıste...benımkıde 90lık bıtırıyo...her defasında sonrada azıcık kusuyo..ama benı emmeyı ıstemıyo artık napıcam bılmıyorum..
kızlar emzik konusunda bence alıştırın çünkü bazı zamanlarda kurtarıcı oluyor ...ve geceleri uyuduktan sonra hafıfce cevırerek alın agzından uyanmıyo benımkı sızınkılerde uyanmaz ınsallah. ben oyle yapıyorum çünkü benım oğlum emzıkle uyumaya alıstı ben hıc sallamaya alıstırmadım ınsallahda bole gıder.besıfgıne koyuyorum.emzıkte agzına ışığı kapatıyorum..kendı kendıne uyuyo sonra kalkıp emzıgı agzından alıyorum.yoksa oda gece emzık dusunce aglıyo.ılk baslarada bılmedıgımden almıyordum agzından gece habure uyanıp emzık ıcın aglıyordu ..şimdi çok rahatım ..sızede tavsıye ederım...
kızlarrr bır haftadır gırmedım sayfalar ne kadar ılerlemıs ama oğlum bırazdan uyanır ..okuyamam yıne.once yazayım dedım sonra okuyabılırım ınsallah...bız bır haftadır hastanelerdeydık..p.tesı kontrole goturdum oğlumu..kalça ultrasonu cekılsın dıye..daha 3,650 olmus..moralım bozuldu ama kılo doktorun söyledıgı seyın yanında hıc kaldı..kalbını bır dınledı hemen soydurdu bebegımı sonra hırıltı var kalbınde delık olabılır dedı.mahvoldum eko cektırcez dedı ıdrar tahlılı aldılar rontgen cektıler ya neler neler kabus gıbıydı.dua ede ede bır kaldım.sonra en son ekosu cekıldı ve dr her sey normal ateşten olabılır dedı yuregıme su serpıldı...çok şükür bir sey cıkmadı bende rahat bır nefes aldım.bu arada kalca ultrasonu da temız cıktı.butun ıc organlarını ınceledıler ohh bıseyımız yokmus en azından onu da ogrenmıs olduk ...Allah kımseyı evladıyla sınamazsın düşüncesi bile çok kötü...
neyse çarşambada spıral taktırmaya gıttık.15 gun arayla kanda gebelık baktırın ole takılabılır dedı yoksa adetlıyken takılması gerekıyomus.aslında ama kımbılır ne zaman adet olucaz.neyse aıle hekımıne gıt kan tahllı yaptır dedıler.aıle hekımıde ben bu sorumlulugun altına gıremem takılmasa daha ıyı olur dedı.yanı olmadı sızın anlıcanız.artık bakıcaz bır caresıne..
bırde kızlar arkadasım manuel olanlardan avent parka sut sagma makınasını getırdı onla sagdım 2 gogsumden 40 cc sut cıktı..sızce elektırklıler onlardan daha cok cıkartırmı sütü...almak ıstıyorumda hangısınden tavsıye edersınız ve sızce sureklı sagınca gercekten sutu artırıyomus dogrumu kullananlar cevap verırsenız sevınırım çünkü oğlum artık benı emmeyı redetmeye basladı bıberonla mama alıyo ya o daha kolay gelıyo heralde.bende sagıp kendı sutumu vereryım dıyorum..tabı eşin sinir edıyo benı sutmu varda sagıcan dıye ama ben taktım alıcam yanı...ay bırede elektırklı olanlardan alanlar nerelerden aldınız makınalarınızı nerelerde daha ucuz...
üzüntüden içim acıyo anlatamam bizim böyle olmamızın en buyuk sebebi de eşimin ailesi kaç kez hacca gitmiş ama benim bu üzüntümün gözyaşımın hakkını nasıl ödeyecek merak ediyorum çok hakkıma girdilerAllah yardımıcım olur inşallah
benımkı 23 gunluk ama görüyo hatta konuştuğumda gülüyo :) bazende işne geldimi hiç bakmıyo daha tam odaklanamıyolar sanırım ....
bence önce kendın emzırmeye çalış sonra mama ver keşke kaşıkla verseydın çunkı bebekler bıberona alıştılarmı memeyı bırakıyolar bebekten bebeğe değişiyo tabı...
çok gecmış olsun sonuçların ıyı çıkması sevındırıcı...
valla şöyle bır söz vardır bu dunyayı yıkacak olan ya hacılardır ya hocalardır dediğini yap yaptığını yapma demişler...bır ınsanda vıcdan olmadıktan sonra nekadar haca gıtsın namaz kılsın boş kul hakkı yedıkten sonra ben asla o ınsanınıyı bırı olduğunu düşünmem ben bırını kırsam kırdığımı dşünsem gunlerce huzursuz olurum...bızım gunahımızda onlara gıtsın allaha havale edıyorum nekadra küs nekadar takma onların umrunda değil bızzat yaşadiğim için ıyı bılıyorum....onun ıçın sen kendın ıçın hayırlısını iste ve eşinle aranı bozma onşar için ınşallah iyi bir işe gırer eşin kımseye muhtaç olmasın kımse en zoru o ...bebişin size şans getırır ınşallah....
hayırlı geceler
hemen şikayete başlıyorum ,sanırım Allah beni sınıyor,kızım gündüz 2 den beri ayakta,bir kaç gündür gündüz zerre uyuduğu yok,geceleri uyuyor sadece,bugün tam 10 saat oldu,uyku muyku yok,sürekli emiyor,kucağımda uyukluyor,yerine koyunca zombi kesiliyor,kucağa almayınca ağlıyor,alınca 2 dakika geç meme versem ağlıyor,altını değişirken 1 dakika geç bağlim hemen ıııııhhhlıyor,sıkıntıya hiç gelemiyor 2 dakika dayanamıyor hiç bişeye,sırt üstü yatmaya gelemiyor,sürekli dikeltip evin içinde turlamam lazım,çüşş artık:)
birde ağladığı zaman normal ağlamıyorki,akşam ne oluyorsa kuduruyor resmen,artık beynimin içi zonkluyor,okadar keskin ve tiz bir seski,günlerdir başım ağrıyor
herşeyi bir tarafa koydum,kızlar kızım önceden gün içinde 3,4 kez kaka yapardı,şu sıralar günde 1 e düştü kakası, 2 gündürde kaka yapmıyor,bir sorunmu var acaba,altını sürekli kontrol ediyorum kaka yapmışmı diye,ne oluyor anlamış değilim,bu kullandığımız d vitamini kabızlıkmı yapıyor acaba? çok üzülüyorum
kıslar alıntı yapamadım..Gecen gun cıldıyeye gıttık bu seferde ordakı doktorda egzama dııl isilik dedi..Bebegım yzu baya kabarmıstı kızlar aglayıcnada ıcene kızarıklar cıkıyodu kafasına kadar olmustu..nese bıze bı krem yazdı ınce tabaka halınde surun dedi.ılacda bıraz kortızon var oda benı dusundurdu ama mecbur surdum 2gun ama azıcık hemen ıyılesme gosterdı kuzuma..bıde banyondan sonra surmek onemli.2 hafta olucak nerdeyse anca gecıo netten arastırdıgımda ısılık olanların hemen gecıo anlamadım bu ısı bakalım eger gecerse tamamen yazarım.(ilaçın adıda hipokort)
kızlar cevap yazmak için alıntı yapmıştım hatta yazmıştımda pc m dondu kapanmak zorunda kaldı,gitti cevaplar
herkese merhabalar,dün gece 2 buçukta sonunda yatırabildik kızımı,ara ara kalkıp emzirdim uyudu,şuandada uyuyor mışıl mışıl
ben kızıma zinco diye bir gaz damlası veriyorum,ama nedense onu vermediğim zamanlar kızım daha rahat gazını çıkarıyor,bugün vermedim ve alttaki gazını patır patır kendi çıkardı,o ilacı sevmiyor ve nezaman versem huysuzlanıyor,vermemeyi düşünüyorum artık
birde bugün 3. gün halen kakasını yapmadıhiç böyle olmamıştı,endişeleniyorum ya normalmi kızlar,totosuna zeytinyağıda sürdük ama nafileee,sabah beşiğinde kendi kendine konuşup ıhhlıyodu,kaka yapacağı zaman konuşur benim kızım,çok tatlı bi ses tonuyla,bu sabahda öyleydi,konuşup ıkınıyordu,dedim kesin kaka yapıyor,ama yapamamış,sadece işemiş
bu D vitaminimi yaptı böyle kızımı,kabızlık yaptı yaa
bebeğini etkılıyosa o gaz ilacını verme kakası ıçınde uzulme olabiliyo bebişlerde surarse doktora danış bence....kızlar cevap yazmak için alıntı yapmıştım hatta yazmıştımda pc m dondu kapanmak zorunda kaldı,gitti cevaplar
herkese merhabalar,dün gece 2 buçukta sonunda yatırabildik kızımı,ara ara kalkıp emzirdim uyudu,şuandada uyuyor mışıl mışıl
ben kızıma zinco diye bir gaz damlası veriyorum,ama nedense onu vermediğim zamanlar kızım daha rahat gazını çıkarıyor,bugün vermedim ve alttaki gazını patır patır kendi çıkardı,o ilacı sevmiyor ve nezaman versem huysuzlanıyor,vermemeyi düşünüyorum artık
birde bugün 3. gün halen kakasını yapmadıhiç böyle olmamıştı,endişeleniyorum ya normalmi kızlar,totosuna zeytinyağıda sürdük ama nafileee,sabah beşiğinde kendi kendine konuşup ıhhlıyodu,kaka yapacağı zaman konuşur benim kızım,çok tatlı bi ses tonuyla,bu sabahda öyleydi,konuşup ıkınıyordu,dedim kesin kaka yapıyor,ama yapamamış,sadece işemiş
cnm bnm kızımda kabızz iki gün önce bnde zeytinyağı ile uyardım az yaptı dün sabhta kndiliğinden yaptı ama daha yapmadı bnde bkliyorum yapsın diye ıkınıyo ıkınıyo amaa yokküzülüyrum cokk bol bol karnın kasklarına zeytinyağı sürüyorum gaz içinde OM-X DİE BİTKİSEL İLÇ cok iyi geld kızıma cok rahatlıoo onu içincee acaba bşka neler yapabilirizz bnde onu arastrcamm
kızlar cevap yazmak için alıntı yapmıştım hatta yazmıştımda pc m dondu kapanmak zorunda kaldı,gitti cevaplar
şimdi bebeğime bakıyorumda oğlumdada isilik çıkıyo gıbı küçük sıvılce gıbı sendede oylemı....
Evt cnm o isilik dikkat etmek lazım sık sık banyo yaptırmak lazımmıs bıde yunlu yelek gıydırmemek lazımmıs bızımkıde basta 2 3 taneydı ben basta onemsemedım ıkı uc gece de teerlettık bır anda yayıldı dıkkat et cnm sende...
Mapuci : bende zinco kullanmadıgımda dedıgın gıbı gazını daha iyi cıkarıyo zınco vermıycem artık bıde kaka yapaamadıgından bahsetmıssın cnm kayısı hosafı ıc sutten ona gecer ısal yapar cnm bebısını ..
kızlar aklıma gelmişken birşey daha sorucam size.
bebeğinizin 40 çıktıktan sonra görmeye başladı mı ben bazen parmağımı gezdiriyorum takip etmiyor beni ama biri gelsin yanımıza yada emerken biri seslensin hemen kafasını çevirip bakıyor.
Tepki vermeside çok az canı isterse veriyor istemezse vermiyor sizde durumlar nasıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?